Žluté zbarvení kůže kojence. Jaké jsou potraviny s nízkým obsahem vit. A, karotenu?
10ti měsíční dcera má žluté zbarvení kůže. Pravděpodobně se domníváme ze zeleninových příkrmů. Chci přechodně eliminovat složky potravy na ty s co nejnižším podílem vit A, karotenu. Které to jsou? Po odeznění příznaků zase mírně zvýšíme podíl karoten. potravy. Potřebuji tedy vědět, jaké potraviny mohu připravovat k obědu. Chci se také zeptat, zda může mít nějaké zdravotní následky z "předávkování". Příkrmy od 6 měs. Zbarvení trvá asi 3 měs. Její dosavadní jídelníček: ráno mateř. mléko, dopoledne mat. mléko, oběd: masozelenina, příloha brambory, rýže, nebo těstoviny, odpol. bílý jogurt s ovocem, přesnídávka, večer mléčná kaše. Přes den až 5x kojení. K obědu často součást zeleniny právě mrkev, špenát. Jinak žádné mrkvové šťávy, ani svačiny s mrkví apod., ale já jsem užívala komplex vitam pro kojící, součást i beta-karoten. Děkuji.
MUDr. Jana Moravcová
Specializace: Infekční lékařství, Tropické a cestovní lékařství, Vnitřní lékařství Pracoviště: Nemocnice na Bulovce, klinika infekčních, parazitních a tropických nemocíStrava vaší dcery není dle mého názoru nijak bohatá na karotenoidy způsobující žluté zbar...