Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Vynechání léku na vysoký krevní tlak

Pavel . 19.7.2014

Dobrý de, chci se zeptat, používám na vysoký krevní tlak Amlessa 8mg/5mg ráno 1x a večer Rilmex 1mg 1x už dvakrát se mi stalo, že jsem večer tabletku vynechal, zapomněl a potom nevím, kterou si dat ráno jestli amlessu, nebo rilmex. Děkuji za info. S pozdravem Pavel

Odpovídá:

MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie Pracoviště: Fresenius Medical Care - DS, Praha

Vážený pane Pavle, nepravidelné užívání léků snižujících zvýšený tlak krve může způsobit jejich sníženou účinnost. Léčivý přípravek Rilmex není registrován pro použití v České republice. Doporučuji Vám domluvit se s Vaším praktickým lékařem nebo kardiologem na úpravě medikace. S pozdravem, MH.

Související dotazy

Užívání arginmaxu a léků na vysoký tlak
Dobrý den ,chtěla bych se zeptat,zda může manžel užívat...
Vysoký tlak krevní
Dobrý den, užívám léky na vysoký tlak - Micardis,...
Tlak krevní
Dobrý den, roky jsem užívala na tlak Isoptin, Cardilan,Blessin...
Vysoký krevní tlak
Dobrý den ,mám takový problém již asi třetím rokem...
Vysoký krevní tlak
Dobrý den, na zvýšený krevní tlak beru ramipril 2.5...
Tlak
Dobrý den, je mi 52 let, mám již několik let vysoký...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Vynechání HA

Dobrý den, mám dotaz. V prvním týdnu braní HA jsem 4 den (sobota) vyzvracena...

Vynechání HA a menstruace

Dobrý den, Obracím se na Vás s dotazem. Během měsíce září jsem jendou prodělala...

Vynechání HA,otěhotnění,neotigason

Dobrý den, řekla bych že mám menší problém, tento měsíc sem dobrala klasicky...

Vynechání HAC

Dobrý den, mám dotaz. Beru HA Mercilon, nyní jsem kvůli narychlo naplánovanému...

Vynechání HAC a krvácení mimo pauzu

Dobrý den, beru antikoncepci pravidělně už 3 roky. Stím že jsem tenhle měsíc...

Vynechání hormonální antikoncepce v prvním týdnu

Dobrý den, v prvním týdnu po 7mi denní pauze jsem zapomněla užít 5. tabletu,...

Vynechání Jeanine

Dobrý den, jedná se o pauzu zhruba po 3 platíčkách Jeanine, kdy jsem prášky...

Vynechání Jeanine

Dobrý den, nikde jsem se nedočetla, kolik tabletek Jeanine bych si po vynechání...

Vynechání Jeanine - poslední týden

Brala jsem antikoncepci Jeanine cca tři balení bez přestávky na menstruaci a...

Vynechání krvácení

Dobrý den, určitě podobných dotazů čtete denně moc, ale i já se musím pro jistotu...

Vynechání léku Sertivan

Mám takový problém: na začátku července roku 2012 jsem byla medikována Sertivanem...

Vynechání Letroxu

Dobrý den, už 10 let nemám štítnou žlázu. Vždy jsem užívala Letrox 100. Dneska...

Vynechani menatruace, antikoncepce, negativni test

Dostala jsem menatruaci behem brani antikoncepce, jelikoz jsem si zapomnela...

Vynechání mencesu po styku

Dobrý den,pane doktore.Začátkem srpna jsem měla orální styk s mužem při kterém...

Vynechání menses

Dobrý den, paní doktorka mi předepsala antikoncepci Mercilon nejdříve na zkoušku...

Vynechání menses

Dobrý den. Minulý týden v pondělí začalo moje období kdy bych měla mít menses....

Vynechání menses

Dobrý den,ráda bych se zeptala na jednu věc...mám celkem pravidelnou menstruaci,ale...

Vynechání menses

Dobrý večer. 21.7.2017 to bude 2 měsíc, co jsem nedostala menstrulaci.... vyspala...

Vynechání menses

Dobrý den, měla bych ještě dotaz. Již jsem psala, zda vynechání menses nemá...

Vynechání menses

Dobrý den, prosím Vás o radu. Minulý měsíc jsem menses dostala až po vyvolávací...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Třes rukou


Mám dotaz, může Ivuška z toho úplně zešílet?


Bušení srdce


Dotaz


Pasivní kouření škodí i plodu v děloze!


Únava


Alzheimerova demence


MUDr. Renata Štěpánková

Ortodoncie, praktické zubní lékařství

Medrol

Pro MUDr. Janu Leskovskou. Medrol jsem vysazovala pod dohledem lekare. Je to...

Bolesti třísel a varlat


Alergie – červené oko, které nebolí


Skřípnutý mezižeberní nerv


Váha plodu


EKG výsledek


Molusky


CNS - centrální nervový systém


Větry


Brnění konečků prstů


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×