Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Užívání přípravku Otipax

Léky Jana 19.12.2017

Dobrý den,

prosím o radu. Četla jsem si příbalový leták k Otipaxu, který byl dceři naordinován. Píší tam, že se nemá používat déle než 5 dní a vím i z dřívějška, že mi dětská lékařka říkala, že se nesmí používat dýl. Nyní nám ORL naordinovala Otipax až do další kontroly, která může být nejdřív za týden (a to při nějakých potížích), spíš až za dva týdny. Je tot ak v pořádku? Mluvila o tom, že je v uchu zánět, ale ATB nedala, že kdyžtak příště, kdyby se to nelepšilo. Naštěstí to není na pichání uší, dle MUDr. Problémy s dýcháním nemá, nechrápe.
Zajímá mne tedy, zda je tak dlouhé užívání Otipaxu v pořádku a jestli třeba nebylo lepší nasadit zrovna ATB. Nejsem jejich zastáncem, ale pokud to má pomoci...
Dcera prodělala pichání uší již několikrát, nosní mandle odstraněna v r.2015. Dcera má v březnu 6 let. Netrpívá na rýmy. Vše je většinou spojeno s nemocí a až třeba po dvou týdnech od nemoci se někdy objeví tyto problémy. Po odsranění mandle je to tak 2x ročně. Naposledy pichané ucho v červnu. Léčí se s vrozenou vadou štítné žlázy.
Děkuji za zodpovězení mého dotazu.
J.Š.

Odpovídá lékař:

mjr. MUDr. Denisa Gottvaldová


Dobrý den,

ano, opravdu podle SPC (lékařské příbalové informace) je uvedeno, že tento p...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Hubnutí při užívání léků
Dobry den, chci se zeptat jestli je mozne zhubnout...
Užívání přípravku Condrosulft
Je mi 64 let a užíval jsem Condrosulf v cyklech cca...
Trhání zubu při užívání Bonvivy
Prosím o odpověď na následující dotaz. Jednou ročně...
Užívání přípravku Polygynax v těhotenství
Dobrý den pane doktore, jsem v 17.tt a paní doktorka...
Krvácení při užívání antikoncepce.
Dobrý den, už několik let užívám antikoncepci Jangee...
Krvácení mimo menstruaci při užívání antikoncepce
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je normální,...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Užívání probiotik

Dobrý den, Chtěla jsem se zeptat na užívání probiotik, konkrétně biopron 9...

Užívání probiotik současně s ATB

Dobry dem mohu pri brani ant zinnat 500mg brat i apo lactobacillus ?? Nesnizi...

Užívání Proenzi při kojení

Dobrý den, mám čtyřměsíční holčičku, kterou plně kojím. Po celou dobu mě ale...

Užívání Prothazinu v těhotenství

Dobry den,Chtela jsem se zeptat muze se na zacatku tehotenstvi uzivat lek Prothazin...

Užívání Provery 5mg

Dobrý den, pane doktore. Je mi padesát let.Menstruaci jsem celý život dostávala...

Užívání Provery dohromady s HA

Dobrý den paní doktorko, chtěla jsem se zeptat, jestli mohu užívat Proveru dohromady...

Užívání přípravku 100mg

Dobrý den, paní gynekoložka mi předepsala na velké bolesti břicha při menstruaci...

Úžívání přípravku "Aloe vera forte"

Dobrý den, prosím o zodpovězení následujícího dotazu. Léčím se na cirhozu jater...

Užívání přípravku condrosulf

Dobrý den, v r.2008 jsem prodělala operaci kyčelního kloubu. Koksartrózu mám...

Užívání přípravku Condrosulft

Je mi 64 let a užíval jsem Condrosulf v cyklech cca 3 měsíců. Tělo si vždy...

Užívání přípravku Polygynax v těhotenství

Dobrý den pane doktore, jsem v 17.tt a paní doktorka mi na výtok předepsala...

Užívání přípravku s obsahem křemíku

Dobrý den, má praktická lékařka mi doporučila pro posílení kvality vlasů...

Užívání přípravku se saw palmettem při plánování otěhotnění

Dobrý den, mám problém s řídnutím vlasů, dermatoložkou diagnostikovaná androgenni...

Užívání psychiatrické medikace v těhotenství

Dobrý den. Přes můj velký psychicky problém mi byla napsána asentra 50mg a na...

Užívání psyllia

Dobrý den, ráda bych se zeptala na vlákninu Psyllium. Užívám ho každé ráno,...

Užívání psyllia při celiakii

Dobry den,mám celikalii a muj dotaz je jestli mohu užívat vlakninu psychyum...

Užívání rakytníku

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda se mohou potravinové doplňky obsahující...

Uživáni Ritalinu

Dobrý den.Synovi(8let)byl předepsán lék Ritalin.Četla jsem,že je to droga a...

Užívání Rivotrilu

Dobry den chtel bych se zeptat vzal jsem rivotril 0.5mg vecer pred spanim 2...

Užívání Roudupu v těhotenství

Dobrý den, Dnes jsem používala Roundup na vyhubení plevele, jsem v 25tt . Az...