Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Zánět předkožky

Urologie milan 22.11.2018

mam zanet predkozky penisu lehce i zuzenou .pouzivam mast Clotrimazol to pomuze jen na chvili ponasledujici sex.aktivite je to znova jemi 53l mam cukrovku

Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká


Dobrý den, jelikož jste diabetik, máte zvýšené riziko vzniku kvasinkových infekcí. Za prvé je tedy důležité, aby cukrovka byla pod kontrolou (tj. dodržovat dietu, pokud užíváte léky, užívat je pravidelně, chodit na kontroly cukru v krvi k lékaři).
Nevím, jak dlouho trvá jedna léčebná kůra s Clotrimazolem. Pokud byste totiž léčbu ukončil předčasně, je opět riziko opakování infekce větší. Léčba by měla trvat 2 týdny (pokud máte cukrovku a infekce se opakují, lze léčbu protáhnout i na 3 týdny). Maže se 2x denně (zhruba po 12h).
Pokud máte i zúženou předkožku, pak i toto může predisponovat k zánětům. Máte tedy více rizikových faktorů a z tohoto důvodu je u Vás opakování infekce pravděpodobnější než u osob bez těchto rizikových faktorů).
Jestliže je délka léčby dostatečná, ale potíže se stále opakují, doporučuji navštívit urologa k podrobnějšímu vyšetření. Mikroorganismy mohou být na přípravek již i rezistentní, a pak na ně fungovat nebude (tj. mohou být vůči Clotrimazolu odolné). V tomto případě se musí zvolit přípravek jiný.
Také je otázka, zda nemůže být skrytým zdrojem infekce partnerka. Ženy trpí kvasinkovou infekcí velmi často (někdy ani nemusí mít výrazné příznaky). Nebo si infekci můžete střídavě předávat. Proto bych doporučila přeléčit i sexuální partnerku (i když nemá žádné potíže) a po dobu léčby u obou sexuální abstinenci.
Nyní bych tedy doporučila zkontrolovat hladinu cukru v krvi - zda je cukrovka dobře kompenzovaná (jděte na kontrolu k lékaři, který Vás s cukrovkou sleduje, zejm. pokud jste nebyl delší dobu na kontrole.....nepíšete, kdy jste byl naposledy na kontrole, proto nevím..). Dále bych doporučila vyšetření urologem, aby také zhodnotil stav, provedl ev. stěry z močové trubice a ložisek, vyšetřil moč.. a dle výsledků se bude ubírat další postup.
S pozdravem BB.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Vašinka


Dobrý den, máte pravdu s tím dočasným účinkem mazání. Diabetici s těmito potížemi obvykle skončí s obřízkou. Mají k nemocem předkožky sklony. Tím jsou potíže vyřešeny.

Související dotazy

Zánět předkožky
Dobrý den. Ráno jsem se vzbudil s nepříjemným svěděním...
Červené flíčky na penisu
Dobry den mam na penisu i na zaludu cervene flicky...
ZÁNĚT PŘEDKOŽKY
Dobry den , objevili se mi na predkozce takove bolestive...
Stahování předkožky u dítěte a jizvičky
Dobrý den, mám prosbu. Mám skoro 4 letého syna a předkožka...
Zánět na penise
Dobrý den rád bych se zeptal co to muže bejt mám to...
Otok předkožky
Dobrý den, mám nateklou část předkožky viz. foto,...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Zánět předkožky

Dobrý den, už nekolikátým měsícem trpním zánětem předkožky a nemůžu se jí...

Zánět předkožky

Podle všech příznaků mám Balanitis.Toto onemocnění jsem již měl ale bylo to...

Zánět předkožky

Dobry den... po sexu na druhy den me zacala svedit predkozka jakoby pod zaludem,mel...

Zánět předkožky

Dobrý den, mam popraskanou předkožku, suchou, červenou a někdy je i bílá. Víc...

Zánět předkožky


Zánět předkožky

Dobrý den, potřeboval by jsem pomoc co se mi to děje na předkožce. Mam na ní...

Zánět předkožky

Dobrý den, syn (12let) si stezuje na bolesti zaludu pri sebemensim doteku. Pretahnout...

Zánět předkožky

Dobrý den.Před 5ti dny se mi po mnoha letech objevil zánět předkožky.V minuosti...

Zánět předkožky

Dobrý den, udělal se mi na penisu pod žaludem jakýsi pychř (nevím jak to nazvat)...

Zánět předkožky

Dobry den, vcera jsem si pri prebalovani syna (10m) vsimla, ze ma natekly a...

Zánět předkožky

Dobrý den, zhruba po měsíci se mi opakuje problém s předkožkou, která mi...

Zánět předkožky

Dobrý den potřeboval by jsem pomoc nejde mi v erekci poradně přetáhnout předkožka...

ZÁNĚT PŘEDKOŽKY

Dobry den , objevili se mi na predkozce takove bolestive prasklinky , a nevim...

Zánět předkožky

Dobrý den, vyskytl se mi problém s předkožkou, po častém sexuální styku s partnerkou...

Zánět předkožky

Zdravim,prosim o radu..mam uz 3 den oteklou predkozku .neboli nesvedi nepali...

Zánět předkožky

Dobrý den mám problém, od úterý 21.8.2018 mám zarudly penis ( žalud a část...

Zánět předkožky

Před třemi dny sem měl pohlavní styk, natrhl sem si předkožku, jelikož mám problém...

Zánět předkožky

Zdravím. Už asi 2 týdny mám zarudlou předkožku v prostředí okolo žaludu. Zároveň...

Zánět předkožky a fimoza

dobrý den je mi 19 let a mám problém už asi 3 týdny mám předkožku na penisu...

Zánět předkožky, kortikoidy

Dobrý den Byl. Mu předepsana mast Belogent na Balanopostitidu, zarudla předkozka...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bodání v pravém boku


Bolest břicha po sexu před MS

DObrý den, už mě to trápí nějaký ten pátek. CCA týden před MS mě po sexu bolí...

Nekróza

Dobrý den, po odstranění pigmentového névu v třísle, se mi dle paní doktorky...

Necitlivé tříslo

Dobrý den, ráno jsem si přejela přes stehno a zjistila jsem, že necítím maso...

Tlukot srdce

Dobrý den, mám problémy s pravidelným tlukotem srdce. Když se dívám na televizi...

Pálení na hrudi při běhu

Dobry den mam dotaz pri behu nebo jizde na kole se zadycham to by nevadilo ale...

Nadvarle

Dobrý den, dlouhodobě se potýkám s problémy bolestí varlat. Nebo teda podle...

Píchání v pupíku

Dobrý den, jsem kluk a je mi 14 a mám někdy takové jakoby píchání v pupíku......

Nachlazení a krvácení z nosu


Biseptol a kyselé


Distorze krční páteře po autonehodě

Dobrý den, manželka měla v pátek 23.2 2018 autonehodu,kde stála s autem při...

Myom

Dobrý večer, chtěla bych se zeptat. Před měsícem a půl jsem začala brát svou...

Bolest palce u nohy

Dobrý den, už den mě bolí palec u nohy v oblasti vedle nehtu. Plus k tomu mam...

Slyším hlasitý tlukot srdce

Dobrý den, v posledních týdnech se mi několikrát stalo následující: vleže...

Boule na čele

Dobrý den, před dvěma dny se mi udělala boule na čele. Cítím pnutí, ale jinak...

Biosil

Dobrý den, už dlouho dobu jsem přemýšlela o užívání biosilu plus. Po dlouhém...

Zánět štítné žlázy, příznaky

Dobrý den mám autoimunitní zánět štítné žlázy, už mi nefunguje tak jak má a...

Zmizí sami papillae coronae glandis?

Dobrý den Papillae coronae glandis zmizí samo od sebe? Děkuji za odpověď.

Střevní chřipka?


Vnitřní neklid, nervozita, stažený žaludek, pocit odtažitosti


Reklama