Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Zvýrazněná žilní kresba na hrudníku

Psychiatrie Ján 1.11.2020

Co vás trápí, jak dlouho problém trvá, berete nějaké léky, proběhlo již nějaké vyšetření, ...
Dobrý den už několik měsíců pozoruji vyditelni žílu na hrudníku nevím co to může být v březnu tohoto roku sem měl rtg s+p+LB vše v pořádku asi od dubna pozoruji že tam ta žila je nijako nevistupuji nad kozu ani neboli dušnost taky nemám.muze to být něco vážného.

Odpovídá lékař:

MUDr. Magdalena Žáková


Dobrý den, na fotografii vidím běžné žíly prosvítající kůží, neshledávám na nich dle fotografie nic patologického - nejsou zarudlé, okolí vypadá klidné, nevypadají nijak nenormálně naběhlé. Takto se žíly v podkoží mohou "nově" rýsovat a zviditelnit, nejčastěji pokud člověk zhubne nebo pokud má větší fyzickou zátěž (víc cvičí nebo fyzicky pracuje), než měl doposud.

Jako nějaký příznak nemoci by se takto žíly rýsovaly, pouze pokud by došlo k rychlému zhubnutí při jiné nemoci (tj. nemoc jako příčina hubnutí, a pak by najednou byly vidět vidět žíly - například zvýšená funkce štítné žlázy, různé poruchy trávení, nemoci střev apod. - píšu to sem naprosto obecně, z nálezu na žilách se nedá! na žádnou takovou nemoc rovnou usuzovat, naopak, na takové nemoci by upozorňovaly jiné obtíže a příznaky), nebo třeba pokud byste měl nějakou poruchu jater (zvýrazněnou žilní kresbu v horní části těla mohou mít lidé s porušenou funkcí jater a poruchou žilního odtoku z jater; pozor, včetně alkoholismu jako příčiny poruchy jater).

Z Vašich ostatních dotazů vidím, že Vás problém se žilami trápí už od ledna 2020 a že se stále znovu na žíly ptáte.
Doporučuji Vám domluvit se na konzultaci s Vaším praktickým lékařem, aby Vás aktuálně zkontroloval, zda je u Vás vše v pořádku, že Vás ty žíly stále trápí, a probral s Vámi, co zjistí. Na všech fotografiích, co jsem v naší databázi od Vás dohledala, vypadají žíly normálně.

Pozn. Ještě jste se dříve ptal na nález v okolí konečníku, doporučuji to Vašemu lékaři sdělit nyní také. Pokud byste měl například stále a opakovaně problém s vytlačením stolice, zvýšený tlak na stolici může způsobovat i zvýšenou žilní kresbu, a hlavně, je potřeba hemoroidy a vůbec poruchy sliznice konečníku léčit, aby se stav nehoršil a trávení bylo v pořádku.

Související dotazy

Žilní kresba jazyka
Dobry den, chtel bych Vas poprosit o nazor stavu jazyku....
Bolesti na hrudníku
Dobrý den,můj dotaz se týká bolesti na hrudníku. Již...
Bulka na prsu +zvýrazněná žilní kresba
Dobrý den, měla bych dotaz ohledně mých prsou....
Snímek hrudníku
Snímek hrudníku srdeční stín doleva rozšířen aortální...
Bolest hrudníku
Dobry den, chtela jsem pouze doplnit svuj dotaz, tykajici...
Bolest hrudníku
Dobry den je mi 27 let a posledni dobou uz asi tyden...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Zvuky u pravém uchu

Dobrý den, několik dní mám v pravém uchu zvuky synchronní se srdečním tepem....

Zvuky v břiše

Vážená paní doktorko / Vážený pane doktore, chtěl bych se Vás zeptat, jak...

Zvuky v levém uchu

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně zvuků v uších/hlavě...Jednou ráno jsem...

Zvuky ve střevech a žaludku

Zdravím, mám takový nepříjemný problém. V poslední době se mi ve střevech a...

Zvuky vycházející z krku

Dobrý den, mám takový problém. "Loudím" podivné zvuky z oblasti krku,...

Zvuky za hrudní kostí

Hezký den, v půlce ledna jsem měla ucpané nosní dutiny. Byla jsem u obvodní...

Zvvýšený cholesterol u dítěte

Dobrý den, paní doktorko. Velmi Vás prosím o radu týkající se mého vnuka. V...

Zvýčená CK

Dobrý den, Po testech krve mi vyšla zvýšené CK - 7,71. Pár dní před testy...

Zvýrazněná cévní kresba předkožky

Dobrý den všiml jsem si že mám a predkožce takový malý červený flíček a takové...

Zvýrazněná plicní kresba

Dobrý den, můžu požádat o popis RTG srdce plíce. Praktik se zmiňoval o zvýrazněné...

Zvysena cinnost stitne zlazy

Dobry den. Je mi 23 let a na sonu stitne zlazy mi zjistily mirnou strumu. Muj...

Zvysena cinnost stitnej zlazy

dobry den...priblizne pred tyzdnom mi zistili zvysen cinnost stitnej zlazy,...

Zvysena funkce stitne zlazy po porodu

Dobry den, jsem 4 mesice po porodu a tyden beru Thyrozol 1-0-1. Bxla mi zjistena...

Zvysena hladina androgenu a tehotenstvi

Dobry den, mela jsem problemy s menstruaci a pri vysetreni lekarka zjistila...

Zvysena hladina anti TPO, hormony v poradku

Dobry den, jsem zena, 29 let. Preventivni rozbor krve (mimo jine i na funkci...

Zvysena hladina cukru v krvi

Dobry den, rada bych se vas zeptala na uzitecne tipy,rady ketre mi pomuzou snizit...

Zvysena hladina drasliku v krvi

Dobrý den, otec (66 let) se léčí mnoho let s vysokým krevním tlakem. Zhruba...

Zvysena hodnota AMS

dobry den rada bych se zeptala co znamena hodnota AMS-4.79.TAG 2.07,dekuji za...

Zvysena hodnota aslo, zubni fokus, furunkly na hyzdich

Dobry den, mela bych otazecku i kdyz na vice zdrav. oblasti. Ziji v zahranici...

Zvysena hodnota fibrinogenu v tehotenstve

Dobry den, Som v 15tt a zistili mi zvysenu hodnotu fibrinogenu (4.78). Mam...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest a pálení kůže

Dobrý den, původně jsem chtěl dotaz položit v kategorii kožní problémy, ale...

Bolest při nádechu pod pravým prsem a v žebrech

Dobrý den, chtěla bych se zeptat,již 5 den mě bolí při hlubokém nádechu pod...

Bolesti zad vystřelující do ruky

Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou ohledně konzultace mého stavu. Mám již...

Bolest na průduškách a kašel


Bušení srdce, vyšší tep, nevolnosti od žaludku

Beriem tablety Prenessa 8mg kazde rano na lacny zaludok.Pracujem v Nemecku v...

Brnění rukou po orgasmu

Dobrý den, se svým novým partnerem jsem prožila orgasmus, co mě však zaskočilo...

Může být dušnost od páteře?

Dobrý den opravdu může být takové zvláštní dychani od páteře, byla jsem 3 krat...

Dlouhodobé škrábání v krku

Dobrý den, již přes měsíc mě neustále škrábe v krku. Byla jsem na ORL, kde...

Skvrna po štípnutí hmyzem

Dobry den, po stipnuti hmyzem mám již 5 dni tento flek. Klíště jsem neměla....

Vyrážka a HIV infekce

8.2 sem mela nechraneny styk ...prvni testy odhalili chlamydie a gonorrhoeu...

Bolest zad a dušnost


Jak dál po vypálení bradavice?

Dobrý den. Včera jsem byla na vypálení bradavic tekutým dusíkem na patě a z...

Řidší stolice a antikoncepce

Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou. Užívám HA Mirell každý den cca v 16:30....

Cukání tváře

Dobrý den. Už asi 2 měsíce mám neprijemny pocit v obličeji a když se usměju,...

Vytekajici tekutina + bolesti

Zdravím, už jsem sem psal o vytekajici tekutině z penisu, a bylo mi řečeno,...

Antikoncepce a stolice

Dobrý den paní doktorko, chci se zeptat, zda může antikoncepční účinek snížit...

Výsledek CT vyšetření na ORL

Dobrý den, za poslední měsíc jsem byl 4x na ORL a CT vyšetření nyní čekám...

Odstranění vaječníků

Dobrý den, velice Vás prosím o radu ohledně odstranění dělohy a vaječníků. Vzhledem...

Bolest žeber a pod žebry na pravé straně

Dobrý den, již víc jak měsíc mě trápí bolesti pravé strany zad a bolest vpravo...

Zda skvrny tzv.plísně na těle,jsou pri dotyku partnera nakažlive i pro něho.

Poukazuji,že již delší dobou jsem náchylný na plísně.Tyto skvrny se mi tvoří...

Reklama