Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Výsledky testů

Gynekologie Lenka 21.3.2012

Dobrý den, jsem ve 28. týdnu a 8.3. jsem měla odběr na jaterní testy: serum S_BIL. 10,
S_ALT. 057 a S_AST. 0,39, sediment U_ERY. 6-10, U_LEUK 0-10, U_EPIT 1-15, U_POZN bakterie = k těmto výsledkům mi řekl lékař, že je vše v normě. Dnes 21.3. jsem byla opět na odběrech od obvodní lékařky a výsledky byly: S_BIL. 8, S_ALT 0,91+, S_AST. 0,45 A S_GMT. 0,11-. Moč: U_pH 7, U_PROT 0-1, U-KETO 0-1. Sediment: U_ERY. 6-10, U_LEUK 11-20, U-EPIT 1-15, U_JINE bakterie.Referenční mez v této laboratoři je u ALT 0,12-0,58 a AST 0,21-0,58.Mám prý zvýšené ALT a snížené GMT(to nevím co je), také mám od minule zvýšené AST a LEUK a U_PROT. Chtěla jsem se zeptat, zda jsou ty výsledky špatné a ohrožují mé těhotenství? Dále jsem se chtěla zeptat, jakým způsobem se zvyšování jaterních testů a bílkoviny v těhotenství léčí.Co to pro mě znamená a mám se něčeho obávat a znepokojovat se, kdyby se zase zvýšily výsledky? Od jakých čísel u ALT a AST je to už hodně vážné? Léčím se na těhotenskou cukrovku. Předem velice děkuji za odpověď a přeji pěkný den. Lenka

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, tyto výsledky neznačí ohrožení těhotenství. Zvyšte jen příjem tekutin, abyste dostatečně proplachovala močové cesty. Zvýšení ALT je opravdu jen mírné. Problém by mohl nastat jen při dalším zvyšování. Při zvýšení hladiny jaterních testů lze užívat hepatoprotektiva, jaterní dietu, klidový režim. Zvyšování odpadu bílkovin močí, pokud výrazně stoupá, lze řešit jen ukončením těhotenství. K tomu, aby se přistupovalo k ukončení těhotenství, se musí jednat o výrazné ztráty bílkovin močí, ne jen o stopu, jak máte ve výsledcích Vy. Nižší hladinu GMT není třeba nijak řešit. Nasazení hepatoprotektiv bude rozumné při dalším zvýšení JT. Alarmující jsou stoupající hladiny JT, při hodnotách okolo 2,0 je již doporučována hospitalizace. Ještě jednou opakuji, že Vaše hodnoty Vás nemusí nijak znepokojovat. Přeji hezký den.

Související dotazy

Výsledky testů
Dobrý den,chci se zeptat jsem až za měsíc objednaná...
Výsledky jaterních testů
Dobrý den, Rád bych znal Váš názor na moje výsledky...
Výsledky krevních testů
dobrý den,dostala jsem výsledky testů a kromě těch...
Výsledky krevních testů
Dobrý den,vážený pane doktore,prosím Vás o názor na...
Výsledky imunologických testů
Dobrý den, dostala jsem výsledky imunologických testů...
Výsledky
Dobrý den, prosím o kontrolu výsledků testů krve,...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Výsledky spirometrie

Dobrý den, prosím o vysvětlení výsledků ze spirografie: FVC 49%, FEV1 33%,...

Výsledky spirometrie

Dobrý den mé výsledky Spirometrie jsou FVC 120%, FEv1 102%, PEF 80%, MEF 77%,...

Výsledky štítná žláza

Dobrý den, jsem 13tt a výsledky krve mám: supersenzitivní TSH 3,25, T4 volný...

Výsledky štítné žlázy

Dobrý den, již od listopadu mi padají hodně vlasy (denně více jak 100, při mytí...

Výsledky štítné žlázy

Dobrý den, dnes jsem si byla vyzvednout výsledky štítné žlázy, paní doktorka,...

Výsledky štítné žlázy u dítěte

Dobrý den, ráda bych se zeptala na Váš názor výsledků mé téměř 2,5 leté dcery. Dcera...

Výsledky štítnej žlazy

Dobrý deň Potrebovala by som poradiť moja mamka bola pred nedávnom v endokrinologickej...

Výsledky těhotenských testů

Dobry den chtěla bych se zeptat zda je normali v začátku tehotensty tehotensky...

Výsledky testov

Dobrý deň, bol som dnes na krvných testoch a chcem sa informovať či moje hodnoty...

Vysledky testu

Dobry den, chtela bych se zeptat. muj prakticky lekar mi delal kompletni krevni...

Výsledky testů

Dobrý den,chci se zeptat jsem až za měsíc objednaná na endokrinologii.Mám výsledky...

Výsledky testů

Dobrý den, můžete mi prosím vysvětlit, jestli mám dle níže uvedených výsledků...

Výsledky testů

Dobrý den pane Doktore, dělali mi krevní odběry a nevím co znamenají, k lékaři...

Výsledky testu

Dobrý de pane doktore chtěla bych se zeptat opakovaně jsem byla na prohlídce...

Výsledky testu

Dobrý den, synovi (5 let) dělali na imunologii krevní testy s těmito výsledky:...

Výsledky testů alergologie

Dobrý den, není mě jasný už trochu starý vyšetření na alergologii, kde pod testama...

Výsledky testu borelioza

Dobrý den, v květnu mi byl proveden již druhý test na boteliózu, zatímco u...

Výsledky testů krve

Dobrý den, na konci minulého roku jsem byla na alergologii na testech krve na...

Výsledky testů na pohlavní nemoci

Dobrý den paní doktorko, nechala jsem si udělat testy na pohlavně přenosné...

Výsledky testů na pohlavní nemoci

Dobrý den, rád bych se Vás zeptal, zda mi můžete poradit co znamenají výsledky...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest hlavy

Dobrý den, chtěla bych vás poprosit o radu. Již asi týden pociťuji několikrát...

Bolest hlavy

Dobrý deň, mám 14rokov a posledné 2dni ma bolí hlava. Keď ráno ležím tak je...

Zvracení "na prázdno"

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o Váš názor na mého přítele. Každé ráno...

Chlamydie v očích

Dobrý večer, chci se zeptat, jaké jsou příznaky chlamydiové infekce v očích....

Bolest hlavy

Dobrý den, uz 2 tydny me boli hlava a ja nevim co s tim. Hrozně se bojím nádoru...

Bolest hlavy

Dobrý deň, už dlhodobo ma trápia divné pocity v hlave. (cca rok s prestávkami)...

Užívání prednisonu

Dobrý den, Začínám brát Prednison zhruba na jeden rok. Mohu si souběžně občas...

Bolest hlavy

Dobrý den mám dotaz ohledně bolesti hlavy když dosáhnu vyvrcholení tak dostávám...

Nehojící se koutky úst

dobrý den, od léta trpím na koutky,nikdy jsem na ně netrpěla. moje první skušenost....

Prujem a antikoncepce

Dobry den, mela bych na Vas dotaz. Mam zrovna strevni chripku s prujmy a uzivam...

Suché bradavky

Dobrý den, je mi 26 let a již několik let trpím na suché hroty bradavek (nikoli...

Bolest hlavy

Tlak v hlavě Dobrý den, 14 dní mám problém s bolestí hlavy. Spíše je...

Lehce zvýšená teplota

Dobry den uz asi tri mesiace mam zvysenu teplotu do 37,5 vsetky vysledky z krvy...

Asi před dvěma roky se mi udělaly měkké válcové bulky na penisu

Dobrý den, asi před dvěma roky se mi udělaly měkké válcové bulky na penisu,...

Bolest hlavy

Zdravím poslední dobou mě bolí hlava a občas bych řekl že i točí začal jsem...

Bolest ve spodní části kolene

Již skoro rok mám menší nebo větší bolesti levého kolene způsobené pravděpodobně...

Bolest hlavy

Dobrý den, už 4 dny mám bolesti hlavy a cítím se oslabeně a k tomu mě začla...

Lysina ve vlasech

Dobrý den, trápí mě lysina ve vlasech. Je mi 18 let. Objevila jsem ji na začátku...

Bolest hlavy

Dobrý den mám problém s bolestí hlavy v zátylku, někdy v temeni, lokalizace...

Bolest hlavy

Dobrý večer. Chtěla bych poradit co mám dělat. Zhruba před měsícem jsem měla...

Reklama
Zavřít