Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Zamlklé těhotenství

Gynekologie Barbora 19.11.2018

Dobry den prosim radu. Pri navsteve gynekologa mi bylo oznameno tehotenstvi 6+2. Srdicko bije vse v poradku. Vedle bubliny s plodem byla jeste jedna bublina s tim ze je to nejaka tekutina a muzu zacit krvacet a nemusim. Dalsi navsteva v 9tt pan doktor mi pouze zmeril bricho metrem. Zeptala jsem se zda mi bude delat ultrazvuk jestli je vse v poradku. Odpoved byla neni potreba pokud nebyl problem je vse v poradku, kazdy problem se vstreba... Dalsi navsteva 12+3 na ultrazvuku zjisteno zamlkle tehotenstvi plod byl 7+5tt. Byla prosim ta tekutina uz nejaky problem? Jaky nato mate nazor? Na kyretazi jsem byla 9.11. Dnes jsem byla na kontrole, pouze me prohmatal ani nedelal zadny ultrazvuk, je pohmatu dobre poznat zda jsem vycistena? Stim ze na dalsi kontrolu mam prijit az v unoru... Uz nevim na koho se obratit ???? predem dekuji za odpoved. Doplnění informací: No tu bublinu mi ukazoval sám pan doktor a říkal že je to náká tekutina že mohu kůli tomu začít krvácet. Nehledám že by měl vinu pan doktor jen mě zaráží když věděl že je tam nějaký problém proč mi při další návštěvě neudělal ultrazvuk aby se ujistil že tekutina zmizela.. 2. Doplnění informací: Děkuji za odpoved, vím že není jeho povinost mi dělat ultrazvuk, chtěla jsem si ho zaplatit... Kdyby to byl žloutkový váček jak píšete tak to snad pan doktor pozná ne... On sám mi řekl že je tam náká tekutina i mi to ukazoval na ultrazvuku... Ano vím že se to zachránit nedalo, ale při té druhé návštěvě už by to zjistil a nemusela jsem to v sobě nosit přes měsíc vlastně mtrvé...

Odpovídá lékař:

kpt. MUDr. Denisa Gottvaldová


Dobrý den,

nenadálé ukončení těhotenství je vždycky velmi stresující a zátěžová životní událost. Člověk pak hledá příčiny, kde se dá, aby si to něčím vysvětlil. Nejčastějším důvodem ztráty plodu v takto ranném stádiu těhotenství je nějaká zásadní genetická porucha plodu, která je neslučitelná s dalším vývojem a životem. Příroda se tak brání tomu, aby se narodilo dítě, které nebude po narození schopno života. Tento proces nelze nijak ovlivnit, ani tomu zamezit, je to v přírodě běžné, že se takové věci stávají.
Na ultrazvuku samozřejmě mohlo být zpočátku vše v pořádku, vada se zřejmě projevila až později. Bublina o které píšete se na ultrazvuku nachází standardně - plod je vyživován žloutkovým váčkem, je uložen v amniovém vaku, takže těch bublin vidí na ultrazvuku laik vícero a je to normální.
Nemyslím si, že by ve Vašem případě bylo něco zanedbáno stran vyšetření či péče, nicméně důvěra ve Vašeho ošetřujícího gynekologa je jistě zcela zásadní. Proto pokud máte nějaké pochybnosti a nadále svému lékaři nedůvěřujete, je vhodné se přeregistrovat do péče k někomu jinému.
Možnost gynekologické péče s Vámi mohou zkonzultovat naše setřičky z naší poradny. Taktéž Váš dotaz ještě přepošlu k vyjádření odborníkovi, ať máte více stran pohledu.

Přeji Vám úspěšný další pokus o těhotenství a radost ze zdravého miminka.
S pozdravem, MUDr. Gottvaldová

Odpovídá lékař:

odb.as. MUDr. Luděk Fiala MBA


Dobry den- lekar nema za povinnost delat ultrazvuk jak si přejete Vy. Vedle embrya byl urcite žloutkový vacek ze ktereho se plod živí po určitou dobu.
Nekdy se stane ze tehotenstvi zamlkne- zivot ja proste takovy a neni dokonalý. I kdyby gynekolog ultrazvuk udelal nic to nezmění protoze takova gravidita se zachránit neda.
Nyni je treba se uklidnit a pokud planujete graviditu tak nejlepe aspon pul roku od revize delohy a mozna i s dalšími vysetrenim predtim nez otehotnite
Drzim palce
MUDr Ludek Fiala MBA

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček


Vážená paní,
rutinně se provádí ultrazvuk při diagnoze gravidity a potom ve 12 týdnu.Protože nevidím snímek tak se o povaze té jak píšete bubliny nemohu vyjádřit, mohl to být žloutkový váček.Pokud jste byla bez problému tak nebyl proveden ultrazvuk při další návštěvě i když pokud jste si jej chtěla zaplatit tak mohl být, ale gravidita by se tím nezachránila
S další graviditou vyčkejte alespoň 6 měsíců do té doby by bylo vhodné zvolit nějakou ochranu.
Příjemný den

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Zamlklé těhotenství
Dobrý den paní doktorko, chtěla jsem se zeptat, již...
Zamlklé těhotenství
dobrý den chtěla bych se zeptat zda štítná žláza nějak...
Zamlklé těhotenství
Dobrý den,mám leidenskou mutaci - heterozygot.Nyní...
Zamlklé těhotenství
Dobrý den, prosím Vás, chci se zeptat, manželce se...
Zamlklé těhotenství
Dobrý den, mám zdravého syna, těhotenství i porod...
Zamlklé těhotenství - vitaminy
Dobrý den, před týdnem jsem prodělala kyretáž po zamlklém...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Zamilovanost do neznámého

Dobrý den , nevím jestli se to sem hodí ,ale potřebuji se konečně někomu vyzpovídat...

Zamítnutí lázeňské péče

Vážený pane doktore, OZP mi zamítla lázeňskou péči z důvodu nesplnění podmínky...

Zamklé těhotenství a výsledky z hematologie.

Dobrý den, pane doktore. V 11 tt mi bylo zjištěno zamklé těhotenství(ZT). Plod...

Zamlklá gravidita

Dnes jsem odešla od lékaře s diagnozou zamlkle gravidity. Podle zprávy jsem...

Zamlklá těhotentví

Dobrý den jsem už opravdu zoufalá, jsem po třech zamlklých těhotenstvích vždy...

Zamlklá těhotentví

Dobrý den už jsem sem již psala, jsem po třech ZT ptala jsem se na to jaká vyšetření...

Zamlklé těhotenství

Dobrý den, mám za sebou 2 ZP, v 10 tt /plod měl v 7.tt i srdeční akci/ a v...

Zamlklé těhotenství

Dobry den mam dotaz jsem cerstve po revizi mela sem zamlke tehu menzes zacala...

Zamlklé těhotenství

Dobry den pred rokem jsem byla tehotna skoro ve 3 mesici ale bohužel děťatko...

Zamlklé těhotenství

Dobrý den, prosím Vás, chci se zeptat, manželce se na těhotenském testu prokázalo...

Zamlklé těhotenství

Dobrý den, mám zdravého syna, těhotenství i porod bez problémů. V dubnu jsem...

Zamlklé těhotenství

dobrý den chtěla bych se zeptat zda štítná žláza nějak může způsobit i zamlklé...

Zamlklé těhotenství

Dobrý den,mám leidenskou mutaci - heterozygot.Nyní jsem v 9.týdnu těhotenství,ale...

Zamlklé těhotenství

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně zamlklého těhotenství. Před týdnem jsem...

Zamlklé těhotenství

Dobrý den,před 9 dny mi zjistili zamlklé těhotensví,za dva dny mi udělali revizi,ta...

Zamlklé těhotenství

Dobrý den paní doktorko, chtěla jsem se zeptat, již po druhé jsem prodělala...

Zamlkle tehotenstvi

Dobry den,jsem tyden po kiretazi zamlkleho tehotenstvi.Byla jsem v 8 tydnu.Druhy...

Zamlklé těhotenství

Dobry den.Mam 2 tydny zpozdenou menstruaci (posledni 9.6.) vzdy ji max.33 den...

Zamlkle tehotenstvi

dobry den, včera jsem byla na genetickém utz ve 13 tt tam mi bylo sděleno že...

Zamlkle tehotenstvi

Dobry den, letos jsem mela 2 zamlkle tehotenstvi, prvni 29.2. v 8tt-bez plodu-samovolny...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Účinost antikoncepce Zoely

Dobrý den, beru antikoncepci Zoely již rok. Chci se zeptat zda-li je zachována...

Cukání prstu, oka a jinde

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na problém začalo to cukanim prstu na leve ruce....

Bolest kyčle po cvičení

Dobrý den. Nedávno jsem cvičila gymnastiku a ruplo mi v oblasti kyčle,strašně...

Bolest v nadbřišku při nádechu

Dobrý den, asi posledních 5 dní trpím bolestí v nadbřišku jakoby v oblasti...

Píchání u srdce při nádechu


Bolesti na hrudníku, bolesti zad, strach, že je to od srdce

Dobry den.pred mesiacom ma zacala trapit bolest a tlak pod lavym rebrovym oblukom.nasledovala...

Svědění zevních pohlavních orgánů


Nález v krku

Dobry den chtela bych se zeptat byla sem na kontrole na krcnim a bylo mi receno...

Leukocyty v moči

Dobrý den, chtěl bych se zeptat za mamku, 56 let. Cca necelý rok má v moči zvýšené...

Kašel

Dobří den mám stržené dýchání a do toho kašlu.uzivam sirup od Kasla na odhleneni...

Akutní angína, vysoké teploty

Opakované akutní angíny bez zaléčení a nálezu Dobrý den paní/pane doktore/doktorko....

Přeskakování v oblasti lopatky

Dobrý den, rád bych se zeptal, co by mohlo způsobovat jakoby přeskakování...

Bílá skvrna na mandli

Dobrý den, už 3 dnem mě bolí dost v krku hlavně při polykání. Na své levé mandli...

Bolestivá uzlina na krku, zánět zubu a bolesti kostí

Dobrý den, v pondělí se mi na krku na pravé straně udělala bolestivá uzlina,...

Bolesti břicha, zvracení, průjem dlouhotrvající

Dobrý den, Už zhruba 4 měsíce trpím opakovanými bolestmi břicha a pocity na...

Vigantol

Dobrý den, chtěla jsem zeptat, četla jsem, že hodně lidí má nedostatek vitamínu...

Bolest hlavy a ucha

Dobrý den, před měsícem a půl jsem prodělala hnisavou angínu, během léčby antibiotiky...

Svrab


Som v 12 týždni tehotenstva, zistili mi TSH 0,035 mIU, S-antiTPO 0,67


Bolesti břicha v těhotenství
