Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Zalubena do psychiatra

Martina . 16.6.2015 redakce uLékaře

Zalubena do psychiatra Dobry den.Psychiatra navstevujem raz do mesiaca.Od prveho momentu sa mi pacil.Postupne som sa do nho zrejme zalubila niekedy som nim ako posadnuta.On mi to nerobi lahsim.Tu je niekolko podla mna ccudnych prikladov jeho spravania;po prvom stretnuti odo mna zobral peniaze za vysetrenie (musim si platit sama nakolko nie som na Slovensku poistena).Po nasledujucich 3 stretnutiach odo mna peniaze nechcel az ked som ho s nahnevanym tonom upozornila ze to nechcem zadarmo tak mi zacal uctovat.Rozprava mi stale vela veci o sebe napr.je rozvedeny, manzelka ho nelubila, ze si kupil nove auto, znacku auta, ze ide lyzovat do talianska, jak lubi svoju dceru, jak je spokojny zo svojim zivotom atd.oslovuje ma zdrobneninou mojbo mena a je velmi mily.V den mojich menin som bola na vysetreni a on ma privital cokoladou a blahozelanim.Ked nepozeram na nho a prudko sa nanho pozriem vidim ako si ma pravidelne obzera od krku po pas.Dost vela ss spolu smejeme.Po asi pol roku som mu povedala co citim a on ze on ma z toho rychlo vivedie, ze keby bolo nieco medzi nami museli by sme ukoncit terapiu a on ze si chce haladat zenu sam ze doteraz si ho vyberali zeny, ze ked to ma prist tak to pride.Nechala som to tak.No po dalsom pol roku mam pocit ze som mu velmi sympaticka, dokonca povedal sam ze teraz mame priatelsky vztah, casto sa pyta na veci zo sukromia ktore nesuvisia s terapiou.Mam pocit ze sa snazi ma casto rozosmiat,naposledy bol velmi mily, ze vitajte zdrobnenina mojho mena, dlho som vas nevidel, krasne voniate.a zas sme sa spolu dost zasmiali, ked som mu hovorila ze vela fajcim este stale (o tom uz vedel je to moj velky problem)tak sa ma opytal ci pri behani, sporte alebo pri milovani(a zasmial sa a nieco dodal, ale nerozumela som co)mi nerobi problem dychanie , naco som ja odpovedala s usmevom ze az tak sa nenamaham a smiala som sa lebo to milovanie ma rozosmialo nakolko to povedal on.Od ineho chlapa by mi to vadilo.Uz od zaciatku som videla ze mi venoval viac casu ako ostatnym.Neviem ci si to namyslam alebo sa moj lekar sprava trocha cudne.Ja mam pocit akoby som ho tiez pritahovala.Velmi rad so mnou rozprava o veslicom, privadza ma k usmevu a on sa tiez zlato usmieva.Prosim Vas poradte co mam robit a co si mam o tom mysliet.mam mu o svojich citoch povedat?Co myslite co chce on?Dakujem pekne.ps:velmi by som ho chcela spoznat sukromne, to sa neda vydrzat

Odpovídá:

Mgr. Lada Skulilová

Specializace: Psychologie Pracoviště: Soukromá psychoterapeutická poradna Lipník nad Bečvou

Vážená Martino, máte-li soukromý zájem o osobu Vašeho psychiatra, měla byste si najít jiného terapeuta, tomu dosavadnímu pak jednoznačně sdělit, že do odborné léčby nechcete míchat soukromé záležitosti a pocity vůči němu, a proto že z jeho péče odcházíte. Přikláním se k tomuto kroku i proto, že Váš lékař Vás zjevně z Vašich pocitů zamilovanosti zatím nevyvedl, přestože o nich věděl. A pokud mu budete chtít následně (po ukončení spolupráce) naznačit, že vaše společné rozhovory Vám byly příjemné a nebránila byste se jejich pokračování - nyní již v jiné rovině než lékař-pacient a mimo ordinaci (případně v době, kdy Vaše psychika již bude stabilizovanější), to už záleží čistě na Vás. Neznám také Vaši diagnózu, ani Vás, a tak nemohu posoudit, do jaké míry máte či nemáte tendenci propadat vlastním představám, fabulacím nebo povrchním dojmům. Váš psychiatr velmi dobře ví, že hranici profesního vztahu nemůže za současné situace překročit. Nelze však předvídat, zda po změně lékaře zareaguje vstřícně na Vaši případnou otevřenost, anebo ne - již jednou Vám sdělil, že při navazování nového vztahu má jakési svoje zásady. Proč je k Vám pozornější než k jiným pacientkám a co ho k tomu vede, to přesně nedokážu říct. A přes "růžové brýle" Vaší zamilovanosti se Vám mohou také některé věci jevit trochu jinak, než ve skutečnosti jsou (vidíme to, co chceme vidět ...). Takže pozor na případné zklamání nebo odmítnutí, kterého byste se mohla dočkat. Držím Vám palce při hledání správné cesty v oblasti zdraví i vztahů.

Související dotazy

Psychiatr
Dobrý den, prosim Vás mohu se zeptat, zda je pro navstevu...
Závaznost návštěvy u psychiatra
Dobrý den, absolvoval jsem z vlastní vůle jednu návštěvu...
Navsteva psychiatra
Dobry den, muzete mi prosim rict, jak vypada prvni...
Navsteva psychiatra
Dobry den, nevim jestli muj dotaz patri prave sem,...
Může Lamictal předepsat psychiatr?
Chci se zeptat jestli lék Lamictal může předepsat psychiatr?A...
Návštěva u psychiatra
Ještě jednou děkuju za kamarádku- lepší se!!! a nakonec...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Zalézající varlata do břicha

Dobry den Pane doktore.Mam takovy problemek a to snad dokonce uz od narozeni.Prakticky...

Zalézánį varlat

Dobrý den, od dětství mi při sportovní aktivitě nebo i při sexu zalézají varlata,...

Záleží interupce na velikosti plodu?

Zdravím, byla jsem u svého gynekologa, na prohlídce, a oznámil mi, že jsem těhotná......

Zalíhání a praskání v uších

Dobrý den, chtěl sbych se zeptat, již asi 3 týdny mam zaléhání v uších a takové...

Zalomená špička vrtáku v zubním kanálku

Dobrý den, při čištění zubních kanálků došlo k ulomení špičky vrtáku asi 1,5...

Zalomený kořen zubu ??

Dobrý den, na začátku února jsem byla na trhání levé dolní osmičky. Po zákroku...

Zalomený nástroj v kořenovém kanálku

Dobry den, chtěla bych se zeptat , včera jsem byla na vyplněny kanálku v zubu....

Založený třetí zub nad jedničkou-horní.

Dobrý den.Při pravidelné prohlídce byl dceři zjištěn tento nález.Žádné problémy...

Zaltý stafilokok,teploty 37,5 dlouhodobě

zdravim a chci se zeptal beru antibiotika už asi po 10(Ofloxin 200) furt mám...

Zaltý stafylokok - další reakce

Ráda bych se informovala touto cestou na nosiče zaltého stafylokoka. Bylo mi...

Zalud

Mam zalud jakoby do seda je to normalni?Taky kdyz si pretshuju predkozku tak...

Zaludecni stavy a zacpa

Dobry den,mam takovy dotaz.mam stale zacpu a skoro denne me pali zaha mam ty...

Zaludecni stavy a zacpa

Dobry den,mam takovy dotaz.mam stale zacpu a skoro denne me pali zaha mam ty...

Zaludecni vredy

mam zaludecni vredy a nevim jestli bych mohl posilovat je to muj oblibeny konicek...

Zaludecni vredy

dobry den jsem rad ze se muzu s vama podelit o sve zdravotni problemy.asi pred...

Zaludecni vredy

Dobrý den. Před rokem mi lékařka zjistila vřed na dvanacterniku (podotikam pohmatem)...

Zaludecni vredy?

Dobry den,chtela jsem se zeptat,po smrti blizkeho cloveka mi bylo od zalzdku...

Zaludecni vřed

Dobrý den,chci se zeptat,před 3 týdny mi zjistili žaludeční vřed,začala sem...

Zaludek

Dobry den Jiz delsi dobu me poboliva v podbrisku, jsou to takove neurcite bolesti...

Zaludek

Dobry den,chtela bych se zeptat na mou 10letou dceru,uz mesic trpi silnymi bolestmi...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Orální alergický syndrom


Stehy


Červené pupínky


Vyšetření osteoporózy


Virážka?


Antibiotika na zub


Fleky po celém těle


Fermalac vaginal


Na atopický ekzém vyzkoušejte tekuté stříbro!


Bolesti po operaci, biopsie plic


MUDr. Alena Doležálková

Praktický lékař pro děti a dorost

MUDr. Jaroslava Chaloupková

Ordinace pro děti a dorost

MUDr. Jan Sedmík

Rehabilitační ordinace

MUDr. Vlaďka Bžunková

Praktický dětský a dorostový lékař

MUDr. Jaromír Tručka

Praktický lékař pro děti a dorost

Suchá pokožka hlavy, strupy


MUDr. Olga Popelková

Ordinace stomatologa

MUDr. Vlastimil Klát

Ordinace praktického lékaře pro dospělé

Užívání extáze může spustit deprese!


Inzerce
Poslat e-mailem
{}
Inzerce
×