Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Venlafaxin a arytmie

Srdce a cévy Zdena 14.4.2021

Dobrý den, začala jsem brát venlafaxin 37,5, po první tablete se u mě objevil rychlý ale hlavně hrozne nepravidelný puls trvající nejméně 20 min, (měřil tonometr i zdravotnik rukou na zápěstí). Na ekg již vše v poradku, na holter čekám. Jak moc je tento jev nebezpečný? Jde mi o to ze venlafaxin mi jako jedine antidepresivum v minulosti pomohlo a teď nevím jestli s nim mohu pokračovat, mám veliké úzkosti. Vzala jsem jen tu první tabletu, nepravidelnost se objevovala ještě druhy den, od te doby (6dni) již ne. Prosím poraďte. Dekuji

1. doplňující informace 15.4.2021:
Dobrý den, právě že nepravidelný srdeční rytmus se v příbalovém letáku venlafaxinu uvádí, tak teď nevím. Co se tyče extrasystol o kterých píšete, to mate na mysli ty ojedinělé během dne? Těch se neobávám, u mě šlo ale o zhruba 20 min nepravidelný rytmus ne o ojedinělý výpadek. Děkuju

Odpovídá lékař:

MUDr. Danica Fričová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

Dobrý den Zdeno, děkujeme za Váš dotaz. Změny srdečního rytmu nepatří mezi známé nežádoucí účinky Venlafaxinu, tudíž si nemyslím, že to s tím souvisí. Podporuje to i fakt, že se Vaše obtíže objevily pouze po jedné užité tabletě. Určitě by bylo vhodné podstoupit Holterovský monitoring, ideálně v době kdy Venlafaxin budete užívat. Obvykle se jedná u tzv. supraventrikulární extrasystoly, kdy se objevují tzv. stahy "navíc" , které mohou být negativně vnímány. Někdy si jich jejich nositel ani nevšimne, jindy způsobují pocity bušení srdce, pocity na omdlení, nebo dyskomfortu na hrudníku. Tento typ arytmie nebývá nebezpečný a vídáme ho i u zdravých mladých jedinců. Nicméně je potřeba to vyšetřit. Doporučila bych s ohledem na úzkosti znovu venlafaxin nasadit a pokud by se obtíže opakovaly, kontaktujte lékaře, který Vám lék předepsal a domluvte se na dalším postupu. Ale skutečně si nemyslím, že by Vám tyto obtíže způsoboval Venlafaxin.
S pozdravem

MUDr. Jan Sklenář
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sklenář

Specializace: Kardiologie, Vnitřní lékařství

Dobrý den paní Zdeno
dle Vašeho popisu bych i zvažoval záchvat fibrilace
síní s rychlou komorovou odpovědí. Tato arytmie
již nebezpečná být může.Vedle EKG Holter tedy
doporučuji i celkové kardiologické vyšetření.Jinak
kontaktuje Vašeho psychiatra ohledně venlafaxinu
a co si máte brát přechodně do jeho dalšího nasazení.
Na stavy úzkosti se přechodně osvědčuje neurol.Arytmie
není u Venalafaxinu udávána ve vedlejších účincích
Zdraví Dr. Sklenář

Související dotazy

Venlafaxin a arytmie
Dobrý den, neustále se mi zvyšují uzkosti, po problémech...
Arytmie
Dobrý den, mám dotaz. Je mi 15 let a měřič tlaku mi...
Arytmie
Dobrý den. Asi tak před dvěma roky jsem užíval draslík...
Arytmie
Dobrý den, predošlej dotaz sem omylem odeslal bez vysvětlení...
Venlafaxin
Dobrý den, beru Venlafaxin 150mg, v lékarně mi před...
Píchání u srdce a arytmie
Dobrý den, mám arytmii a užívám Rivodaron200 3x denně...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Venerické bradavice

Dobrý den už asi pár měsíců mám po celém penisu jisté výstupky. Začalo to když...

Venerické bradavice

Dobry den, uz prilizne 10 let mam na sourku vycnivajici kousek kuze - viz foto....

Venerologické obtíže

Dobrý den, chtěl bych se zeptat. Zhruba 2 měsíce mám novou přítelkyni se...

Venerologie

Dobrý den, Prosím vás, je pravda že pokud podstoupim vyšetření (stěry) na...

Venerologie

Dobrý den, mám dotazy na pohlavně přenosné nemoci: Je možné si udělat na jakémkoliv...

Venerologie

Dobrý den, před 2týdny jsem udělala hroznou blbost v opilosti, vyspala jsem...

Venerologie

Dobrý den, měl bych ještě jednu doplňující otázku z dotazu(285680). Volal jsem...

Venerologie - moznost nakazy z vzajemne masturbace

Dobry den, mel bych dotaz. Mel jsem nechraneny sex s jinym muzem. Doslo pouze...

Venkovní hemoroid

Dobrý den. Asi od 22.9. jsem zjistil v těsné blízkosti konečníku venkovní hemoroid...

Venlafaxin

Dobrý den, beru Venlafaxin 150mg, v lékarně mi před cca 14 dní dali 2x 75mg,...

Venlafaxin Mylan 75 mg

Dobrý den, již tři roky užívám Venlafaxin Mylan 75mg v souvislosti s léčbou...

Venoscintigrafie dolních končetin

Dobry den, obvodní lékař mě objednal na vyšetření “ venoscintigrafie dolních...

Venosní Angiom

Dobrý den,chtěla bych Vás požádat o radu.Jsem nyní ve 29.týdnu těhotenství.Rodit...

Venostáza krevních kapilár

Dobrý den, měl bych následující dotaz, dělali mi biopsii kůže kvůli tomu že...

Venostáza krevních kapilár (2.)

Dobrý den, reaguji na vaši odpověď zde - http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/venostaza-krevnich-kapilar-72578 Na...

Venózní angiom

Zdravím, na základe podozrenia z chronického únavového syndrómu ma neurológ...

Venózní angiom

Dobry den, chcela by som sa opytat na vysledky magnetickej rezonancie (termin...

Vénozní angiom

Dobrý den, po vyšetření na MRI mozku mi bylo jako předběžný nález sděleno,že...

Venozní angiom

Dobrý den,tímto bych Vás požádala o radu. Na ORL se léčím s H903 a při vyšetření...

Venózní angiom

Dobrý den, pro každodenní bolest hlavy v týlu a temeni s postupem na spánky...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Zvětšené uzliny na pravé straně na krku


Rtg nález na plicích po zánětu pohrudnice

Dobrý deň, reagujem na predchadzajuci dotaz, dufam ze teraz sa uz podari prilozit...

Bolestivá Achillova šlacha

Dobrý den, přibližně týden mě trápí bolest achillovky přímo u paty. Lehce bolí...

Zánět pohrudnice

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jak dlouho mohou přetrvávat bolesti pod prsy...

Stolice

Dobrý den, mám ještě poddotaz k nedávné otázce. Může tuto konzistenci i zbarvení...

Krvácení z konečníku v době menstruace

Dobry den, Chtela bych se na Vas obratit s nasledujicim zdravotnim problemem. Jiz...

Zánět pohrudnice

Mám asi zánět pohrudnice, mám příšerné bolesti pokaždé, když zakašlu, ale když...

Zahlenění krku

Dobry den,mam zahleneni v krku a bojim se,abych nemela reflux jicnu.Citim to...

Bolest na pravé straně u hrudníku při nádechu

Dobrý den, je mi 16 let a mám takový problém,že už asi 2 dny mě při nádechu...

Zánět potních žláz

Dobrý den. Patrně mě postihl zánět potní žlázy... Ač jsem četl, že to z 99%...

Tříselná kýla a erekce

Dobrý den mám na pravé straně tříselnou kýlu /viditelnou bouli /na levé straně...

Krupani kloubu u ditete

Dobrý den, mam 18 mesicniho chlapecka a stale mu dost krupou klouby. Ted se...

Bílé fleky na rukou

Dobry den, pred pul rokem se mi na obou rukach objevilly bile fleky na kuzi....

Zánět potních žláz

Dobrý den paní doktorko,mám takový dotaz ohledně zánětu potních žláz.Už se mi...

Vyndání stehů po extrakci zubů


Skřípnutý nerv

Dobrý den. Je mi 24 let a jsem momentálně 24tt těhotná- 1.tehotenstvi. Cca...

Je normální dívat se na porno v 9-ti letech?

Dobrý den moje kamarádka (9) se mi přiznala že se dívá na porno je to normální...

Zánět pravého varlete, bolest v podbřišku

Dobrý den, po vyléčení údajného zánětu pravého varlete mívám občasné píchání...

Boulička u konečníku

Dobrý den, již možná před rokem se mi u konečníku udělala boulička. Nijak jsem...

Třes, únavový syndrom

Dobry den, uz par let pocituji mravenceni a necitlivost v rukou, hlavne v noci....

Reklama