Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Zvýšené TSH v těhotenství

Endokrinologie Marcela . 10.11.2011

Dobrý den,jsem po odstranění štítné žlázy již několik let.Před těhotenstvím byla hodnota Tsh 3,53 a FT4 16,17 při mírném navýšení euthyroxu na 175mg ze 150mg .Odběr v 16 týdnu mě velmi vyděsil,pač výsledek TSH byl 17, 69(0,35-5,6O) FT4 7,8(7,9-16,00).Okamžitě jsem dostala navýšení dávky na 250 mg euthyroxu denně.Mám velký strach zda to mělo nějaký vliv na vývoj miminka na jeho IQ a psychomotoriku.Můj lékař mi ani neřekl jak je to vážné a jak moc je to snížené.Moc Vás prosím o zodpovězení mých otázek.Jak rychle se během těhotenství HST zvyšuje a zda je možné,že během vývoje mozku je možné pomocí dejodázy nějak regulovat placentou hormony,aby přísun plodu byl dostatečně zachován. A od kdy je plod schopen si sám vytvářet vlastní hormony.Kdy podle Vás je nejdůležitější období pro to mít správné hodnoty hormonů,aby to neovlivnilo vývoj mozku.Předem moc děkuji.

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, když budu mluvit upřímně, tak si myslím, že nemá cenu se teď stresovat tím, co by kdyby. Hodnota TSH 17 je sice zvýšená, ale není nijak tragická, takže vaše dítě tím určitě postiženo nebude. Jestli se mu sníží hodnota IQ o jeden či dva body, to stejně nepoznáte. Není mi ale jasné, proč, pokud jste sledována u endokrinologa, nebyla kontrola udělána mnohem dříve než v 16. týdnu. To ale asi nemá smysl nyní řešit. Soustředte se na miminko, snažte se mu vytvořit vlídné a milující prostředí a uvidíte, že bude vše v pořádku. Pokud se budete celé těhotenství jen trápit strachem, tak porodíte stejný uzlíček nervů, jako jste ted vy :-). Takže hlavu vzhůru.

Související dotazy

Zvýšené TSH v těhotenství
Dobrý den, jsem v 11. tt. Otěhotněla jsem bez jakýchkoliv...
TSH
Dobrý den po operaci tte 14.11.2016 TSH 24.2. 15,79...
TSH
Dobrý den byla jsem na vyšetření krve měla sem TSH...
Zvýšené tsh v těhotenství
Dobrý den, léčím se s hypofunkcí šž, užívám euthyrox...
Zvýšené TSH
Dobrý den, před pěti měsíci jsem prodělala silný zánět...
Hodnota TSH
Dobrý den, před 3 roky jsem byla vyšetřena na MR mozku,...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Zvýšené TSH

Dobrý den, mám odstraněnou štítnou žlázu a užívám Euthyrox. Podle výsledku...

Zvýšené TSH

Dobrý den mám dotaz při odběrech mi zjistili zvýšené TSH na 5,7 a cholesterol...

Zvýšené TSH

Dobrý den, od září minulého roku mám zvýšenou hodnotu TSH. Až do dubna bylo...

Zvýšené TSH

Dobrý den, ráda bych se zeptala zda hodnota TSH 9,638 bude mít vliv na těhotenství,které...

Zvýšené tsh

leky neužívám jen antikoncepci.Výsledky z krve jsou Thyreoid.hormony T4 117.2nmol/l,Trijodtyronin...

Zvýšené TSH

Dobrý den, již dlouhou dobu mě trápí někdy až nesnesitelná únava a slabost (denní...

Zvýšené TSH

Dobrý den, před pěti měsíci jsem prodělala silný zánět vaječníků a po té následnou...

Zvýšene TSH a hypokaliemia

Dobrý deň,chcem sa spýtať či môžu zvýšené hodnoty TSH 6,42 mi robiť spavosť,...

Zvýšené TSH v 1. trimestri

Dobrý den, som cca 1 rok sledovaná na endokrinológii. Doteraz som brala Euthyrox...

Zvýšené TSH v počátku těhotenství

Dobrý den, paní doktorko. Přibližně 15 měsíců se mi nedařilo otěhotnět, a tak...

Zvýšené tsh v těhotenství

Dobrý den, léčím se s hypofunkcí šž, užívám euthyrox 125 půl tablety denně....

Zvýšené TSH v těhotenství

Dobrý den, jsem v 11. tt. Otěhotněla jsem bez jakýchkoliv problémů, hned....

Zvýšené tsh v těhotenství

Dobrý den, jsem nyní v 5týdnu těhotenství. Dnes jsem byla na kontrole se štítnou...

Zvyšené TSH v těhotenství

Dobre rano. Som pravdepodobne tehotna, asi 6 tyzden. Na endokrinologiu som...

Zvýšené TSH v těhotenství

Dobrý den, v srpnu jsem byla na kontrole TSH u praktického lékaře TSH 4,461...

Zvýšené tumorové markery

Dobrý den, již rok běhám po vyšetřeních kvůli inkontinenci stolice (pouze v...

Zvýšené výsledky ALT a AST

Je mi 39 let a na preventivní prohlídce zjištěno ALT 1.66 a AST 1.02. Jinak...

Zvýšené železo a trombocyty

Dobrý den, ve výsledcích odběrů krve po doléčení jedné z mých mnohých angín,...

Zvýšené železo, saturace transferinu

Dobry den chci se zeptat na vysetreni krve sem mel zvyseno zelezo konkretne...

Zvýšení bazofilů

Dobrý den, chodím pravidelně na kontrolu s cholesterolem. Nyní mám bez užívání...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Pozor na škrkavky!

Škrkavka dětská, latinsky Ascaris lumbricoides, je střevní parazit z rodu hlístic....

Oči

Dobrý den, můj dotaz se netýká žádného zdravotního problému, ale někde jsem...

Červený flek u kostrče

Dobry den, U kostrce se mi udelal cerveny flek, je suchy, trochu se olupuje,...

Helicobacter pylori může být nenápadný zabiják

Bakterii Helicobacter pylori můžeme nalézt v žaludku mnoha lidí, celosvětově...

STRACH Z ALS

Dobrý den mám asi 4 roky svalové záškuby na ruce a lítkách.Řešil jsem to na...

Flek na tříslech

Dobrý den Na tříslech se mi asi před měsícem objevil tenhle flek. Byl neškodný...

Špinění

Dobry den chtela bych se zeptat zda jen normalni kdyz od pondeli spinim az do...

Bolest kyčle

Dobrý den pane doktore mám problem už asi třetí týden s levou kyčlí dával jsem...

Bolesti zad, motání hlavy

Dobrý den, prosím Vás o radu ohledně mého postupně zhoršujícího stavu. Bolesti...

Výtěr z krku

Dobrý den, už 3 týdny řeším se svou obvodní lékařkou zvětšené krční mandle,...

Zubní sklovina - jak jí posílit?

Dobrý den chtěla bych se zeptat jak posílit zubní sklovinu a co ji nejvíce škodí...

Roupy

Dobrý den.Před půl rokem jsem byla přeléčena tbl.Vermox proti roupu dětskému.To...

Krev v moči

Dobrý den, prosím o názor k vyšetření moče, kde jsem měla hodnoty: krev 2 arb.j.,...

Alergie na kaši?

Dobrý den, od 4 měsíce se snažím dcerku přikrmovat zeleninovými příkrmy (aby...

Maltofer- únava

Dobrý den, nedávno jsem byla byla na prohlídce, kde jsem paní doktorce řekla,...

Laboratorní výsledky

Prosím o vysvětlení výsledků z krve : lipaza 1,12 ....cholesterol 5,95....sedimentace...

MUDr. David Kubíček

Chirurgie, rehabilitace

Chronická bolest svalů a kloubů

Dobrý den, přibližně třetím rokem trpím celkovou únavou, nevýkoností, bolestmi...

Escheria coli v moči

Dobrý den, mám e.coli v moči, zánět ,beru Gyrablock, v pochvě jen ojediněle,...

MUDr. Libor Novák

Dermatovenerologie

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×