Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Vyrážka po rizikovém sexuálním styku

Kožní obtíže milan 1.3.2020

zdravim před 7 tydny jsem mel ryzikovy sex -tedy oboustrany oral s prstenim ted se mi honi v hlave o nakaze HIV ustech me krvacel jedem zub a na prstech jsem mel oderky
asi 3tydnu me dva dny po ranu skrabalo v krku - zvysil jse mi kravni tlak a v 6tydnu se mi udelala vyrážka ale je mozne ze to zpusobily prasky na tlak PIRAMIL 5mg které jsem bral asi 8 dni ted jsem je vysadil prikladam foto po ranu je vyrážka bledsi přes den to vice scervena jsou to příznaky HIV?

Odpovídá lékař:

MUDr. Jindřich Cícha

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé Pracoviště: Ordinace praktického lékaře - Jistebnice

Dobrý den Milane,

infekce virem HIV má nespecifické příznaky podobné např. i běžnému nachlazení (únava, bolesti svalů a kloubů ale i vyrážka na hrudníku). Proto to nelze říci s jistotou. Doporučuji vyšetření infektologem, nebo dermatovenerologem. Pokud budete mít zájem, naše sestřičky vám pomohou s objednáním.

S pozdravem, J. Cícha

Odpovídá lékař:

MUDr. Ivo Procházka CSc.

Specializace: Psychiatrie, Sexuologie Pracoviště: Sexuologický ústav VFN v Praze a 1. LF UK

Z hlediska HIV infekce není orální sex rizikovým chováním (jedině by byl, kdyby došlo zároveň k ejakulaci do Vašich úst, ale to nezmiňujete). Dráždění prstem už samozřejmě není ani teoreticky rizikové.
Navíc kromě chřipkového onemocnění, které nemusí být vždy přítomno, v prvních letech po nákaze virem HIV zpravidla nejsou přítomny žádné zdravotní příznaky.
Samozřejmě vyrážka příznakem nějaké choroby být může (z pohlavních nemocí by se mohlo jednat třeba o syfilis), takže to vyšetření dermatovenerologem bych určitě také doporučil. Ale podle fotografie Vám nikdo diagnózu kožních či slizničních potíží neudělá, musí Vás vidět osobně.

Související dotazy

Vyrážka po rizikovém sexuálním styku
Dobry den, pred zhruba 4 tydny jsem mel sex s holkou...
Svědění a špinění po sexuálním styku
Dobrý den, předevčírem jsem měla po 10ti mesících pohlavní...
Po sexuálním styku se mi vyrazily pupínky
Dobrý den, po sexuálním styku se mi vyrazily pupínky....
Vyrážka po orálním styku
Dobrý den.Měla jsem orální styk s možná rizikovým partnerem...
Vyrážka na penise
Dobrý den, dnes se mi na penisu objevila vyrážka,která...
Chráněný pohlavní styk a vyrážka na těle
Dobrý den Asi před 2 měsíci jsem měl chráněny pohlavni...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Vyrážka po pohlavním styku s těhotnou.

Dobrý den. Chtěl bych znát příčinu mé vyrážky po pohlavním styku s mojí přítelkyní....

Vyrážka po pohlavním styku u muže

Dobrý den, s přítelem máme problém. Už to řešíme cca 3 měsíce a zatím bez jakéhokoli...

Vyrážka po pohlavním styku u muže

Paní doktorko, moc Vám děkuji zaodpověď. Ještě bych tedy pár dotazů, předem...

Vyrážka po porodu

Dobrý den, nyní jsem ve 29 tt a když jsem rodila v roce 2013 poprvé, tak jsem...

Vyrážka po porodu

Dobry den. Od detstvi jsem trpela atopickym ekzemem na rukou v loketnich...

Vyrážka po poškrábání

Dobrý den, chtěla bych se optat na vyrážku, která se mi vytvoří občas po poškrábání....

Vyrážka po potravině, nebo ekzém?

Dobrý den pane doktore, obracím se na Vás s problémem vyrážky, která mě trápí...

Vyrážká po požití umělého mléka u dítěte

Dobrý den, máme následující problém: synovi (nyní 6,5měsíce) po požití umělého...

Vyrážka po práci

Dobrý den, prosím o pomoc nikdy jsem neměl takové problémy jako mám až teď,...

Vyrážka po rizikovém sexuálním styku

Dobry den, pred zhruba 4 tydny jsem mel sex s holkou Vietnamu,nechraneny asi...

Vyrážka po sexu

Dobrý den,pokaždé,když se s přítelem vyspíme udělá se mu nad penisem vyrážka.Vyrážka...

Vyrážka po sexu

Dobrý den, mám takový nepříjemný choulostivý problém. Jeden až dva dny po...

Vyrážka po sexu

Dobrý den, mám takový nepříjemný problém. Je mi 18 let a zhruba před 2 měsíci...

Vyrážka po sexu a masturbaci

Dobrý den. Je mi 21 let a před par měsíci jsem poprvé po sexu s přítelkyni zpozoroval...

Vyrážka po sportu

Dobrý den, mám 10-ti letého bráchu, hraje závodně florbal a pokaždém zápase...

Vyrážka po sportu

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat dcera sportuje, po 20 minutách ji naskočí na...

Vyrážka po sprchování

Dobrý den, mám dotaz. Včera večer jsem se sprchoval horkou vodou a jak sem se...

Vyrážka po stresu

Dobrý den, již delší dobu (cca 2 roky, co jsem si toho začala všímat) se potýkám...

Výražka po štípnutí komárem

Dobrý den, mého syna 5 let před cca 14 dny poštípal komár v obličeji, měl 3...

Vyrážka po těle

Dobrý den už 2 týdny se mi objevuje po těle něco jako puchyre ale nejsou to...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Antibiotika na zub


Ledvinné parametry

Dobrý den, chtěla bych poprosit o konzultaci výsledků - urea 3,3, kreatinin...

Bodavá bolest kotníku


Píchavá bolest v močové trubici

Dobry den, mam uz 14 dni problem s mocovou trubici. Nekolikrat denne me v ni...

Bolest a zatvrdnuti v miste piercingu na jazyku

Dobrý den! :) Ráda bych se zeptala. Mám piercing jazyka 6 let. Někdy se stalo,...

Přeočkování proti heptitidě

Dobrý den,jako zdravotnický pracovník jsem byla na střední škole očkována proti...

Bolest leve strany zad

Dobry den, již 5 rokem trpím bolesti zad na levé straně u lopatky , posledni...

Pálení zad

Dobrý den, třetí den mě pálí záda krční a hrudní páteř, někdy i hrudník, vždy...

Mononukleóza- opakovaná nákaza?

Dobrý den, 9ti-letý syn má mononukleózu, já jsem v 15. týdnu těhotenství. Mononukleózu...

Křeče v podbřišku, pocit na zvracení, průjem

Dobrý den, Před 2 týdny jsem dostala křeče v podbřišku a do levé strany. Po...

Výtok z penisu po pohlavním styku


Zlucnik

Dobry den ještě k dotazu ze dne 2.2.16 strašně se bojím, ze se jedna o nějaký...

Fyzická námaha při ATB proti lymeské borelióze

Dobrý den, lékař mi předepsal Deoxymykoin 100 mg na 15 dní proti lymeské borelióze...

Hlen ve stolici a bolest v kříži 3 týdny po antibiotikách


Bolest za kolenem a v lýtku po sportovní aktivitě

Vážený pane doktore, mám 5 měsíců po plastice LCA levém koleni (metoda BTB),...

Radikulopatie, léčba

Dobrý den, jsem sledována na neurologii pro dg. lumbalgii s radikální iritací,...

Bolesti svalů celého těla


Pálení konečníku

Dobrý deň, mám už dlho problém , ktorý ma trápny. Uz asi mesiac ma bolí keď...

Bolesti svalů, fibromyalgie, léčba

Vážený pane doktore, v roce 1994 viróza, doprovázená silným kašlem, antibiotika...

Zvětšené lymfatické uzliny v podpaží


Reklama