Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Zvýšené hodnoty - zníženie dávky?

Endokrinologie Andrea 16.3.2016

Dobrý deň, pán doktor,
potrebovala by som odborný názor na výsledky od endokrinológa, ktorý je názoru, že je všetko v poriadku. Mám 42 rokov, na poruchu štítnej žľazy sa liečim 18 rokov (najprv hyperfunkcia (struma), teraz znížená funkcia).
Z laboratórnych vyšetrení krvi sú niektoré hodnoty nad povoleným rozpätím:
TSH_S: 5,012 mIU/ml (0,300 - 4,200)
anti TPO_S: 351,50 IU/ml (0,00 - 34,00)
anti TG_S: 248 IU/ml (0 - 115).
Momentálne (od roku 2011) užívam L-thyroxin 125. Sono štítnej žľazy v roku pred dvomi rokmi: žľaza je malá, placatá - pravdepodobne úplne nefunkčná.
Ďakujem za pomoc.

MUDr. Branislav Holman
Odpovídá lékař:

MUDr. Branislav Holman

Specializace: Angiologie, Cévní chirurgie, Dětská kardiologie, Dětská nefrologie, Hepatologie‎, Kardiochirurgie, Kardiologie, Nefrologie, Vnitřní lékařství

Dobrý deň,
Z výsledkov, ktoré uvádzate je najdoležitejšie TSH. Ten máte len lahko nad normu tj. dávku, ktorú užívate asi menit netreba. V úvahu by pripadalo zvýšenie dávky, ale záleží aj na tom ako sa citite a aké ste mali výsledky predtým. Hladiny protilátok nie su na pri liečbe podstatné
Zdravím

Související dotazy

Zvýšené hladiny ANA a ENA
Dobrý den,chtěla bych vědět prosím,proč mám zvýšené...
Zvýšené jaterní testy
Dobrý den, manžel byl na jaterních testech. Má zvýšené...
Zvýšené leukocyty
Dobrý den, syn 18 měsíců ma zvysene leukocyty v krvi...
Zvýšené jaterní testy
Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat na Váš názor....
Zvýšené jaterní testy
Dobrý den, před operací pupeční kýly 21.2.2017, jsem...
Zvýšené hodnoty VCA-igG a EBNA-igG a sedimentace
Dobrý den, syn 11 let má od září zlatého stafylokoka...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Zvýšené GMT

Dobry vecer.mam 10r.syna a zistili mu lahko zvysene GMT 0,82 serologie hepatotropnych...

Zvýšené GMT

Dobrý den mám GGT 3,19 Bilirubin 31,0 Chodím na gastroenterologii,tlak v pravém...

Zvýšené GMT

Dobrý den,prosím Vás, na předoperačním vyšetření mi byly zjištěno zvýšené GMT....

Zvýšené hladiny ANA a ENA

Dobrý den,chtěla bych vědět prosím,proč mám zvýšené hodnoty Ana Ena.Děkuji d.

Zvýšené hladiny hormonů

Dobrý den, chtěl jsem pomoci párům s oplodněním a byl jsem na odběru spermií...

Zvýšené hladiny TSH a protilátek

Dobrý den, jsem na začátku šestého týdne těhotenství a těsně před zjištěním,...

Zvýšené hodnory v krevním obraze

Dobrý den, chtěla bych se zeptat v krevním obraze mám zvýšené leu. 15, lymfocyty...

Zvýšené hodnory v krevním obraze

Dobrý den, chtěla bych se zeptat byl dělám.krevní obraz po ukončení léčby antibiotiky....

Zvýšené hodnoty

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, co znamenají tyto hodnoty v krvi, byla na...

Zvyšené hodnoty

Dobrý deň, absolvovala som krvne testy na alergologii, kde som mala hranicne...

Zvýšené hodnoty ALT a AST

Dobrý den, už několik let mám zvýšené jaterní testy a to konkrétně hodnoty ALT...

Zvýšené hodnoty ALT a AST

Dobrý den, již delší dobu mám zvýšené hodnoty ALT a AST. Nemám nadváhu, nepiji...

Zvýšené hodnoty AMH, PCOS

Dobrý den, můžete mi prosím vysvětlit přiložené hodnoty, co znamenají? Lékařka...

Zvýšené hodnoty anti TPO protilátek a normální hodnoty hormonů ŠŽ

Dobrý den, prosím dnes jsem si vyzvedla krevní výsledky na štítnou žlázu, prosím...

Zvýšené hodnoty ASLO

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně zvýšených hodnot ASLO. Na zvýšení se přišlo...

Zvýšené hodnoty Ca

Dobrý den. Prosím o vysvětlení.Mám revmatoidní artritidu,koxartrozu,osteopenii.Přitom...

Zvýšené hodnoty CRP

Dobrý den, prosím o radu. Můj otec má zvýšené hodnoty CRP 94,3 mg/l, ASLo je...

Zvýšené hodnoty CRP a sedimentace

Dobrý den ,minulý rok sem mne la v říjnu zapal plíc a i po vyléčení už víc...

Zvýšené hodnoty FT3

Dobrý den,mám dotaz ohledně syna,při krev. rozboru měl zvýšené hodnoty FT3...

Zvýšené hodnoty GGT

Dobrý den. Minimálně 15 let mám zvýšení hodnoty GGT (GMT) kolem 4 ukat/l. Ostatní...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest na levé straně žeber

Dobrý den, paní doktorko mám již týden píchavé bolesti pod levou rukou v oblasti...

Znaménko na penisu

Zhruba před 2 měsíci se mi na žaludu udělalo malé černé znaménko (asi?) - je...

Na penise ,konkrétne na zaludi, mám taký červený fľak, niečo ako suchsiu kožu

Dobrý deň, ak sa spytam niečo ,čo tu už bolo tak sa dopredu ospravedlnujem....

Bolest varlat a třísel při vzrušení

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na radu ohledně přítele. Dokáže se milovat...

Časté slzení oka

Dobrý den, včera mi opět začalo slzet oko, do večera začal být kanálek bolestivý....

Kýchání v těhotenství

Dobrý den, vždy když jsem těhotná, každý den - hlavně po ránu při prázdném žaludku...

Hemoroidy

Dobrý den, asi 3 týdny po porodu při vykonání velké potřeby mi vylezl konečník....

Škrábance na kůži

Dobrý den, mám asi trochu netradiční problém. Už čtvrt roku se mi objevují...

Křeče do břicha př kýchnutí

Dobrý den, ráda bych se na Vás obrátila s dotazem za mého manžela. Stěžuje...

Zastavení silného krvácení při menstruaci

Dobrý den, vážený pane doktore, minulý měsíc mi můj gynekolog zavedl nitroděložní...

Přetrvávající rýma a ucpaný nos

Dobrý den,chtěl bych se zeptat,už nějakou dobu mám rýmu ale nejde mi vysmrkat,asi...

Kašovitá a častá stolice

Dobrý den, dopředu se omlouvám za tak dlouhý text, ale již několik týdnů mě...

Přibírání na váze, otok končetin

vse me boli,otykaji a krece v nohach nejvice od kontniku a nartu do holene,lytka,svedi...

Růst zoubků a rýma

Dobrý den, mému osmiměsíčnímu synovi rostou zoubky (přední nahoře) a má...

Otok v obličeji a zánět zubu

Dobrý den, už od května (7 měsíců) mám problém s otokem pravého okolí oka,...

Penis se nemůže vejít do pochvy

Dobrý den, jsem s přítelem už delší dobu a rozhodli jsme se, že chceme sex....

Odstranění dělohy, mám si nechat odstranit i vaječníky?

Jsem objednaná do nemocnice na odstranění dělohy a vaječníků. V prosinci 2017...

Naražená pata

Dobrý den, ráda bych se zeptala ohledně silně naražené paty. Včera jsem uklouzla...

Červené fleky na obličeji a krku

Dobrý den, zhruba před třemi dny se mi na obličeji objevily takové červené vystouplé...

Úzkost a bolesti

Dobrý den,je mi 40 let,jsem měsíc po implantaci kardiostimuláru,kvůli pomalému...

Reklama