Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Vidina kondomu a s tím spojené narušení intimity a intenzity sexu přivedla k problémům s erekcí

Sex Martin 12.1.2021

Dobrý den, je mi 21 let. V létě minulého roku má přítelkyně přestala brát HA a mně vidina kondomu a s tím spojené narušení intimity a intenzity sexu přivedla k problémům s erekcí. Nedokážu se dostatečně vzrušit a erekci udržet. Problém přetrvává tak dlouho, že když se schyluje k samotnému sexu, vytvoří se mi v hlavě blok a už předem se vím, že opět zklamu. To velice sráží mé sebevědomí a motáme se v začarovaném kruhu. Přítelkyně mě sexuálně přitahuje a ve všech ostatních nekoitalních praktikách uspokojení stále nacházím. Když už přece jen dojde k sexu, je vše naprosto v pořádku, problém se tedy týká pouze chvíle před samotnou penetrací. Spolu o tom otevřeně mluvíme a přítelkyně nevyvíjí tlak a dává mi čas. Zkoušel jsem kotvičník, který nepomohl. Jediné, co trochu pomohlo bylo úplně přestat masturbat, ale hledám způsob, jak se tohoto problému zbavit dlouhodobě.

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, kromě kondomu existují ještě jiné formy bariérové antikoncepce. Pokud s kondomem máte takto zásadní psychický blok, může zkusit bariérovou antikoncepci přítelkyně. Jde o mechanickou překážku, která je v pochvě postavena spermiím na jejich cestě vzhůru do dělohy. Na českém trhu existují klasické vaginální pesary a ženské kondomy. Vaginální pesar má tvar gumového kloboučku, který má po obvodu pružinu, Do pochvy se zavádí tak, aby se vpředu opíral o stydkou kost a vzadu o klenbu poševní. Mezi stěnami pochvy a pesarem nesmí zůstat mezera, proto je nutné, aby gynekolog zvolil správnou velikost. Ženská varianta kondomu zcela vystýlá pochvu a vyčnívá z ní ven. Zavádí se speciálním zavaděčem.
Dále pak existuje antikoncepce chemická. Chemická antikoncepce se zavádí do pochvy před pohlavním stykem a má několik různých forem (pěny, krémy, želé, čípky, vaginální tablety), které obsahují látky hubící spermie (spermicidy). Hlavní výhodou této antikoncepční metody je její volná prodejnost. Není zapotřebí lékařského předpisu a použití je jednoduché. Hlavní nevýhodou je však její nižší spolehlivost. Striktní dodržení podmínek uvedených výrobcem je nezbytností.
Pokud by jste jakou jedinou formu antikoncepce nadále používali pouze kondom, pak tento svůj psychický blok můžete řešit se psychologem, případně v rámci partnerské psychoterapie, či se obrátit na sexuologa.
S pozdravem, Dr. Horáková

Související dotazy

Problém s erekcí při nasazení kondomu
Dobrý den, jsem muž ve věku 22 let a mám problém s...
Po sexu s kondomem vždy parnerovi slzí oči
Po sexu s kondomem vždy parnerovi slzí oči. Je možné,...
Sex bez kondomu
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli vadí když mám...
Problém s erekcí při skupinovém sexu
Dobrý den, mám možná netradiční dotaz, ale problém...
Problém s erekcí při sexu
Dobrý den, mám dotaz. Je mi 30 let a před pul rokem...
Těhotenství a kondom
Dobrý den, je mi 17 let. Mám přitele a před 14dny sme...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Vidí v mlze

Dobrý den, můj muž (34let) už má po několikáté stejný problém s okem, a to ten...

Vidím jako přes mlhu

Jsem 6 let po odstranění šedého zákalu. Asi 2 měsíce vidím na pravé oko jako...

Vidím jiné barvy na levé oko a jiné na pravé oko

Dobrý den, vidím na levé oko světlejší barvy. Taky mě někdy tak divně bolí jakoby...

Vídím malé ( průhledné ) vlásenky

Dobrý den, je bude mi 29 let a již dobrých dvacet a možná i déle vídím v zorném...

Vidím modré obrysy

Dobrý den, bohužel jsem na internetu nenašel žádnou zmínku o mém problému, tudíž...

Vidím na jedno oko tmavěji

Dobrý den poslední dva roky mám problém s jedním okem vidím na něj tmavěji třeba...

Vidím nos při čtení

Chtěla jsem se jen zeptat, jestli je normální, že třeba při čtení vidím svůj...

Vidím špatně do dálky

Dobrý den, v poslední době vidím špatně do dálky, hlavně rozostřeně. Možná...

Vidím šumění obrazu

Dobrý den prosím potřebuji pomoc strašně mě trápí jedna věc když se přes den...

Vidím tečku a čárky v levém oku

Dobrý den, jsou to cca 2 měsíce co jsem začal videt v levém oku tečku a čárky...

VIDINY

Dobrý den, už několik měsíců mě trápí jedna věc. Netrpím nespavostí, spím dobře,...

Vidiny

Můj děda (86 let) trpí arterosklerózou v celém těle. Má zelený zákal a obecně...

Vidiny

Dobrý večer, můj dotaz se týká mého otce. Je mu necelých sedmdesát. Před rokem...

Vidiny a hlasy

Dobrý den, moje sestra začala mít vidiny postav a slyší různé zvuky v hlavě,...

Viditelná hrtanová záklopka

Dobrý den, je mi 15 let. Včera jsem si byl zaběhat do lesa kde bylo chladno...

Viditelná klíční kost

Dobrý den, je mi 15 let, vážím 51.5 kg a měřim 173cm a mám takový problém. Je...

Viditelná žilka

Dobrý den mám vystouplou tvrdší žilku neboli to ale když na to sáhnu cejtim...

Viditelné a bolestivé žíly

Dobrý den, je to asi rok, co mě začaly bolet viditelné žíly. Po celém těle...

Viditelné bradavky před oblečení

Ahoj, nejen chladem, ale i například studijní nervozitou a strachem se mi topoří...

Viditelne buseni srdce

Pane doktore, je normalni, kdyz vidim buseni sveho srdce? Myslim napriklad kdyz...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Naražená žebra


Cukání svalů uvnitř břicha


Penicilin a imunoglukan


Bolestivá bulka za uchem (o uzlinu se nejdná)

Dobrý den, za levým uchem mám bulku (asi v těch místech, kde končí nožička např....

Kousnutí muchničkou

Dobrý den, ve čtvrtek ráno jsem se probudil s lehce rudým, na dotek dosti citlivým...

Pocit hladu

Dobrý den, cca tři týdny jsem měl problém, že jsem vůbec neměl hlad, přesto...

DALACIN C - pouziva se na spalovyho streptokoka ci ne?


Následky poranění vazu v kotníku

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na problémy s pravým kotníkem, 13.3 jsem si...

Afty v puse a bolest v krku

Dobrý den, už asi 4. den mám pusu plnou aftů a v krku mě bolí tak, že ani polykat...

Odstranování fibromů

Dobrý den, nedávno jsem se obrátil na jednu kožní ordinaci, abych si z estetických...

Ovlivňuje v pubertě růst penisu těsně spodní prádlo?

Dobry den chtěl bych se zeptat jestli ovlivňuje v pubertě rust penisu těsně...

Hnisavé mandle, červené hrdlo

Dobrý deň, už dlhšiu dobu mám problem s castými anginámi (hnisavymi) pravidelne...

Penicilin a kojení


Může zubař nevidět na rentgenu zubní kaz?


Koxitida


Bolest zubu

Dobrý den, Před týden jsem podstoupila extrakci pravé dolní osmičky. Po...

Šupiny na penisu

Mám na penisu šupiny když si přejedu prstem tak tam cítím šupiny .doufám že...

Výtok z močové trubice

Dobrý den, Přibližně 6 dní po pohlavním styku jsem začal mít problémy s pálením...

Antibiotika a slunce


Únava a bušení srdce

Neprijemny ak v trojuhelniku,spatne se mi dycha,unava,obcas buseni srdce ...dekuji...

Reklama