| Nápověda

Bolest hlavy v těhotenství

Bolest hlavy v tehotenstvi

| Dotaz od: nicky

Pani doktorko, jsem v 5tem tydnu tehotenstvi a jiz nekolik dni mi urputne boli hlava. Prosim o radu, zda si mohu vzit nejaky lek proti bolesti a co je pripadne vhodne, abych...

Nicky! V prvních třech měsících těhotenství je ideální se lékům pokud možno vyhýbat. Na bolest hlavy vám nyní mohu doporučit pouze Paralen, při výrazné bolesti můžete užít i 1g...

 

Bolesti hlavy v těhotenství

| Dotaz od: Martina

Jsem v 10.týdnu těhotenství a někdy mě bolívá hlava.Normálně jsem si brala Ibalgin 200 ale nevím jestli jej můžu použít i v těhotenství? Mám i homeopatika na bolest hlavy, ale...

V prvních třech měsících těhotenství je ideální se lékům pokud možno vyhýbat. Na bolest hlavy vám nyní mohu doporučit pouze Paralen, při výrazné bolesti můžete užít i 1g (dvě...

Prosím o radu. Před měsicem jsem musela ukončit v 6. měsíci těhot. a ted končim šestinedělí. Už týden mě bolí hlava, mám tlaky na spáncích, bolesti v týlu a tlaky kolem očí. A...

Obraťte se znovu na vaši lékařku. Bolesti hlavy mohou být způsobeny zvýšením krevního tlaku, mohou souviset se zánětem dutin (nevím zda jste byla nebo jste také nachlazená...


Mohu se zeptat na jaka vysetreni mohu behem tehotenstvi jit kuli bolesti hlavy matka mela nador a me delsi dobu boli hlava i na dotek trpim migrenami ale nyni jsem tehotna mohu...

Veroniko! Určitě bych začal vyšetřením u neurologa. Tunel MRI můžete, tunel CT ne. Velmi Vám doporučuji péči lékaře celostní (holistické) či psychosomatické medicíny...

Bolest hlavy v těhotenství

| Dotaz od: Barbora

Mám problém,který mě hodně trápí.Jsem ve 4. měsíci těhotenství.Už 14 dní v kuse mě bolí hlava.Je to opravdu každý den,někdy méně,někdy je to opravdu hrozná bolest.Ještě k tomu...

Barboro! Podle popisu bych se přikláněl k vyšetření. Proveditelná je magnetická rezonance, která je velmi vhodná k diagnostice procesů v mozku a současně neohrožuje plod.

Bolest hlavy v těhotenství

| Dotaz od: Jana

Hezký den Vám přeji a chtěla bych Vás poprosit o radu. Jsem v 16.týdnu těhotenství a hodně trpím na bolesti hlavy. Můj lékař mi doporučil "vzít si v nejhorším případě Paralen...

Magne B6 můžete užívat ale jen jednu nejvýše 2 tbl denně, jinak paralen je skutečně často s dobrým výsledkem doporučován. Příjemný den

Paní doktorko, jsem v 39. týdnu těhotenství a asi před 3 týdny jsem vysadila magnesii lactici, kterého jsem užívala 6 tablet denně kvůli zvýšené děložní aktivitě. Takto vysoké...

Ta bolest nebude souviset s vysazením hořčíku. Je důležité, abyste hodně pila, hodně odpočívejte. Krevní tlak si měřte častěji. Bolesti hlavy a poruchy vidění mohou být příznaky...

Spouštěčem můžou být hormonální změny
Bolesti hlavy způsobené hormony u žen, zejména migrény, mají velmi často spojitost se změnami hormonálních hladin, zejména estrogenu v průběhu menstruačního cyklu.  celý článek

O vánocích jsem byla velmi nemocná (laryngitida nemohla jsem týden mluvit.) Navštívila jsem lékaře a dostala antibiot. Poslal mě na odběry a bylo mi sděleno, že jsem prodělala...

Toxoplasmózou se během života nakazí až třetina obyvatel, u většiny z nich probíhá toto onemocnění bez příznaků. Nákaza je nebezpečná v těhotenství a lidem s oslabenou imunitou...

Od včerejšího dne mě neustále bolí hlava, mám pocity na zvracení, ztratila jsem chuť k jídlu. Za včerejší den jsem snědla jen jeden jogur více jsem do sebe nemohla dostat. Také...

Měla byste neprodleně vyhledat lékaře. Může se jednat o běžnou nezávažnou virozu, ale bolesti hlavy, zvracení a teploty mohou značit i zánět mozkových blan. Proto Vás musí vidět...

Mezinárodní organizace pro bolesti hlavy uveřejnila, že přes 45 miliónů Američanů trpí chronickými vracejícími se bolestmi hlavy. 28 miliónů Američanů trpí migrénou, kolem 20...  celý článek

Mám dost závažný problém.|Už měsíc se snažím dostat z kašle a bolení v krku,když jsem byla u dr. řekla mi šaalvěj což mi v lékárně striktně zakazala(17tt),pak jsem měla asi...

Především by lékař měl odlišit, zda jde u vás o bakteriální nebo virový zánět v krku - což se mimo jiné provádí výtěrem z krku, který se pošle na kultivaci a vyjde citlivost na...

Prosím o radu mohla byste mi poradit jaké léky mohu užívat na bolest zubu? Jsem ve 26. týdnu těhotenství. A také jestli nevadí používat v těhotenství mastičku nebo pastu...

Sensodyne nebo Corsodyl můžete běžně používat. Na bolest zubu si můžete vzít Paralen, nebo tabletku Ibuprofenu. Zajděte hlavně k zubaři.

Pane doktore, jsem v patém měsíci těhotenství a od začátku mám bolesti v kříži, hlavně večer. Chtěla bych poradit, co by mi mohlo pomoci, jestli můžu použít nějaké masti na...

Mast na bolest bych raději nedoporučoval, v těhotenství je lepší se lékům obecně vyhnout. Lepší bude pravidelně cvičit protahovací a uvolňovací cviky na páteř nebo zkusit chodit...

Bolesti hlavy

| Dotaz od: Adela

Jiz delsi dobu,cca 2 mesice mne poboliva hlava.bolest je vetsinou na cele,ale meni se to.bolest je mala,spis to jen pocituji.rychle prijde,rychle odejde.takhle nekolikrat denne...

Vaše potíže mohou být způsobeny krční páteří, rehabilitace je jistě dobré řešení. Na rehabilitaci je zejména nutné naučit se cvičit a ve cvičení doma pravidelně pokračovat...

Bolest hlavy provází lidstvo od nepaměti. Bolest hlavy může mít záchvatovitý nebo trvalý charakter. Bolest hlavy nazýváme cefaleou.  celý článek

Moc bych vás prosila o názor.Minulý týden mě začalo bolet v levém uchu a okolo kosti před uchem. Na pohotovosti mi řekli, že v levém uchu je slabá cévní kresba, ale, že klasický...

Děkuji za Váš dotaz. Bolest v okolí ucha může mít příčinu i v zánětech zubu v blízkosti čelistního kloubu - horní i dolní stoličky. Nelze tedy vyloučit zubní příčinu. Pokud stav...

Ráda bych věděla, jaký lék na bolest hlavy (způsobenou blokací krční páteře) se může brát ve třetím trimestru těhotenství (mimo Paralenu). Je povoleno si vzít vyjímečně tabletu...

Ibalginu je lepší se v těhotenství vyhnout, ve třetím trimestru se pak nesmí užívat vůbec. Ohledně vhodného léku doporučuji kontaktovat ošetřujícího gynekologa. Hezký den.

Jsem v 11. týdnu těhotenství. V důsledku svalové dysbalance a patrně i hormonálních změn občas mívám silné bolesti hrudní a krční páteře vystřelující do hlavy. I když mi pomáhá...

Pokud si vezmete lék jednorázově, nic by se stát nemělo, ale stoprocentně Vám nelze potvrdit. Určitě ho berte jen na nejnutnější potíže. a rozhodně ne denně. Brufen nesmíte ve...

Je mi 23 let a již od mala mě bolí hlava a tehdy jsem bylai na neurologii, tam mi našli nějaké křivky spjaté s migrenoznímy stavy,do toho mi zjistili dyslexii a chodívala jsem...

Nejčastěji jde o migrenosní stavy, které patří do ambulance neurologa. Pokud váš obvodní vám doporučení nedá, zkuste se objednat k neurologovi sama. Migréna je z tu dobu, co...

Do 15 tt jsem neměla téměř žádné těhotenské příznaky (kromě standardních - bolení prsou, časté močení, výtoky). Nyní v 16 tt mě každý 3 den bolí hlava, pálí žáha a začala jsem...

Problémy v těhotenstvíjsou zcela individuální. Dle mého názoru by Vaše obtíže těhotenstvím být způsobeny mohly.

Bolest hlavy

| Dotaz od: Karolína

Děkuji za velmi rychlou odpověď (viz níže), měla bych ještě jednu prosbu: co laicky řečeno nález znamená-nejvíce mě děsí slovo deviace? Děkuji mockrát bolest hlavy Dobrý den...

Deviace je vychýlení do strany /obecně/ a turicefalie je zvláštní tvar lebečních kostí, jakoby mírně do špičky nebo do kopule. Tyto "závady" mohou být pouze popisem anatomických...

Bolest hlavy-aneurysma

| Dotaz od: silva

Měla bych na vás dotaz: Pře 33 měsíci mě dlouhodobě bolela úporně hlava, dle neurologa to bylo vyšším tlakem v těhotenství, následně jsem dostala preklampsii a rodila jsem CŘ...

Faktory pro prasknutí ev. aneurysmatu nejsou přesně prozkoumány, ale obecně řečeno: pouze vlivem vysokého tlaku nepraskne, i když se to jednoznačně vyloučit nedá. Pokud máte...

Pane doktore. Chtěla bych se Vás zeptat především na Váš názor. Od 27tt musím ležet hlavou dolů, protože miminko bylo sesunuto příliš nízko a hlavičkou utlačovalo čípek, který...

Nemusíte ležet hlavou dolů,ale jen tak,aby hlava byla níže než nohy, rozhodně to do toho 33 týdne smysl má,snížíte risiko předčasného porodu. Příjemný den

Pane doktore. Kvůli rizikovému těhotenství musím neustále ležet na nakloněné posteli hlavou dolů. Tato poloha mi velice zatěžuje záda, především oblast lopatek, a záda mě mezi...

Cviční bohužel nestačí, byť malinko pomoci může. Dle popisu se u Vás již vytvořili fuinkční svalové poruchy v oblasti nejen hrudní páteře, bolesti vyvolává svalová dysbalance...

Mám toakový problém jsem skoro v 26tt a začalo mě bolet na pravé straně jakoby na žebrách a jako uprostřed žaludku ta bolest se tak nějak doplňuje a kolikrát když se zvednu z...

Pokud máte takové obtíže a zhoršují se, bylo by dobré navštívit gynekologa. Takhle po internetu se radí a hlavně diagnostikuje špatně. může se jednat opravdu o kopání miminka...

Bolest hlavy

| Dotaz od: Karolína

Je mi 32 let a kvůli každodenním bolestem hlavy - na pravém temeni- jsem byla odeslaná na magnetickou rezonanci. Výsledek je: Patologické změny na MR mozku neprokazujeme...

Výsledek jistě není v normě, ale možnosti genetického přenosu na další generaci mě osobně nejsou známy. Vyžádejte si proto genetické vyšetření u specialisty genetika, ten se vám...

Muze byt pouze slaba bolest hlavy, jinak zadne obtize, priznak listeriozy v tehotenstvi? Pred par dny jsem jedla kapra a maso bylo naruzovele, nejsem si teda jista, za bylo...

Slabé bolesti hlavy nepatří k běžným příznakům listeriozy, pokud nemáte jiné obtíže nemějte obavy. Příjemný den

Nedostatek hořčíku?

| Dotaz od: PALUNA

Prosím Vás o radu s mým problémem. Mám 3měsíční holčičku. Na začátku těhotenství se mi stalo, že mě začala prudce bolet hlava, měla jsem problém vnímat, co říkají ostatní a co...

Obávám se, že takto výrazné obtíže nedostatkem hořčíku způsobeny nejsou, můžete však zkusit zvýšit jehoi příjem v tabletách či minerálních vodách- např. Magnesia. Doporučovala...

Miminko je na světě, a i když je vaše radost jistě nevýslovná, pravděpodobně se cítíte vyčerpaná, rozbolavělá, možná vám nejde úplně hladce kojení… Neklesejte na duchu, i v o...  celý článek

LS syndrom v těhotenství

| Dotaz od: Mirka



Těhotenství ANO X NE ???

| Dotaz od: Pavel

Rád bych vás poprosil o radu. Má přítelkyně má bolesti v okolí pupíku, hlavně na pravé straně (slepé střevo vyoperováno), a chodí častěji na toaletu avšak menstruace proběhla...

Pavle! Mnohem přesnější odpověď než já vám poskytne těhotenský test. Kupte si test kvalitní, cenově dražší, který je schopen detekovat už časné stadium těhotenství. Pokud bude...

Těhotenství???

| Dotaz od: Lenka

Chtěla bych se zeptat, s přítelem máme nechráněný styk jelikož se početí nebráníme,poslední čtyři dny pociťuji bolest v podbříšku, píchání a tlaky. Bolest je vždy chvilková, ale...

Těhotná samozřejmě být můžete, pokud míváte nechráněný pohlavní styk. Vyčkejte příchodu menstruace, pokud se nedostaví v očekávaném termínu, zopakujte si těhotenský test. Bolest...

Chtěla bych Vás poprosit o radu. Je mi 20 let, zhruba před 3 měsíci jsem měla pohlavní styk. Asi 3 týdny mám neustálé nucení na močení, občas mě pobolívá v podbřišku a hlava...

Lékař by měl ještě vyloučit těhotenství z moči, na ultrazvuku je vidět jen nitroděložní těhotenství a ne mimoděložní. Ale skutečně je velmi malá pravděpodobnost, že jste těhotná.

Těhotenství je sice přirozenou věcí, ale menší či větší potíže potkají snad každou ženu, která je takříkajíc v očekávání. Nasazení klasických léků je ale v období těhotenství...  celý článek

Těhotenství?

| Dotaz od: Gabriela

Asi měsíc mě pobolívá břicho na pravé straně. Je to takové bodání. Nebolí to celý den, ale několikrát během dne to cítím. Užívám antikoncepci. Před pár dny mě stále bolela hlava...

Gabrielo! Vyloučit těhotenství je vhodný počáteční krok. Konsultaci u obvodního lékaře bych doporučil jako krok druhý. Otěhotnět lze i přes pravidelně a bezproblémově...

Pane doktore :) jsem ve 29. týdnu a trápímě už druhý den blesti břicha a i občas až tam dole nejspíš u branky, nebo jak se to jmenuje :) a motá se mi hlava.pan doktor mi napsal...

Pokud máte opět bolesti neodkládejte vyšetření, po netu není možno poradit,vyšetření je NUTNÉ. Příjemný den

Nafouklé břicho, bez bolestí

| Dotaz od: Lenyska

Mám takový problém který mě velmi trápí. Již asi 2-3 měsíce mám zvětšené břicho, které se mi stále trochu zvětšuje. I ráno je poměrně velké, nemám žádné bolesti, jen mi přijde...

Lenysko! Podle popisu Vám příliš nepomohu problém "rozseknout". Velmi se přimlouvám za návštěvu lékaře, nejlépe gynekologa. Neodkládejte to.

Spánek je spolu s kvalitní stravou a přiměřenou fyzickou aktivitou jedním ze základních pilířů zdravého životního stylu. Kdo spánek šidí, ať už ve jménu zábavy, nebo práce...  celý článek
Syndrom pánevního žilního městnání se často objevuje u žen ve všech věkových kategoriích.  celý článek
Obecně lze říci, že sexu v těhotenství nic nebrání. Jestliže je žena zdravá a těhotenství postupuje normálně, bez komplikací, nemusí mít ze sexu obavy. Naproti tomu komplikované...  celý článek

Vnitřní horečka

| Dotaz od: Jaroslava

Chtěla jsem se zeptat mám vnitřní horečku a bolí mě strašně hlava nevím čím to je mohla by jste mi poradit jsem ve 2měsíci těhotenství a bojím se že mužu nějak ublížit dítěti...

Bohužel nevím, co myslíte pojmem "vnitřní horečka". Každopádně pokud se necítíte dobře či si připadáte nemocná, v těhotenství určitě vyhledejte svého obvodního lékaře. Prohlédne...

Klimakterium je období, které se vyskytuje u žen asi ve věku 45-55 let. Vaječníky postupně přestávají produkovat ženské pohlavní hormony (estrogeny a gestageny). Projevuje se...  celý článek

Úpony nebo varixy?

| Dotaz od: Míša

Již týden mě trápí tahavá bolest v třísle směrem k vulvě hlavně ve spánku v lěže na boku přes den vůbec ne jen když se rychle nebo špatně zvednu tak to zacítím.....jsem 23 tt a...

V těhotenství je povoleno užívat jak Ascorutin tak i vhodnější Detralex, a to i při léčbě Dopegytem. Vznik varixů v těhotenství je podmíněn hormonálně, dále také nárůstem...

Divné pocity na zvracení apod.

| Dotaz od: Dominika

Mám hned několik problému najednou.1.července mi skončila menstruace a beru HA od února. Když mi teď ale nedávno měsíčky skončily od té doby mi je nějak divně. Od včera 5.7.011...

Můžete být samozřejmě těhotná i přes užívání antikoncepce. Doporučoval bych proto vyčkat do příští menstruace a případně kontrolu u ošetřujícího gynekologa. Hezký den!

Máte pocit, že začínáte špatně vidět? Bolí vás často hlava? Nedaří se vám otěhotnět a ani chuť na sex už není taková, co bývala? Zbystřete pozornost, na vině může být zvýšená...  celý článek
Chřipka si své oběti nevybírá. Ve chřipkovém období stačí jen krátký pobyt mezi lidmi a několik kapének s virem si dokáže snadno najít cestu do nenakaženého organismu. Dokonce...  celý článek

Anestezie u zubaře v těhotenství

| Dotaz od: Petra Š.

Při svém druhém těhotenství mám obrovské problémy se zuby. Během jednoho měsíce mi musel zubař vyndat 2 korunky vč. kořenů, poprvé použil jen jednu slabší injekci anestezie...

Petro! Dobře aplikovaná anestezie by neměla děťátko poškodit a jestli 2 nebo 3 "umrtvení" na tom vážně moc nesejde.

Moje přítelkyně má často bolesti břicha, pocit zvracení a střevní potíže..hlavně po spánku. I přes naléhání zatím odmítá jít k lékaři, můžete se prosím takhle na dálku alespoň...

Možností je mnoho, od těhotenství přes různá organická poškození trávicího systému až třeba po psychické problémy. Bez podrobnějších informací a vyšetření se nedá blíže určit...

BOlest žaludku po ránu

| Dotaz od: Štěpík

Již asi rok mě vždy jakmile ráno vstanu tak mi je špatně a trochu mě bolí pod levým žebrem(žaludek?) a nemůžu ihned snídat takže musím počkat tak 10-15minut než je mi trochu...

Zkuste brát Ranisan pravidelně, jestli se problémy nezmírní. Pokud ne, bylo by na místě vyšetření specialistou - gastroenterologem, který by navrhl vyšetřovací postup...

Bolesti kostí a uzlin

| Dotaz od: nikola

Měla bych dotaz. Asi před dvěma a půl měsíci jsem prodělala zánět v prsu. Dlouho jsem ležela doma, protože mi doktor řekl že je to chřipka ale problémy neustupovaly tak mi vzal...

Paní (slečno?) Nikolo, je mi velmi líto, že Vaše těhotenství skončilo takto smutně. Je očekávatelné, že tato situace byla pro Vás velmi psychicky náročná - to samo o sobě může...

Možnost těhotenství

| Dotaz od: Karolína

Ráda bych se zeptala, jesti je možné abych byla těhotná. Měla jsem to dostat 31.3 ale měla jsem to 29.3 - měla jsem to dva dny a pak jsem to měla 25 a taky jen dva dny a to jsem...

Zopakujte si test ješte za týden, pokud i ten bude jasně negativní, nejste těhotná. Zajděte si pak však na gynekologii pro antikoncepci.

Klacid 250 v těhotenství

| Dotaz od: Petra

Jsem v 15.tt a lékař na ORL mi napsal na zánět dutin Klacid 250 po 12ti hodinách . Jsem alergická na Ampicilin a Duomox. Snažili jsme se to zpočátku zvládnout pomocí Tafenu a...

Petro, antibiotika Klacid patří mezi makrolidy, je možné ho užívat v graviditě a nemělo by způsobovat postižení plodu nad populační riziko. S pozdravem

Bolesti

| Dotaz od: Anonym

Moje přítelkyně má časté bolesti hlavy,často chodí na wc,cítí tlačení v podbřišku,Občas se jí zamotá hlava a má pocit na zvracení,Má citlivá prsa na dotek a cítí v nich pálení...

Těhotenství můžete vyloučit těhotenským testem, který lze zakoupit v lékárně, můžete ho provést již tehdy, když se nedostaví očekávaná menstruace. I v případě, že se menstruace...

Těhotenství a bylinky (oregáno)

| Dotaz od: Kateřina

Vím, že je třeba v těhotenství být opatrná na konzumaci bylinek a snažím se to s nimi nepřehánět. Poslední tři dny jsem ovšem nějak "neuhlídala" a oběd si vždy dochutila kořením...

Miminku jste oreganem neublížila, malé dávky koření nebezpečné nejsou. Jestli nevolnost neodezní, zajděte na vyšetření, obzvláště pak jestli k tomu máte bolesti hlavy, rozmazané...

Jedná se o těhotenství?

| Dotaz od: Veronika

Chtěla bych se zeptat, beru antikoncepci Artizia, beru ji pravidelně a nemám problém ani s menstruací, tentokrát mám menstruaci slabší a mnohem kratší, je mi to divné, měla jsem...

Při užívání antikoncepce se stává menstruační krvácení slabší a kratší. Těhotenství bych se při pravidelném užívání tablet neobávala, pro svůj klid si můžete udělat těhotenský...

BOLESTI PRAVÉHO PODBŘÍŠKU

| Dotaz od: Kamila


Velmi podrobně byla již otázka zodpovězena. Je třeba také shrnout všechna vyšetření a poradit se se svým praktickým lékařem, který vás zná nejlépe. Jinak doporučení uvedena výše

BOLESTI PRAVÉHO PODBŘÍŠKU

| Dotaz od: Kamila


Dopis je velmi obsáhlý, otázky ale nejsou nijak stanoveny, kromě toho, zda se po operaci slepého střeva, appendixu, se jezdí do lázní. tato operace není v indikačním seznamu...

Bolest na leve strane bricha

| Dotaz od: Lucie

Uz asi od unora me poboliva na leve strane bricha zhruba pod zebry nebo na urovni kde konci zebra. bolest nastava pouze kdyz si lehnu vecer do postele nebo k televizi a lezim na...

Bolest v levém podžebří může mít mnoho příčin, např. gastroenterologické, kardiologické, urologické, nebo vertebrogenní. Bylo by vhodné navštívit praktického lékaře, který by...

BOLESTI PRAVÉHO PODBŘÍŠKU

| Dotaz od: Kamila


U apendixu - tzv. se jistě nečeká, až praskne. Pokud se toto stane, je to naopak velký průšvih, to jste se asi s ošetřujícím lékařem špatně pochopili. Odstranění apendixu...

Osmička v těhotenství

| Dotaz od: Alena

Včera jsem byla na pravidelné kontrole u svého zubaře s tím, že mě pobolívá osmička dole. Lékař mi řekl, že je to na vyndání. Jsem ve 4.měsíci těhotenství, takže mi to nějak...

Děkuji za dotaz. Nejoptimálnějším obdobím v těhotenství pro ošetřování zubu v těhotenství je 2. trimestr. Hlavní riziko trhání zubu moudrosti v průběhu těhotenství není ve...

Těhotenstvi

| Dotaz od: jana

Mám dotáz.Měla jsem nechraněný stýk 2.dny před ovulaci.Za 10.dni jsem dostala MS,která mi trva 4 dny jako normálně.Ted bych měla být eventuélně v 5-6.týdnu.MS jsem měla po...

V 5.-6. týdnu by i levný test měl spolehlivě prokázat probíhající graviditu. Test samozřejmě můžete zopakovat, pravděpodobně však těhotná nebudete už vzhledem k menstruaci...

Z čeho by se měl váš cvičební program skládat? Abyste se cítily fit, měl by vás cvičební program protáhnout a posílit vaše svaly. Vždy se nejdříve během pěti minut rozehřejte a...  celý článek

BOLESTI PRAVÉHO PODBŘÍŠKU

| Dotaz od: Kamila


Vážená slečno Kamilo, z Vašeho popisu mi není jasné, proč při laparoskopii lékař neodstranil apendix, ani zda Vám vyšetřili břicho a pánevní oblast ultrazvukem. Vzhledem k...

Paní doktorko, chci se zeptat, je mi 32 let a jsem v 26. tt a asi před měsícem jsem začala mít stavy dráždivého kašle. Z počátku v noci a ve dne později jen ve dne nyní hlavně...

Kašel je jistě velmi nepříjemný, ale díky kašli nedojde k ohrožení plodu. Doporučila bych přeléčení antibiotiky i přes negativní výsledky výtěrů z krku a opětovnou kontrolu na...

Bolest pod levým žebrem

| Dotaz od: Veronika

Asi týden mne trápí bolest pod levým žebrem, která občas vystřeluje do zad. Bolest nemá žánou souvislost s jídlem. Největší bolest je při sezení bez opory zad, při opření se...

Vážená paní Veroniko, s největší pravděpodobností se ve Vašem případě jedná o tzv. vertebrogenní bolesti ("od páteře"). Doporučuji Vám podstoupit vyšetření ortopedem, případně...

Těhotenství

| Dotaz od: Kateřina

Chtěla bych se vás zeptat.Vysadila jsem antikoncepci 4.7.2012. Dne 5.7.2012 jsem začala špinět, špinění mělo barvu tmavě hnědou. Poté se mi dostavila MS 10.7. také nebyla ms...

Těhotná být můžete. Těhotenský test zopakujte s několikadenním odstupem.

Už po druhém dnu po nechráněném sexu mi začalo být špatně (bolest hlavy, pocit na zvracení, unavenost, podrážděnost, někdy když jsem šla na záchod a na konci čůrání mě to bolelo...

Může se jednat o premenstruační syndrom i počátek těhotenství. Test si udělejte cca 4-5 dní po začátku očekávaných měsíčků.

Krvácení v těhotenství

| Dotaz od: anna

Chtěla jsem se zeptat na váš názor. Jsem ve 22 týdnu těhotenství, první 3 měsíce jsem krvácela, užívala jsem ascorutin, utrogestan, ac folicium a měla jsem hematom(nad gest...

Jelikož screening (vyhledávání) vrozených vad v 16.týdnu včetně screeningu Downova syndromu dopadl dobře (= je v pořádku), choďte na UZ kontroly dle doporučení Vašeho gynekologa...

Bolesti po orgasmu

| Dotaz od: S.

Prosím Vás o radu, jestli tyto bolesti můžou značit nějaký problém a to jaký. Po masturbaci po dosáhnutí orgasmu se mně za pár minut dostaví bolesti a křeče v podbřišku (bolest...

Při orgasmu se vyplavuje v ženském těla hormon oxytocin, který mimo jiné spouští kontrakce (stahy) dělohy. Tento hormon se uplatňuje hlavně při porodu; při sexu má nepřímo vliv...

Léky na migrénu v těhotenství

| Dotaz od: Martina

Jsem ve 31 tt. trpívám na silné migrény, na které mi pomáhá jedině indometacin čípky. Můj gynekolog mi je příležitostně dovolil, ale na letáku píšou že ve 3 trimestru se nesmí...

Bohužel vaškerá antomigrenotika obsahují vysoce účinné látky jež nejsou v těhotenství příliš doporučovány. Indometacinové čípky se mi jeví tou nejméně škodlivou variantou.

Jsem těhotná a jsem ve 27 týdnu. poslední dobou mě strašně pálí pod pravým žebrem ale hlavně když sedím. v leže ani tak ne. i na dotek je to citlivý a bolestivý. mám strach aby...

Ideálně navštivte gynekologa. Může to být zablokované žebro, v těhotenství časté, ale může to signalizovat potíže s játry. Určitě by Vás měl vidět lékař.

Mám dotaz.Jsem ve 22 tt a od samého začátku mám problém s vysokým tlakem.Již před těhotenstvím jsem se léčila.Můj dr. mi předepsal Dopegyt.Beru ho 3 krát denně 2 tablety.Můj...

Léky miminku neublíží, lékaři by Vám je v takovém případě nepodávali. Jezte hodně bílkovin, omezte solení a když to jde, dejte nohy nahoru. Případně noste kompresivní punčochy...

Před dvěmi týdny jsem byla na vyčištění dělohy kvůli zamlklému těhotenství v 8.t. Krvácela jsem poté týden, bolesti v podbřišku jsem měla jako při menstruaci, sem tam mě píchlo...

Takové bolesti jak popisujete by jen zvětšený vaječník /nepíšete jeho velikost/ dělat neměl. Je potřeba ultrazvukové vyšetření, případně se obraťte na lůžkové zařízení, kde byl...

Bolest v zapěstích

| Dotaz od: antonie

Zdědila jsem po matce bolesti kloubů. Různě nastupují a ustupují. Měla jsem velké bolesti u palců nohou, nyní mne bolí zapěstí a oblast hlavně u palců rukou. Bolest začala ke...

Doporučovala bych návštěvu revmatologie s podrobným vyšetřením.

Pane doktore,ziju uz 9let v Londyne.Na gynekologicke prohlidky vzdycky priletim domu,protoze zdravotnictvi v Anglii je velice spatny,hlavne ohledne gynekologie a vubec jim zde...

Ideální by bylo provést ultrazvuk zda nemáte podrážděné slepé střevo, dále k vyloučení cysty vaječníku, mimoděložního těhotenství a pod.

Průjem v těhotenství

| Dotaz od: Ivana

Jsem na začátku druhého trimestru, 14 tt. Již týden mám řidší stolici a to prakticky každý den, na záchod ale takhle chodím prakticky jen ráno po probuzení. Jinak žádné problémy...

Nijak bych se těmito příznaky neznepokojovala, charakter stolice ovlivňuje více faktorů, strava, změna režimu, prostředí, stres, ... Řidší stolice 1x denně nepředstavuje žádný...

Již dva a půl roku řeším problémy s bolestmi v levém podžebří a pravém podbřišku. začalo to v těhotenství kdy se nejprve objevili bolesti v podbřišku a v zádech po opakovaných...

Vaše zdravotní historie je velmi bohatá. Část bolestí může být v souvislosti s onemocněním páteře, ale některé jistě ne (jako například migrény s poruchou zraku). K posouzení...

Chcem sa opytat, uz asi tyzden ma pri lezani bolia oba boky, krize a aj podbrusko, posledne 3 dni som unavena, pobolieva ma aj hlava a bolesti su aj pri sedeni. Pred 3 rokmi som...

Doporučuji Vám návštěvu lékaře. Bolesti v kříži a boků by mohly být od páteře, bolest v podbřišku zase močová či gynekologická infekce. Také by se mohlo jednat o těhotenství...

Těhotenství

| Dotaz od: Jana

Chtěla bych se zeptat-poslední menstruace byla v únoru-končila mi 28.2 v březnu už sem menstruaci nedostala.Ke konci měsíce jsem si koupila test a vyšlo mi že jsem těhotná...

Můžete si nechat zkontrolovat hladinu těhotenského hormonu, který se každé dva dny zdvojnásobí. Pokud hodnota zůstane stejná nebo dokonce klesne, je těhotensví porušené. U vás...

Jsem v 5 měs. těhotenství a zhruba 2 měs. mám brnění pravého stehna na přední straně , nejvíce v dolní části nad kolenem. Ty to problémy jsem měla i při prvním těhotenství a na...

Terezo! Předem své odpovědi považuji za nutné zmínit, že není nutné užívat vitamíny v těhotenství a dokonce to může vést i ke škodlivému nadměrnému růstu plodu. S pocity...

Pane doktrore, ráda bych vám napsala můj problém, protože mi ještě žádný lékaž nepomohl. Už od dětství mi lupali klouby při podřepu, ale nikdy jsem neměla bolesti, ty mi začali...

Jistě jste byla opakovaně vyšetřena, o diagnozách se, ale nezmiňujete. Základem by bylo vyšetření revmatologa a ortopeda. Stanovení aktivity choroby podle výsledků krevních...

Těhotenství?

| Dotaz od: Eliška Majerová

Asi před měsícem jsem se mazlila s přítelem a naše genitálie se přímo dotýkaly,ejakuace neproběhla,ale on byl značně vzrušený. Je možné otěhotnět z tzv.kapky touhy? Po dvou...

Pravděpodobně nebudete těhotná, pro jistotu si udělejte test.

Bolesti na hrudi

| Dotaz od: Šárka

Prosím o radu : Už několik měsíců mám bolest na hrudi (na levé str. hrud. kosti) - každý den , bolest jde někdy i do levé lopatky , paže ( citím jí ztěžklou) a bolí mě i levá...

K vyloučení srdeční příčiny potíží jste absolvovala poměrně velké množství vyšetření, žádná z nich žádnou srdeční odchylku nezaznamenala. potíže tedy zřejmě nebudou kardiálního...

Každý pátý pár v České republice má problém s plodností. Není tedy vzácné, že se to může týkat i někoho ve vaší rodině.  celý článek

Bolesti v noze

| Dotaz od: Klára

Paní doktorko. Obracím se na Vás jelikož nevím z čeho přesně můj problém pochází (zda je to otázka neurologie, chirurgie, cév...). Jde o to že už druhý den mě bere něco jako...

Milá Kláro. Určitě zajděte za Vaším praktickým lékařem. Je nutné vyloučit některé akutní stavy, které by se musely rychle řešit - především hlubokou žilní trombózu, jejíž riziko...

Paní Heřmanská. Chtěla bych se Vám svěřit se svým problémem a s nadějí, že se od Vás snad dozvím něco, co by mi mohlo poradit do budoucích týdnů. Jsem nyní ve 29. týdnu...

Milá paní Lucie- moc díky za důvěru. Vaše současná situace je nepochybně velmi náročná, jste v nové roli, zbavená mnoha skutečností, které člověka zpravidla "kotví", potvrzují...

Jsem na začátku 13tt a pan doktor mi předepsal Klion d 100. Beru ho třetí den a ráno jsem se vzbudila nejspíš s chřipkou(bolest celého těla,hlavy,uší),teplota byla 38 stupňů,tak...

Vážená paní Marcelo, Paralen můžete užívat bez obav. Klion má omezení v 1.trimestru, Vy jste už ve 2 trimestru, takže ho můžete rovněž užívat. S pozdravem

Před rokem jsem prodělala zamlklé těhotenství (cca 9týden). Nyní jsem znovu těhotná, cca 5týden. Po vynechání menstruace mě začaly bolest trochu prsa a také mi i natekly. Během...

Pokud máte anamnestický údaj zamlklé těhotenství s návštěvou lékaře bych na nic nečekal, je potřeba provést vyšetření, stanovit hladinu HCG a hlavně kontrolu ultrazvuku...

Těhotenství

| Dotaz od: Petra

Jsem v 32. týdnu těhotenství, a mám tlaky v podbříšku a to hlavně při nucení na malou, které bývají někdy dost silné. Jinak je průběh těhotenství v pořádku a miminko váží 1.800g...

Určitě byste měla dodržovat spíše klidový režim, ale jestli máte malé dítě, asi to moc nepůjde. Nenosit nic těžkého, neprovozovat sex. Při jakémkoli zhoršení stavu - bolesti...

Včera mě zničeho nic začalo bodat v břiše, celý ten "pás" pod pupíkem od leva do prava plus ještě tupá bolest jak zepředu i zedau někde uvnitř pánve. Stalo se mi to normálně při...

Bolest podbřišku bych spíš přičítala stále nedoléčenému zánětu prostaty. Samozřejmě by pro vaše potíže bylo indikované i kolonoskopické vyšetření k vyloučení střevního...

Těhotenství při HA

| Dotaz od: polo

Chtěla bych se zeptat, zda je možné otěhotnět při užívání HA. Menstruace se dostavila v pravidelném termínu, ale záhy po menstr. jsem začala mít problémy (zácpa, bolest hlavy...

Pokud berete tablety HA pravidelně a bez vynechání, riziko otěhotnění je minimální. Pro jistotu si ale udělejte těhotenský test, koupíte v lékárně. Hezký den.

Bolest v bedrech

| Dotaz od: Markéta

Asi před rokem jsem chodila na rehabilitace s bolestí bederní páteře, na neurologii mi diagnostikovali blokádu páteře. Stav se po čase zlepšil. Nyní jsem ve 4. měsíci...

Blokády páteře se v těhotenství velice často zhoršují, takže není divu, že máte bolesti . V těhotenství se nemohou aplikovat injekce a infuze na uvolnění, ale možné jsou určité...

Těhotenství?

| Dotaz od: Elena

Měla jsem nechráněný pohlavní styk asi před dvěma týdny. V době očekávané menstruace jsem místo ní měla hustý bílý výtok. Všimla jsem si taky bolestí hlavy, a zvětšených prsních...

Těhotenský test je nejlépe použít nejprve týden po vynechání menstruace.Test opakujte v případě negativity a nedostavení se menstruace za několik dnů. V případě pozitivity testu...

Chtěla bych se zeptat mám už asi měsíc problémy z krční páteří,často mě brní okolo úst a na lopatkách ale včera večer mě poprvé přepadla strašná bolest, která sílila a...

Andreo! O působení tramalu na děti v bříšku je málo informací, ale lék není toxický a bývá dobře snášen. Pokud neberete teamal dlouhodobě, je pravdpěpodobnost poškození plodu...

Celý můj problém začal na konci února. Bylo to asi vlivem pohybu a začátku běhání. Začala mě bolet pravá kyčel. Tak jsem šla k ortopedovi, ten mi kyčel vyšetřoval laserem a řekl...

Dle popisu to vypadá, že ještě stále chybí důsledné zlepšení funkčního stavu bederní páteře a spojení páteře s pánví. Na to je třba fyzioterapeutický zákrok, který umožní, aby...

Jsem v pátem měsíci v těhotenství a nyní jsem začala pociťovat občasný silnější trochu nepřííjemný tlak v konečníku, nevím, zdali se může jednat o vnitřní hemeroidy ( nedávno...

V poradně vám je moč pravidelně kontrolovaná, při podezření na zánět by bylo vhodné připojit kultivaci moče, hemerhoidy jsou v těhotenstrví častou komplikací,poraďte se v...

Bolesti kolene

| Dotaz od: Šárka

Mám následující problém: Na začátku prosince roku 2010 mě začalo z ničeho nic bolet levé koleno a již jsem byla na záčátku 3. měsíce těhotenství (4.). Koncem roku jsem šla k...

K zatížení kolena přichází denně a někdy se třeba chůze po schodech při ne zcela přesném došlápnutí stav pro koleno blíží až úrazu. Může se tedy jednat o změny na menisku...

Těhotenství

| Dotaz od: Valérie

Chtěla bych poprosit o váš názor. včera jsem byla na gynekologické prohlídce, protože jsem nedostala menstruaci a měla jsem pozitivní těhotenský test. Lékař mi sdělil, že jsem v...

Takto malinký plod není umístěním na konečném místě, jak se sám rozrůstá a tvoří se placenta, je možné, že tento růst (hlavně placenty)bude správným směrem a bude všechno v...

Strach z těhotenství.

| Dotaz od: Anna

Paní doktorko. Promiňte, že vás obtěžuji. Ale poslední dobou mě strašně trápí stres,strach. Mám strach z těhotenství. Před dvěma měsíci jsem měla nechtěný nechráněný styk, který...

Obávám,se,že váš problém gynekologie nevyřeší. Ecscapelle je spolehlivý přípravek,vzala jste si jej včas,menses jste měla 2x, testy byly negativní tedy s jistotou se dá říci,že...

Vážená paní doktorko, v minulém týdnu jsem po několikahodinových bolestech v podbřišku navštívila gynekologickou ambulanci, kde mi lékař diagnostikoval hrozící potrat. Doporučil...

Záleží na tom , jaký bude další vývoj , bylo by potřeba,aby ustaly bolesti v podbřišku,hlenovitý výtok nevadí, vzhledem k tomu,že při cervikometrii nebyla vnitřní branka ve...

Těhotenství

| Dotaz od: Veronika

Je mi 16 a beru antikoncepci jeanine už asi dva roky vždy večer. V sobotu a neděli jsem si ji zapoměla vzít, dva prášky jsem spolkla v pondělí večer a pondělní prášek v úterý...

V tomto případě je těhotenství možné, za prvné jste nebrala tablety jak je potřebné a za druhé antibiotika snižují účinek antikoncepce Měla by jste si udělat těhotenský test...

Bolest pánve-kyčelní lopaty

| Dotaz od: Michaela

Asi 3/4 roku mě bolí levý bok. Přesněji pánev z levé strany - kyčelní lopata, blíže k hrané té lopaty. Začlo to v těhotenství. Přičítala jsem to změnám a roztahování pánve...

Kostní nádory se vyskytují obvykle v jiných kostech,navíc po půl roce by se projevily i jinak, než pouze bolestí. Osobně si myslím, že by obtíže cysta způsobovat mohla, ale to...

Tupá bolest lýtek

| Dotaz od: Hana

Mám rok od porodu a v těhotenství jsem měla potíže s nohama,které ani teď neustupují skoro pravidelně každou noc mám tupou bolest v nohou někdy i křeče většinou mi pomůže když...

Nohy mohou takto bolet i bez křečových žil. Resp. je to asi někdy náhoda, že někdo má varixy a současně tyto obtíže. Předpokládám, že nemáte ani větší otoky. Také bych Vám býval...

Nevolnost a bolesti

| Dotaz od: Pavel

Mám přítelkyni a už tak 3 týdny bere antikoncepci, takže těhotenství je vyloučeno. Poslední dobou je jí zle, bolí ji hlava a občas levé prso.Bojím se, že to může být třeba...

Doporučuji navštívit gynekologa, který antikoncepci předepsal, spíše může jít o její nežádoucí účinky, pak pomůže vysazení, změna preparátu nebo antikoncepční metody. Pokud...

Těhotenství

| Dotaz od: Jana

Chtěla jsem se zeptat, dne 28.6.2013 jsem byla na gynekologické preventivní prohlídce se zánětem a nebyla jsem si jistá, jestli nejsem těhotná, paní doktorka udělala "vnitřní...

Nevím,kdy byla menses před tím 28.6 na ultrazvuku je gravidita spolehlivě patrná i s akcí od 5 týdne gravidity.menší nemusí být ještě patrná,a také nevím,jaké léky jste užívala...

Nemoc v těhotenství

| Dotaz od: Monika

Jsem v 15tt po umělém oplodnění. Hrozně jsem se bála chřipky a viróz, že jsem ji nakonec dostala. Dva dny jsem ležela a na doporučení lékaře si vzala celkem dva paraleny během...

Největší riziko je v prvním trimestru, tzn. prvních 12 týdnů, to jste již zdárně přestála. Dva Paraleny rozhodně vašemu dítěti nemohou uškodit.

Rada těhotenství?

| Dotaz od: Lenka

Paní doktorko, předem se omlouvám za dlouhý dotaz, ale napíšu Vám to přesně, ať mi rozumíte. Minulý měsíc jsem měla menstruaci od 23.5/ 5dní jako vždy, cyklus mám po 24dnech...

Těhotenský test si udělejte ihned.při prohlídce se úplně v prvních dnesch těhotenství objevit nemusí,ani na ultrazvuku.pokud by byl negativní,navštivte gynekologa k vyloučení...

Chtěla bych se zeptat, jestli je možné, abych měla v těhotenství výrazně sníženou imunitu. Jsem ve 14tt a od 8tt jsem neustále nachlazená. Nejprve teplota, bolest v krku a...

Nízké CRP vylučuje bakteriální původ,ale ne virový,tak jak to popisujete se bude jednat o recidivující virové onemocnění,kterých je při současném střídání teplot mnoho, s...

Těhotenství?

| Dotaz od: Elena

Měla jsem nechráněný pohlavní styk asi před dvěma týdny. V době očekávané menstruace jsem místo ní měla hustý bílý výtok. Všimla jsem si taky bolestí hlavy, a zvětšených prsních...

Těhotenský test je nejlépe použít nejprve týden po vynechání menstruace.Test opakujte v případě negativity a nedostavení se menstruace za několik dnů. V případě pozitivity testu...

Bolest nohou

| Dotaz od: Hana

Mám rok od porodu a v těhotenství jsem měla potíže s nohama,které ani teď neustupují pravidelně každou noc mám tupou bolest v nohou někdy i křeče většinou mi pomůže když se jdu...

Příčin Vašich potíží může být vícero, mohou (i když nemáte zjevné křečové žíly) spočívat v žilní dysfunkci, "syndrom neklidných nohou" je ale také možný. Příčin RLS je ale opět...

Chtěla bych se zeptat mám už asi měsíc problémy z krční páteří,často mě brní okolo úst a na lopatkách ale včera večer mě poprvé přepadla strašná bolest, která sílila a...

Andreo! O působení tramalu na děti v bříšku je málo informací, ale lék není toxický a bývá dobře snášen. Pokud neberete teamal dlouhodobě, je pravdpěpodobnost poškození plodu...

Ani nevím kde začít.Takže začnu od začátku.Je mi 27 let.Vážím 58 kg.Měřím 170cm.Od porodu své dcery 6 let.jsem trpěla hodně nadýmáním a nepravidelně chodila na toaletu.Třeba jen...

Vážená paní Veroniko, pokud v rámci komplexního gastroenterologického vyšetření byl prokázán pouze mírný chronický zánět žaludku, nejedná se o vážnou nemoc. Vzhledem k uvedeným...

Duphaston v tehotenstvi

| Dotaz od: eliska

Chtela bych se vas zeptat jaky mam vliv duphastonu na tehotenstvi. 27.2. u me byl zjisten zamlkli potrat. asi po mesici jsem otehotnela. Dnes jsem cca v 9tt. Duphaston si mam...

Duphaston se dává právě na udržení těhotenství. Pokud máte nahnědlý výtok a bolesti, měla byste dodržovat klidový režim, event. navštívit gynekologa.

Těhotenství?

| Dotaz od: Sabina

Asi tak před měsícem sem měla s přítelem sex a praskl nám kondom , postinor jsem použila přesně dle návodu a menstruaci jsem dostala asi 5 dní po tom ... následovaly bolesti v...

Může to být cokoli, těhotenský test ještě zopakujte a navštivte gynekologa.postinor může rozházet cyklus, doporučuji hormonální antikoncepci, je to menší zásah do organismu než...

Bolest v podbrisku

| Dotaz od: Kristyna

Rada bych se vas na neco zeptala. S pritelem zijeme celkem aktivni sexualni zivot. Pred vanoci jsem byla na gynekologicke prohlidce a pan doktor mi zjistil zanet kvasinkoveho...

Navstivte gynekologa, který zánět spolehlivě vyloučí a pokud potvrdí - navrhne léčbu a předtím si pro zjištění situace ohledně těhotenství zakupte v lékárně těhotenský test...

Včera mě zničeho nic začalo bodat v břiše, celý ten "pás" pod pupíkem od leva do prava plus ještě tupá bolest jak zepředu i zedau někde uvnitř pánve. Stalo se mi to normálně při...

Bolest podbřišku bych spíš přičítala stále nedoléčenému zánětu prostaty. Samozřejmě by pro vaše potíže bylo indikované i kolonoskopické vyšetření k vyloučení střevního...

Těhotenství

| Dotaz od: Věra

Chtěla, bych se zeptat. Před 14 dny jsem nedostala menstruaci. Dělala jsem si 2x 10 den po sobě těhotenský test a oba byli negativní. Gynekolog má dovolenou a tak nevím jestli...

Těhotenský test zjišťuje přítomnost HCG v moči. Hladina HCG se zvyšuje i v případě mimoděložního těhotenství, tedy test by byl pozitivní i zde. K lékaři se objednejte.

Bolesti vonkajsej strany stehna

| Dotaz od: Silvia

Som v tretom mesiaci tehotenstva.v roku 2006 mi operovali vyhrezlu plotenku v bedernej oblasti.L4-L5,s malym nalezom na S1-S2.po operaci sa mi okamzite neskutocne ulavilo.ale...

Vzhledem k těhotenství jsou opravdu prostředky léčby omezené. Dovolil bych si vám doporučil zajít na rehabilitační ambulanci, dát se vyšetřit rehabilitačním lékařem a dále...

Těhotenství

| Dotaz od: Michalka

Chtěla bych se zeptat zda-li je možné abych byla těhotná . Beru antikoncepci pravidelně a před 3 týdny jsem měla menstruaci i když se o 2 dny opozdila . Před třemi dny jse mi...

DOBRÝ DEN,UDĚLEJTE SI TEST. TĚHOTNÁ ASI NEBUDETE.

Je mi 47 let a můj dotaz se týká gynekologické či těhotenské stránky. Nejdříve o mých nemocech, mám za sebou několik operací páteře. Vyhřezlá,ploténka, implantovaná titanová...

Gravidita se nezdá příliš pravděpodobná,nejrozumnější co můžete udělat je navštívit gynekologii, aby byla jasná diagnoza a pokud by se jednalo o graviditu byla by v první řadě...

Těhotenství při HA

| Dotaz od: polo

Chtěla bych se zeptat, zda je možné otěhotnět při užívání HA. Menstruace se dostavila v pravidelném termínu, ale záhy po menstr. jsem začala mít problémy (zácpa, bolest hlavy...

Pokud berete tablety HA pravidelně a bez vynechání, riziko otěhotnění je minimální. Pro jistotu si ale udělejte těhotenský test, koupíte v lékárně. Hezký den.

Těhotenství

| Dotaz od: Jana

Rada bych se zeptala co přesně znamená bílkovina v moči. Jsem v 38.TT a docela mam strach. Muj lekar mi poradne nic nerekne a tak se ptam vas. Sestricka mi jen rekla ze kdyz...

Může se jednat o močovou infekci nebo zkreslený odběr.pokud máte tlak v normě, nemáte bolesti v oblasti jater, nebolí Vás hlava , není Vám na zvracení nebo nezvracíte a nejste...

Je mi 23 let, minulý týden jsem měla bolesti při močení, v podbřišku a hlavně při sexu i po něm. Dle moči mi byl následně potvrzen zánět močového měchýře a nasazena ATB. Tento...

Bolesti při styku byly s největší pravděpodobností dány zánětem a diagnostika lékaře Vám nepomohla psychicky. Po vyléčení budete mít bez obtíží, nyní si k antibiotikům poriďte v...

Jsem v 8.měsíci těhotenství a pár týdnů jsem měla nepatrné problémy, které se zhoršily poslední 4 dny. Zjistila jsem, že se jedná o syndrom karpálního tunelu. Tyto posl. dny...

Nyní je hlavní starostí dokončení těhotenství. Bolestivou končetinu co nejvíce do zvýšené polohy, vhodné se poradit na rehabilitaci, kde je možno na zápěstí použít měkké...

Ráda bych poprosila o konzultaci. Dlouhodobě jsem měla problémy s bederní páteří (s esíčky), po porodu 2011 zhoršení, v polovině roku 2013 rehabilitace. Krátkodobé zlepšení. V...

Eliško, máte pravděpodobně silné bolesti, které jsou nepříjemné a omezují Vás, to chápu, nemáte však žádné vážné onemocnění, není důvod používat tak silná slova, kvůli bolesti...

Bolesti kolene

| Dotaz od: Šárka

Mám následující problém: Na začátku prosince roku 2010 mě začalo z ničeho nic bolet levé koleno a již jsem byla na záčátku 3. měsíce těhotenství (4.). Koncem roku jsem šla k...

K zatížení kolena přichází denně a někdy se třeba chůze po schodech při ne zcela přesném došlápnutí stav pro koleno blíží až úrazu. Může se tedy jednat o změny na menisku...

Těhotenství?

| Dotaz od: kat

Mám strach, že jsem těhotná. Šestnáctý den v cyklu jsme se s přítelem mazlili, k ejakulaci nedošlo, ale mam strach z kapičky lásky. Jaka je pravděpodobnost těhotenství, když...

Menstruace dostavila v řádném termínu, byla taková, jako bývá obvykle, a navíc jste měla negativní těhotenský test. Těhotná tedy nejste.

Těhotenství a listerioza

| Dotaz od: Kateřina

Jsem v 17. tt. Chtěla jsem se zeptat, jestli je riziko listeriózy z kuřecích nudliček smažených na pánvi asi po dobu 10 minut, přesně nevím, ale doba přípravy nebyla moc dlouhá...

V těhotenství je vyšší vnímavost k infekci listeria monocytogenes. Vyšetření bych provedla, pokud by se objevily klinické příznaky - horečka, průjmy, bolesti hlavy. Inkubační...

Už delší dobu mám problémy z bolestí zad v křížích, v noci, když spím na boku, tak mě bolívají i kyčle. Delší dobu jsme to neřešila až do doby, kdy jsem měla velké bolesti...

Popsané obtíže mohou ukazovat na nějaké revmatologické onemocnění, ale také nemusejí. Revma ve smyslu revmatoidní artritidy se projevuje především kloubními obtížemi, zejména...

Těhotenství

| Dotaz od: Monika

Měla jsem dostat menstruaci 20.11 (úterý) ale nedostavila se, těhotenský test (mamatest) jsem si dělala v pátek vyšel negativní, je možné, že jsem přesto těhotná? Mám nateklé a...

Teoreticky ano,můžete být těhotná, může to být i opožděná menstruace. Pokud semenses nedosatví do týdne, zopakujte test a navštivte gynekologa.

Těhotenství

| Dotaz od: Petra

Jsem v 32. týdnu těhotenství, a mám tlaky v podbříšku a to hlavně při nucení na malou, které bývají někdy dost silné. Jinak je průběh těhotenství v pořádku a miminko váží 1.800g...

Určitě byste měla dodržovat spíše klidový režim, ale jestli máte malé dítě, asi to moc nepůjde. Nenosit nic těžkého, neprovozovat sex. Při jakémkoli zhoršení stavu - bolesti...

Kvasinky v tehotenstvi

| Dotaz od: Adela

Jsem ve 14 tt. I pred otehotnenim jsem trpela na kvasinkove infekce. Ted mam stejne potize, ale moje lekarka tvrdi, ze ji to tak neprijde. Ster z pochvy mi za timto ucelem...

Na kvasinkové infekce trpí hodně žen a také jednou z možností této tvrdošíjné potíže je těhotenství. Mění se pH pochvy v důsledku hormonálních změn a tak sliznice reaguje jinak...

Bolest v bedrech

| Dotaz od: Markéta

Asi před rokem jsem chodila na rehabilitace s bolestí bederní páteře, na neurologii mi diagnostikovali blokádu páteře. Stav se po čase zlepšil. Nyní jsem ve 4. měsíci...

Blokády páteře se v těhotenství velice často zhoršují, takže není divu, že máte bolesti . V těhotenství se nemohou aplikovat injekce a infuze na uvolnění, ale možné jsou určité...

Chtěla bych se zeptat na pár otázek,které mě trápí.jsem v 26tt,,za1:před 14dny mi gynekolog oznámil zkrácení děložního čípku,mám klid.režim doma,ležím poctivě,nic nedělám,beru 2...

Marie! Souhlasím s přítelem (nechcete si jej vzít, když čekáte dítě?), že pokud by situace byla vážná, ležela byste už na oddělení rizikových těhotenství. Pohyby plodu a různé...

Těhotenství

| Dotaz od: Valérie

Chtěla bych poprosit o váš názor. včera jsem byla na gynekologické prohlídce, protože jsem nedostala menstruaci a měla jsem pozitivní těhotenský test. Lékař mi sdělil, že jsem v...

Takto malinký plod není umístěním na konečném místě, jak se sám rozrůstá a tvoří se placenta, je možné, že tento růst (hlavně placenty)bude správným směrem a bude všechno v...

Bolest pupku

| Dotaz od: Kamila

Již po prvním porodu mě začala bolest v pupku, vždycky jsem měla malý pupík, jenže po porodu zůstal široký a občas mě bolel. Při druhém těhotenství mě začal bolet častěji a více...

Kamilo! Můžete se nechat prohlédnout lékařem, ale o pupeční kýlu se nejspíš jednat nebude, neboť ta je vždy provázena "kopečkem" na pupíku, kdy se pupík obrátí ven a místo...

Bolesti...

| Dotaz od: Rafaella

Zdravim Vas,nevim co mam delat,ale v poslednich 2dnech mam velke tlaky v podbrisku, ale jen tehdy, kdyz si sedam, vstavam a leham. Boli mne neskutecne zada a krize,kdyz sedim...

Vaše obtíže jak je popisujete mi připadají poměrně závažné, dopúoručovala bych Vám vyhledat urgentně gynekologa, k vyloučení gynekologického infektu či mimoděložního těhotenstv.

Udržování těhotenství

| Dotaz od: Lucie

Jsem ve 26tt+3 a moje doktorka mi rekla,ze mam hrdlo do poloviny prosáklé a že musím ležet s nohama nahoře aby nedošlo k předčastnému porodu,prý by to byl ještě potrat. Mám...

Pokud jste 26+3, tak by to byl porod. miminko by v centru perinatologie mohli zachránit. Pokud máte prosáklé hrdlo, nemáte bolesti, může být, pokud rodíte po druhé a více...

Problémy s početím má v současné době každý sedmý pár. Většina problémů se ale dá vyřešit. Někdy vede k rodičovství například snížení váhy nebo drobný lékařský zákrok.  celý článek
Všechny dívky od svých babiček často slýchávají: „Neseď na zemi, nastydnou ti vaječníky...“ S babičkami bychom ale v tomto případě mohli nesouhlasit. Hlavním původcem zánětu vaj...  celý článek
Tzv. potratovou pilulku, známou také pod označením RU 486, nyní schválil Státní ústav pro kontrolu léčiv (SÚKL). Tablety s oficiálním názvem Mifegyne budou v nejbližší době...  celý článek
Nejlepším zdrojem vitaminů pro zdravého člověka je vyvážená strava, případné vitaminové doplňky je vhodné prodiskutovat s lékařem. První skupinou vitaminů jsou vitaminy...  celý článek
Co bychom měli vědět o vitamínu C?  celý článek

Myomy

| Dotaz od: zaneta

Byla jsem ted u doctora a povedel mi ze mam myomy v deloze,taky mi povedel ze pokavad mam bolesti tak bych mela jid na operaci jsou pry 3 faze operaci a u ty posledni to je ta...

Myomy se mohou nechat, pokud nezasahují do dělozní dutiny, pokud ano - je lepší je odstranit. Poptejte se pana doktora na druh vašich myomů, počet a podobně a nechejte si...

Mám velkou prosbu, od pěti let trpím na opary na oku (víčko, vždy stejné místo). První dva dny vždy s teplotou 37 - 38 a velkými bolestmi hlavy. Standardně používám Zovirax a...

Zovirax mast můžete užívat i v rané graviditě, účinná látka tohoto přípravku není na seznamu teratogenních léků. Problém by tak neměl být ani při užívání tablet, užívejte je...

Porod?

| Dotaz od: marketa

Nedavno jsem Vam psala-pro info kopiruji predesly dotaz- priznaky porodu dobry den mam dotaz-dnes jsem ve 35tt-ve 30tt mi zjistili infarkty na placente a ze mala se pomaleji...

Každý porod je individuál a originál, to,že jste neměla minule potíže opravdu nic neznamená. Nevím, proč vás lékař - gynekolog nepošle na pozorování do nemocnice, kde by...

O chřipce se podobně jako o rýmě traduje, že neléčená trvá sedm dní, zatímco léčená týden. Toto tvrzení ale není tak úplně pravdivé. U chřipky totiž mimo jiné dost záleží na tom...  celý článek

Angína

| Dotaz od: Katka

Jsem v 37tt těhotenství, před 10 dny se u mě objevila viróza která přešla v angínu. Lékařka mi naordinovala Bioparox ale po tom mi bylo ještě hůř, tak mi předepsala s...

Pravděpodobně zápolíte s virosou,to je v tomto interiérovém období skutečný kříž.Léčba v zásadě neexistuje,zvítězit musí imunitní systém,léky,které jsou doporučovány,skutečně...

Početí

| Dotaz od: Kája

Určitě máte spousty takových dotazů,ale chci se zeptat, zda je možné se nechat vyšetřit dřív než rok od snažení o potomka? Něchat si udělat hormonální profil či cokoliv, co by...

Paní Káji -probíhají ovulační i anovulační cykly, zkusit Nosifol je dobrá věc. Pokud se budete příliž snažit- tak se to nepodaří- existuje tzv. psychická sterilita a vejcovody...


Píchání u srdce

| Dotaz od: zdenka

Děkuji za tyto stránky, chtěla bych se na něco zeptat!Už rok mě občas píchá u srdce, hlavně v těhotenství, teď mám 8mi měsíční dceru a občas mi tam taky píchne, někdy je třeba...

Vyšetření na kardiologii bych Vám rozhodně doporučovala.Pokud se obáváte uskřinutí kýly zkuste si domluvit brzčí termín operace.

Těhotenské příznaky

| Dotaz od: Tereza

Je mi 21 let a s přítelem jsme již 8 měsíc na Novém Zélandu. Před 3-4 měsíci jsem přestala brát HA, jelikož jsem ji měla předepsanou jen na půl roku. Nyní už jsem skoro 3 měsíce...

Terezo, vzhledem k charakteru Vašich potíží Vám doporučuji kontrolu u lékařky/lékaře. Mohlo by se jednat o začínající těhotenství, které testy nezachytí, cystu na vaječníku a...

Mohu být těhotná?

| Dotaz od: marketa

Mám přítele se kterým sme spolu měli sex v období plodných dnů.Každý měsic mi menstruace začíná 20 pokud se nedostaví 20tého tak nejdéle do 22.Dnes už je 26 a pořád nic...

Rada je, běžte si koupit těhotenský test a postup dle výsledku. Buď se menstruace dostaví nebo nedostaví a navštivte gynekologa.

Zažívací potíže

| Dotaz od: Alena

Chtěla bych poprosit o radu, jak řešit moje zažívací problémy. Trpím mnoho let nadýmáním a moc jsem si toho nevšímala, považovala jsem to za naprosto normální. Poslední rok je...

Pokud vám nevyhovuje "mechanické spravování", je na čase se objednat na některé pracoviště celostní medicíny (homeopatie, čínská medicína, léčba stravou, elekroakupunktura a...

Listeriózu způsobuje malá grampozitivní bakterie Listeria monocytogenes, která se vyskytuje v několika sérotypech a je poměrně odolná vůči zevním vlivům. Zdrojem nákazy jsou...  celý článek

Nimesil a jeho bezpečnost

| Dotaz od: Dorka

Omlouvám se za tento dotaz, ale dostala jsem od mého lékaře Nimesil granule k snížení teplot a bolesti kloubů. Když jesm si chtěla vzít první dávku léku, hledala jsem v...

Dorko! Na dálku se mi to velmi špatně posuzuje, nemám dostatek informací. Lékař měl jistě dobrý důvod, proč lék předepsal. Nimesil patří do skupiny nesteroidních...

Helicobacter pylori

| Dotaz od: vera

Prosim o radu jiz 4 roky trpim bolestmy bricha nejdrive mi byl zjisten zanet zaludku po dvou letech chronicky zanet nyni mi byl zjisten Helicobakter pylori ktery byl lecen...

Věro! Bolesti břicha a pálení žáhy nemusí být způsobeny jen infekcí Helicobakterem. Jako první bych pomýšlela na refluxní chorobu jícnu, při které dochází k návratu žaludečního...

Tlaky v podbřišku

| Dotaz od: Anna

Nevím na koho bych se měla s tímto problémem obrátit. Proto promiňte,pokud vás stím budu nějak zatěžovat. Už jsem psala dotaz na gynekologickou poradnu a mám strach z...

Vážená slečno Anno, pokud žádné laboratorní vyšetření moče nebo krve nepotvrdilo těhotenství, pak uvedené příznaky s těhotenstvím nesouvisejí. Pro posouzení, zda jsou uvedené...

Tramadol

| Dotaz od: nikola

Moc vas prosím brala jsem tramadol retard 100 mg 4 pilulky denne ted jsem uz ve 26 tydnu 6 mesic tehotenstvi jsem na nem zavisla bez neho mam bolesti co se stane kdyz ho...

Přestože tramadol zřejmě není teratogenní, tj. nezpůsobuje poškození plodu, je jeho delší užívání problematické, může vyvolat u Vašeho dítěte abstinenční příznaky a útlum dechu...

Ultrazvuk, UZ nebo SONO je neinvazivní, naprosto bezbolestná zobrazovací metoda. Je neškodná pro matku i dítě. Umožňuje lékaři sledovat a hodnotit průběh těhotenství.  celý článek
Zánět žil, flebitida, se podle místa svého vzniku i závažnosti rozlišuje na zánět povrchových žil (tromboflebitidu) a hlubokých žil (flebotrombózu). První se typicky projevuje...  celý článek
Prochladnutí organismu může vést k následnému onemocnění. Nejchoulostivější na prochladnutí je pánevní oblast a to hlavně u žen. Ženy mají močovou trubici podstatně kratší než...  celý článek
Co bychom měli vědět o vitamínu B1?  celý článek
V těle je děloha uložena v malé pánvi, mezi močovým měchýřem a konečníkem. Na svém místě je děloha fixována několika vazy (tzv. závěsný aparát) a svaly malé pánve (tzv. podpůrný...  celý článek
Podle článku publikovaného v německém odborném tisku jsou muži podstatně náchylnější k onemocnění klíšťovou encefalitidou. S touto infekcí přicházejí k lékaři téměř dvakrát...  celý článek

Meziobratlové ploténky

| Dotaz od: martina

Jsem po 2operacich,L4/5,L5/S1,mam parezu v leve noze v peroneu.Bedra porad boli,hlavne v noci a v klidu,krece v noze.EMG-zanikovy syndrom.Znovu operovat uz nikdo nechce...

Otázka dítěte je jen a jen vaše soukromá záležitost, pokud se cítíte na tuto životní roli, je to na vás. Zdravotní stav si musíte zhodnotit především vy podle subjektivního...

Hořkost v ústech

| Dotaz od: Martina

Jsem v 19. týdnu těhotenství a nyní čtvrtý den cítím po konzumaci jakéhokoli jídla a pití hořkou chuť v ústech. Potíže žádné jiné nemám, z léků beru jen magnesium a dlouhodobě...

Martino! Hořká chuť v ústech je velmi pravděpodobně způsobena zpětným vracením se žaludečního obsahu zpět do jícnu, tedy tzv. gastroesofageálním refluxem. V těhotenství se jedná...

Pane doktore, chtěla bych se zeptat zda by mi těhotenský test už spolehlivě 24 dní od poslední soulože dokázal potvrdit, že těhotná nejsem? Těhotenských testů jsem si udělala...

Gravitest je positivní již za 5-6 dní po koncepci, takže myslím, že můžete být zcela klidná, bolesti budou velmi pravděpodobně od páteře. Příjemný den

Chlamidia pneumoniae

| Dotaz od: Hana

Chlamidie pneumonie Dobrý den, v průběhu těhotenství jsem byla léčena na plicní chlamydie -antibiotika Klacid SR 28 dní - začátek užívání měsíc před porodem (měla jsem...

Je mi velmi líto, že si v zrovna v životním období, ve kterém se nacházíte, zaměstnáte mysl ještě navíc uvedenými starostmi. Jsem si jist, že Vaše četné obavy týkající se...

Začínám být docela zoufalá ze své situace...V lednu 2010 jsem porodila synka, do té doby jsem byla zdravotně úplně v pořádku (snad s výjimkou opakovaných ledvinových kamínků...

Laboratorní diagnostika boreliosy není zcela přesná , produkce protilátek může nastat zcela nespecificky při jakémkoliv infekčním onemocnění i např. při autoimunitním onemocnění...

Hořčík je z velké části v lidském těle uložen v kostech a dále v buňkách. Reguluje tvorbu bílkovin, cukrů a tuků. Hořčík ovlivňuje průchodnost buněčných membrán, snižuje hladinu...  celý článek

Nevolnost

| Dotaz od: Dušan

Manželka je ve 3měsíci těhotenství. Druhý den je jí nevolno. Zvracela již několikrát až do doby, když nemá již co. Nejdříve byla bez teplot, ale dnes má 37.7st. Již necítí...

Dušane! Ať už úporné zvracení souvisí s ranným těhotenstvím nebo je (vzhledem ke zvýšené teplotě a bolestem svalů) příznakem virové infekce, je potřeba, aby vaše žena přijímala...

Otěhotnění

| Dotaz od: EKulhava

Trpím nejspíš až přehnanou panikou z otěhotnění. Používám HA, ale před dvěma měsíci jsem si opožděně vzala po 15 h prodlevě předposlední pilulku z platíčka. Stejný den mi přítel...

Ne těhotná být nemůžete. Doporučuji návštěvu psychologa či psychiatra.

Srůsty

| Dotaz od: Martina

Lékař mi řekl, že dle bolesti a stavu po operaci slepého střeva mám srůsty na pravém vaječníku. Před 14 dni mi léčil zánět vaječníku ATB, nyní mi dal Aulin. A v případě dalších...

V prvé řadě bych asi šla na laparoskopii, srůsty se dají odstranit a nechte si dát do břicha hyalobarier gel. Je sice drahý, stojí cca 2-3 tisíce, ale zabraňuje tvorbě velikých...

Givigel

| Dotaz od: Pavlína

Je mi 48 a vysadila jsem HA YAZ z důvodů bolesti hlavy. Ale pak to začalo návaly horka a prostě příznaky menopauzy, můj gynekolog mi prohlídnul a říkal že to vypadá že...

Bolesti dolních končetin mohou mít mnoho příčin - např. cévních, interních, ortopedických, neurologických, příčinou může být i jen nedostatek horčíku nebo sedavý způsob života a...

Ženská neplodnost může být způsobena mnoha faktory – od anatomické poruchy tvaru děložního hrdla až po neprůchodnost vejcovodů. Právě vyšetření vejcovodů by mělo patřit mezi z...  celý článek
Hormon prolaktin hraje velmi důležitou úlohu v těhotenství a následném období kojení. Jeho zvýšená hladina ale ovlivňuje funkci daleko více orgánů, než jsou prsní žlázy. Může...  celý článek
Akupresura je stará metoda pocházející z Číny, kde se používala již před několika tisíci lety. Tato metoda je založena na tlaku na akupresurní body, které se nacházejí na...  celý článek
Užívání léků se často neobejde bez vedlejších účinků, zejména u závažných nemocí. Ty samozřejmě nebývají nic příjemného.  celý článek
Která žena by nestála o krásná plná ňadra, symbol zdraví a krásy, až do vysokého věku? Díky pravidelné péči je lze taková udržet déle, než se zdá – i bez umělých implantátů.  celý článek
Trpíte-li tímto zdravotním problémem, pak můžete často pociťovat bolest, únavu nohou a svalové křeče.  celý článek
Ženy dnes již aktivně mluví do toho, kde a jak přivedou svoje dítě na svět. Některým vadí málo srdečný přístup personálu v klasické nemocnici, jiným zase nepřirozený průběh...  celý článek
Kolem hemoroidů se točí řada otázek. Ty ale pro jejich „choulostivou“ lokalizaci nejsou vždy vysloveny nahlas, a proto jich mnoho zůstává také nezodpovězeno.  celý článek
Není to příjemné pomyšlení, ale faktem je, že v našich střevech i jiných orgánech žijí parazité. Lidská těla osidlují četné druhy parazitů – a často o nich ani nevíme. Některé j...  celý článek
Následkem poškození trávicího traktu vlastním onemocněním, užíváním potřebných léků či provedenými chirurgickými zákroky trpí často nemocní s idiopatickým střevním zánětem...  celý článek
Narodilo se vám větší dítě, než je obvyklé? Dejte na svého malého cvalíka pozor. Děti, které se narodily jako velmi velké, totiž mohou trpět různými zdravotními komplikacemi!  celý článek
Umělé oplodnění přináší mnoha neplodným párům šanci na vlastní dítě. I když se jedná o metodu velmi úspěšnou, mohou se vyskytnout komplikace, které jsou u normálního početí méně...  celý článek
Poslední zatlačení a za chvíli se ozývá pláč děťátka, nastává úleva, že je to konečně za námi. Jenže… Po dvou hodinách klidu na porodním sále začíná etapa, na kterou mnohdy n...  celý článek
Když si moderní ženy vymohly možnost chodit do zaměstnání, nejspíš ještě netušily, o jak dvojsečný výdobytek se ve skutečnosti jedná. Na straně jedné prostor pro seberealizaci...  celý článek
Aspirin, acylpyrin, nebo nejpřesněji kyselina acetylsalicylová, jsou známy především svými účinky na horečku a bolest. Však také tiše a bezpečně provází dlouhodobě či doživotně...  celý článek
Nejvíce se o nich mluví v souvislosti s křečovými žilami, ovšem jejich nošení už rozhodně není žádná ostuda. Na výběr je totiž spousta módních variant, které dokážou na nohách...  celý článek
Hyperprolaktinemie je zvýšená hladina prolaktinu v krvi. Prolaktin je tvořen buňkami předního laloku hypofýzy. Hypofýza je žláza s vnitřní sekrecí (vyměšováním). Vypadá jako...  celý článek
Co bychom měli vědět o zácpě?  celý článek
Co bychom měli vědět o vitamínu H?  celý článek

Opakující se infekce

| Dotaz od: B.



Jizva po císařském řezu

| Dotaz od: jana

Prosím o radu, jsem po cís. řezu sedm týdnů. Mám stále potíže s jizvou - bolí mě, občas ji mám začervenalou. Byla jsem na kontrole pět týdnů po CS, po vyšetření vše v pořádku...

Pokud je bolestivost jizvy i takhle dlouho, je možná infekce. V každém případě ránu nevidím, nevím, jak se hojíte atd., může se jednat i o norm.stav. Hodně to šití větrejte, ať...

SEX

| Dotaz od: Natálie

Chtěla bych se zeptat. Se svým přítelem jsem měla první pohlavní styk. Jestli se tomu teda dá přímo takhle v našem případě říkat. Mazlili jsme se, navzájem masturbovali. Po...

Těhotenské testy ukáží těhotenství již 5 den po oplodnění, pokud se menses nedostaví vyčkejte pro jistotu týden a pak si udělejte test. Příjemný den.

Mám dvouměsíční miminko, a když ho líbám na hlavičku, je nápadně slaná. Malá trpí trávicími obtížemi (reflux, ublinkává, bolesti břicha po kojení), má vyrážku v obličeji-prý...

Pokud jste podstoupila klasickou amniocentézu, byl vyšetřen pouze karyotyp dítěte. Rozhodně se amniocentézou nezachytí všechna onemocnění, CF by se neukázala. Na druhou stranu...

Otěhotnění při nemoci

| Dotaz od: Karolína

Nedávno jsem podle těhotenského testu zjistila, že jsem těhotná. K otěhotnění došlo v době, kdy u mě probíhalo nachlazení (silné bolesti v krku, hlavy, rýma, kašel, teplota byla...

V prvních dnech a týdnech ještě není založena placenta, dětátko není v úplně přímém kontaktu s krevním oběhem matky, tak není třeba se nadměrně znepokojovat. Pokud jde o vlivy...

Leydenská mutace

| Dotaz od: Irena

Mám leyd.mutaci homozygo,je mi 49 let,3 deti. Nyní je moje 28letá dcera těhotná,a když upozornila lékařku n gynekologii,nereagovala na to. Ptám se,jak velké je iziko,že dcera má...

Bylo by zapotřebí zjistit,zda dcera má Leidenskou mutaci a další postup zvolit podle výsledku, vyšetření provedou na genetickém oddělení .Leidenská mutace je dědičná a proto...

Kvasinková infekce pochvy, kandidóza, je infekce vyvolaná nejčastěji kvasinkou rodu Candida. Typicky se projevuje nepříjemnými pálením pochvy a hustým bílým výtokem. Kvasinkovou...  celý článek

Hyperfunkce ŠŽ

| Dotaz od: Yveta

Děkuji za Vaši odpověď. Můj předešlý dotaz přikládám níže. Vysadila jsem jak Jodid, tak Euthyrox. Mám, ale bušení srdce 90-120 tepů za minutu, což mi nedělá dobře, jsem unavená...

Může to být příznakem zvýšené funkce štítné žlázy (která se může rozvinout v podstatě u kohokoliv kdykoliv). Rozhodně bych doporučovala kontrolní laboratorní vyšetření (i cestou...

SEROXAT

| Dotaz od: Marie

Ráda bych se zeptala na návykovost SEROXATU ? Jak je nebezpečný pro tělo ? Patří mezi více zátěžové AD nebo lehčí ?? Při těhotenství se u mě rozvinula deprese, nastal zamlklý...

Z Vašeho povídání je cítit,jak se trápíte.Nechci Vás lacině utěšovat,deprese a úzkost patří jistě k těm nejhorším stavům,jaké člověka mohou potkat.Určitě ve srovnání s bolestí...

Co vše má obsahovat vyšetření sluchu?  celý článek

Špinění před menstruací

| Dotaz od: Lucie

Vážaný pane doktore, chci se zeptat jak mám řešit problém se špinění 12 dnů před menstruací, které se mi objevilo poprvé po 7 měsíc od doby co beru stále beru antikoncepci...

Souvislost špinění s antikoncepcí nelze vyloučit. Vyčkejte na výsledky stěrů z děložního čípku. Pokud bude vše v pořádku, promluvte si s lékařem, zda by nebyla vhodná zěmna...

Poruchy citlivosti

| Dotaz od: Pavlína

Paní doktorko. Před 3 měsíci se u mě projevila porucha citlivosti na pravých končetinách (pocit slabosti, jakoby "přeležení") potíže s dýcháním (pocit že se nemůžu "dodechnout...

Zatím je asi předčasné se jakkoli znepokojovat. Vím, je to těžké, ale opravdu se někdy proces diagnosy tvoří v čase a postupně, nelze jakkoli předjímat. Nesoustředujte se na...

Strach z rakoviny mozku

| Dotaz od: Jana

Už skoro pět let, mám strach z rakoviny mozku. Mám psychosomatické bolesti hlavy, dá se říct, že pořád a zhoršuje se to, když o tom začnu ještě přemýšlet. Je to tenzní pocit...

Psychika je sice "mocná čarodějka", ale "dostat rakovinu mozku" jen z toho, že na ni myslíte, je extrém ě nepravděpodobné, dokonce si troufám napsat, že to prostě nejde. Zkuste...

Krční páteř

| Dotaz od: Pavlína

Prosim o radu, je mi 38 let. od svých 9 let trpím zřejmě na krční páteř. jako malou me jednou za čas bolela hlava, která se mi často točila např. při zvedání těžších věcí, při...

Stav vyžaduje v podstatě trvalou pohybovou aktivitu, pravidelné cvičení. nyní při těhotenství se stav jistě zhoršil, objevily se vámi popisované myogelosy, ony kuličky, které...

Paní doktorko, asi před půl rokem jsem prodělala laparoskopii, kdy mi byla zjištěna malá endometriózní tělíska. Lékař mi doporučil těhotenství nebo hormonální léčbu (snažili...

Nevolnost, bolest hlavy, malátnost, únava a rýma mohou být vše projevy např. respirační infekce. Pro léčbu je důležité dodržovat klid na lůžku a popíjet dostatek vhodných...

Chlamidie pneumonie

| Dotaz od: Hana

V průběhu těhotenství jsem byla léčena na plicní chlamydie -antibiotika Klacid 28 dní - začátek užívání měsíc před porodem (měla jsem aktivní IGa, IGg i IGm), nyní po porodu mám...

Prenos infekce chlamydia na novorozené dítě je možné v případě onemocnění matky Chlamydia trichomatis. U chlamydia pneumoniae jsem se nesetkala. Ale nejsem specialista v oboru...

Ruptura dělohy

| Dotaz od: Jolanta

Mám dotaz ohledně dvojčat. Mám jedno 7-leté a 3-leté dítě, obě děti císařským řezem, teď jsem otěhotněla a čekám dvojčata, jsem v 5. týdnu. Chtěla jsem se zeptat hlavně na...

Neřeknu Vám přesné procentuální číslo, nicméně riziko ruptury dělohy v těhotenství po dvou císařských řezech je významně zvýšeno a jste tedy jednoznačně určena k porodu...

Nežádoucí reakce na léky je podle WHO (Světové zdravotnické organizace) definována jako neplánovaná a škodlivá reakce, která nastane po běžných dávkách léků používaných pro...  celý článek

Pásový opar

| Dotaz od: Ingrid

Ráda bych vás poprosila o radu. Již rok se trápím s pásovým oparem v očním okolí, vždy je doprovázen bolestmi uvnitř oka a hlavy.Poprvé se mi objevil v Dominikánské republice...

U recidivujícíh herpetických infekcí se doporučuje dlouhodobá preventivní dávka buď Herpesinem nebo pokud léčba nefunguje, tak Valtresem léčba může být až roční, nevím jak...

Myom

| Dotaz od: Darina

Je mi 37 let. Při těhotenství před 4 lety se objevil myom v přední části děložní stěny velikosti 2 cm. Porod veden císařským řezem pro varixy vulvy. Od porodu se nález na děloze...

Antikoncepce je dobrá volba, lze zkusit silnější antikoncepci např.Dianne 35 nebo Mirenu(vyšší pořizovací cena) jako tělísko s hormonem. Ztím hysterektomii ne, je to...

Hellp syndrom

| Dotaz od: Lenka

Je mě 28let, Mám za sebou dvě těhotenství a jeden porod. První těhotenství - spont. abort v 10.týdnu. Druhé těhotenství - Lehké špinění v 7. týdnu (duphaston p.o...

HELLP syndrom je soubor příznaků v těhotenství, trochu příbuzný eklampsii, který se nedá nijak předvídat, prevence také není možná. Prostě se vyskytne jako komplikace...

V lékárně js...

| Dotaz od: božena rusnáková

V lékárně jsem si zakoupila přípravek s fyto- estrogeny MERRYFEM, obsahuje ploštičník.Na internetu jsem našla varování hlavního hygienika z možného poškození jatert touto...

Přípravky s fytoestrogeny vám nedoporučuji vzhledem k vašim dalším chorobám (myomatosa dělohy, sklon k jaterním poruchám).

Rentgen pátaře

| Dotaz od: Petra

Paní doktorko, chtěla bych se vás zeptat, byla jsem u doktora s bolestí zad od kříže až po krční páteř a bolesti hlavy, doktor mi řekl, že mě pošle na rentgen pánve a páteře a...

Doktor, který Vás posílá se tak chrání proti tomu, kdybyste náhodou byla těhotná, tak aby záření nepoškodilo plod a vy ho pak nežalovala pro poškození plodu indikovaným zářením...

Hemoroidy, žilní městky, lidově „zlatá žíla“ nebo nesprávně hemeroidy, jsou zvětšené žíly v konečníku. Typicky se projevují bolestí, svěděním a krvácením. Za hlavního vin...  celý článek

Herpes genitális

| Dotaz od: Míša

Mám již 2 děti a pokaždé mi byl dělán v těhotenství několikrát výtěr z pochvy. Ani jednou se herpes nepotvrdil, ale mám z něho strach. Dělají se mi hnisající pupínky. Hojení 2-3...

Herpes se obvykle hojí déle a je hlavně dost bolestivý. I na penisu. Navštívila bych dermatologa i s manželem. Impetigo být může.

Vynechaná menstruace

| Dotaz od: Kristýna

Menstruace mám asi 2 roky a 2 měsíce a je mi 17let. Poseldní dobou jsem ji mívala už celkem pravidelnou...cyklus nebyl 28, ale až tak 32-35dnů; ale tenhle měsíc jsem ji...

Někdy se může stát, že je menstruace velmi slabá nebo vynechá úplně (např při horečnatém onemocnění, při stresu, při poklesu hmotnosti pod určitou mez a hlavně jako projev...

Negativní těhotenský test

| Dotaz od: Lucie

Chtěla bych se poradit ohledně těhotenství. Od začátku měsíce června se s manželem při pohlavním styku nechráníme, neboť bychom chtěli mít miminko. Od začátku měsíce července...

Od června je to velmi krátká doba,bolesti v podbřišku by bylo vhodné vyšetřit, z čeho pramení, připadně provést krevní těhotenský test,který je kvantitativní příjemný den

Špatný stav chrupu

| Dotaz od: Slávka

Píšu ohledně problémů se zuby..Se zuby mám trápení, už od puberty...často jsem trpěla a trpím na záněty v zubu, píštěle a mám zvýšenou kazivost...U zubaře jsem si za svůj život...

Milá Slávko, dá se s tím dělat mnoho věcí (korunky, můstky, implantáty - ty chtějí tedy větší investici peněžní) a určitě si zubaře najdete, nebojte se. Dá se dokonce domluvit...

Piha nebo-li odborně pigmentový névus je nejčastější kožní afekce vůbec. Výskyt pih je velmi individuální, někdo má névů pouze několik, jiný jich má desítky až stovky. U každého...  celý článek
Co bychom měli vědět o zánětu žil? Dojde-li ke zpomalení krevního toku v žilách, či k přímému poškození žilní stěny nebo se z nějakého důvodu začne krev v žilách srážet, dochází...  celý článek

Biseptol alebo Doxybene

| Dotaz od: Michala

Uz piaty tyzden ma trapi ranne kaslanie, zelene hlieny z nosa a ranne bolesti v hrdle. Po steroch u ORL lekara mi bola zistena Moraxella (zevraj detska bakteria, ja mam 30 rokov...

Důležité je, že jsou obě antibiotika na Vaši bakterii účinná. nejlepší by bylo, kdyby Vám vhodné ATB vybral Váš ošetřující lékař podle vašeho celkového stavu. Cibule Biseptolu...

Zánět močového měchýře (cystitida) bývá převážně vyvolán bakteriemi (hlavně E. Coli), vzácněji pak mykoplazmaty, chlamydiemi či kvasinkami. Převažuje vzestupná cesta infekce, tj...  celý článek

Prasklá cysta

| Dotaz od: Kikca

Asi 14dní mě pobolívalo v podbřišku, někdy šla bolest přes ledviny až do kříže. ; u OL nic nezjištěno (kontrola moči OK, pohmatem břicho OK), tak jsem se objednala na urologii a...

Užívání antikoncepce s velkou pravděpodobností zamezí tvorbě dalších cyst, tekutina z dutiny břišní se postupně vstřebá,omezení pro vás nevyplývají žádná, krevní testy před...

Anxiolytika a antidepresiva – dvě kategorie poměrně často zmiňovaných a užívaných léků. Přesto se ale většinou jejich účinky lidem pletou a zaměňují je. Pojďme si tedy udělat v...  celý článek

Únava, migrény

| Dotaz od: Pavlína

Můj dotaz se týká únavy, kterou trpím možná už půl roku, nejprve jsem to přikládala těhotenství, ale před pár měsíci jsem, bohužel, samovolně potratila a tato únava přetrvává...

Doporučila bych vyšetření u praktického lékaře, příčin únavy může být mnoho - anemie /nedostatek červeného krevního barviva/, snížená funkce štítné žlázy, nedostatek vitamínů...

Už 4 den mě trápí únava,bolest hlavy,pocity natahování jakokdyby se mi chtělo zvracet , silně zapáchající výtok (bílý až žlutý)někdy mi připadá že mi z toho zapáchá i oblečení...

S největší pravděpdoobností to bude zánět, navštivte gynekologa, než se obtíže zhorší.

Bílkoviny

| Dotaz od: Anička

Zdravím Vás! Jsem v polovině těhotenství a v moči mně byly zjištěny bílkoviny. Co to znamená pro těhotnou a plod - jak je to nebezpečné? Jaká je léčba? Můj gynekolog na to...

Bílkoviny v moči by se měly hlídat v souvislosti s tlakem krve. V těhotenství je někdy přítomný tzv. syndrom preeklampsie, který je spojen právě s bílkovinou v moči, vyšším až...

Krvácení už rok

| Dotaz od: Petra

Předem bych Vám chtěla velmi poděkovat za zodpovězení dotazu. Je mi 24 let,mám dceru a potom jsem chtěla ještě jedno dítě.Nešlo to a měla jsem dva zamlklé potraty.Před rokem...

Určitě bych nasadila silnější anitkoncepci, hormonální prfil a biochimii z krve, hlavně jaterní testy apod.může se jednat o hormonální záležitost, ale spíše s ebude jednat o...

Padání vlasůpo porodu

| Dotaz od: Eva

Jsem 4měsíce po porodu, z toho 3měsíce nekojím, antikoncepci zatím žádnou neužívám. Cca od ledna mi začaly dost vypadávat vlasy, hlavně při mytí a následném česání, až se divím...

Po porodu je padání vlasů normální, trvá cca 2-3měsíce. Biosil a panthenolové tablety jsou velmi dobrá volba, doporučuji nechat zkrátit účes (z vlastní zkušenosti:)), vše se...

Borelióza

| Dotaz od: Hnízdilová

Přeji krásný den! Prohlížela jsem si sice dotazy a odpovědi týkající se onemocnění boreliemi,ale nikde jsem nenašla uspokojivou odpoveď.Touto cestou Vás chci poprosit o radu.Je...

Chápu vaši nelehkou situaci, jste v jiném stavu a potřebujete být fit pro období po narození dětátka. Vím, jak je to obtížné, ale vše je v lidech a vám asi nezbyde, než se...

Zdravotní komplikace

| Dotaz od: Radka

Než se vydám k novému lékaři, prosím o komentář k mým zdravotním problémům. Poslední měsíc mne trápí noční pocení - jsem migrenička, takže spím s otevřeným oknem - ale i přesto...

Milá paní Radko, komentovat Váš stav přísluší určitě Vašemu registrujícímu lékaři, který má k dispozici Vaši zdravotní dokumentaci s nálezy a zná Vás po nějaký čas. Oslabení...

S přibývajícím pěkným počasím obvykle vzrůstá riziko výskytu vaginálních mykóz. Ženy, které toto nepříjemné onemocnění trápí opakovaně, jsou obvykle velmi rády, jestliže...  celý článek
Nespavost je závažným onemocněním, které – pokud není léčeno – výrazně snižuje kvalitu života a může být spouštěčem závažných psychických poruch.  celý článek

Syndrom karpálního tunelu

| Dotaz od: Zdeňka

První problémy jsem měla před deseti lety při prvním těhotenství.Tenkrát jsem neotekla do noh,ale ruk.Poslední tři měsíce jsem spala snad jen tři hod. v noci,jak mě ruce v noci...

Karpální tunel je onemocnění, které nemá někdy jasnou příčinu - může jít o přetěžování šlach a nebo o anatomickou variantu, kdy je málo místa v zápěstním kanále a při jakémkoli...

Byla mi zjištěna tato diagnóza, štítná žláza je ve stadiu pokročilé imunopatie. Potratila jsem v 8. týdnu těhotenství koncem října 2010 a po měsíci mi nastaly hodně výrazné a...

Vymizení příznaků je individuální, ale mohla byste počítat, že tak za 3 měsíce by mohlo být všechno ok. Vincentku ani přísun jodu bych nepřeháněla, raději opatrně a ještě se...

Vypadá to na těhotenstvý?

| Dotaz od: Tomáš

Chtěl bych se vás zeptat na místo mé přítelkyně, Jelikož nemá přístup k internetu, tak píšu já. Jde o některé příznaky co mohou být těhotenské. Rozepíšu to. je to pár týdnů co...

Pokud souloží a nebere pravidelně hrmonální antikoncepci tak ano. Může být. na druhou stranu nevím, proč si již neudělala test z moči, je volně prodejný v lékárně. Pokud bude...

Verbetra prominens

| Dotaz od: Pavlína

Mám prosbu. Zhruba před rokem jsem absolvovala kolečko ORL, RTG krční páteře, vyšetření jícnu a žaludku kvůli opakovaným problémům s krkem... měla jsem neustále pocit zahlenění...

Nejde rozhodně o nic vážného, vertebra prominens je pouze popis postavení obratle - vaše prolémy jsou rozhodně hodně psychické, léčení je nutné /léky na úzkosti/ a jak vidíte i...

V roce 2000 jsem měla autonehodu, při které jsem utrpěla krvácení do mozku-vstřebalo se, ale dlouho jsem měla problém s viděním, šitá hlava, zranění nohy-necítím šlapku, klenba...

Iveto! Obávám se, že bez podrobnějšího rozhovoru a vyšetření Vám mnoho nepomohu. Pokud Vás následky zranění skutečně omezují v každodenních činnostech je na místě usilovat o...

Chtěla bych Vás poprosit o radu. Přesně místo poslední menstruace jsem měla jen tmavě hnědý výtok, bez zápachu, 6 dní jako normální menstruace a nevím co by to mohlo být..? Je...

Spíše to bude mít souvislost s nemocí, také může oslabit menstruaci. Udělejte si test na případné těhotenství, pravděpodobně bude nagativní. Pokud se bude situace opakovat...

Výběr antikoncepce

| Dotaz od: Kateřina

Potřebuji poradit s výběrem vhodné antikoncepce. Je mi 37 let, od 20let se léčím s RS, mám 5leté dítě. Zhruba od 18ti let užívám pravidelně Diane (hlavně kvůli pleti...

Otázkou je, jestli jste měla migrény i v době,kdy jste nebrala antikoncepci, jestli chcete druhé miminko. Tělísko ve vašem případě je určitě možnost, jsou tělíska bez hormonů...

Používání ionizátoru

| Dotaz od: N.

Máme starý vlhký dům a nyní jsme si pořídili odvlhčovač s ionizátorem. Jde z něj lehký "nasládlý" zápach. Někde jsem četla, že by to mohl být ozón. Jsem momentálně v 6...

Děkuji Vám za dotaz. Není mi známo, aby ionizátor produkoval do ovzduší ozon, v uvedené technologii se ovšem vyznám málo. Pokud vím, ionizátor produkuje do ovzduší záporné ionty...

Listerioza

| Dotaz od: Eva

Jsem v 10.týdnu těhotenství a třetí den po bolestech v krku jsem navštívila svoji lékařku a ta mi řekla že mám angínu a dala mi antibiotika.záhajila jsem ještě včas léčbu ? nebo...

Nemějte obavy lékařka jistě zvolila antibiotika s ohledem na graviditu. Listerióza -Typicky se objevuje do 24 hodin po požití velkého množství bakterií a trvá asi 2 dny...

Před 5lety mi byla zjištěna v těhotenství trombofilie .Leiden mutace F.V. homozygot,mutace v g.P.Protrombin heterozygot a mutace v g.p. MTHFR A 12980 homozygot.Do otěhotnění...

Vaše potíže jsou specifické a já neznám výsledky všech vyšetření. Nevím, proč nemůžete někté dny vůbec chodit. Sám o sobě trombofilní stav a nedomykavost chlopně nejsou důvody...

Beru antikoncepci pro kojící matky - 14 dní zhruba. Dřív se mně semtam udělala suchá místa na obličeji - zmizla sama do cca 3 dnů. Už tak týden mně trápí vyrážka po celém...

Tyto ekzémové projevy asi s antikoncepcí nebudou nijak souviset, podle vašoho popisu to vypadá na projev atopie. Atopie se často projeví právě v době těhotenství či po porodu.

Jsem 8 let po dvou operacích páteře Spondylolisteza L5/S1 (posun 13mm)Již několik let se léčím na neurologii s bolestmi páteře a hlavy. Trpím častými blokádami v bederní i krční...

Blokády a bolesti páteře nejsou kontraindikacemi normálního porodu, za jedinou zásadní kontraindikaci přirozeného porodu bych ze spondylochirurgického hlediska ve Vašem případě...

Zvýšené d-dimery

| Dotaz od: Nikola

Je mi 31 let, mám 2,5letého syna. V těhotenství jsem měla první trombozu, užívala jsem clexane, do konce šestinedělí. Docházím do trombocentra na Karlově náměstí. Mám prokázanou...

Pro hladinu D-dimerů platí to, co pro většinu laboratorních nálezů- jde o nespecifický marker, hodnocení významu musí vycházet z konkrétní situace originálního pacienta. Nejde o...

Genetická vada

| Dotaz od: karel kraj

Jsem bezradný v situaci tak bolestivé že se obracím z radou atd ani nejde to popsat kolik bolesti ted mám v srdíčku.Narodila jse nám holčička nádherná a porod byl normální v...

Karle! Je mi líto, že jste v takovéto situaci. Samozřejmě naděje umírá poslední a je vhodné, abyste se dcerku pokoušeli sami rehabilitovat a poskytovali jí vhodnou stimulaci...

Panická porucha?

| Dotaz od: Jana

Od 10 let mám problémy s tím, že při nějaké vyhrocené situaci nebo pro mě stresující omdlévám. V těhotenství se to ještě zhoršilo. Měla jsem i díky tomu několik úrazů, když jsem...

Jano, pravděpodobně se jednalo o projev tetanie - bývá dost často spojena s panickou poruchou. Svaly se zatnou do křeče. Většinou pomůže pomalu a zhluboka dýchat. Radila bych...

Invazivní liposukce

| Dotaz od: Daniela

Jsem 2roky po porodu, nyni planujeme dalsi dite. Bohuzel mam stale 15 kg nadvahu, o ktere si myslim, ze ani pro poceti neni moc priznive. jsem v kategorii obeznich. trpim...

Danielo! Invazivní liposkukce není metoda vhodná k redukci nadváhy!! Jde o kosmetický zákrok a nutno dodat že ne právě přirozený. Nezměníte-li svůj způsob přemýšlení a tím i...

Před více než m...

| Dotaz od: Irena Holanová

Před více než měsícem jsem si dostranila klíště.Celý měsíc jsem byla bez potíží,nyní mám příznaky jakoby nachlazení nebo chřipky:silná rýma,kašel,zpočátku bolesti v krku.Hlava...

Riziko, že se jedná o encefalitidu tu je. Doporučovala bych neváhat a navštívit Vašeho praktika, k provedení krevních testů.

Jsem ve 32.týdnu těhotenství. Před 2dny mi moje 2,5roční dcera spadla hlavičkou na levou část břicha, když jsem ležela na zádech. V tu chvíli to dost zabolelo, ažt mi vytryskly...

Možnost poškození plodu samozřejmě existuje, záleží ale na síle a směru úderu. Rozhodně bych tedy, vzhledem k pokročilému těhotenství doporučoval raději vyšetření na gynekologii...

AIDS, anglická zkratka pro syndrom získané imunitní nedostatečnosti (Acquired ImmunoDeficiency Syndrome), je infekční onemocnění vyvolané virem HIV. Projevuje se poruchou...  celý článek

Otok pod levým prsem

| Dotaz od: Zuzana

Chtěla bych Vás požádat o Váš názor. Již několik měsíců mám "otok"pod levým prsem. Na levých žebrech je "špek" dvakrát větší než na pravých. Nějakou dobu jsem trpěla pocitem...

Kýla patrně vůbec nepřipadá v úvahu, potíže z hrudní pateře jsou více pravděpodobné. Je třeba ale pomýšlet na možnost proběhlé dříve a nyní se opakuící virové infekce typu...

Mnoho lidí v dnešním světě má potíže se žilami. Velice často se setkáváme s výskytem křečových žil, s žilní nedostatečností a jinými problémy.  celý článek

Prolaps L4/L5, L5/S1

| Dotaz od: Míla

Před 2 lety mi byl diagnostikován Prolaps L4/L5, L5/S1 (7mm), následovala léčba infuzemi, obstřiky, dále jsem následně užívala při bolestech Meloxicam Merck 15mg. V současné...

Především je třeba aktualisopvat jak neurologické a ortopedické vyšetření tak CT vyšetření nebo magnetickou resonanci. Po zhodnocení stavu a přeléčení teprve zvážit po domouvě s...

Nízký tlak

| Dotaz od: Hana

Velice oceňuji, jak zvládáte odpovídat na takové množství dotazů a dovolím si také se s Vámi poradit. Mám nízký tlak (95-105/70-75), potíže mi způsoboval pouze během obou...

Já bych vám navrhla, abyste si přála k narozeninám nebo jen tak....:o) měřič tlaku, a využívala jej k tomu, abyste si mohla objektivizovat - měřit svůj tlak v době, kdy máte...

Potrat

| Dotaz od: Majene

Chci Vás požádat o radu. Dne 6.2.2014 jsem měla nechráněný poh. styk. Očekávala jsem menstruaci 21.2., ale nedorazila. Po týdnu vynechání (3.3.) jsem si dělala těhotenský test...

Vzhledem k vynechané menstruaci a pozitivnímu těhotenskému testu, který je v dnešní době velmi spolehlivý, soudím, že se může jednat o samovolný potrat. Tomu napovídá krvácení...

Skolioza

| Dotaz od: Blanka

V 15ti letech jsem se dozvěděla, že mám skoliozu 15°. Prý je to tím že mám v dolní části páteře jeden obratel o dost větší než má být. Nikdy jsem se o to nezajímala a na bolest ...

Ano potíže mohou být. Jedná se vrozeně existující skoliozu, která již je stabilisovaná, vyléčení nebo podstatné zlepšení úhlu je velmi nepravděpodobné. Rozhodující je bránit...

Jsem dva roky po porodu císařským řezem, při kojení jsem brala Cerazette. Vysadila jsem ji, začlo krvácení mezi cykly, velmi nepravidelné. Po půl roce mi lékařka nasadila...

Není důvod, proč byste nemohla zkusit antikoncepci s vyšším obsahem hormonů. Cerazette Váš problém nevyřeší, je to gestagenní antikoncepce. Gestagenní antikoncepce má hlavní...

Zánět šťítné žlázy

| Dotaz od: Jana

Paní doktorko, chtěla jsem se prosím zeptat na Váš názor na můj současný zdravotní stav. Velice mě trápí nepřekonatelná únava, padají mi vlasy, trpím velkými bolestmi zad...

Jano, ve vašem případě se jedná o autoimunitní zánět, který je vyvolaný tvorbou protilátek proti štítné žláze a vede k pomalé pozvolné "destrukci" tkáně štítné žlázy. Jejím...

Pane doktore, jsem v 8.měsíci těhotenství a vrátily se mi zažívací potíže,pocit na zvracení a tlak i bolesti žaludku,v noci většinou i při dietním jídle zvracení,pokud jím...

Mirko! V pokročilém těhotensví je v břiše pro žaludek (a všechny jiné orgány) pro růst dělohy s dítětem prostě málo místa. Zažívací potíže jsou běžným doprovodem konce...

Hemeroidy?

| Dotaz od: Gabriela

Chci se zeptat. Je mi 32 let a jsem po dvou CŘ (před pěti a dvěma roky). Asi před 4 dny, když jsem se utírala po stolici, tak mě něco zabolelo. Byla to taková ostrá palčivá...

Číphy třeba Factu vám každý lékárník rád oipatří. Ale rozhodující a potřebné a zcela na místě je vyšetření u lékaře. Patrně jste prodělala malou komplikací hemorhoidu...

Spolehlivost kondomu

| Dotaz od: Sabina

Chtěla bych se zeptat, jak velká je spolehlivost správně nasazeného kondomu? S přítelem jsem měla pohl. styk asi 3x v měsíci. Jsem si jistá že s kondomem bylo dobře zacházeno...

Spolehlivost kondomu je malá, zejména u mladého a nezkušeného páru. Těhotenský test si určitě zakupte.

Je mi 16 a před dvěmi dny jsem se vyspala se svým přítelem bez ochrany.Antikoncepční pilulky neberu.Přítel sice nevyvrcholil do mě,ale přece jen mám strach z těhotenství.Od...

Styk bez ochrany vždy znamená možnost gravidity,pakliže nedostanete menses v termínu uděletje si těhotenský test a navštivte gynekologa příjemný den

Močová inkontinence je definována jako bezděčný mimovolní odchod moči. Nic příjemného. Málokdo vypráví o takových problémech lidem na potkání. Důsledkem určité choulostivosti...  celý článek

Antikoncepce, zvracení aj.

| Dotaz od: Hana

Obracím se na vás zřejmě s rozsáhlejším dotazem, ale byla bych vděčná za vaši odpověď. Je mi 19 let, užívám antikoncepci Minerva už asi 3/4 roku. Nezapomínám, jsem zvyklá...

Pokud uděláte 7 denní pauzu po druhém platu, mělo by se dostavit menstruační krvácení obvykle jako v pauze po dobrání jednoho plata antikoncepce. Těhotenský test se stává...

Kojením předává matka dítěti mnoho živin, minerálních látek i vitaminů. Tohle všechno ale může později ženě chybět. Řešením je správná strava. Jako je rodina základ státu, je i...  celý článek

Menstruacni migrena

| Dotaz od: Fanka

Vazena pani Doktorko, jak se Vam dari? Chtela jsem se Vas zeptat jestli casta menstruacni migrena 2-5 den menstruace ma nejaky vliv na poceti? Je mi 36 let a s manzelem jsme...

Paní Fanko, děkuji za optání, daří se dobře. Migréna není příčinou neplodnosti. Pokud máte všechna vyšetření v pořádku a pravidelně ovulujete, neobávejte se menopausy. I když...

Vliv voltarenu na plodnost muže

| Dotaz od: marketa h

Vážená poradno, měla bych na Vás dotaz, s přítelem se snažíme o miminko a on dostal na bolest hlavy voltaren, který začal užívat, zajímalo by mě, jestli by tento lék mohl mít...

Nemusíte mít obavy, pokud užívá Voltaren Váš přítel, není s otěhotněním ani pro miminko problém. Jinak je tomu u Vás. V těhotenství a při kojení se jeho užívání nedoporučuje.

Ledviny

| Dotaz od: Simona

Pane doktore jsem ve 14týdnu těhotenství a na sonu se ukázalo že mám pravou ledvinu jen 9cm,bilat. s obrazem hiliocystosy. Prosím můžete mi vysvětlit co to znamená? Už před...

Hiliocystosa ledviny je mi pojem neznámý, ale může jít o zkreslení při opisu. Nejspíš jde o cystické útvary v ledvině v hilové oblasti (což je střední část ledviny, kde je ledv...

Čím je tato rostlina zajímavá? Lze říci, že šíří svých účinků. Hlavními obsahovými látkami jsou lignany a jednoduché terpeny v silici (ta voní po citronu, proto se jí lidově...  celý článek
Syfilis, označovaná také jako příjice nebo lues, byla v minulosti pohromou kosící tisíce obětí. V Evropě se objevila v 15. století a zpočátku lidé umírali velmi časně. Epidemie...  celý článek

Borelioza

| Dotaz od: Míša

Mám dotaz ohledně boreliozy.Podotýkám, že jsem ve 3 měsíci těhotenství .Asi před týdnem jsem si nechala udělat testy na borelii protože jsem měla podezření že jí mám ...únava...

Neznám konkrétní výsledky testů,ale podle všeho máte přítomny pouze tzv.protilátky ze skupiny imunoglobulinů G-ty jsou známkou tzv.imunitní paměti,svědčí o tom,že organismus se...

V srpnu 2008 jsem přestala brát HA a chtěli bychom s partnerem miminko. Menstruaci jsem měla většinou po 38 dnech. Nyní čekám již 48 dní a těhoteský test je negativní:-( Občas...

Je pravda, že příčin opoždění menstruace může být více, ale ve vašem případě je třeba zvažovat na prvním místě možnost otěhotnění. Jisté to však zdaleka není, jen je na to třeba...

Imunita

| Dotaz od: petka

Prosím o konzultaci a doporučení. Nyní je to rok a třičtvrtě, co se mi velmi často opakují virózy (po 1 až 2 měsících), bez teplot, příznaky nachlazení horních cest dýchacích...

Správně uvádíte, že potíže u vás mohou být spojeny s psychikou a proto bych nápravu viděla také z velké části v psychické stránce věci. Nemoci mají z velkého procenta příčinu v...

Crp a tehotenstvo?

| Dotaz od: Janko

Pan doktor, priatelka dnes rano zacala mat silne bolesti v bruchu a podbrusku, isla na toaletu a tam zacala krvacat (bola v 24tt) okamzite sme isli na centralny prijem, kde jej...

Zvýšené hodnoty se vyskytují ve třetím trimestru těhotenství, ale ne tak vysoké, došlo zřejmě k odlučování placenty, proto to krvácení a mohlo dojít k zánětu plodových obalů, je...

Anální fisura

| Dotaz od: Mirka Š.

V lednu 2001 se mi udělala fisura v konečníku, dostala jsem do toho infekci, takovou, až jsem měla herpes progenitalis, opravdu to bylo hrozné a bolestivé, nakonec jsem byla...

Domnívám se, že ve vašem případě je operace nevyhnutelná. Samotné hemorhoidy by se ještě daly zvládnout konzervativně: trvalým užíváním léků na křečové žíly, dostatkem tekutin...

Sexuálně přenosné nemoci se šíří nějakou formou sexuální aktivity. Některé z nich můžou být přenášeny i jinou cestou. Patří k chorobám, které vykazují zejména v poslední době...  celý článek

Časté nucení na močení

| Dotaz od: Jana

Pěkný den, měla bych k Vám následující dotaz. Poslední dobou trpím častým nucením na močení, aniž bych pila velké množství tekutin. (denní množství moče 1,5 l nepřesahuje) Je...

Omlouvám se za pozdní odpověď, dotaz byl ke mě dnes přesunut od kolegů. Je nepravděpodobné, že by Váš problém byl dán roztroušenou sklerózou, ale i tak vzhledem k údajům o...

Necitlivost kuze

| Dotaz od: margitka

V těhotenství okolo 30tt jsem mela necitlivy misto na předni strane stehna,jakoby z zmrzlé,neprijemne na dotyk.Jsem 9 mesicu po porodu,problem stale pretrvava jen to misto je...

Nemějte obavy, tohle rozhodně není roztroušená sklerosa. Podle popisu to vypadá na poškození drobné kožní větve nervu. Není to nic vážného, je to však nepříjemné. Pokud Vás to...

MR mozku , RS

| Dotaz od: hana

Již před nějakým časem jsem Vám posílala dotaz viz dotaz:Dobrý den!Už 2 roky mám problémy bolesti kolen ale né přímo v koleni ale nad kolenama cítím tam tlak,křečové bolesti v...

Nález je stejný jako minule, nejsou přítomny žádné aktivní léze, které by svědčily pro RS. Může se jednat třeba o vrozený nález. Asi není důvod proč by nebylo možné těhotenství.

Strupy na bradavkách

| Dotaz od: Blanka

Je mi 15 let a mám strupy na bradavkách.Mám je už asi 2 roky.Někdy se mi něco sloupne,tak mě to bolí.Také mě docela dost bolí prsa a to je mám hodně malé.Je normální mít strupy...

Milá Blanko, suchý povrch bradavky, nebo její šupinatění s tvorbou strupů určitě není normální a je nutné, aby to viděl lékař. Může se jednat o kožní ekzém, nebo infekci, oboje...

Roztroušená sklerosa je název nemoci, která ve Vás asi vyvolá nepříjemné pocity. Představa nehybného, obvykle mladého člověka na vozíku, odkázaného na pomoc druhým.  celý článek
Chudokrevnost, neboli anémie, je soubor příznaků charakterizovaný sníženým počtem červených krvinek a krevního barviva hemoglobinu ve Vaší krvi. Typicky se projevuje bledostí...  celý článek

Kojení 14timěsíčního dítěte a rizika pro matku

| Dotaz od: Markéta Havlíčková

Svoji 14timěsíční dceru stále kojím v noci i přes den v cca 3 hodinových intervalech. Dcera má atopický ekzem, proto chci s kojením vydržet co nejdéle. Moji rodiče mě ale varují...

Rizikem by skutečně mohl být nedostatek vápníku spojený s rozvojem osteoporózy (a tím pádem vyšším rizikem zlomenin a celkově poškozením kostry s následnými bolestmi a poruchami...

Bušení srdce

| Dotaz od: štěpána

Krásný den Chtěla bych se zeptat. Už nějakou dobu( několik let) si pamatuji, že jsem měla bušení srdce. Hlavn po zátěži, příklad : nesu těžkou tašku z obchodu, vyložím nákup...

Štěpánko! Popis "sedí" na typické extrasystoly, tedy mimořádné stahy srdce, které jsou zcela normální a v počtu několik za den je má každý. Nemáte-li vážné obtíže, byl bych bez...

Polygynax při kojení

| Dotaz od: Dana

Už několik měsíců se snažím vyléčit streptokoka agalactiae, který se mi po porodu objevil v pochvě a způsobuje mírné svědění. Doktorka mi postupně předepsala Macmiror, Klion-D a...

Polygynax obsahuje tři složky: neomycin, polymyxin B a nystatin. Poslední jmenovaná komponenta přípravku je zcela bez rizika, protože nystatin se prakticky nevstřebává a působí...

Opožděná menses

| Dotaz od: Petule

Chtěla bych poprosit o radu...jsem bezdětná(zatím),neberu antikoncepci (měla jsem zažívací a jiné potíže při antikoncepci)Do dnešního dne pravidelná menstruace,pouze neustálé...

Může jít o hormonální poruchu, určitě byste měla nejprve vyloučit těhotenství . Pokud by se do týdně menses nedostavila, navštivte lékaře. Na premenstruační syndrom někdy...

Porucha vidění

| Dotaz od: Jana

Mám takový dotaz, v těhotenství těsně před porodem jsem měla poruchu vidění, viděla jsem před očima kolečko přes které jsem viděla rozmazaně, to po chvíli odeznělo.Také jsem...

Stav by dle mě mohl být způsoben i únavou a přechodným nedostatkem cukru v krvi- např. po sportovním výkonu, nebo v těhotenství, kdy organismus vyžaduje více energie z potravy...

Vysazeni antikoncepce

| Dotaz od: ALENA

Minuly mesic jsem ukoncila brani antikocepcni pilulky. Pote se mi dostavil normalni menstruacni cyklus, a to 21.8.2012. Kolem 4.9 me zaclo bolet bricho, caste moceni a divne...

Vaše obtíže bych nepřisuzoval vysazením antikoncepce, těhotenství při nechráněném styku se vyloučit nedá, bez vyšetření není možno určit příčinu, mohla by to být i jen viroza...

Hormony ano či ne?

| Dotaz od: Jana

Nejprve vás velmi zdravím a předem děkuji za odpověď. Jsem zdravotní sestra, něco málo teda o fungování a fyziolog těla vím, nebo bych měla vědět. Je mi 33 let mám 2 děti a v...

S Proverou můžete otěhotnět, není to kontraindikované ani to nebrání otěhotnění. Pokud se Vám do užívání Provery nechce, pokuste se o otěhotnění přirozeným způsobem. Již 2x jste...

Tvorba a odtok mléka je u mužů je velice vzácný jev. Vyskytnout se ale může. Je to špatně? A pokud ano, co s tím? Klíčovým hráčem při produkci mléka je prolaktin. U žen je nutný...  celý článek
 
 
 
 
Nejčtenější dotazy
  • Jsem alergik, ... Jsem alergik, od podzimu chodím na injekce na alergii...
  • Panenská blána Chtěla bych si zeptat jak poznám zda je panenská blána protržena...
  • Nádor na mozku Ráda bych se zeptala jaké příznaky bývají při podezření na nádor...
  • Panenská blána, odpanění Chtěl bych se zeptat a něco si vlastně ujasnit. Jsme...
  • Seznámení Chtěl bych se seznámit jenže problém je v tom že, když každá holka...
Nejnověji hodnocení lékaři
 
Naposledy čtené: