Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Zneužití prášků Xyzal a Symbicort

Filip . 10.4.2015 redakce uLékaře

Dobrý den. Chtěl bych se vás zeptat, ale předem bych chtěl napsat, že se neptám za účelem zneužití či poskytnutí narko informací, které by byly možné využít pro uživatele, kteří pravidelně čtou. Chtěl bych se zeptat, jestli se dá zneužít prášku Xyzal, jako droga, zda člověk na ní může být závislý, jaké jsou jeho vedlejší účinky a co se stane, pokud ho člověk spolyká hodně. Dále bych se chtěl zeptat, nejspíš na to samé, ale u inhalátu Symbicort, který je na astma. Zajímám se o tyto věci, ale nemohl jsem nic dohledat, proto se obracím na odbornou pomoc. Předem děkuji za odpověď.

Odpovídá:

MUDr. Magdalena Žáková


Dobrý den, Xyzal obsahuje jako léčivou látku levocetirizin a je určen k potlačení příznaků alergické rýmy a kopřivky. Při překročení povolené dávky hrozí především průjem a ospalost. Závislost/návyk na tento lék nevzniká, pokud je mi známo. Možné nežádoucí účinky (možné = nemusí se vyskytnout u každého) viz příbalová informace k léku, je volně dostupná na stránkách www.sukl.cz v části Databáze léků. Symbicort obsahuje jako léčivou látku budesonid (kortikoid) a formoterol (beta mimetikum) a používá se v léčbě astmatu. Nevzniká na něj závislost, pokud je mi známo. Předávkování formoterolem se může projevit poruchami srdečního rytmu(bušení srdce až bezvědomí), třesem, bolestmi hlavy, nevolností a zvracením. Akutní předávkování budesonidem obvykle nemá závažné příznaky, obecně ale u inhalačních přípravků může dojít k paradoxnímu stažení průdušek tj. ke zhoršení dušnosti. Dlouhodobé předávkovávání budesonidem může vést k utlumení kůry nadledvin.Vyčerpávající informace o léku opět naleznete v Databázi léků na www.sukl.cz.

Související dotazy

Mercilon a Xyzal
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda léky na alergii...
Betaserc a Symbicort?
Dobrý den, již cca 3 měsíce mám závratě, způsobené...
Xyzal a alkohol
Dobrý den, užívám lék xyzal i přesto, že netrpím žádnou...
Omlouvá sexsomnie pohlavní zneužití?
Dobrý den, v naší rodině došlo ke zneužití blízkou...
Symbicort v tehotenstvi a kojeni
Dobry den, dostala jsem od sveho lekare k pravidelnemu...
Euthyrox a Xyzal
Dobrý den. Mám pár dotazů. Syn 17let. 2r pro rodinnou...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Znecitlivění tváře a ruky

Dobrý den nedávno jsem si zavolala záchrannou službu,měla jsem znecitlivění...

Znecitlivující krém

Dobrý den, děkuji za odpověd a za radu. Říkáte že si můžu pomocí nanesením znecitlivujícího...

Znecitlivující ruce

Dobrý den, poslední dobou se pravidělně několikrát za noc budím a mam naprosto...

Znechuceni pri sexu

Dobry den mam dotaz.mam tri deti a poslednimu je pul roku snazim se obnovit...

Zneménko na chodidle

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na dotaz ohledně znaménka na chodidle. Na...

Znemožněné dýchání zahleněním

Dobrý den, obracím se na Vás s mým zdravotním stavem, který se mi nelíbí. Jsem...

Znemožnění nádechu

Dobrý den, prosím o radu. Už týden jsem nemocný, přesněji kašlu smrká a bolí...

Znenadálé usínání

Vážena paní doktorko, byla jsem na pracovním jednání v Německu, kde jsem měla...

Znenadání slabá menstruace

dobrý den, je mi 27 let a již 10 let užívám hormonální antikoncepci. Momentálně...

Zneuzil jsem svou pritelkyni

Dobry den, mam problem se svou pritelkyni jsem tri roky a mame spolu krasnou...

Zneužívání v dětství

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda může mít zneužívání v dětství vliv na dosažení...

Znicena plet

Dobry den, dlouhodobe pouzivam laciny makeup ani ne za 100,- (maluji se kazdy...

Zničeho nic se mi objevil problém mravenčení

Od pondělí mam rýmu kašel, celkově se cítím slabě. Při nachlazení je to asi...

Zničehonic se mu změní nálada

Dobrý den, mám dotaz ohledně manžela. Asi po 14 dnech se mu zničehonic změní...

Zničená nosní sliznice po Olynthu

Dobrý den, moje 14-letá dcera má neustále ucpaný nos a velmi špatně se jí dýchá....

Zničená rohovka?

Dobrý den, je mi 23 let, můj problém s očima trvá už přes tři měsíce, nejdřívě...

Zničený žaludek? Metabolismus?

Dobrý den, je mi 22 let, měřím 177 cm a vážím 50 kg, chtěla jsem zhubnout a...

Znizena funkcia SZ?

Dobry den. na stitnu zlazu mi vysiel vysledok 6,99 a neskor po 3 mesiacoch opakovanych...

Znizena funkcia SZ?

Dobry den,mam 33 rokov a pri preventivnej prehliadke mi vysiel S- TSH 6,99 a...

Znizuje roaccutane testosteron?

Dobry den, Som 20 rocny muz. Akne trpim okolo 6-7 rokov. Obcas sa to zlepsi...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Svědění a loupání kůže na penisu

Dobrý den, chtěl bych se zeptat. Na penisu se mi začala loupat kůže tedy přesněji...

Lecba degenerativni onemocneni patere,vyrustky atd.

dodatecne prosim o odpoved na minuly dotaz chr.bolest krcni patere,vyrustky...

Rovnátka

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně rovnátek. Včera mi dali na dolní stoličky...

Rozmazané vidění, brnění rukou a obličeje, bolest hlavy, únava

V 18 letech se mi to objevilo poprvé. Začne mi to v oku ,mam jakoby část roztikanou....

Píchání v koleni po operaci menisku

Dobrý den. Prosím o radu. Před deseti lety jsem měla úraz při sportu. ( Od malička...

Ošetřit řeznou ránu by měl umět každý: praktický návod

Zažila to většina z nás – stačí chvilka nepozornosti a jakékoli ostří a zranění...

Bušení srdce po probuzení

Dobrý den,občas se mi stane,že se v noci probudím a po velmi krátké době mi...

Píchání u Pupku

Dobrý den, Je mi 17 let a čas od času zhruba od 2 - 3 měsíců mám píchání přímo...

Žíly na penisu

Zdravím, je mi 27. Během krátké doby (cca 1-2 měsíce) mě výrazně vystouply...

Problém s očima

Dobrý den. už více jak rok mám problém s očima. Ještě před více jak rokem...

Papulky na hýždích


Pupeční kýla

Dobrý den, mám pupeční kýlu kterou mi před rokem nahmatal jeden lékař s tím...

Výtok z močové trubice

Dobrý den, již přes týden pozoruji výtok z močové trubice, který je průhledný...

Patelární obtíže

Dobrý den, pane doktore. Přesně před rokem jsem měla úraz kolene, noha zůstala...

Dyshidrotický ekzém, vodnaté pupínky kůže


Možnost otěhotnění


Rudé skvrny v tříslech

Dobry den, u meho pritele se objevily rude skvrny. Jsou vpadle, vypadaji jako...

Bolest kolena

Dobry den.Rozhodla jsem se vas poprosit o Vas nazor.Je mi 38 let a mam celkem...

Akne

Dobrý den, dnes ráno jsem si nahmatal takovou malou bulku - něco mezi bulkou...

Bolest v pravém podbřišku a varleti


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×