Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Zvýšené TSH, protilátky proti štítné žláze

Endokrinologie Martin 16.3.2018

Dobrý den Martin mám THS 7.25 a TPO 223, beru letrox 5o.jiz týden mohu s touto nemocí znovu do posilovny, a poslední otázky je možné tuto nemoc úplně vylecit

Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká


Dobrý den, hodnota TSH je vyšší, ale ne nějak závažně (norma je do 4-5, dle hodnot laboratoře). Zvýšená hodnota TSH znamená, že funkce štítné žlázy je snížena. AntiTPO je specifická protilátka proti enzymu TPO (tyreoperoxidáza), který se účastní na produkci hormonů štítné žlázy. Zvýšené hladiny antiTPO jsou známkou toho, že důvodem Vaší snížené funkce štítné žlázy je autoimunitní zánět štítné žlázy. Za ten je odpovědný špatně reagující imunitní systém, je to něco jako "alergie" na vlastní štítnou žlázu. Je to záležitost chronická, ale nijak závažná. Máte sníženou funkci štítné žlázy na podkladě autoimunity a proto bylo nutno zahájit léčbu Letroxem Tato porucha se vyskytuje velmi často, musíte užívat léky a chodit pravidelně na lékařské kontroly. Většinou se léky berou dlouhodobě, spíše počítejte s tím, že je budete brát velmi dlouho, porucha se většinou nedá vyléčit (jedná se o autoimunitu, tedy tělo produkuje protilátky proti vlastní štítné žláze).
Do posilovny můžete, začněte posilovat postupně (tedy postupně navyšujte zátěž). Pokud byste měl nějaké potíže, navštivte lékaře. S pozdravem BB.

Odpovídá lékař:

MUDr. Hana Jandíková, Ph.D.


Dobrý den, do posilovny určitě můžete. Pokud nemáte žádné potíže, můžete dělat vše co jste zvyklý. Vyléčit bohužel toto onemocnění nejde. Štítná žláza je poškozena, toto zpět vzít nelze. Někdy výjimečně se setkáváme s mírným ústupem a potřebou snížit dávkování. Většinou však je po nějaké době potřeba dávku zvýšit či upravit podle aktuálních potřeb (mění se s váhou, fyzickým a psychickým stresem atd.) Doplňování hormonu štítné žlázy však bývá celoživotní.
S pozdravem
Jandíková

Související dotazy

Protilátky proti štítné žláze - zvýšení imunity
Dobrý den, prosím o radu, mám protilátky proti své...
Protilátky proti štítné žláze
Dobrý den, potřebovala bych poradit s postupem. Před...
Protilátky proti štítné žláze v těhotenství
Dobrý den, Jsem ve 30 týdnu těhotenství a z krve mi...
Onemocnění štítné žlázy
Dobrý den, chtěl bych se optat, zda je výrobek Gynex...
Zvýšené TSH v těhotenství
Dobrý den, jsem v 11. tt. Otěhotněla jsem bez jakýchkoliv...
Nádro štítné žlázy a přibírání na váze
dobrý den, měla jsem zhoubný nádor na štítné žláze,...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Zvýšene TSH a hypokaliemia

Dobrý deň,chcem sa spýtať či môžu zvýšené hodnoty TSH 6,42 mi robiť spavosť,...

Zvýšené TSH po prodělaném zánětu štítné žlázy

Dobry den, chtela bych se zeptat, co vypliva z vysledku krve, pokud mam zvysene...

Zvýšené TSH v 1. trimestri

Dobrý den, som cca 1 rok sledovaná na endokrinológii. Doteraz som brala Euthyrox...

Zvýšené TSH v počátku těhotenství

Dobrý den, paní doktorko. Přibližně 15 měsíců se mi nedařilo otěhotnět, a tak...

Zvýšené tsh v těhotenství

Dobrý den, léčím se s hypofunkcí šž, užívám euthyrox 125 půl tablety denně....

Zvýšené TSH v těhotenství

Dobrý den, jsem v 11. tt. Otěhotněla jsem bez jakýchkoliv problémů, hned....

Zvýšené tsh v těhotenství

Dobrý den, jsem nyní v 5týdnu těhotenství. Dnes jsem byla na kontrole se štítnou...

Zvyšené TSH v těhotenství

Dobre rano. Som pravdepodobne tehotna, asi 6 tyzden. Na endokrinologiu som...

Zvýšené TSH v těhotenství

Dobrý den, v srpnu jsem byla na kontrole TSH u praktického lékaře TSH 4,461...

Zvýšené TSH v těhotenství

Dobrý den,jsem po odstranění štítné žlázy již několik let.Před těhotenstvím...

Zvýšené tumorové markery

Dobrý den, již rok běhám po vyšetřeních kvůli inkontinenci stolice (pouze v...

Zvýšené výsledky ALT a AST

Je mi 39 let a na preventivní prohlídce zjištěno ALT 1.66 a AST 1.02. Jinak...

Zvýšené železo a trombocyty

Dobrý den, ve výsledcích odběrů krve po doléčení jedné z mých mnohých angín,...

Zvýšené železo, saturace transferinu

Dobry den chci se zeptat na vysetreni krve sem mel zvyseno zelezo konkretne...

Zvýšení AB/TPO

Dobrý den, ráda bych se zeptala, co znamená hodnota protilátek AB/TPO 613,00...

Zvýšení ALP

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na možné příčiny zvýšené hodnoty ALP v krvi,...

Zvýšení bazofilů

Dobrý den, chodím pravidelně na kontrolu s cholesterolem. Nyní mám bez užívání...

Zvýšení bílých krvinek

Dobrý den, obracim se k vám s obavy. Již před týdnem jsem byla hospitalizována...

Zvýšení bílých krvinek a srážlivost krve

Dobrý den, chtěl sem se zeptat, mám vysokou srážlivost krve a zvýšení bílých...

Zvýšení citalopramu v těhotenství

Dobrý den, jsem těhotná a pravidelně užívám citalopram 10 mg na panickou poruchu...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bulka nad konečníkem

Dobry den.chtel jsem se zeptat na to ze se mi zrobiła bułka cervena nad zadkem...

Fraxiparin a alkohol

Dobrý den mám zlomený kotník zbývají my ještě 6dávek fraxiparinu ale dnes narozeniny...jak...

Náhlé křeče v konečníku

Dobrý den, chci se zeptat. Už par měsíců mám nahle křeče v konecniku, mimo...

Bolest dolních končetin


Dlouhodoby kašel 2

pišu ohlend eproblemu že ma dcera už 3 tyden kašle u ulehnuti už jsme byli 3...

Bolest třísla


Mám třes rukou, neurologie mi předepsala lék Neurol 0.25mg.

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, neurologie mi předepsala lék neurol 0.25mg....

Aterom, výrůstek na hlavě

Dobrý den, při česání jsem narazil na tento výrůstek na temeni hlavy a po dalším...

Bolest nad kotníkem

Dobrý den pane doktore, necelé dva týdny mám problém s bolestí na levé noze,...

Můj psaný projev, zároveň s rozvíjející se vadou řeči a nové, hodně silné, bolesti hlavy mě opravdu znepokojují.

Dobrý den, obracím se na Vás s nestandartním dotazem. Nechci být za hypochondra,...

Bolest v pravém podbříšku vystřelující do zad a pravé nohy

Dobrý den, má dcera trpí už více jak 3/4 roku stále se opakující bolestí v pravém...

Viditelný tep na břiše

Dobrý den, asi tak před 3 měsíci jsem si všimla výrazného tepání na břiše, vlevo...

Zánět nehtového lůžka

Dobrý den,před rokem jsem si neodbornou pedikurou způsobila zánět nehtoveho...

Epilepsie a drogy

Dobrý den, je mi 28 let a zhruba 12-13 let se léčím s epilepsií (ložisková...

Podezření na zlomeninu hrudního obratle

Dobrý den, Pred 3 dny jsem upadl na lyžích, v tu chvili mě nic nebolelo, po...

Fleky na jazyku

Dobrý den my jsme včera s mojí 11 letou dcerou byli na večeři.. a hned když...

Bolesti třísla směřující ke stehnu

Dobrý den, již tři měsíce mám bolest třísla ,která bolí ke stehnu.Pociťují to...

Vaginální záněty, Streptococcus agalactiae

Dobry den, prosim o radu, jak dal lecit dlouhobe vaginalni potize zpusobene...

Myomatózní děloha, nepravidelné krvácení

Dobrý den, mám myomatickou dělohu, užívám nehormonální tělísko.Mám slabou a...

Hnědé skvrny

Dobrý den, chtěl sem se optat,.. v oblasti nad penisem se mi z ničeho nic vytvořily...

Reklama
Zavřít