#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS#
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Vyjádření

Praktické lékařství Jan 22.9.2014

Vážená redakce, „ulekáre.cz“, uvedl jsem několik dotazů vzhledem k negativním zkušenostem provedené laserové operaci v UVN. Všechny byly zcenzurovány, bez odpovědi. To považuji za nekorektní vzhledem k naprostému nedostatku informací pro čekatele na operaci. Sám jsem to poznal na vlastní kůži „ zmrzačen při operaci“, bohužel pozdě. V souvislosti uvádím dotazy z :
výběru z otevřeného dopisu zaslanému ministrům zdravotnictví MUDr. Němečkovi za ČSSD / seznámen s doklady ke dni 6.3.2014/ a obrany Martinu Stropnickému za ANO/seznámen s doklady z ke dni 25.3.2014/, ke stanovisku : ve věci stížnosti na stanovení špatné indikace k laserové operaci/ provedené v UVN Ústřední vojenské nemocnici Střešovice/, s vědomou újmou na zdraví /zmrzačen/ a praktickou nemožností dovolatelnosti práva pacientů absencí činnosti MZ. Bez odezvy.
(Plné znění spolu se stížností ombudsmanovi ČR,p. Šabatové /seznámena s doklady k 17.4.2014 –č.j. 2397/2014 VOP s „předepsaným formulářem“, předpokládám uvést později)
Problémem je naprostý nedostatek informací ve spojení s cenzurou internetu .
(Proto čtenáři pokud máte podobné poznatky, a též Vám vadí ,že MZ i nemocnice odmítají uveřejnění statistik výslednosti laserových operací vzhledem k indikaci operace, prosím o jejich zaslání na můj e-mail pro rozbor).

Part of an open letter to the Minister of Health MUDr.Němeček / acquainted with the documents on March 6, 2014 /, and Defense Minister Martin Stropnickému / acquainted with the documents on March 25, 2014. In the complaint to determine bad indication for the laser surgery at a military hospital in Prague Střešovice. With deliberate harm to health and the practical impossibility of reachable a patient rights. Absence of activity MZ. No response. (Full text along with a complaint to the Ombudsman of the Czech Republic, p. Šabatová / acquainted with the documents on April 17, 2014 -č.j. GTC 2397/2014 with the prescribed form, suppose state later). The problem is the sheer lack of information in connection with inter net censorship. (Therefore, if you have similar knowledge, and does it bother you that the MZ and the hospital refuse to publish results of statistics laser operations , please send them to the email for the analysis for publication).

===Prosím čtenáři, pokud nemáte k problému co říci , přejděte si raději na facebook.===

Podání stížnosti ve věci stanovení špatné indikace k laserové operaci/ provedené v UVN Ústřední vojenské nemocnici Střešovice/, s vědomou újmou na zdraví /zmrzačen/ a praktickou nemožností dovolatelnosti práva pacientů absencí činnosti MZ,
je systémový problém ve zdravotnickém systému ČR neřešený MZ, nikoliv jen chování jedinců, kteří tuto možnost mohou legálně využít .

== 1- Snad si nejen tohoto problému konečně někdo všimne, neboť se to stává častým standardem, ničím a nikým nevyvráceným, skutečností prokazovaným , dlouhodobě ignorovaným a MZ /MO/ zablokovaným.

Proběhla řada opakujících se neúspěšných zdravotnických reforem s cílem úspory finančních zdrojů a rozsáhlá privatizace „obecných“ nemocnic s přesunem nákladů léčení na bedra pacientů . Výsledkem je zhoršená péče a zvýšená nedostupnost vhodné péče pro větší část populace / s diferenciací pacientů/ .Pacienti jsou stále více zatěžováni, při léčbě nuceným nákupem „placeba“ přípravků v lékárnách.

Prioritou MZ po celou dobu reforem je prezentováno zlepšování zdravotní péče pacientů MZ, nyní osobně MUDr Němečkem- současným ministrem zdravotnictví za ČSSD.
Smutnou skutečností českého zdravotnictví mimo jiné je, že i prokazatelně způsobená újma na zdraví špatnou indikací k operaci či lékařem /operatérem/ v současném zdravotnickém systému je považována za zcela cosi běžného, v rámci použité metody či přístroje specifikované MZ při homologizaci stanovené procenty neúspěchů.

Je děsivé, že se toto stává standardem zdravotní péče v rámci nedostatečně stanovených kontrolních zákonů MZ , jako nehumánní, neetické a porušuje to principy demokratické společnosti. Je to zneužitelné .Lze to oprávněně označit jako výsměch a arogance moci s vědomím, že se stejně nic nezmění .

Pacient mnohdy není seznámen jak s riziky operace, tak s příčinou a důvody zmrzačení, pouze s diagnózou a se stanoviskem „to se stává“ ,příčina neznámá, v lepším případě se najde zástojné vysvětlení, často s domněnkami ,nedoložené fakty. Pacient v tomto případě je zmrzačen, slušně poslán domů, ať se stará sám dál - zmrzačení je nevratné./Někdy je mu nabízeno, že tady existuje mlhavá možnost, jak mu pomoci. Pokusem, nehomologizovanou metodou zástupcem zahraniční firmy či organizace, jaksi bokem v rámci experimentu/.

Nicméně takové jednání /při stanovení špatné indikace k laserové operaci s vědomou újmou na zdraví /v rámci legislativy MZ, lze právem označit za scestné až zrůdné, i legalizující možné zrůdné chování k pacientům a je plně rozporné s prioritní náplní MZ. V krajním případě je tím legalizována potenciální možnost vědomého zmrzačení či úmrtí pacienta /snad i možnost potenciální vraždy/ navíc:

Podá-li pacient stížnost se snahou zjistit skutečný důvod, dostává se do beznadějného kolotoče , kdy zjistí, že dovolatelnost práva v současném zdravotním systému je mizivá-v podstatě zablokovaná :

Podle oddělení stížností MZ musí respektovat postup 1-na vedení UVN, 2-poté na zřizovatele nemocnice (Ořo), 3- na ombudsmana MO, 4-na lékařskou komoru, kde trend je - uvedené stížnosti odmítá nejen projednat i vzít na vědomí ,stejně tak i etická komise , 5 -MHM Prahy Jungmanova, kterému to nepřísluší a opět přeposílá zpět na 2- ke zřizovateli MO Ořo, zbývá ombudsman ČR či přímo soud. / kolotoč trvá mnohdy i léta, kdy podle LK stížnost po roce již není platná , ombudsman ČR se jí po roce nemusí věnovat ( ostatně nemá žádné pravomoci, pouze doporučení), pacient se ocitá ve vleku časových procedur s nulovým informačním přínosem ignorací a odmítavou arogancí, což lze označit za obstrukční chování..

Vystaven tlaku polopravd a zkreslených měnících se názorů ze strany uvedených organizačních „spřátelených složek“, včetně členů tzv. „nezávislé komise“, bez poskytnutí požadovaných podkladů a stanoviska k dotazům . Cílenému tlaku nemocnice a ostatních zúčastněných na pacienta, obrátit se pro objasnění důvodu svého prokázaného zmrzačení při operaci k soudnímu projednávání / triskně zdraví se stává zbožím, kdy za platných procesních postupů v gesci MZ ,je umožněno je zneužívat. Ostatně obrátit se na soud je z výše uvedených důvodů stejně neprůchodné, neboť ten se řídí legislativou MZ /.

Pro MZ a UVN : Závěrem celého kolotoče víceletého šetření je stanovisko odboru stížnosti do ztracena – např. tak se vyřizují stížnosti podle zák.č.372/2011 Sb/:
Cituji . 3/Konečné stanovisko ,MO Ořo a ombudsmana MO…. Profesně podložené stanovisko o provedené operaci neexistuje, nicméně vzhledem ke zkušenostem operatéra věřme ,že vzal všechny potenciální faktory v úvahu..…. Proto vaši stížnost považuji za vyřízenou…..čj…UVN A.... Stejný závěr MO Ořo i ombudsman MO k operaci i indikaci.
V rozporu se zdravou logikou zcela negují, ignorují profesní stanovisko nemocnice/ operatéra/,kterou mají k dispozici kde je odborné vyjádření ke stížnosti v č.j.UVN B …(operace je údajně natočena na video a je k dispozici, tvrzení o naprosté nemožnosti provedení chyby operatéra a další .Tímto je tvrzení znedůvěryhodněno, znamená to. že se se závěry operatéra též neztotožňují . Totéž zastává i tak zvaně „nezávislá komise“. Kromě jiného např.uvedla v interní formulaci „pacient není bezdomovec, aby nepochopil ,že operace může skončit neúspěchem“. Bez uvedení důvodů, bez uvedeného rozporování profesního stanoviska nemocnice, i zodpovězení dotazů.
Ministry zdravotnictví i obrany problematika zřejmě nezajímá.

Je to systémový problém ve zdravotnickém systému ČR neřešený MZ, nikoliv jen chování jedinců, kteří tuto možnost mohou legálně využít . Za „dané situace“ těžko prokazatelné.

MZ není schopno vytvořit a zpřístupnit legislativní prostředí v němž by i dané případy byly vyhodnotitelné a dostupné, zamezující zneužívání, spekulacím a nejednotnému výkladu ženoucí pacienty zbytečně často sice s planou nadějí od operace až beznaějně k neprůchodnému soudnímu řešení.

MZ ,MO umožňuje v působnosti své zdravotnické organizace i zřizovatele nemocnice , že znepokojivě dokonale dokáží pozměňovat skutečnosti ve prospěch svých vlastních zájmů a ignorovat , blokovat řešení reálných problémů pacientů, kdy se zde jedná i o fakta, že jsou zde konány pokusy na pacientech přesahující hranice etiky již s vědomou újmou na zdraví.
Orgány MZ,MO zde působí spíše jako inkvizitor než státní organizace , která má zájem na ochranu zdraví pacientů- občanů české republiky , spíše umožňují i za pomoci tzv. nezávislých komisí vše blokovat:

Pokud ministerstvo zdravotnictví /odbor stížností/ odmítá vzít na vědomí tyto stížnosti se stanoviskem , že jim nepatří k řešení, LK nezajímají, zřizovatel nemocnice UVN je odmítá, ministři zdravotnictví a obrany nereagují, pak jim tento stav samozřejmě vyhovuje / umožnit provádět nekontrolovatelné pokusy mimo etickou hranici na vhodné skupině pacientů, kteří se nemohou bránit /.

O řešení důvodů a příčin těchto případů není zájem, nevedou se žádné záznamy, nevyvozují se žádné závěry pro zpřístupnění veřejnosti.
Např. v případě podané žádosti o získání statistiky úspěšnosti či neúspěšnosti metody operace a operatéra vzhledem k indikaci k operaci jsou žadateli data odepřena, přestože má ze zákona na ně „právo “ navíc v uvedeném případě oficielně operatérem primářem slíbena / plané sliby. /.
Toto je vědomě vytvořené prostředí pro testování lékařských přístrojů na pacientech bez sebemenších rizik pro lékaře a dodavatelských firem zdravotnických přístrojů a medikamentů na vybraných pacientech v českém legislativním prostředí

Prokázáno
+ špatná, /neprokázána/ oprávněnost indikace k operaci k dodané lékařské dokumentaci /FNKV , UVN/–
a/ nebere se v úvahu komplexní zdravotní stav ,ztracená část dokumentace dodaná do nemocnice k předoperačnímu šetření,
b/ operatér nevzal v úvahu varování o zvážení provedení operace provedeným přímo v nemocnici v UVN předoperačním šetřením - nebyla nezbytnost provedení operace/,
c/ dodaná předoperační dokumentace do UVN vykazovala nevhodnost indikace k laserové operaci
+ Pacient není seznámen s riziky operace, a/ na webu je spíše reklama na laserové operace b/ doložená cenzura negativních konkrétních příspěvků pacientů
+ důkaz újmy na zdraví provedenou laserovou operací byl prokázán / až po roce a půl nemocnicí přiznaným a dohledaným lékařským předoperačním vyšetřením dokazující operací újmu na zdraví - při operaci,
+operatérovi nestál pacient za jakoukoli komunikaci před i při operaci,tedy kdo skutečně operoval / ,
+ nestandardní pooperační stav v nemocnici a/Špatně zavedená kanila ,roztok po operaci přes noc vytékal v místě napojení kanily do deky místo do oběhu , po dobu hospitalizace musela být kanila přidržována rukou ,aby roztok vůbec protékal, krev, velké sraženiny,neúměrné ucpávání kanily, problémy s klouby …./. Nehledě na téměř nulovou empatii,
+nestandardní průběh po operaci /např. /měsíce po operaci 1000ci násobny stav leukocytů.
Problémy s klouby, poslán na operaci kolena, poté stanoveno, že není nutná, atd.
+ odmítání dodání statistik / -ÚVN není schopno /odmítá přes opakovaný slib dodání / zajistit dostupnost vedení statistik o úspěšnosti či neúspěšnosti typů operací v nemocnicích vzhledem k operatérům a indikace k operaci jako a/ podklad pro rozhodnutí pacienta k souhlasu k operaci, b/ zda jsou dodržovány mezinárodní standardy c/ posouzení indikací k operaci a výsledkům ú/nespěch
+ dovolatelnost práva v současném procedurálním postupu zdravotním systému UVN , MO Ořo a MO ombudsmana je zablokována / po obsahové stránce v naprosto nekomunikativním prostředí
Pro většinu obyvatel česka se často léčba přesouvá z ordinací lékařů do lékáren podle reklamy programů TV vysílání, samoléčbou, kdy pacienti často rezignují na výsledek.

= 2 -Závěr/ Snad si tohoto problému konečně někdo všimne, neboť se to stává častým standardem, pacienta poškozujícím /v reálném životě zmrzačen/, znevýhodňujícím ,nikým a ničím nevyvráceným, skutečností prokazovaným , ale MZ,MO, nadnárodním farmafirmám i pro výuku …. dokonale vyhovujícím .

Není možná revize případu /nezávislým revizním lékařem/- není možné následné léčení , zmrzačen s oprávněnou nedůvěrou k ÚVN i ve zdravotní systém ČR..
Vždy se totiž najde formální stanovisko na úrovni reklamy podložené „autoritou“ .
S nedůvěrou , zda ministři nyní za ANO i ČSSD , před nimi za TOP09,ODS…. v souladu s volebním programem mají vůbec možnost zjednat nápravu. Zůstávají sliby. Vážnost systémové chyby MZ dokladuje množství soudních žalob na zdravotní péči. Komu to vyhovuje je jasné.
Řešení které se jeví v možnosti „odmítnout pacienta, který není spokojen se způsobem léčby“, může být považováno za metodu nápravného „lágru“ převýchovy nespokojených pacientů
Co však zjevné je ,že žijeme v systému, který je nastaven špatně a stává se standardem , že umožňuje „mlžit“ bez vyhodnocení a osobní zodpovědnosti . Logicky je také na pořadu otázka - Kolika pacientů a z jakých sociálních . skupin se to týká?
Děkuji za stanovisko.

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Dobrý den, Vážený pane Jane. Chápu, že Vás svou odpovědí asi neuspokojím, ale pochopte pro...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Vyjádření psychiatra
Co vás trápí, jak dlouho problém trvá, berete nějaké...
Vyjádření k přiloženým výsledkům
Dobrý den, prosím o vyjádření k přiloženým výsledkům.
Vyjádření ke stanovisku lékaře- po MR kolene
Dobrý den, prosím o vyjádření ke stanovisku lékaře,...
Vyjádření k mag.rezonanci
Dobrý den,pane doktore,paní doktorko.Rád bych Vás poprosil...
Bolesti kloubů rukou, vyjádření revmatologa
Dobrý den, již několik měsíců pozoruju bolesti...
Vyjádření k výsledku EEG
Dobrý den, měla bych dva dotazy. 1) v pátek jsem...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Vychýlená kostrč

Dobrý den, dnes jsem dostala výsledek z rentgenu, ale bohužel tomu moc nerozumím,...

Vychýlená nosní přepážka

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, brzo mi bude 16 let. A zhruba před rokem jsem...

Vychýlená nosní přepážka

Sluchově postižená 11letá vnučka má vybočenou nosní přepážku.Nosem obtížně dýchá,mluví...

Vychýlená nosní přepážka

Dobrý den, pokud mám nosní přepážku vychýlenou jednostranně doleva a nejsem...

Vychýlení doleva

Dobrý deň, všimla som si, že som občas pri postoji vychylená do ľavej strany..Športujem,...

Vychýlený krční obratel

Dobrý den, přítelkyně mi včera na zádech zjistila že mám posunuty, nebo vychýlený...

Vychyleny obratel

Dobry den mam dotaz v prosincy my dělaly rentgen pateře a zjistily že mam vychileny...

Vychýlený palec u nohy

Dobrý den, chtěla jsem se pozeptati: mám dceru (13 let) a všimla jsem si , že...

Vychýlený pravý bok

Dobrý den, chci se zeptat, již delší dobu pozoruji, že můj pravý bok je hodně...

Vyjadreni k vysetreni MR

Mam velke bolesti v oblasti bederni patere,s propagaci do kycle. Ct s drobne...

Vyjádření k mag.rezonanci

Dobrý den,pane doktore,paní doktorko.Rád bych Vás poprosil o stručné vyhodnocení...

Vyjádření k přiloženým výsledkům

Dobrý den, prosím o vyjádření k přiloženým výsledkům.

Vyjádření k výsledku EEG

Dobrý den, měla bych dva dotazy. 1) v pátek jsem byla na vyšetření EEG na...

Vyjádření ke stanovisku lékaře- po MR kolene

Dobrý den, prosím o vyjádření ke stanovisku lékaře, které jsem právě dostal...

Vyjádření psychiatra

Co vás trápí, jak dlouho problém trvá, berete nějaké léky, proběhlo již nějaké...

Vyjednávání pauz při Ha

Dobrý den, dnes je to 4.plato, které beru bez vynechání pauzy, do dobrání mi...

Vyjímečné kouření při kojení

Dobrý den, mám 5ti týdenní miminko, které plně kojím a v sobotu jsem asi udelala...

Vyjmuté znaménko, které by dál rostlo

dobrý den, nedávno jsem si nechala odstranit znaménko, o výsledku histologie...

Vyjmutí celého menisku

Dobrý den, dnes jsem byla na druhé artroskopii, kdy mi z levého kolena odebrali...

Vyjmuti delohy

Dobrý den,muj dotaz bude pro vás možná zvláštní,ale chtěla bych se zeptat jestly...

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS##MICRODATA#