Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Zvýšené ALT, CMV infekce, dieta

Infekce Martin 17.3.2021

Dobrý den,
Prodělal jsem CMV infekci u které se my zvýšily jaterní enzymy ALT 3.2 AST 1.5 a bilirubin 35 asi po měsici a pul jaterni diety mám hodnoty
Bilirubin: 16,9 umol/L (2 - 17)
"ALT: 1,03 ukat/L (0,17 - 0,78)"
AST: 0,52 ukat/L (0,16 - 0,72)
GGT: 0,32 ukat/L (0,14 - 0,84)
ALP: 1,31 ukat/L (0,66 - 2,2)

A nic mi neni jedine ALT je vyšši nevite kdy mohu třeba cca si dat pivo? Limonada , smazeme jidlo? Nemam žadne priznaky ani predtim zjistili mi to nahodne na rocni kontrole z krve.

Odpovídá lékař:

MUDr. Hana Šilarová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé Pracoviště: Všeobecný praktický lékař, ordinace Milevsko

Dobrý den Martine. Máte již zvýšený pouze jeden jaterní enzym a to ALT. Hodnota je zvýšená skutečně pouze mírně. Můžete si dát limonádu i smažené jídlo nebo něco tučnějšího, ale pouze příležitostně, například 1x týdně. Nezdravá strava /slazené limonády, tučná živočišná strava, polotovary.../ by měla být spíše výjimečnou záležitostí, ale to platí dlouhodobě pro všechny nejenom pro osoby s vyššími jaterními testy. Alkohol zařaďte až po úplné normalizaci jaterních testů. Počkejte ještě zhruba měsíc a nechte si poté znovu nabrat krev. V případě, že už budete mít testy normální, je možné si dát občas i sklenku alkoholu. Zdravím, Dr. Šilarová

Související dotazy

Prodělal jsem CMV a měl jsem zvýšené jaterky
Dobrý den prodělal jsem CMV a měl jsem zvyšene jaterky...
CMV a zvýšené jaterní testy
Mam dlouhodobe - minimalne rok, zvysene jaterni enzymy...
CMV infekce
Dobrý den, potkala mě nepříjemná infekce CMV virem....
CMV infekce
Dobrý deň, potratila som dvakrát - raz v novembri 2016...
Zvýšené ALT
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co může znamenat...
CMV infekce
Dobrý den, již jsem měla na vás dotaz ohledně HPV na...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Zvýšené 10 let leukocyty

Dobrý den, mám cca od roku 2005 zvýšené hodnoty leukocytů v krvi . kolísají...

Zvýšené AFP, FV a ASLO

Dobrý den, mam pořád afp markry 24, sedimentace kolem 40 , aslo 400. Nevim...

Zvýšené ALP

Dobry den. Za pisledne tri mesiace mi bolq odobrana krv na rozbor..kde sa pri...

Zvýšené ALP

Dobrý den,ráda bych se zeptala co může znamenat lehce zvýšené ALP? Mám potvrzeného...

Zvýšené ALP a bilirubin

Dobrý den, rád bych se zeptat, co znamenají zvýšené hodnoty bilirubinu a S_ALP.Byl...

Zvýšené alt

Dobrý den chci se zeptat byl jsem na vyšetření a zjistilymi zvýšené Alt 1.2...

Zvýšené ALT

Dobrý den. Před 14-ti měsíci jsme měli na oddělení karanténu kvůli hepatitis...

Zvýšené ALT

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co může znamenat mírně zvýšené hodnoty ALT,...

Zvýšené ALT po porodu

Dobrý den, jsem 6 týdnů po porodu a byla jsem na kontrole 27.5. kde mi brali...

Zvýšené ALT v krvi

Dobrý den,mám zvýšený jaterní ALT hodnotu na 1,4 .Je to prosím výsledek na nějaké...

Zvýšené AMA M2

Dobrÿ den ,kvůli problémům se zažíváním jsem navštívila imunologa který při...

Zvýšené amylázy

prosím Vás čo môže byť príčinou stále zvýšených amyláz v krvi-pohybujú sa stále...

Zvýšené amylázy v moči

Dobrý den.V říjnu 2007-4 měsíce po porodu- jsem podstoupila laparoskopické odstranění...

Zvýšené ANA

Dobrý den pane doktore, chtěla bych se Vás zeptat, jaké onemocnění bych mohla...

Zvýšené ANCA/IF a ANCA katepsin G

Dobrý den, chci se zeptat, byl jsem na revmatologii kvůli dlouhotrvajícím bolestem...

Zvýšené anti -TPO

Dobry den, obraciam sa na Vas s otazkou. som v 12 týždni tehotenstva. Pri...

Zvýšené anti TG

Dobrý den, bylo mi provedeno imunologické vyšetření s výsledkem: Zvyš: FW 2/4,...

Zvýšené Anti TG

Je možné aby zvýšené Anti TG (490) bylo způsobeno i něčím jiným než autoimunitní...

Zvýšené anti-TPO a anti-TG, ultrazvuk ŠŽ - nehomogenní a vaskularisace

Dobrý den, jelikož pracuji v biochemické laboratoři, tak jsem si udělala sama...

Zvýšené APTT a snížené Neutrofily v krvi dítěte

Dobrý den. Prosím o radu. U syna, 10,5 roku, již téměř rok řeším zvýšené hodnoty...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Hlen v moči

Dobry den, Omlouvam se mozna za hloupy dotaz ale nejak mi to neda. Chci se...

Krvavý a páchnuci výtok z pupku

Dobrý deň Mám 25 rokov a asi pred 3 mesiacmi som spozoroval zaschnutú krv...

Různé

Dobrý den,chtěl bych ještě něco upřesnit k mému dotazu ohledně zadní rýmy a...

DAO enzym, histaminová intolerance

Dobrý den, mám podezření na histaminovou intoleranci, kde přesně je možné test...

Průhledný výtok z konečníku

Zdravím , dnes mi z konečníku vytekla relativně trocha průhledného lepkavého...

Brnění/bolest hlavy a zubů při otřesech nebo prudkých pohybech

Dobrý den, už zhruba týden mám tenhle problém. Pokaždé, například při dopadu...

Herpetická infekce

Dobrý den, mám vyléčené kondylomy v oblasti ohanbí a chtěl jsem se zeptat...

Po jaké době by se projevila otrava krve?

Dobrý den , Mohu se zeptat po jaké době by se projevila otrava krve ? A...

PN po operaci tříselné kýly

prosim jak dlouho trvá pracovní neschopnost po operaci tříselné kýly byla mi...

Bolest břicha

Dobrý den,už půl roku mě trápí problémy břicha vyloženě bolesti v oblati pravé...

Zlatý stafylokok

Dobrý den, mám dotaz ohledně zlatého stafylokoka. Mám ho na kůži, kde mi způsoboval...

Mimojícnový reflux

Dobrý den, je mi 25 let a už asi rok mě trápí zažívací potíže, které se projevují...

Toceni hlavy, bolesti břicha, pocit na zvracení

Dobrý den, mám na Vás dotaz. Zhruba před měsícem a půl jsem dostal nějakou virózu...

Nevolnost po malém množství alkoholu

Dobrý den, zařadila jsem můj problém do vitamínů, protože jsem nenašla jinou...

Bulka na vagíně

Dobrý den, objevila se mi bulka na vagine. Nejdriv to vypadalo jak velky "bedar",...

Bolest břicha a průjem

Dobrý den, 3 den mám bolest břicha po jídle.. stolici mám polovičně průjmovou,...

Naražený nebo zlomený prst

Dobrý den,včera večer jsem zakopla o roh taburetu, schytal to prostředníček...

Zánět po vytržení zubu

Dobrý den, 25.10 jsem byla v CA odstranit dvě hluboce retinované dolní osmičky....

Bolest zubu

Dobrý den, již 3-4 měsíce se u mě táhne léčba zubu - 6 vlevo nahoře. Napřed...

Černá skvrna pod nehtem na noze

Dobrý den, zhruba před měsícem se mi udělala černá skvrna pod nehtem na noze,...

Reklama