Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Vyčerpání

Šárka . 9.7.2014 redakce uLékaře

Dobrý den , chtěla jsem se zeptat - již 3 měsíce beru Escitalopram Teva 10 mg, z počátku zlepšení ( dříve motání hlavy, bolest na hrudi , brnění atd. ), teď se opět vrátilo motání hlavy ( úmrtí v rodině ). Dříve jsem trpěla 1. do půl roka migrénou s aurou s následnou bolestí do hlavy (trvání 2 hodiny), teď poslední měsíc, co beru Escitalopram jen aura 2x to týdne bez bolesti trvá celý den. Nemůže mi tento prášek navodit mozkovou mrtvici ? A tyto stavy aury bez bolesti ? Nikdy jsem tím netrpěla, vždy s bolestí.Dříve půl prášku ráno, teď půl ráno a půl večer. Děkuji za odpověď Šárka

Odpovídá:

MUDr. Andrea Bryčková


Dobrý den, Šárko, escitalopram Vám nemůže přivodit mozkovou příhodu, tzv. mrtvici. Je to lék, který působí jako inhibitor serotoninového přenosu- což znamená , že zajišťuje optimální množství látky serotoninu mezi jednotlivými nervovými buňkami, tak aby se jim dobře pracovalo. Ovšem může být, že na některé léky naše tělo nereaguje zcela dle očekávání, někdy se může objevit alergie nebo vedlejší účinky. Doporučila bych Vám požádat svého ošetřujícího lékaře, který Vám escitalopram předepsal, aby Vám nechal udělat test na alergii proti tomuto léku- tzv. precipitační test. ten prokáže nebo vyloučí, zda nemáte na tento lék alergii, protože v tom případě by se úplný léčebný efekt nedostavil. V případě pozitivního testu je potřeba lék vyměnit za jiný typ antidepresíva. Např. sertralin, fluoxetin, venlafaxin, bupropion apod.

Související dotazy

Vyčerpání?
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, čím je způsoben můj...
Vyčerpání
Dobrý den, již rok mívám občas stav který lze přirovnat...
Vycerpání
Dobry den mam dotaz .... jsem uy mesic na neschopnosti...
Vyčerpání
Dobrý den ,mam od minulý ho tydne problem,mam pocit...
Úzkostné stavy a depresepo rozchodu, vyčerpání
Dobrý den. Obracím se na vás s prosbou o pomoc při...
Vyčerpání srdce
dobrý den paní doktorko,chtěla jsem se zeptat na tuto...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Vyboulení oka

Dobrý den, před chvílí jsem zadala dotaz, ale ještě k němu musím něco dopsat: Dotaz...

Vyboulení oka

Dobrý den, před rokem se mi začlo boulit oko (exophthalmus). Lékaři si se mnou...

Vyboulenina u řitního otvoru

Dobrý den mám dotaz uz 2 dny mám kousek od řitní díry vybouleninu do zakulaceného...

Vyboulený pupík

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na vyboulený pupík viz. foto v příloze. Občas...

Vyboulený žaludek

Dobrý den, chtěla bych se Vás prosím zeptat zda je normální, že nad pupíkem,...

Vybrátor

jaký má vliv na zdravotní stav pomůcky vibrátor na ženu, děkuji

Výbuchy zlosti

Dobrý den chtěla bych se zeptat poslední dobou cca 3tydny me prepadaji výbuchy...

Výbušnost

Dobrý den,mám dotaz.Mám 18ti měsíční dcerku a teď prochází obdobím kdy neposlouchá...

Vycerpání

Dobry den mam dotaz .... jsem uy mesic na neschopnosti a beru antidepresiva.....muj...

Vycnievajuce bolestive crievko

Dobry den. Chcela by som vas poprosit o pomoc. nikdy som nemala pravidelnu stolicu...

Vyčerpání

Dobrý den, již rok mívám občas stav který lze přirovnat stavu po narkóze,motá...

Vyčerpání

Dobrý den ,mam od minulý ho tydne problem,mam pocit ze zacinam blaznit ale nemam...

Vyčerpání organismu

Dobrý den, obracím se na Vás se svým problémem. Zhruba 3. týden se peru se...

Vyčerpání srdce

dobrý den paní doktorko,chtěla jsem se zeptat na tuto věc-jsem amaterská zpěvačka...

Vyčerpání, bolest srdce a kloubů, teploty

Dobrý den, mám několik dotazů souvisejícím s mým současným stavem. Od pátku...

Vyčerpání, úzkost

Dobrý deň, dva roky sa liečim na hypertyreózu, na kt.som ochorela počas tehotenstva...

Vyčerpání?

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, čím je způsoben můj problém a o co vlastně...

Vyčištění kořenových kanálků

Dobrý den, při pravidelné návštěvě zubního lékaře mi byla obnovena plomba na...

Vyčištění střev

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda mi doporučíte vyčištění organismu pomocí...

Vyčištění střeva magnesiem

Dobrý den, teď v pondělí jsem absolvovala operaci v oblasti konečníku. Předtím...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Draždivý kašel se zhorší mluvením

Dobrý den.do roku a půl jsem musela mít 4x antibiotika.pomohl mě vždy jen XORIMAX...

Krvácení mimo menstruační cyklus

Dobrý den, měla bych jeden dotaz. Menstruace mi končila 1.-2.6. a 17.6. jsem...

Bolest břicha, hlavy, teplota

Dobrý den, už několik let mě trápí silné křeče břicha, které se dostaví asi...

Panická ataka

Dobrý den, pani-pane doktore. Chtěla jsem se zeptat. Necele dva měsíce jsem...

Varikokéla

Dobrý den pane doktore, píši Vám ohledně přítele. Již před několika lety navštívil...

Miniinterupce?

Dobrý den, dne 1.7.2011 jsem měla pohlavní styk, chráněný kondomem. Ale jen...

Antikoncepce a antibiotika

Dobry den, mam mensi problem. Uz asi dva roky beru pravidelne HA Mercilon....

Zvracení, zimnice, tečky v obličeji


Můžu pít alko nebo nealko pivo na antibiotika ?

Dobrý den můžu pít alko nebo nealko pivo na antibiotika Zinnat 500?Děkuji za...

Povinnost očkování proti tetanu

Dobrý den, vaše poradna nedávno informovala jednoho uživatele, že ze zákona...

Horkost v nohou

Dobrý den, prosím Vás o radu. Nevím, do jaké kategorie zařadit svůj dotaz. Jsem...

Zvýšená potivost

Dobrý den.Synovi je 6 let, má sníženou imunitu (je veden na imunologii). Chtěla...

PSA

PSA mám 100 jinak jsem celkem v pohodě

Tři nejčastější mýty o ženském srdci

Kardiovaskulární choroby – nejběžnější příčina smrti nejen mužů, ale i žen. O nemocech oběhové...

Bolest žeber


Bolest zad a brnění obličeje

Dobry den mel jsem zablokovanou pater a částečně zatim me od toho pohla akupunktura...

Poškrábání rohovky

V případě poškrábání nebo jiného poranění oční rohovky vyhledejte ihned lékařskou...

Zrak mohou posílit doplňky stravy. Ale jaké?

Zaplňují regály lékáren i drogerií a jsou velkým lákadlem pro ty z nás, kteří...

Boule pod kůží

Dobry den, Od 15-ti let se mi poteleod pasu nahoru delaji pod kuzi boule.Jsou...

Bolesti pateře a kyčelniho kloubu

prosim o vysvětleni nalezu na rtg sniženy prostor l5/S1 a ventralni a lateralni...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×