Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Velikost plodu neodpovídá stáří dle poslední MS

Gynekologie Petra 3.2.2013

Dobrý den pane doktore.
Předem moc děkuji za Vaši odpověď a moc si vážím Vašeho zájmu.
Poslední menstruaci jsem měla 12.12.2012.Poslední dobou jsem měla ukázkovou menses po 28 dnech. V lednu jsem měla týden zpoždění, udělala jsem si TT a vyšel slabě pozitivní, poté jsem začala špinit a to trvalo asi 6 dní, nicméně poté jsem si udělala několik testů a vyšly všechny pozitivní, dokonce čárka pravidelně sílila. Dle poslední MS jsem šla na gynekolog.prohlídku v 7tt plus 2(pá-1.2.), pan doktor mi po utrazvuku řekl, že plod odpovídá tak 4tt a že mám přijít za necelý týden(čt-7.2.), že buď jsem otěhotněla déle a nebo jde o zamklé těhotenství.A uvidí se zda plod roste.Utrazvuk mi ani neukázal, jen z dálky jsem viděla tečku.A že prý musím vydržet. Jde mi jen o to, zda již po tak krátké době (6 dní) může být vidět, zda se embryo zvětšilo, když srdíčko začíná bít až v 6tt. Příznaky těhotenství mám stále.A čárky na testu začaly sílit až poté, co by se plod vlastně už přestal vyvíjet. Je to mé první těhotenství a velice to prožívám, jen bych nerada, aby mi pan doktor řekl, že se nic neděje a jde o zamlklé těhotenství, když v 5 tt ještě ani není vidět srdeční akce, a poslal mě na revizi, když třeba za týden už by to bylo jinak a srdíčko bilo. Četla jsem několik diskusí, kdy se to tak stalo. Pokud by dr. tvrdil, že je to zamlklé těh., mám si vydupat ještě týden nebo navštívit jiného lékaře? Nechci nic zanedbat a tak se raději ptám, abych si to pak celý život nevyčítala.
Ještě jednou děkuji za odpověď.
Petra H., 34 let

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví Pracoviště: GYNBUS s.r.o.

Je naprosto zbytečné chtít si něco vydupávat, žádný lékař vás nepošle na revizi,dokud nebude zcela jisté že se jedná o zamklé těhotenství, nebude mít ultrazvukový průkaz i laboratorně klesající hladiny HCG.Vyčkejte do toho čtvrtku,po týdnu by na ultrazvuku muselo být při prosperujícím těhotenství vidět zvětšení proti minulému nálezu.
Příjemný den

Související dotazy

Stáří plodu dle CRL
Dobrý den, ve 13.tt mi na UTZ stanovili na papíře...
Stáří plodu
Dobry den, dekuji za odpoved. Vzhledem k tomu, ze po...
Velikost plodu
Dobrý den, dnes jsem byla u svého lékaře na kontrolním...
Přesnost staří plodu dle UZ ve 13.týdnu
Paní doktorko, dle informací UZ ve 12. týdnu nejspolehlivěji...
Stáří plodu
Dobrý den.Da se usoudit z ultrazvuku fetalni vek plodu-zarodku...
Velikost plodu v prvním trimestru
Dobrý den, měla bych dotaz ohledně velikosti plodu...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Velikost plodu

Dobrý den, dnes jsem byla na kontrolním vyšetřní plodu UZ. Jsem ve 35+0 týdnu...

Velikost plodu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda je normální velikost plodu 7,5 cm v 13+3?...

Velikost plodu

Dobrý den ráda bych se zeptala jsem 29+1 tt a dnes jsem byla u dr na ultrazvuku...

Velikost plodu

Dobrý den ráda bych se zeptala co znamenají tyto zkratky EFW(AC,BPD,FL,HC) 1007g...

Velikost plodu

dobrý den jsem ve 30tt a ráda bych se zeptala jestli jsou tyto hodnoty podle...

Velikost plodu

Dobry den,jsem ve 30+1tt a dnes mi na ultrazvuku byly namereny tyto hodnoty...

Velikost plodu - menší bříško

Dobrý den, ve 31+0 tt těhotenství byla naměřena váha plodu cca. 1600g (dvěma...

Velikost plodu 4 týdny po IVF transferu

Dobrý den, jsem 4 týdny po IVF transferu, tj. asi 6 týdnů od poslední menstruace....

Velikost plodu a početí

Dobrý den, prosím vás o radu. Měla jsem začátek poslední menstruace asi 1. nebo...

Velikost plodu dle prumernych tabulek

Dobry den, bylo mi potvrzeno tehotenstvi. Dle posledni menstruace jsem v 5.tydnu....

Velikost plodu v 14. týdnu

Vážený pane doktore, minulý týden jsem byla na ultrazvuku, dle poslední menstruace...

Velikost plodu v 7 tt

Dobrý den, podle poslední menstruace jsem v 7+5 tt. Při kontrole mi paní doktorka...

Velikost plodu v 8tt?

Dobrý den, dle PM bych měla být v 9+5, dle USG v 8+2. Velikost plodu je po dnešním...

Velikost plodu v prvním trimestru

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně velikosti plodu v těhotenství. Minulý...

Velikost plodu v tehotenstvi

Dobry den, dnes jsem byla na UZ vysetreni pro II. trimestr a podle toho je...

Velikost plodu v těhotenství

Dobrý den, jsem v 10. týdnu těhotenství (po IVF). Chodím na pravidelné kontroly...

Velikost plodu ve 12.tydnu

Dobry den, pane doktore. Mela bych na Vas dotaz ohledne velikosti plodu ve 12.tydnu....

Velikost plodu ve 32tt

Dobrý den. Ve 31+6tt jsem byla na ultrazvuku a hodnoty vyšly: BPD 83mm, HC 305mm,...

Velikost plodu ve 32tt

Dobrý den, chci se zeptat....byla jsem teď u své gynekoložky na utz a tam mi...

Velikost plodu začátkem 7. tt

Dobrý den. Byla jsem na prvním ultrazvuku 30. den po ovulaci, která byla určena...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Nevědomé svalové záškuby

Dobrý den. S přítelem jsem přes dva roky a mám o něj strach. Cukají mu svaly-...

Mohu při užívání Letroxu 50 pít alkohol?


Bolest břicha napravo od pupku + zhoršené zažívání

Dobrý den, už cca měsíc mě pobolívá břicho vpravo mírně nahoře od pupku. Bolest...

Bulka ve vnitřní straně předloktí

Dobrý den, před několika dny jsem si v měkké tkáni na vnitřní straně předloktí...

Narůstající nesnesitelná bolest

Zdravím, mám již delší dobu problém se zubem ale teď si nejsem jistá jestli...

Tetování a IE

Zdravím Vás paní doktorko. Jsem po operaci srdeční chlopně a mám doživotní prevenci...

Žlutý jazyk

dobrý den chtěla bych mam asi 3měsíce žlutý jazyk od čeho by to mohlo byt začala...

Augmentin a alkohol

Dobrý den, od pondělí beru na angínu antibiotika Augmentin 1 g, budu dobírat...

Bolesti prsou


Problém je ten, že při delší chůzi (cca 50 - 100 m) mne chytají křeče u levé nohy (nejdříve lýtko a pak stehno).

Dobrý den, asi před 3 týdny mne z ničeho nic začalo bolet levé tříslo (v horní...

Červené tečky na penise


Klouby, lupání kostí

Dobrý den pane doktore, obracím se na Vás s dotazem ohledně problému s klouby....

Atarax

dobry den chtel bych se zeptat beru atarax jen na spani zajimalo by me kdyz...

Bolesti břicha v oblasti pupíku

Dobrý den, je mi 42 let. V neděli dopoledne mě začalo pobolívat břicho v oblasti...

Bolest kloubů

Dobrý den, Mám potíže s křupánim v kloubech jako jsou kotníky a zápěstí....

Stafylokok v uchu

Dobrý den, již cca. 3 měsíce mám stafylokoka v uchu dle posledních stěrů (streptokok...

Vyrážka

Dobrý den, v tomto týdnu se mé dceři objevila na kůži vyrážka.Zejména v oblasti...

Kombinace léků

Dobrý den .Již 15 let užívám různé antidepresiva.V součastné době venlafaxin,mirzaten,kventiax,pragiola.Deprese...

Výtok z pochvy

Dobrý den, Chtěla jsem se zeptat. Už asi rok mám bílý výtok z pochvy. Sem tam...

Bolestivý a zduřelý děložní čípek

Dobrý den, asi před týdnem mě začalo pobolívat v podbřišku. Cítím spíše neustálý...

Reklama
Zavřít