Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Výrustek patní kosti

Ortopedie Erika 22.11.2016

Dobry den,,,mam problem s vyrustkama na pate byla jsem na rentgenu a ted chodim na ultrazvuk,,,da sa pouzivat na to i mazani,krem anebo mast abych mohla s tou nohou lepe slapat,pohybovat,,,dekji za odpoved

Odpovídá lékař:

kpt. MUDr. Denisa Gottvaldová


Dobrý den,

ano, rentgenová či ultrazvuková terapie je standartní léčbou ostruh (výrustků patní kosti). Pokud však nezabírá, nejúčinější metodou je ošetření rázovou vlnou (nehradí však pojišťovna, hradí si pacient sám). Jinak lokální přípravky mají zcela minimální až mizivý efekt. Ano, můžete mazat přípravky s nesteroidním antiflogistikem (Ibalginová mast, Fastum gel, Voltaren gel apod), ale jak píši, efekt to bude mít minimální. Dále si můžete pořídit gelové vložky do bot - gelovou podpatěnku, tím změkčíte došlap a zmírní se bolestivost. Variantou také je brát léky proti bolesti celkově (Ibalgin), ale to samozřejmě neřeší problém a nejde to praktikovat dlouhodobě, jen přechodně. Někteří ortopedi výrustky či ostruhy také obstřikují - provede se vpich jehlou a zavedou se protibolestivé a protizánětlivé léky přímo ke zdroji bolesti. Efekt to má ovšem pouze opět přechodný a neřeší to problém. Z mých zkušeností mohu doporučit investici do rázové vlny, vyplatí se to.

S pozdravem, MUDr. Gottvaldová

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Patní ostruha
Dobrý večer, manželka má vyrůstek na patní kosti,už...
Kostěn. výrůstek v oblasti patní kosti
Dobrý den. Chtěla jsem se zeptat, udělala se mi před...
Patní ostruha
Mám velký problém s patní ostruhou, prosím o radu zda...
Patní ostruha
Trápím se od unora 2016 s patní ostruhou na levé noze.Mám...
Operace patní ostruhy
Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, jestli se při operaci...
Ostruha patní a homeopatika
Dobrý den, byly mi zjištěny počínající patní ostruhy,...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Vyrustek na žaludu

Dobrý den, mému příteli se před čtrnácti dny objevil menší vyrustek na žaludu...

Výrůstek na žaludu

Dobrý den , Na žaludu se mi objevil výrustek viz.foto. Ničemu to nebrání,...

Výrůstek na žaludu

Dobrý den, na žaludu u močové trubice se mi udělal malý výrůstek. Nejprve vypadal...

Výrůstek nad kolenem

Dobry den , je mi 38let objevil se mi jaký si výrůstek nebo jako by pupinek...

Výrustek nad kotníkem

Dobrý den, už dlouho cca půl roku mám na kotníku otlačenou načervenalou kůži....

Výrůstek nad patou

Dobrý den. Zhruba v místě úponu Achillovy šlachy na patní kost (lehce na vnější...

Výrustek nad půlkami

Dobrý den, mojí sestře se udělal malý výrustek mezi půlkami(nahoře,podle mě...

Výrůstek nad varletem

Mám problém s levým varletem. Ze shora, přibližně v oblasti nadvarlete mám nějakou...

Výrůstek nebo boule u kolene

Dobrý den, Před delší dobou jsem hrál fotbal, a při běhu jsem upadl na koleno....

Výrůstek nebo krevní sraženina v koleni

Dobrý den, před delší dobou, může to být tak před rokem, se mi na pravém koleni...

Výrůstek penisu

Chtěl bych se zeptat objevil se mi výrustek na uzdičce penisu. Co by to mohlo...

Výrůstek po extrakci zubu

Tři týdny po vytržení 4 zubu nahoře se mi na okostici vytvořil tvrdý hrbol,...

Výrustek po předkožkou

Dobry den, jiz asi pred 14 dny jsem si vsiml, ze je semnou neco v neporadku,...

Vyrustek pod jazykem

Dobrý den, asi před třemi dny se mi udělal malý výrůstek na jazyku. Při kontaktu...

Výrustek pod jazykem

Dobrý den asi před 5 dny se mi udělal malej výrustek přímo pod jazykem který...

Výrůstek pod jazykem

Dobry den, nasiel som si zhluk vyrastkov pod jazykom, nemam ziadne bolesti...

Výrustek pod jazykem

Dobrý den, před nějakým časem se mi udělal výrustek pod jazykem na uzdičce....

Výrůstek pod kolenem

Dobrý den,trápí mě už asi tři roky výrustek pod kolenem.Mám ho na levé i pravé...

Výrůstek pod kotníkem

Dobrý den, mám pod kotníkem výrůstek, na obou stranách nohy. Byla jsem na operaci...

Vyrustek pod kůži

Dobrý den chtěl bych se zeptat co tento vyrustek pod kůži je. Hygienu dodrzuji,je...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Očkování proti chřipce

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda se mohu nechat očkovat proti chřipce...

Očkování proti HPV viru

Dobrý den, můj přitel má diagnostikovaná condylomata. Ovšem pouze od dermatoložky,...

Bolest v oblasti lopatky

Dobrý den, už delší dobu jsem si všímala křupání v rameni, bylo bez bolestné...

Bolest na pravé straně hrudníku

Dobrý den. Už přes dva týdny mě bolí hrudník přímo od středu na pravou stranu...

Očkování proti HPV viru

Dobrý den, je mi 27 let a pred rokem jsem podstoupila konizaci delozniho čípku..zatim...

Kvasinkové onemocnění

Uz tyden mam teploty a na jazyku tohle. Nemohu nic jist protoze kazdy pohyb...

Tachykardie

Dobrý den, stalo se mi, že jsem v klidu ležel v posteli a srdce najednou změnilo...

Očkování proti HPV ve 24 letech

Dobrý den, chtěla jsem Vás poprosit o vysvětlení, jakým mechanismem virus...

Očkování proti hpv a užívání přípravku Indonal

Dobrý den, prosím o informaci, zda je možné užívat přípravek Indonal (či podobné...

Chřipka?

Dobrý den, 2 týdny jsem brala antibiotika na zánět ledvin/ močových cest......

Očkování proti hpv a kožní lupus ?

Dobrý den, mám diagnosikovaný kožní lupus, lékař mi ale nepředepsal žádné léky...

Zubní výpln

dobrý den, po endodoncii jsem obědnaná na výpln kořenového kanálku a vložku,...

Očkování proti HPV - možné komplikace

Dobrý den, mám na Vás pár otázek: 1) Může být účinnost vakcíny proti HPV ovlivněna...

Kvasinkové onemocnění kůže

Dobrý den, v posledních dvou týdnech se mi objevili na paži a na hrudi tyto...

Adipex a jine leky

Dobry den, od vcera uzivam adipex retard a chtela bych se zeptat zda ho mohu...

Svědění konečníku


Oddaleni menstruace

Dobrý den. Chtela jsem se s Vami poradit ohlede oddaleni menstruace při pouzivani...

Oddálení menstruace

Dobrý den, v lednu pojedu do Vyškova na tříměsíční vojenský výcvik a ráda bych...

Očkování proti pneumokokovi, dítě 14 měsíců

Co si myslíte o očkování u 14 měsíčního dítěte proti pneumokoku? Není organizmus...

Zvýšené ASLO

Dobrý den, ráda bych se zeptala co může znamenat zvýšené ASLO 390. Mívam více...

Zavřít reklamu