Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Vážený pane doktore (paní...

Urologie Petr . 30.6.2008 redakce uLékaře

Vážený pane doktore (paní doktorko), na penisu se mi tvoří drobné červené žilky. Již jsem s tím byl i u lékaře, ale ten mi řekl, že je to zcela normální. Jenomže žilky se větví a objevují se stále nové, s čímž se nechci smířit. Je nějaká možnost, jak jejich tvorbě zabránit, případně, jde se současných žilek zbavit? Jsou opravdu tenké, v klidném stavu např. po fyzické aktivitě ani nejsou vidět. Četl jsem, že některé soukromé kliniky jejich odstraňování (například na nohou) provádějí. Příliš tomu ale nedůvěřuji a nerad bych kvůli neodbornému zákroku utrpěl nějakou celoživotní dysfunkci. Přesto bych tuto věc chtěl řešit a prosím Vás o odpověď a nějaké východisko. Skutečně si myslím, že rychlost, s jakou se objevují, není přirozená. Děkuji

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, rozšiřování žil obecně přichází buď jako důsledek oslabení jejich stěny (především tzv.křečové žíly na nohou - buď z vrozené dispozice a/nebo v důsledku poruchy hlubokého žilního systému) a/nebo obecně jako důsledek zvýšeného průtoku krve danou oblastí. Při zvýšení průtoku krve také může docházet k větvení již přítomnýh žilek. Zvýšený průtok může být především jak v důsledku sexuální aktivity (nejpravděpodobnější příčina), tak daleko méně pravděpodobně z jiných příčin - napadá mě čistě teoreticky zvýšený krevní tlak, nedostatek vitamínu C (má vliv mimo jiné na kvalitu cévní stěny), zhoršení průtoku krve v oblasti genitálií (extrémně nepravděpodobné). Na stavu se může podílet také genetická (vrozená) dispozice. Pokud Vás to trápí pouze z kosmetického hlediska, zkuste to probrat nejdříve s Vaší partnerkou, zda to vadí jí. Jinak kosmetické úpravy povrchových žil (nejčastěji sklerotizace nebo ošetření laserem) se běžně a samozřejmě odborně, vyškolenými lékaři, provádí ve střediscích korektivní dermatologie, případně na chirurgii. Sám můžete užívat přípravky s vitamínem C a rutinem - na zlepšení pevnosti žilní stěny.

Související dotazy

Vážený pane doktore(paní ...
Vážený pane doktore(paní doktorko), prosím Vás, je...
Vážený pane doktore, rád...
Vážený pane doktore, ráda bych se zeptala, zda při...
Vážený pane doktore, na ...
Vážený pane doktore, na sono mě byly v roce 2004...
Vážený pane doktore, obra...
Vážený pane doktore, obracím se na Vás s mým problémem....
Vážený pane doktore, jez...
Vážený pane doktore, jezdím se svou maminkou na oční...
Vážený pane doktore, moje...
Vážený pane doktore, moje dva a půl letá neteř trpí...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Vazy v kolenu

Dobrý den chtěla jsem se zeptat mám podvrtnuti a natažení kolateralniho vazu...

Vazy v kolenu

Dobry den, asi pred mesicem jsem bzl na windsurfingu a kdyz jsem z vody nasedal...

Vazy v kotníku

Dobrý den, mám prosím dotaz, před 5 týdny jsem si vyvrkla kotník, po cca 2 hodinách...

Vazy v kotníku

Dobrý den, před několika měsíci jsem měla silné bolesti v kotníku, měla jsem...

Vazy v kotníku

Dobrý den, mám výsledek magnetické rezonance (MRI) kotníku, který jsem si neopatrným...

Vazy v pravé části břicha

Dobrý den, velmi děkuji za odpověď na můj předchozí dotaz (Bolest v pravém podbřišku)....

Vážení lékaři již přes rok jsem po autonehodě

od té doby mne neustále bolí hlava,točí se mi tak,že je mi na zvracení.Mám...

Vážení, mám 71let a před týdnem jsem si silně narazil nohu nad kotníkem.

Protože mi noha stále drží otok, hematom se nezmenšuje a hlavně bolí, nechal...

Vážení, mám syna 9 let a často je nemocen,jak začne podzim,tak co měsíc marodí, tu chripka,nachlazení, spálový bacil,atd

Jde mi o to,abych zbytečně nepanikařil,ale prostě mi to nedá. Od mala má zvětšené...

Vážený pane doktore, rád...

Vážený pane doktore, ráda bych se zeptala, zda při pravidelné gyn.kontrole...

Vážený pane doktore prosí...

Vážený pane doktore prosím o radu, včera jsem měla pohlavní styk, praskl nám...

Vážený pane doktore prosím poraďte

Dobrý den pane doktore. Asi jak jste si všimnul tak jsem vám již dlouho nenapsal...

Vážený pane doktore, na ...

Vážený pane doktore, na sono mě byly v roce 2004 zjištěny cysty na ledvinách...

Vážený pane doktore, jez...

Vážený pane doktore, jezdím se svou maminkou na oční kliniku do Zlína , kde...

Vážený pane doktore, moje...

Vážený pane doktore, moje dva a půl letá neteř trpí na žlučníkové záchvaty nejasného...

Vážený pane doktore, obra...

Vážený pane doktore, obracím se na Vás s následujícím dotazem a předem děkuji...

Vážený pane doktore, obra...

Vážený pane doktore, obracím se na Vás s mým problémem. Užívám antikoncepci...

Vážený pane doktore, tent...

Vážený pane doktore, tento dotaz se týká mé manželky. Po prodělaném nachlazení...

Vážený pane doktore(paní ...

Vážený pane doktore(paní doktorko), prosím Vás, je nutné jít na odstranění uzlíků...

Váží si své panenské blány

Ahoj něco jsem hledala na vašich stránkách a objevila jsem příspěvek, kde se...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Hormon TSH - hodnota 0,005

Dobrý den, vyšetřením krve mi byla zjištěna hodnota TSH 0,005. Zjistila jsem,...

Primární sklerotizující cholangitida

Dobrý den, prosím Vás jaké jsou nejčastější projevy nemoci primární sklerotizující...

Efectin A SVĚDĚNÍ CELÉHO TĚLA

Začal jsem užívat Efektin na deprese a začalo mě svědit a píchat celé tělo.

Strabismus a porod

Dobry den,rada bych se zeptala ocniho lekare,zda je pro me nebezpecny prirozeny...

Diazepam u dítěte - odvykání

Dobrý den, dcera 3,5 let, 16 KG bere již 7. měsíc 3 x denně 1/2 diazepamu 5mg....

Píchání a tlačení na plicích ve 14ti - rakovina plic?

Dobrý den, je mi 14 let. Za dva týdny mi bude 15 let. Za celý svůj život jsem...

Psoriasa?

Dobrý den, prosím o radu. Již téměř rok a půl mám odchlíplý nehet na palci...

Zánět v těle

Dobry den, Byla jsem hospozalizovana kvůli neustálému zvracení, bylo mi velmi...

Lipomatóza pankreatu

Dobrý den, paní doktorko, byla mi diagnostikována výše uvedená dianóza, s tím,...

Opožděná menstruace

Dobrý den, Začátkem září jsem měla pohlavní styk, a hned druhý den jsem dostala...

Opakující se záněty močových cest

Dobrý den, můj dotaz bude trochu delší, jelikož si už doopravdy nevím rady....

Rakovina Varlat

Dobrý den chtěl bych vás poprosit jestli by jste mi nedala radu nebo výsledek...

Zlomená žebra - blbnutí jako důsledek léků

Dobrý den, následující dotaz se týká mého otce, který si úrazem způsobil zlomeninu...

Histologické vyšetření pihy

Dobrý den, zajímá mě, jak přesně probíhá histologické vyšetření vyoperovaného...

Zánět dělohy

Dobrý den, již týden v kuse mám bolesti v podbřišku a v oblasti páteře (v...

Dárcovství krve a antidepresiva

Dobry den, chtela bych se zeptat, jestli mohu darovat krev az mi bude 18 (zatim...

Boule krku

Dobrý den, přítel (18) se ráno probudil s tím že ho bolí levá strana krku, myslela...

Problémy se zažíváním

Dobrý den, asi před 2 měsíci mi začaly zdr. problémy se zažíváním, bylo mi po...

Jizvy, znaménko

Dobrý den, ráda bych si odstranila znamínko, které je uprostřed mezi klíčními...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×