Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Vyrážka a otok 3. prstu na ruce- stále se opakuje

Kožní obtíže Adam 14.2.2019

Dobry den, Uz 4 roky ma trapi problem s tretim prstom na pravej ruke.
Raz za cas (priblizne raz za dva mesiace) sa mi spravia male vyrazticky, ktore pichaju, postupne mi opuchne cela ruka a tahave bolesti postupuju az k podpazusiu. Asi po 4-5 dnoch opuch ustupi, vyrazky su zahnisane. Vyskusal som koznych lekarov, ti mi nevedeli poradit. Bol som aj na magnetickej rezonancie, kde mi nic nezistili. Trapi ma to a neviem, co mam robit. Neviem, ci mam navstivit chirurga alebo koho. Viete mi prosim poradit? prikladam aj foto
Dakujem za radu. Doplnění informací: Dakujem za odpoved…nasiel som toto na internete
https://www.pralek.cz/panaricium
nemyslite si, ze by to mohlo byt ono?
Dakujem. 2. Doplnění informací: nie, pred vysevem nepocitujem bolest.
Bol som uz u dvoch dermatologickach a nevedeli mi pomoct. Len mi davali same masticky, ktore nepomahali.
Nevedeli, preco mi ruka opuchne a boli.
Obávám se, že by se mohlo jednat o nebezpečný zánět prstu ruky – panaricium. je to možné?

Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká


Dobrý den, je mi líto, že se stále nepřišlo na to, co potíže způsobuje. Ze svého pohledu praktického lékaře pro dospělé jste podstoupil vyšetření (a jistě i léčbu), kterou jsem schopna poradit. Jelikož se stav nelepší a hlavním problémem jsou kožní potíže, předám Váš dotaz dále našemu specialistovi. Bude se snažit Vám poradit, co máte dále dělat.
Nevím, zda jste podstoupil i nějaké krevní testy - např. přítomnost zánětu v těle, ev. speciálnější testy (např. autoimunitní choroby, revmatologické či další imunologické testy apod.). Pokud ne, stojí to za zvážení. Také mě napadlo, zda to nemůže být nějaká forma pásového oparu..ale nevím, zda jste na něj byl léčen či zda se na tuto diagnózu pomýšlelo. K posouzení Vašeho stavu je potřeba znát více informací (jaké konkrétní léky jste vyzkoušel, zda se dělaly krevní testy, popř. přiložit lékařské zprávy). Omlouvám se, že nemohu být konkrétnější, ale k bližšímu posouzení je opravdu potřeba více informací.
Náš specialista Vám odpoví v nejbližším možném termínu (prosím o strpení, může to být za nějaký den). Po jeho odpovědi se Vám ozvou naše zdravotní sestřičky a pomohou Vám s vyhledáním specialisty, který by Vám mohl pomoci. Přeji brzké vyřešení potíží. S pozdravem BB.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jitka Dobešová

Specializace: Dermatovenerologie, Dětské kožní (dermatovenerologie), Korektivní dermatologie Pracoviště: Nemocnice Šternberk

Milý Adame, vycházím z Vašich údajů, které jsou však velmi sporé a bylo by třeba některé věci doplnit. Např. předchází před výsevem vyrážky bolestivost v místě výsevu, jsou to puchýře na zarudlé spodině?
Pak by se opravdu mohlo jednat o recidivující virové onemocnění typu herpes zoster či simplex a vyžadovalo by to léčebně virostatika. Navštivte dermatologii nejlépe v některé fakultní či krajské nemocnici.

Odpovídá lékař:

MUDr. Milan Navrátil


K dosavadním odpovědím bych uvedl nutnost podrobného laboratorního vyšetření po klinickém vyšetření v revmatologické ambulanci.
Zhodnocení stavu.
Revmatolog s konzultací dermatologa by měl léčení provést k úspěšnému vyřešení.

Odpovídá lékař:

MUDr. Andrea Vocilková

Specializace: Dermatovenerologie, Dětské kožní (dermatovenerologie), Korektivní dermatologie Pracoviště: Kožní ordinace, Praha 6 - Řepy

Dobrý den, vzhledem k tomu, že se už vyjadřovali k Vašemu problému kolegové, dovolím si shrnout a navrhnout Vám další postup. Dle fotodokumentace jde nepochybně o zánětlivé změny, jejichž příčina není jasná. O panaricium nejde. Doporučovala bych nejprve zajít za Vaším praktickým lékařem a požádat ho o výpis z dokumentace (anamnéza + souhrn diagnóz, pro které jste se od mala léčil, dále výpis posledních výsledků z laboratoře - co bylo provedeno a jaký byl nález). Po té bych na Vašem místě požádala o zprávu obě kožní ordinace, které jste navštívil. A s touto dokumentaci bych se vypravila na některou z kožních klinik - v Praze např. Všeobecná fakultní nemocnice - superkonsiliární ambulance kožní kliniky - funguje vždy ve středu dopoledne. Lépe bude možno stav posoudit ve fázi, kdy bude prst v zánětu. Zajímal by mě závěr, pokud budete chtít, napište mi prosím na mail vocilkova@volny.cz. Díky.
Andrea Vocilková

Související dotazy

Vyrážka na prstu
Dobrý den, objevila se mi na ruce nějaká vyrážka, nevím...
Otoky kloubů na ruce
Dobrý den, již několikátým rokem (cca pátým) se mi...
Poranění 4. prstu na ruce
Dobrý den, asi před dvěma měsíci jsem při rychlém pohybu...
Vyrážka na rukou
Dobrý večer, už delší dobu mě trápí vyrážka na rukou...
Vyrážka na prstu ruky
Dobrý den, nedávno jsem zjistil že na prstu u ruky...
Strašně se mě vysušují ruce
Dobrý den, strašně se mě vysušují ruce následně si...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Vyrážka a covid

Dobrý den, 5ti letý syn se mi vysypal po obou bocích, od podpaží se to rozrůstá...

Vyrážka a častá nemocnost u 4letého dítěte

Dobry den, Muj 4lety vnuk se v dubnu opalil na obliceji a krku. Nasledne...

Vyrážka a ducha kůže

Syn má již přes 14 dní kožní projevy po celém těle (bílé, rudé flíčky, jakoby...

Vyrážka a ekzém

Dobrý den už 10 měsíců mě trápí problémy s kůží.Chodím ke 3 kožaři,ale jen se...

Vyrážka a HIV

Dobry den. Mela jsem rizikovy pohlavni styk. Zhruba po 3 tydnech mě bolelo v...

Vyrážka a HIV infekce

8.2 sem mela nechraneny styk ...prvni testy odhalili chlamydie a gonorrhoeu...

Vyrážka a hrudníku

Dobrý den, přibližně před dvěma měsíci se mi začala objevovat vyrážka/flek...

Vyrážka a její léčba

Dobrý den paní doktorko. Už měsíc a půl mám problém s kůží, mám na těle vyrážku...

Vyrážka a její léčba

Dobrý den paní doktorko. Už měsíc a půl mám problém s kůží, mám na těle vyrážku...

Vyrážka a kortikoidy

Dobry den, Chcel by som sa spytat, ci je mozne svrab vyliecit kortikoidmi. Uz...

Vyrážka a otok končetin

Dobrý den, již několik let se mi stává, že při větší fyzické námaze při vyšších...

Vyrážka a otok na spodním víčku oka

Dobrý den. Asi před měsícem se mi pod okem udělalo pár červených flíčkú. Lékař...

Vyrážka a otok obličeje

Dobrý den, po celém těle se mi objevily malé červené svědivé flíčky. Tváře včetně...

Vyrážka a otok oka

Dobry den, vcera me svedelo oko a myslela jsem si, ze je to z alergie, kterou...

VYRÁŽKA A PADÁNÍ VOUSŮ

Dobrý den na žaludu mě delší dobu trápí jakási vyrážka,myslel jsem že jsou to...

Vyrážka a pálení po pohlavním styku

Dobrý den, před nedávnem se partnerovi vždy po pohlavním styku objevila po...

Vyrážka a pálení rtů

Už asi měsíc trpím na vyrážku na rtech. Jedná se o drobné hrbolky kolem okraje...

Vyrážka a pálení v oblasti žaludu

Dorbý den, už delší dobu (cca měsíc) mě trápí pálení v oblasti žaludu a z části...

Vyrážka a podezřelá znaménka

Dobrý den ,už třetí den pozoruji vyrážku na zádech a lehce levém boku a pár...

Vyrážka a pohlavní nemoci

Dobry den, muze nejak souviset vyrazka na tele s pohl.chorobou? Po nechranenem...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Extrasystoly


Zimnice a nadměrné studené pocení v noci se zápachem octu

Dobrý den, poslední dobou mě velmi často trápí noční nadměrné pocení se zimnicí....

Hashimotova tyreoditida a snižování dodávaného tyroxinu

Dobrý den, mám diagnostikovánu hashimotovu tyreoditidu, avšak snažím se postupně...

Obstrukční ikterus - světlá stolice, tmavá moč, žluté zbarvení kůže

Prosím o radu ...Už dlho mám podozrenie na poškodenie pečene.V poslednom pol...

Pocit cizího tělesa v krku

Dobrý deň, mám 28 rokov, nerodička, beriem dlhodobo antikoncepciu, v rodine...

Nepravidelná menstruace

Dobrý den, je mi 47 let . V roce 2016 jsem byla na kyretáži z důvodu vysoké...

Bolest po vyplnění kanálků a uzavření

Dobrý den, asi před měsícem jsem na dovolené měl akutní bolest zubu, kde mi...

Vynechání menstruace


Krvácení z penisu po styku

Dobrý den,prosim o radu.Přítel po styku krvácí z penisu.Je to jen par kapek,k...

Těhotenství

Dobrý den. Moc ráda bych se Vás zeptala na otázku ohledně menstruace. Před třemi...

Citalec nezabírá


Kručení v břiše při změně polohy těla

Dobrý den, mám problém, který by možná jiní nazvali hloupostí, ale mě to hodně...

Kručení v břiše při ležení

dobrý den kdykoliv si lehnu začne mi bublat nebo kručet v břiše je jedno co...

Rybomunil versus Hashimotova struma

Chtěla bych poprosit o radu. Opakovaně mívám virózy, po virózách zánětlivé projevy...

Antidepresiva - escitalopram teva

Dobrý den, poprosil bych Vás o radu. Praktická lékařka mi předepsala na celkové...

Pocit horka v nohou

Dobrý den, nevím jestli tento dotaz patří do praktického lékařství... Poslední...

Podrážděná slinivka břišní


Rakovina děložního čípku, HPV

Dobrý den, bude mi letos 48 let. V r. 2013 mi lékařka při preventivní prohlídce...

Motání hlavy po vstávání

Dobrý den, zhruba 5 let zpátky mi byl propíchnut ušní bubínek. Nevím, jestli...

Zvětšení penisu


Reklama