Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Zánět v očích, zahnisané mandle

Imunita Lucie 8.11.2007

Dobrý den, jsem 10 měsíců po porodu a asi 5 měsíců se neúspěšně léčím ze zánětu v očích – oční lékařka mě léčí dlouhodobě Maxitrolem (předtím Garasone, Tobrex, Tobradex) – problémy se vždy velmi zmírní, ale nikdy zcela nevymizí. Poslední měsíc mám navíc neustále zvětšené a zahnisané mandle. Lékař mě léčil antibiotiky – Penbene 1 500 000 a poté Duracef 500mg. První z nich mně nezabraly vůbec, druhé z nich částečně, ale po týdnu, co jsem antb. využívala, se stav zase zhoršil. Byla jsem na krevních testech na imunitu. Nic závažného nenašli, jen nějakou bakteriální infekci, kterou bych ale prý nedostala, kdyby imunita byla v pořádku. Můj lékař i hematolog doporučili ukončit kojení a užívám Luivac. Kojení jsem velmi omezila (už jen 3x denně, vč. noci). Znepokojuje mě ale pořád stav mandlí. Prý je to angína, ale já nemám vůbec žádné bolesti v krku ani žádné jiné problémy (např. teploty). Myslíte, že jsou nutná další antibiotika? Anebo by se nemuselo jednat o angínu, ale třeba něco zcela jiného? Lékař mi dělal i testy na mononukleózu a ty byly negativní. Nechci, pokud to bude možné, užívat další antibiotika. Pediatrička mi tvrdila (po prohlídce krku), že je to virového původu, a že mi postačí, když si budu krk desinfikovat, např. Joxem. To ale taky nepomáhá… Prosím poraďte
Děkuji

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, mandle můžete mít kolonizovány bakteriemi, aniž byste cítila bolest v krku. Pokud u Vás byla odhalena atypická bakteriální infekce svědčící pro sníženou imunitu, doporučuji Vám, abyste kojení opravdu ukončila, ne jen omezila. Kojení brání v efektivní léčbě Vašich obtíží. Desetiměsíční dítě je již dost staré a můžete jej bez obav začít odstavovat. Pokud Vám byla diagnostikována snížená imunita, pro což svědčí fakt, že užíváte Luivac, možná bude podle laboratorních a mikrobiologických výsledků vhodné nasadit další antibiotika. Doporučuji Vám důvěřovat Vašim lékařům.

Související dotazy

Opakované infekce, nateklé mandle
Dobrý večer, je mi 16 let a už jsem od konce ledna...
Boulička u krční mandle
Dobry den,asi pred 3 mesici jsem objevila u prave mandle...
Bolesť pravej mandle
Dobrý deň. Priateľa už 3 den trápi bolesť pravej mandle....
Nosní mandle
dobry den chci se zeptat kdyz diteti vyndaj nosni mandle...
Velké mandle
Dobrý večer, potrebuji poradit.Čtyřletý syn asi čtrnáct...
Zvětšená krční mandle
Dobrý den , Dcera má na jedné straně krku zvětšenou...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Zánět v oblasti děložního čípku

Dobrý den, je mi 21 let a chodím pravidelně na preventivní kontroly ke svému...

Zánět v oblasti horních dýchacích cest

Dobrý den, před dvěmi týdny jsem marodil s virovým onemocněním (kašel, byl jsem...

Zánět v oblasti hýždí

Dobrý den, mám dotaz. Dříve se mi udělala na konci páteře (jak tam stéká...

Zánět v oblasti kostrče

Dobrý den, přibližně před půl rokem se mi v oblasti kostrče udělala podélná...

Zánět v oblasti krční

Dobrý den, již od pondělí používám antibiotika ospamox, léky flavamed, modafen...

Zánět v oblasti palce u nohy

Pekny den prajem mam problem s prstom na nohe kde sa mi vyhodilo dive maso na...

Zánět v oblasti stydkých pysků

Dobrý den,chci se zeptat na intimní dotaz,z ničeho nic mě začal jakoby bolet...

Zánět v oblasti ucha

obevili se mi v usich propadlinky dirky... a kdyz tam sahnu prstem jakobi byl...

Zánět v oblasti urogenitálu

Dobrý den, teď je to pátý týden co mně trápí problémy se spodkem. Začalo...

Zanet v ocich

Dobry den, pred 2 a pul mesici jsem mela pravdepodobne virovy zanet spojivky....

Zánět v okolí bradavky

Dobrý den, trápí mne sporadická bolest pravého prsu, především kolem bradavky,...

Zánět v okolí očí

Dobrý den, prosím o radu. Již cca 1,5 měsíce se mi objevují kožní problémy v...

Zánět v okolí zubu

Dobrý den uz delsi domu mam problem s ctverkou nahore nejprve sem tam mela udelany...

Zánět v oku

Dobrý den, mám zánět na slzném kanálku. Oko mě svědělo a pálilo, proto mi paní...

Zanet v oku

Dobry den, od cervence tohoto roku se mi udelala na levem oku na vicku zevnitr...

Zánět v oku

Dobrý den, udělalo se mi v oku ječné zrno, poté mi oko hodně nateklo tak jsem...

Zánět v oku

Dobrý den, už několik dní trpím popraskanými žiklami v očích, oči mě pálí např....

Zánět v oku

Od včerejšího večera, jsem měla pocit, že mám něco v levém okui. Nějaké smítko...

Zánět v oku - použít stará antibiotika či nové obyčejné kapky


Zánět v oku u kojence

Dobry den. Chtel bych se zeptat mame tri mesicni miminko a ma v ociciku zanet...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Opakovaný potrat

Dobrý den. Ráda bych věděla váš názor na můj problém. Mám za sebou již tři potraty....

Otok víček

Dobrý den, obracím se na vás s dotazem na neustupující otok očí. Otok trvá...

Tíha hlavy, pocity na omdlení a mravenčení

Dobrý den, již delší dobu (od roku konce roku 2013) mě jednou za čas (ve stupňujících...

Můžu si vzít ibalgin pokud užívám antibiotika?


Nález HSIL


Zaboli to jen (nijak ostre, spis takovy tlak), kdyz se skousne, jinak ne.

Dobry den, prosim o radu, zda se Vam muj problem se zubem zda povedomy, prip....

Bodavá bolest stehna

Dobrý den, již nějakou dobu se mi stává,že mi jedním místem ve stejně (vnitřní...

Stav po zánětu ledvin

Dobrý den, jsem po oboustranném zánětu ledvin, vyléčená. Mohu se na oslavě napít...

Vdechnutí jídla?

Dobrý den, při jezení těstovin jsem se začal smát a zhluboka jsem se nadechl...

Skolioza,degenerace páteře

Dobrý den,na rtg.snímcích je vidět jak mám ukrutně zdeformovanou páteř,v bederní...

Ztráta čichu při rýmě


RTG hrudníku

DOBRY DEN PROSIM PROKAŽE SE NA RTG ŽEBER I VNITŘNI ORGRANOVY PROBLEM MAMINKU...

Bolest v podbříšku vlevo

Dobrý den, V říjnu mě přítel odvezl do nemocnice, kde mi našli volnou tekutinu...

Bušení srdce hormonálního původu

Dobry den.Pred dvema lety se u me objevilo buseni srdce v klidu.Nejvice kdyz...

Únava, slabost, pocit na omdlení, padání vlasů...

Dobrý den paní doktorko. Ráda bych Vás poprosila o radu s mým zdravotním problémem. Už...

Výron kotníku

Dobrý den, 22.4. mi při nešikovném pohybu ruplo v kotníku (levá noha, vnější...

Aplikace Fraxiparinu po operaci

Dobrý den, jsem 7 dní po operaci litkoveho svalu. Měl jsem tam veliký hematom...

Strava po kolonoskopii

Dobrý den, měl bych dotaz ohledně kolonoskopie. Po kolonoskopickém vyšetření...

Bulka v prsu u muže

Včera jsem zde psal dotaz ohledně bulky v kůži přímo pod bradavkou. Toto je...

Kapky Pamycon

Dobrý den, mohu ke kapkám Pamycon, které jsem dostala na zánět v nose a uších...

Reklama
Zavřít