Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Zamlklé těhotenství

Gynekologie Anna 18.3.2019

Dobrý den,
při kontrole u svého gynekologa na 7.3. jsem byla v 7+1 tt , plod byl vidět, ale bez srdeční akce (podrobnosti viz. přiložená zpráva). Pan doktor mi sdělil, že se jedná o zamlklé těhotenství a poučil mě o možnostech co dál. Po pročítání různých materiálů a diskuzí, mě trošku zaráží, že mě neobjednal na kontrolní UZ třeba za týden aby se vše potvrdilo. Na kontrolu jdu až na konci března - 3 týdny po UZ. Co se týká příznaků se nic nezměnilo, prsa mě bolí možná ještě více než na začátku, občasné žaludeční nevolnosti stále přetrvávají a do teď jsem ani jednou "nešpinila" natož krvácela.
Chci se zeptat, je možné aby to nebylo ještě definitivní?? že by nebylo vidět v 7+1 tt srdíčko, a že by se mohlo teprve objevit??
Děkuji moc za odpověď

Odpovídá lékař:

MUDr. Dominika Pitaková


Dobrý den, paní Anno,
děkujeme za Váš dotaz. S ohledem na jeho charakter bude dotaz předán do naší konzultační poradny ,aby Vám mohl odpovědět specialista pro daný obor. Vyčkejte si, prosím, druhé odpovědi. Přeji hodně štěstí.

Odpovídá lékař:

MUDr. Lucie Králíčková

Specializace: Gynekologie a porodnictví

Dobrý večer, děkuji za Váš dotaz. Při CRL ( temenokostrční vzdálenost embrya) větším než 7 milimetrů bez prokazatelné srdeční akce skutečně nález svědčí spíše pro neprosperující graviditu, nicméně na našem pracovišti provádíme ještě kontrolní ultrazvuk s odstupem minimálně týdne. Daný nález posuzují společně dva lékaři, aby se snížilo riziko špatně diagnostikované neprosperující gravidity, která třeba ve skutečnosti prosperující je. Nechci Vám dávat nějaké falešné naděje, ale z jednoho ultrazvukového vyšetření bych si takový závěr netroufla říci. Udělala jste dobře, že jste zvolila expektační postup. Já bych na Vašem místě vyžadovala kontrolní ultrazvuk třeba za 10 dní po tom prvním, ale můžete samozřejmě čekat i tři týdny, pokud jste bez obtíží ve smyslu velkých bolestí břicha, krvácení apod. Při zamlklém těhotenství vůbec špinit ani krvácet nemusíte. Držím Vám palce, aby vše dobře dopadlo, přeji hezký zbytek večera, s pozdravem L. Králíčková

Související dotazy

Zamlklé těhotenství
Dobrý den paní doktorko, chtěla jsem se zeptat, již...
Zamlklé těhotenství
dobrý den chtěla bych se zeptat zda štítná žláza nějak...
Zamlklé těhotenství
Dobrý den,mám leidenskou mutaci - heterozygot.Nyní...
Zamlklé těhotenství
Dobrý den, prosím Vás, chci se zeptat, manželce se...
Zamlklé těhotenství
Dobrý den, mám zdravého syna, těhotenství i porod...
Zamlklé těhotenství - vitaminy
Dobrý den, před týdnem jsem prodělala kyretáž po zamlklém...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Zamlklá těhotentví

Dobrý den už jsem sem již psala, jsem po třech ZT ptala jsem se na to jaká vyšetření...

Zamlklé těhotenství

Dobrý den, mám za sebou 2 ZP, v 10 tt /plod měl v 7.tt i srdeční akci/ a v...

Zamlklé těhotenství

Dobry den mam dotaz jsem cerstve po revizi mela sem zamlke tehu menzes zacala...

Zamlklé těhotenství

Dobry den pred rokem jsem byla tehotna skoro ve 3 mesici ale bohužel děťatko...

Zamlklé těhotenství

Dobrý den, prosím Vás, chci se zeptat, manželce se na těhotenském testu prokázalo...

Zamlklé těhotenství

Dobry den prosim radu. Pri navsteve gynekologa mi bylo oznameno tehotenstvi...

Zamlklé těhotenství

Dobrý den, mám zdravého syna, těhotenství i porod bez problémů. V dubnu jsem...

Zamlklé těhotenství

Dobrý den,16.8. Jsem byla na revizi kvůli ZT,měla jsem být v 10 týdnů,dle sona...

Zamlklé těhotenství

dobrý den chtěla bych se zeptat zda štítná žláza nějak může způsobit i zamlklé...

Zamlklé těhotenství

Dobrý den,mám leidenskou mutaci - heterozygot.Nyní jsem v 9.týdnu těhotenství,ale...

Zamlklé těhotenství

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně zamlklého těhotenství. Před týdnem jsem...

Zamlklé těhotenství

Dobrý den,před 9 dny mi zjistili zamlklé těhotensví,za dva dny mi udělali revizi,ta...

Zamlklé těhotenství

Dobrý den paní doktorko, chtěla jsem se zeptat, již po druhé jsem prodělala...

Zamlkle tehotenstvi

Dobry den,jsem tyden po kiretazi zamlkleho tehotenstvi.Byla jsem v 8 tydnu.Druhy...

Zamlklé těhotenství

Dobry den.Mam 2 tydny zpozdenou menstruaci (posledni 9.6.) vzdy ji max.33 den...

Zamlkle tehotenstvi

dobry den, včera jsem byla na genetickém utz ve 13 tt tam mi bylo sděleno že...

Zamlkle tehotenstvi

Dobry den, letos jsem mela 2 zamlkle tehotenstvi, prvni 29.2. v 8tt-bez plodu-samovolny...

Zamlklé těhotenství

Dobrý den, byla jsem u doktora a ten mi potvrdil těhotenství (6+3), bylo vidět...

Zamlklé těhotenství vlivem herpetického viru

Dobrý den paní doktorko, můžete mi prosím poradit. Dne 16. 10. jsem podstoupila...

Zamlklé těhotenství vlivem herpetického viru

Dobrý den paní doktorko, můžete mi prosím poradit. Ve dvanáctém týdnu těhotenství...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Průjem


Sudeckův syndrom

Dobrý den pane doktore. Po reoperaci tenisového lokte, jsem měl 3 týdny sádrovou...

GYNEX

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, před rokem jsem měla cystu na vaječníku...

Citlivost zubu na horké po opravě plomby

dobry den, po odstraneni stare plomby na stolicce a kazu pod nim (zrejmy pouze...

Můžu si vzít ibalgin pokud užívám antibiotika?


Dlouhodobý kašel

Dobrý den, 33 let, 193 cm, 92 kg. Pracuji v kanceláři. Trápí mě tak cca 1,5...

LSI vir

Dobrý den chtěla jsem se zeptat byla jsem na ženském a objevil se u mě LSI vir...

Motání hlavy u dítěte

Dobrý den, dítko teď 3r (od loňského léta cca 1xměsíčně) motání hlavy. Za prosinec...

Biometrie plodu

Dobrý den, Chtěla bych Vás moc poprosit o Váš názor. Před dvěma týdny jsem...

Hemangiom jater


Bolest zapesti pri rotaci

Dobry den, prosim Vas o radu a jiz predem dekuji za odpoved. Ctrnact dni me...

Zmnozena plicni kresba parakardialne

Dobry den muzete mi objasnit vyraz vyse napsany?Jsem po operaci (vyvod) a toto...

Vdechnutí azbestu

Dobrý den, v minulém týdnu jsem vyměnoval brzdové obložení na svém autě. Použil...

Znaménko na penisu

Dobrý den,mam jeden problém který v sobě dusim už dlouho. na horní části kořenu...

Potíže s krční páteří a poruchy vidění

Dobrý den, mojí mamku bolela asi tři týdny krční páteř,nemohla se otočit....

Píchání u srdce při nádechu


Melír v těhotenství

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jestli škodí miminku melír v těhotenství,...

Azitromycin Sandoz 500mg - alkohol


Protilátky proti klíšťové encefalitidě

Dobry den,30.6. Jsem mela kliste, 12.7. Jsem si nechala zjistit protilatky IgG,protoze...

Bolest svalů

Dobrý den, již čtvrtý den me bolí svaly na rukou a nohách, dnes mi trochu i...

Reklama
Zavřít