Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Zažívanie

Trávení Jana . 4.9.2012 redakce uLékaře

Pán doktor, nemyslím si, že by to bolo bakteriál. povodu, pretože ma nepreháňa. Na kvasinky som sa už zaliečila a na clostridium som si nechávala robiť PCR, a neg. a tiež sa mi robil výter z recta a neg. Moj OL mi povedal, že podla neho mám vymícenú črev. mikroflóru, a že to trvá raz toľko, koľko som brala antb. a tie som brala 1,5 mes. Ak mi to nebude prechádzať, tak budem musieť na kolonoskopiu, a tiež sa urobia odbery na amylázu, ale ak by to bola slinivka, tak by sa to predsa v CRP ukázalo, nie? S borelkou chodím do špecializ. poradní. Aj teraz mám ísť na infúzky, ale kvoli zažívacím problémom nemožem. Bolí ma v epigastriu, nafukuje ma, stolica skor svetlejšia. Predtým tuhšia, ale po probiotikách už je to lepšie a mala som aj akoby zarazené vetry, ale tiež po probiotikách lepšie, a potm ma tie divné zvuky v črevách. Fakt neviem, čo si mám o tom myslieť. Zatial mi to diagnostikovali ako funkčnú dyspepsiu. Aj sa snažím hodne hýbať, aby črevá pracovali. Ďakujem, že mi vždy odpíšete, aj keď Vás asi otravujem...

Odpovídá:

MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie Pracoviště: Fresenius Medical Care - DS, Praha

Vážená paní Jano, pokud se ani koloskopií neprokáže žádná hmatatelná příčina Vašich zažívacích obtíží (zaplaťpámbu), zůstane Vám nejspíše "přišita" diagnóza funkční dyspepsie nebo syndromu dráždivého střeva. To jsou choroby sice obtěžující, nikoliv však smrtelné. Posouzení funkce slinivky podle koncentrace amyláz v krvi lze provést kdykoli, nemusíte čekat, až se obnoví střevní mikroflora. Za závažnější příčinu (i budoucích) obtíží považuji boreliózu - její multiorgánová forma se může projevovat např. právě syndromem dráždivého střeva. Doporučuji Vám domluvit se v poradně pro boreliózu na kontrolních vyšetřeních protilátek proti boreliím vždy, když se Vám obtíže znovu objeví nebo zhorší. S pozdravem, Milan Hrubý.

Související dotazy

Črevná mikroflóra
Dobrý deň! Už som Vám písala. Zabudla som doplniť,...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Zažívacie problémy

Dobrý deň! Bolí ma žalúdok ako keby som ho mala opuchlý, tlak naň, som nafúkla,...

Zažívání

Dobrý den. Je mi 19 let a vážím cca 88 kilo. Mám ale problém se zažíváním. Už...

Zaživání

dobrý den ,chtěl bych se zeptat na dceru.je ji čtyřicet lettrpí již tři roky...

Zažívání

Dobrý den, měla bych dotaz.. už asi 3 měsíce trpím vodnatými průjmy. Navíc...

Zažívání

Dobrý den, měl jsem problémy se zažíváním, omezil jsem mléčné potraviny a...

Zažívání

Dobrý den, Skoro každý den mám v noci noční můry. Spánek velmi slabý. Při stolici...

Zažívání

Dobrý den,již měsíc trpím křečmi po jídle a průjmem, veškerá vyšetření mi vyšla...

Zažívání

Dobrý den, již cca měsíc mě trápí problémy se střevy. Příznaky: pocity nedokonalého...

Zažívání

Dobrý den, asi pře pul rokem je u sebe zaregistrovala potíže, které jsou spojeny...

Zažívání v souvislosti s HA

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda může být jedním z vedlejších účinků hormonální...

Zažloutlé bělmo

Dobrý den, mám 16- ti letého syna který má zažloutlé bělmo. Tento problém má...

Zažloutlé bělmo

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat, čeho může být příznak zažloutlé bělmo. Mam...

Zažloutlé zuby u mléčného chrupu

Dobrý den, můžete mi prosím poradit, čím čistit zoubky dvouleté dceří? Zatím...

Zažloutlý jazyk a bolest v krku

Dobrý den, Asi před dvěma týdny jsem měl antibiotika, protože jsem měl povlečený...

Zažloutnutí zubů


Zbarvená moč

Dobrý den, pane doktore od neděle jsem si všimla, že má moč jinou barvu než...

Zbarvená moč

Dobrý den. Barva moči se mi začala měnit po porodu. Nejdříve byla oranžová,...

Zbarvená stolice po jídle

Včera jsem měla zmrzlinu s černým barvivem a dnes jsem se měla cerne

Zbarvené nehty

Dobrý den, již tak dva nebo tři týdny mám takto zbarvené nehty. Nevybavuji si...

Zbarvení dlaní

Dobrý den, v poslední době jsem si všimnul poněkud zvláštního zabarvení na...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Fordyce's spot


Bolest v podkolenní jamce


Stav po operaci slepého střeva


Křupnutí v zádech


Radiofrekvenční sonda si s křečovými žilami poradí hravě


Kapky vigantol a kanavit


Zmizely příznaky


Chrápání může brzdit růst vašeho dítěte


Genitální bradavice


Preventivní prohlídka


Bolest ve vnějším kotníku




Augmentin nebo Amoksiklav. Jaká antibiotika vybrat?


Problém s menstuací


Zlomenina klíčku


Léčba hemofilie je v České republice velmi bezpečná


Pomůže růstový hormon v boji proti stárnutí?


Neštovice


Astma a imunita


"rozdvojená osobnost"


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×