Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Vynechání antikoncepce Stodette

Antikoncepce Denisa 5.10.2018

Dobrý den, asi půl roku beru HA stodette. Při načínani nového plata po 7 denní pauze jsem měla při prvním prášku zpozdeni, ale to si myslím bude v pořádku. Trápí mě spis to, ze jsem na konci balení, dnes mi zbývá poslední tableta a včera večer jsem chvíli po užití tablety zvracela. Pak jsem měla styk a zapomnela jsem příteli říct, aby nešel ejakulat do mě. Nikdy to tak neprovadime, tak jsem myslela, ze ani teď to neudělá, ale udělal. Teď jsem si procitala leták a píší v něm,ze zapomenuti (vyzvraceni) tablety na konci balení je poměrně rizikové. Vzhledem k tomu, ze na jedné interrupci jsem už byla a opravdu to nechci opakovat, přemýšlím nad možnostmi, co teď. Napadl mě postinor a volala jsem na gynekologii, kam chodím, kde sestřička řekla, ze buď postinor a nebo pokračovat v novém balení bez 7denni pauzy, ze jsem nadále chráněna a mělo by to byt na stejném principu jako postinor. To se mi líbí více, mám z postinoru strach. Tak se chci zeptat na ještě jeden názor dalšího odborníka, zda mám pokračovat v balení a byt v klidu nebo si vzít postinor. Moc děkuji hezky den

Odpovídá lékař:

MUDr. Kateřina Kovaříková

Specializace: Praktické lékařství Pracoviště: Vamed-Mediterra

Dobrý den,
kombinovat dva druhy antikoncepce by asi nebylo vhodné .
Při vynechání tablety nebo tedy pokud víte, že jste ji vyzvracela, je nejlepší užít další tabletku co nejdříve během následujících 12 hodin. Potom je vše v pořádku a ke snížení ochrany nedojde. Další tableta se potom užije v obvyklé době a to i kdybyste měla tedy užít dvě tablety během jednoho dne. V případě, že je interval delší než 12 hodin, se v následujících 7mi dnech doporučuje i bariérová ochrana.
A dále tedy budete pokračovat bez pauzy dle návodu sestřičky.
S pozdravem

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček


Vážená paní,
pokud se jednalo o poslední tabletu pak je možnost gravidity velmi malá udělejte normální pauzu vyčkejte menses a jen pokud by nepřišly udělejte si HCG test.
Příjemný den

Související dotazy

Antikoncepce stodette
dobry den,lekar mi predepsal antikoncepci Stodette...
Antikoncepce stodette
Dobrý den, je mi 21 a od 15 let beru antikoncepci Belara,...
Vynechání antikoncepce
Hezký den, měla bych dotaz ohledně hormonální antikoncepce....
Vysazení antikoncepce stodette
Dobrý den, chci po 6 letech vysadit antikoncepci Stodette....
Antikoncepce vynechání
Dobrý den paní doktorko , chtěla jsem se zeptat používám...
Antikoncepce Stodette
Dobrý den, přecházím na antikoncepci Stodette z antikoncepce...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Vynechání antikoncepce a možnost otěhotnění

Dobrý den, měla bych dotaz. 2 roky v kuse jsem brala antikoncepci Chloe a teď...

Vynechání antikoncepce a pohlavní styk

Dobrý den pane, obracím se na Vás s prosbou o radu. Užívám HA Foxinette Neo....

Vynechání antikoncepce a prasknutí kondomu

Dobrý večer, měla bych dotaz ohledně antikoncepce (Bonadea - beru pět let)....

Vynechání antikoncepce a riziko gravidity

Dobrý den, zapomněla jsem užít jednu pilulku ant. Belara. Přišla jsem na to...

Vynechání antikoncepce a těhotenský test

Dobrý den, mám dotaz ohledně antikoncepce a těhotenského testu. Zapomněla jsem...

Vynechání antikoncepce a těhotenství?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda je možné, že bych mohla být těhotná....

Vynechání antikoncepce Belara

Dobrý den. Zapomněla jsem si 2 dny (11.-12. 12. 2014) vzít v cyklu antikoncepci...

Vynechání antikoncepce Jangee

dobrý den, přítelkyně bere antikoncepci Jangee a v uterý si prášek místo v 7...

Vynechání antikoncepce Jeanine z důvodu finanční situace

Dobrý den, z důvodu nedostatku financí jsem si nemohla zakoupit antikoncepci....

Vynechání antikoncepce Lindynette

Dobrý den. Antikoncepci beru uz asi 3.rokem bez přestávky, nyní mam Lindynette...

Vynechání antikoncepce týden

Dobrý den. Jaké je riziko otěhotnět pokud jsem vynechala,na začátku braní antikoncepce,pilulky...

Vynechání antikoncepce v 1.týdnu

Dobrý den pane doktore, chtěla bych poprosit o informaci. Již 7 let beru pravidelně...

Vynechání antikoncepce v prvním týdnu

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat - již téměř 2 roky užívám antikoncepci STODETTE,...

Vynechání antikoncepce v prvním týdnu

Dobrý den, Užívám antikoncepsi Eloine. V pátek jsem dostala menstruaci a v...

Vynechání antikoncepce ve 3. týdnu

Dobry den. Dva roky uzivam Marvelon. Vcera v 16:00 jsem si nevzala tabletu a...

Vynecháni antikoncepce více jak týden


Vynechání antikoncepce, dlouhé krvácení

Zdravím, asi tak v 7. - 11. dnu užívání HA (Yadine) jsem prášky nebrala (byla...

Vynechání Antikoncepce.

Dobrý den, Chtěla jsem se zeptat užívám Mistru,už tak měsíc.A tedkom beru druhé...

Vynechání antikoncepce..

Dobrý den, chtěla bych se zeptat beru antikoncepci Adele, zapoměla sem si vzít...

Vynechání antikoncepční pilulky

Dobrý den. Je mi 20 let a považuji se za člověka bez větších zdravotních problémů,...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Otoky tváře, rtů

Dobrý den,již čtvrtým rokem mi otečou rty a tváře.Začne to lehkým brněním rtů...

Možnosti terapie nodózní strumy


Hemangiom jater


Bolest a otok dásní a jazyka


Průjem, cukrovka, dialýza

ráda bych se optala na stále trvající průjmy maminky.je již po operaci...

Mirena

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, má mirena zásadní vliv na vytvoření nádoru...

Hysterektomie a bolest břicha

Dobry den,rada bych se zeptala,jestli je normalni bolest bricha (i v zadech,neco...

PM Chlamydil Extra

Dobrý den, byly mi diagnostikovány chlamydie tracho. na léčbu jsem dostala antibiotika...

Hemangiom v játrech

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Před půl rokem mi byl vyšetření -sono břich...

Tuhý hnis na krčních mandlích

Dobrý den, prosím o radu, asi dva měsíce pozoruji, že se mi na krčních mandlích...

Bulka na penise

Objevila se mi bulka na penisem mám jí tam tak mněsíc. Kdy na ní zatlačím nebolí....

Křeče v břiše

Dobrý den, už nějakou dobu mám ráno křeče břicha, které ale přejdou po stolici....

Azitromycin a mléko


Vlasy


Antidepresiva a alkohol?


Problémy s menstruací

Dobry den uz od 14ti let mam problem s menstruaci byla moc silna dlouha a casta.brala...

Noční bolesti zad

Dobrý den paní doktorko, je mi 40 let. V poslední době se u mě vyskytuje bolest...

Aterom, výrůstek na hlavě

Dobrý den, při česání jsem narazil na tento výrůstek na temeni hlavy a po dalším...

Bulka na penise

Dobrý den, chci se zeptat, po pohlavním styku s přítelkyní se mi na penisu(převážně...

Mirena

Dobrý den, 6 týdnů mám zavedeno nitroděložmí tělísko Mirena. Jsem 7 měsíců...