Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Znaménka

Kožní obtíže Nikolaj 3.9.2018

Dobrý den. Pravidelně (ob rok) docházím na dermatoskop, na kontrolu znamének. Lékařka na dermatoskopu mě poslala s jedním podezřelým na odstranění. Když jsem na odstranění přišel, lékař řekl, že stačí odstranění "lžičkou", že to je jen seboroická veruka. Co když se lékař zmýlil a vlastně mě tímto potencionálně způsobí rakovinu a vlastně mě tím zabije? Proč je vyšetření drahým přístrojem jen nepřesně obecné, když stačí jeden pohled lékaře? Proč to i takto nezhodnotila lékařka u dermatoskopu, a jen slepě dala na výsledek "jen" přístroje, vždyť na to roky studovala, aby to dokázala i sama posoudit. Chápete, docela mám strach, jestli se pan doktor "strefil". Děkuji za info.

Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Obrová


Dobrý den, na mnoho zdravotních záležitostí a obtíží je často více názorů ze strany lékařů, nelze vše hodnotit vždy paušálně, každý pacient je lehce odlišný atd.. Nyní oblast, kde se nacházela podezřelá léze, tak pravidelně kontrolujte jednou řekněme za měsíc, dle vývoje pak doporučuji kontrolu na kožním. Dermatoskop je ve své podstatě lupa, finální je vždy až histologické vyšetření, kde je vidět struktura vyřízlého útvaru. Neměla bych zbytečně obavy, jen oblast občas zkontrolovala, nelze nyní neviděno hodnotit, o co se mělo jednat, ale pokud by léze byla podezřelá, jistě by druhý lékař zbytečně neriskoval a lékařka Vás vyříznutí poslala zřejmě spíše pro jistotu. S pozdravem.

Odpovídá lékař:

MUDr. Andrea Vocilková

Specializace: Dermatovenerologie, Dětské kožní (dermatovenerologie), Korektivní dermatologie Pracoviště: Kožní ordinace, Praha 6 - Řepy

Dobrý den, rozhodnout u některých projevů o jejich biologických vlastnostech je někdy velmi těžké - stačí, aby byla kůže více opálená, nebo přesušená, nebo třeba místo otlačené pod lemem prádla, a už je obraz jiný. Na pomoc ke klinickému vyšetření si bereme různé pomůcky, i když výtěžnost tohoto vyšetření taky někdy nemusí být stoprocentní. Pokud by si lékař, který projev odstranil, nebyl diagnózou v tu chvíli jistý, projev by určitě neodstraňoval. Pokud máte obavu z kožní malignity, zvolte si pro pravidelné konzultace některou poradnu pro pigmentové névy při klinických pracovištích. Tam jsou soustředění lékaři zaměření na tuto problematiku.
S pozdravem
Andrea Vocilková

Související dotazy

Znaménka
Dobrý den,mám dotaz,byla jsem u své kožní lékařky s...
Znaménka
Dobrý den měla bych takový dotaz.Na stehne u levé nohy...
Znaménka
Dobrý den, mám 2 znamenka, jedno je červené a druhé...
Znaménka
Dobrý den, otec má dvě znaménka která mu vyrostla.Navstevu...
Znaménka
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat do kolika let rostou...
Znaménka
Dobrý den objevila se mi na těle dvě znaménka která...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Značné riziko že jde o mononukleozu !!

Dobrý den, už čtvrtý den mám horečky, šílenou bolest v krku, mám bouli na levé...

Znalecké vyšetření obor psychologie

Dobrý den, bylo stanoveno vypracování podrobného psychologického znaleckého...

Znalecké vyšetření oboru psychologie

Dobrý den, bylo stanoveno vypracování podrobného psychologického znaleckého...

Znamébka

dobrý den je mi 14 let a mám moc mateřských znamének mám z toho už hodně depku...

Znamená hnědý výtok těhotenství?

Dobrý den, je mi 15 let a nedávno jsem měla s přítelem první sex. Jak se dalo...

Znamená infekce nevěru ??

Dobrý den, chci se zeptat zda by si mohla manželka nakazit mykoplazmovou infekcí...

Znamená to, že se můj stav zlepšuje anebo zhoršuje ?

Dobrý den. Už třetí měsíc trpím bolestí v oblasti bederní páteře. Bolest postupuje...

Znamená vystřelující bolest problém s ploténkou?

Dobrý den, před třemi lety mi diagnostikovali výhřez L5-S1 6mm.Poslední dva...

Znamenají něco lehce zvysene neutrofily?

Dobrý den, mám čerstvé výsledky krevního obrazu, ktery jsem si nechala udělat...

Znaménka

Dobrý den, potřebovala bych poradit s problémem velkého výskytu znamének. Poslední...

Znaménka

Dobrý den, Chtěl bych Vás poprosit o názor na tato znaménka. Přítelkyně...

Znaménka

Dobrý den objevila se mi na těle dvě znaménka která jsou níže ve fotkach. Chtěl...

Znaménka

Dobry den. Chtela jsem se zeptat, zda se mam nejak znepokojovat u techto znamenek,...

Znaménka

a nemohla bys tze mi dát nějaky název nějakého přípravku?abych si zašla do lékárny...

Znaménka

Dobrý večer,chtěla bych se zeptat.Mám na zádech hodně znamének a pih.Už dlouhou...

Znaménka

Dobrý den,mám dotaz,byla jsem u své kožní lékařky s tím,že se mi nezdály dvě...

Znaménka

Dobry den. Uz nejaky ten rok sa mi robia okolo znamienok biele kruhy... Znamienko...

Znaménka

Vážená paní doktorko , Chtěla jsem se zeptat ohledně těchto znamének ......

Znaménka

Dobrý den, otec má dvě znaménka která mu vyrostla.Navstevu lékaře stále odkládá.Bojim...

Znaménka

Dobrý den, chtěla jsem se Vás zeptat,z čeho vznikají znaménka-někde jsem...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Stav po odstranění kořene zubu, nateklá tvář až pod oko

Dobry den. Asi pred mesicem mi zubarka vrtala kaz a dala bilou plombu. Po 14...

Častá stolice a bolest břicha

Mam dotaz chodim 11krat dene na velkou boli me. Bricho. Je to normalni. Coto...

Antibiotika a citron

Dobrý den, beru ATB Duomox 1000 g 3x denně a Entizol 500 mg 3x denně kvůli nálezu...

Poranění o hřebík

Dobrý den, Dnes jsem si do nohy přes sandály píchl orezlý hřebík. Dlouho krev...

Bolest chodidla

Dobrý den, několik dní mě bolí pravé chodidlo, konkrétní příčinu nejsem schopen...

Bílé záblesky při pohybu hlavy

Dobrý den, obracím se na Vás s tímto dotazem: Při pohybu hlavou (oči zavřené...

Zpoždění menstruace

Dobry den, bude mi 14 let v říjnu teď to někdy byl 1.rok me mentruace většinou...

Femigard, Gynex

Dobrý den, mám dotaz na přípravky Femigard a Gynex. Snažíme se již 6 měsíců...

Antikoncepce a mononukleoza

Dobrý den, byla jsem na testech krve a mám zvýšené monocyty, další testy budou...

Výrůstky na jazyku


Hnisavé boláky na tváři a bradě

Dobrý den, dnes mi byl předepsán ACNATAC. Nemám úplně akné, spíše se mi vytváří...

Ředění krve a Alkohol


Pohlavní styk po biopsii děložního čípku

Dobrý den, Před 9 dny mi byla provedena biopsie deložního čípku. Paní doktorka...

Obava z těhotenství

Dobrý den, s přítelkyní jsme měli během její menstruace sex. Bylo to ve Středu...

SExuální život bez varlat?

Dobrý den. Nechci už být k vám otravný, ale chci se definitivně naposledy zeptat,...

E. coli v pochvě, antibiotika bez efektu, je nutná vulvektomie?

Dobrý den, mé mamince byla zjištěna ze stěru na gynekologii bakterie E-coli...

Bulky všude po těle

Dobrý den. Už několik let mám všude po těle velké množství nebolestivých menších...

Bušení srdce

Dobrý den, obracím se na Vás s následujícím problémem. Často se mi stává,...

Zánět po sexu

Dobrý den, chci se Vás tady zeptat za mou partnerku. S partnerkou jsme spolu...

Tlak v pochvě

Dobrý den, v úterý jsem byla u své gynekoložky a informovala jsem ji, že mě...

Reklama