Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Vedlejší účinky

Jitka . 2.5.2015

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak je to s vedl. účinky injekcí k umrtvení zubu. Naposledy mi dávali injekci někdy před 2 lety, teď mám opět kazy. Co si pamatuji, tak vždy po injekci jsem měla akné na obličeji, bolel mě nejen opravený zub, ale celá pusa i hlava a celkově mi bylo nevolno. Bylo to možné z toho, že jsem byla vystresovaná, přeci jen jsem byla menší a strach jsem měla opravdu velký? Mají injekce tedy nějaké takové vedl. účinky nebo to bylo opravdu jen stresem? Co třeba hormony? Mám s nimi trochu problém, nepůsobí to i nějak špatně na ně? Přeci jen za ty 2 roky se věda posunula a možná existují méně "bolavé" inj.? Díky moc za odpověď, pěkný zbytek dne. Jitka

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Vážená paní Jitko! Vedlejší účinky místních anestetik nebyly nikdy u žádných subjektů pozorovány a jejich působení na akné , jak zmiňujete ve Vašem případě, je nanejvýš nepravděpodobné. Dle Vašeho popisu obtíží všše nasvědčuje tomu, že obtíže vznikají po uvolnění ohromného množství Vašeho vlastního adrenalinu a dalších stresových hormonů, v důsledku Vašeho napětí z návštěvy u lékaře. Doporučila bych Vám buď vyhledat zubního lékaře s empatickým a milým přístupem, jež změní Váš náhled na eventuelní návštěvy ordinace či zvážit možnost premedikace před návštěvou. To znamená poprosit Vašeho zubního lékaře , zda by Vám před zákrokem předepsal "uklidňující léky" typu Benzodiazepinů či jiných ekvivalent.( Dormicum ) Jedná se o léky běžně užívané pro dětské pacienty, jež na hodinu zklidní vypětí a celkově ovlivní vyplavování stresových hormonů. Doporučuji vyhledat si termín " Analgosedace u zubního lékaře" S pozdravem Velebilová Hana

Související dotazy

Zulbex- vedlejší účinky
Dobrý den, Mám dotaz ohledně refluxu žluči do žaludku....
Dobrý den, můžou se vedlejší účinky antikoncepce projevit...
Vedlejší učinky
Dobrý den, za jak dlouho se po užívání antikoncepce...
Vedlejší účinky
Dobrý den, před dvěma měsíci mi byly praktickou...
Kotvičník zemní a jeho účinky
Dobrá den je mi 14let a před třemi dny jsme začal pít...
Vedlejší účinek psychofarmak
Dobrý den beru léta antidepresiva nejprve Seropram...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Vedlejsi ucinky Citalopram

Dobry den, uzivam 10 mesicu Citalopram20 mg a s manzelkou se chceme pokusit...

Vedlejší projevy léčby syfilis

Vážená paní doktorko, v současné době jsem léčený pro syfilis. Léčba probíhá...

Vedlejší projevy po operaci tříselné kýly

Dobrý den, Mám přibližně tři týdny po operaci pravé tříselné kýly (klasicky)...

Vedlejší účinek antikoncepce či příznak chronické žilní nedostatečnosti?

Dobrý den, antikoncepci beru již od 15-ti let. a od té doby beru již třetí....

Vedlejší účinek antikoncepce nebo něco jiného?

Dobrý den už pět měsíců beru antikoncepci Yadine. Dříve jsem měla jiné. A asi...

Vedlejší účinek atb

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda mohou antibiotika způsobit tyto vedlejší...

Vedlejší účinek léku

Mám ulcerosní kolitidu,léčenou Pentasou,Medrolem a do nedávné doby i Entokordem,ten...

Vedlejší účinek léku

Dobrý den. včera mi syn nechtěně škrábl do oka. Byla jsem na pohotovosti kde...

Vedlejší účinek Norethisteronu


Vedlejší účinek psychofarmak

Dobrý den beru léta antidepresiva nejprve Seropram a nyní Olwexya 75 a to na...

Vedlejší účinky

Dobrý den, před dvěma měsíci mi byly praktickou lékařkou nasazeny prášky...

Vedlejší učinky

Dobrý den, za jak dlouho se po užívání antikoncepce dostaví vedlejší učinky?

Vedlejší účinky AD


Vedlejší účinky antidepresiv


Vedlejší účinky antikoncepce


Vedlejší učinky asentry


Vedlejší účinky aurorixu


Vedlejší účinky Cipralex 10mg


Vedlejší učinky čaje:

Dobrý den, chci se zeptat, jestli je normální, když při užívání Čaje Leros Detox...

Vedlejší účinky Detralexu

Dobrý den, na pohotovosti při podezření na trombózu mi byla zjištěna žilní...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Neplodnost


Svědění kůže

dobry den, posledni tyden mne obtezuje svedeni po celem tele: od hlavy az...

Pupínky na předkožce

Dobrý den, na předkožce mám velmi dlouhou dobu malé pupínky viz přiložné foto,...

E coli a streptokok

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co mám dělat když se mi vyskytuje pořád e...

Zanícené akné

Dobrý den, je to docela úsměvné, ale nedávno se mi na penisu udělal malinký...

Mykózy – jedno z nejčastějších gynekologických onemocnění žen


MUDr. Jiřina Kovaříková

Ordinace praktického lékaře pro dospělé

Problem z erekci 19let

Dobry den Mam problem pri soulozi s pritelkyni ,kdyz mame predehru tak je...

Kruhy pod očima u dítěte

Dobry den mam 16 mesicni holcicku casto se ji delaji kruhy pod ocima byly jsme...

Furunkl

Dobrý den. Před dvěma dny se mi udelala na trisle boulicka. Na dotek bolestiva....

Dotaz ohledně AV bloku III.stupně

Dobrý den , mám dotaz ohledně AV bloku III stupně . Blok je congenitalni a diagnostikovany...

Puchýř-močová trubice

Dobrý den, na ústí močové trubice se mi náhle objevil bílý puchýř. Rád bych...

Přestaňte kouřit. Regenerace startuje za pár minut!


Cervene tecky na hrbetu ruky

Dobry den, po cely zivot jsem mel tecky na hrbetu paze, pred par lety se rozlezly...

Lehká asymetrie aortální chlopně se stopovou insuf.

Dobrý den, chtěl bych se na vás poprosit o radu, je mi 19 let a poměrně dost...

Trvalé následky ...

Dobrý večer. Jsem měsíc po operaci kolene. Operace provedena v celkové anestezii...

Bolest penisu

Když hodně piji a následně masturbuji nebo mám sex tak mě následně bolí v penisu....

Mám bíle pupínky na penisu

Dobry den mám bíle pupínky na penisu nesvedí a nic se s nimi nedeje,prosím řekněte...

MUDr. Eduard Renner

Ordinace lékaře specialisty - oční

Předávkování betablokátorem Egilok

Dobrý den, mám vážné obavy o přítele-tragedie v rodině a pocit selhání. Může...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×