Zoubky
Dobrý den,
mám dítě, kterému je rok a půl. Dnes jedlo chleba s kůrkou (PLDD mi radila dávat kůrky kvůli zubům). Až později jsem si všimla, že chleba byl místy dost tvrdý (čerstvě upečený) a kůrka až ostrá. Při jídle se dítě asi dvakrát tak divně zatvářilo při polykání, jakoby to bylo namáhavější - nejspíš zrovnapři polykání té kůry. Teď mu rostou už i stoličky, ale často jídlo nepokouše úplně dokonale. Chtěla jsem se zeptat, jestli si nemohl tou ostrou kůrkou z chleba poškrábat jícen a jestli třeba nehrozí nějaká infekce, případně jak bych to poznala. Někde jsem četla, že to není ani možné, že se svalovina jícnu a střeva ostrému soustu vyhne... Předem velice děkuji za Vaši radu.
MUDr. Zdeňka Janoušková
Specializace: Praktické lékařství pro dospělé Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká BítešDobrý den. Kůrky z chleba se doporučují spíše ke hraní, než k jídlu. Děti strkají vše do...