Spermiogram


Hodnoty spermiogramu - iui?

| Dotaz od: Lenka

Rok a půl se snažíme s maželem o spontánní těhotenství, zatím bez úspěchu. Nyní máme 2x hodnoty manželova spermiogramu (37let), vice mene stejne vysledky. 45mil/mil...

Určitě navštivte centrum asistované reprodukce, má smysl konzultace tam a uvidíte, jaké metody by byly pro vás jako pár vhodné. Objednejte se co nejdříve, jsou tam erudovaní...

 

Spermiogram

| Dotaz od: Michaela

Obracím se na Vás s dotazem. Manžel odjel na půlroční misi do ciziny. Před odjezdem si sám ze své iniciativy nechal zamrazit spermie /pro případ, kdyby se setkal s nějakou...

Michaelo, spermiogram je naprosto v pořádku, nad referenčními mezemi. Nelze ale tvrdit, že by muži, kteří mají spermiogram pod referenční mezí, nemohli mít potomky a naopak...

Nejčtenější článek Ilustrace

Závislost je nesmírně složitý a těžce uchopitelný jev. A právě proto o ní koluje mezi lidmi řada mýtů, které mohou zásadním způsobem ovlivňovat postoj a jednání nejen samotného...

 celý článek

Špatný spermiogram

| Dotaz od: Žaneta

Je mi 25 let, manželovi 33 let. Rozhodli jsme se před 8 měsíci, že chceme dítě. Vysadila jsem antikoncepci a kupudivu vše začlo fungovat po 9 letech antikoncepce jak má...

Paní Žaneto, s takovou koncentrací spermií by bylo spontánní otěhotnění na úrovni zázraku, ale pokud jsou v ejakulátu přítomny spermie, nelze spontánní otěhotnění nikdy na 100...


Výsledky spermiogramu

| Dotaz od: Veronika

Bylo by možné my vysvětlit výsledky spermiogramu?Makroskopsický vzhled: Normální Zkapalnění :Normální Konzistence:Normální Objem 3,3ml pH: 7,8 Koncentrace spermii: 32 (10^6...

Paní Veroniko, dle výsledků a WHO normy 2010 je výsledek spermiogramu normální - v případě theratozoospermie je snížený počet spermií, které mají normální tvar (norma je 4%) a...

Nejčtenější článek Ilustrace

Infekce pneumokokem bývá v jistých případech velmi nebezpečná. Zdravý člověk má na zvládnutí tohoto stavu většinou více sil než například osoba dlouhodobě oslabená či...

 celý článek

Pane doktore rada bych se vas chtela zeptat na vas nazor a pripadne kdyby ste mi mohl poradit. Asi je na miste abych vam rekla ze z manzelem zijeme ve Velke Britanii.Pomalu 6...

Takovýto spermiogram by léčbu potřeboval,u nás to s poměrně příznivými výsledky zajišťují sexuologická oddělení,která jsou v každém větším městě, jak je to ve Velké Británii...

Spermiogram

| Dotaz od: Monika

Chcem sa opytat na vas nazor ci s takymto spermiogramom sa da spontanne otehotniet.Objem do 3,5ml, ph8, skvapalnenie do 60 min, pocet spermii 20-22mil/1ml, pohiblivost celkovo...

Paní Moniko, chybí informace o morfologii spermií, což je velmi důležitý parametr, ostatní parametry jsou v normě. Doporučuji také doplnit kromě základního spermiogramu také...

Spermiogram - výsledky

| Dotaz od: Eva

Chtěla bych se zeptat, do kdy je možné hodnotit vzorek na spermiogram - na formuláři výsledků máme vyplněno čas odběru - "neuveden", přitom proběhl v 6:30 a v kolonce přijato...

Výsledek spermiogramu zcela jistě nebyl ovlivněn časem mezi odběrem a odečtem. Příjemný den

Spermiogram

| Dotaz od: Michal

Pane doktore, prosím vás, chtěl bych se Vás zeptat na výsledky mého spermiogramu. Byl jsem se nechat otestovat a vím, že to není dobré, ale je možné s tím něco dělat, aby se to...

Dle výsledku spermiogramu máte menší počet spemií a sníženou pohyblivost oproti normě. Co můžete udělat pro zlepšení výsledku je přestat kouřit, pokud jste kuřák a nenosit těsné...

Spermiogram

| Dotaz od: petra

Prosím o vysvetlení spermiogramu a radu jak dále máme s partnerem postupovat SPERMIOGRAM: VZHLED- nažloutlé objem- 4,1 ml ph- 8,0 koncentrace spermií (mil/ml)- 22,0...

Jedná se o snížení počtu spermí s progresivním pohybem. Ideálně by jich mělo být aspoň 50 %. Pokud je toto první spermiogram, nelze dělat jasné závěry a je vhodné vyš. opakovat...

Spermiogram

| Dotaz od: alena

Je mi 27 let, jsem po 2 samovolnych potratech. Spermiogram-mnozstvi spermii 7mil/1ml po 2 denni abstinenci. a 20%spermii ok, 30% progres.pohyblivych, zbytek neprogres. a...

Doporučovala bych zkusit alternativní léčbu - ajurvédské bylinné tablety na zlepšení spermiogramu.

Nejčtenější článek Ilustrace

Rýma, odřený nos a uslzené oči. Typický vzhled nastydlého člověka. Mírné nachlazení řeší naprostá většina z nás bez odborné pomoci. Někdy se však může celkem banální stav...

 celý článek

Spermiogram - bílé krvinky

| Dotaz od: Veronika

S přítelem se již pár měsíců snažíme o miminko. Podstoupil spermiogram a z výsledků vyšlo, že ve spermatu jsou bílé krvinky. Je objednaný na urologii, ale bohužel až za měsíc...

Nejsem specialista urolog ani androlog , ale nejspíše se může jednat o nějakou formu zánětu ( varle , nadvarle , semnenné váčky , prostata ...) odběry laboratoří a linické...

Výsledky spermiogramu

| Dotaz od: Adéla

Ráda bych se zeptala na manžela. Výsledky Spermiogramu jsou: Objem 2,5ml; pH 7,5 ; Celkový počet –80mil; pohyblivost a +b+c 95% pohyblivost a+b 87% pohyblivost a 75% a...

Základní vyšetření spermiogramu hodnotí počet spermií ( min 15 mio/ml ), jejich pohyblivost ( min. 40% pohyblivých ) a jejich morfologii - tvar ( min. 4% normálních) . Znamená...

Spermiogram

| Dotaz od: Alena

Již cca rok pracujeme na miminku a chtěla jsem se zeptat na hodnoty spermiogramu. Přítel byl na spermiogramu a vysledek zní : oligoasthenozoospermie Chtela bych se Vás zeptat...

Pravděpodobnost možnosti otěhotnění přirozenou cesto je podle těchto výsledků stále vysoká. Po roce neúspěšného početí pravděpodobnost úspěchu klesá a mělo by se začít uvažovat...

Spermiogram

| Dotaz od: Michaela

Manžel podstoupil vyšetření spermii po osmi letech.Před osmi lety pomocí Ivf z důvodu manželova špatného spermiogramu máme syna.Nepamatuji si ty hodnoty,ale když jsme byli v...

Paní Michaelo, doporučuji doplnit ještě další vyšetření - u ženy vyšetření hormonálního profilu (3.-5. den cyklu) včetně hormonů štítné žlázy, AMH, dále pak provádíme vyšetření...

Spermiogram

| Dotaz od: Mirka

Paní doktorko,mám dotaz ohledně spermiogramu přítele (34) popíšu vám nález:vzhled-homogenní,opaleskující,liquifikace 30min,vizkozita-mírně hlenovitý,ph-8,objem 3ml,koncentrace...

Spermií tam je dost, ale jsou málo pohyblivé. Zda je úspěch IUI Vám řeknou v centru asist.reprodukce, pokud jste Vy v pořádku, mohlo by vše jít přirozeným výběrem ( cestou).

Spermiogram

| Dotaz od: Silvie

Můj manžel dnes přinesl kontrolní spermiogram.Ráda bych se zeptala, zda s tímto výsledkem lze otěhotnět?Podstupuji stimulaci vaječníků. Mám vrozenou vadu uterus duplex.Děkuji...

Silvie! Ačkoli nejsem specialista androlog, domnívám se, že spermiogram vašeho manžela je ještě v normě a s plodností by tedy neměl mít problémy. Hezký den.

Pane doktore, přítel byl na spermiogramu a výsledky dopadly špatně. Celkový objem ejakulátu - 3,2, koncentrace spermií v 1 ml - 5,5, celkový počet spermií - 17,6, celková...

Pavlo. Ideálně by měla být koncentrace spermií aspoň 15mio/ml. Podle hodnot co jste napsala je to číslo nižší, jedná se tedy o tzv. oligozoospermii. Pokud přítel nekouří, nepije...

Výsledky spermiogramu

| Dotaz od: Pavlína

Ráda bych se zeptala na manžela. Výsledky Spermiogramu jsou: Objem 2ml; Clekový počet – 15,5; MOtilní 3,5; Nemotilní 12; Motilita a+b 23%, Patologie 70%; Liquifikace...

Manžel nemá spermiogram v pořádku, pravděpodobnost otěhotnění je malá, spíše bych to viděla na centrum reprodukční medicíny. Příčiny mohou být metabolické nebo překážka v...

Spermiogram

| Dotaz od: Denisa

Mam dotaz ohladom mojho manzela. Pokusame sa o dieta. Dvakrat som tehotna bola ale zial potratila. Dali sme si urobit vsetky vysetrenia. Chcem sa opytat na manzelov spermiogram...

Paní Deniso, laboratoř, kde byl spermiogram hodnocen, nepracuje podle aktuální normy WHO (2010) a metody hodnocení jsou zastaralé. Přesto lze říci, že je spermiogram výrazně...

Spermiogram

| Dotaz od: radoslav

Chcel by som sa opýtat bol som na spermiograme a vyšliel my vysledok motilne 22 milionu na ml nemotilne12milionu na ml. Patologia 97% a nález mi uviedli teratozoospermia a...

Pane Radoslave, tak, jak uvádíte, se spermiogram správně nehodnotí. Důležitá je celková koncentrace spermií na ml, procentuální zastoupení rychle, pomalu progresivních...

Spermiogram

| Dotaz od: Darina

Priatel bol dnes na odber spermii a mam dotaz či je to v norme a podarí sa nam prirodzene.ejakulator 4.ml pohyblivost 50% 2,3 morfologie 80% Koncentrace spermií na jeden ml...

Po vyšetření Vám nikdo nesdělil žádný závěr? Pohyblivost spermií je hraniční, ostatní výsledky jsou v normě. Přirozené otěhotnění tedy není vyloučené.

Spermiogram

| Dotaz od: Monika

Chtěla bych se zeptat na Váš názor na výsledky spermiogramu. Ve zprávě mam jen ty zakladni. Počet 112mil /ml, progrese 42%, morfologie 2%. Výsledrk teratozoospermie. Je to po...

Hodnoty, které uvádíte, nevypadají nijak kriticky. Důležité je, jak to vypadalo, nebo bude vypadat, v dalších vyšetřeních. Z jednoho spermiogramu není možné dělat definitivní...

Spermiogram

| Dotaz od: Lenka

Měla bych dotaz ohledně spermiogramu. Nějakou dobu už se pokoušíme o dítě a ráda bych znala Váš názor týkající se manželova spermiogramu. Objem : 3,5 Celkový počet : 27 mil...

Paní Lenko, doporučuji zopakovat vyšetření v laboratoři, která pracuje v souladu s normou WHO 2010, některé laboratoře udávají závěr vyšetření dle WHO 2010, ale vyšetření dle...

Spermiogram

| Dotaz od: Jaroslav

Laparoskopie-spermiogram

| Dotaz od: Štěpánka

Přibližně od srpna 2011 se snažíme o miminko. Mám nepravidelný cyklus (MS bez léků nemám vůbec) - beru Utrogestan a teď jsem už druhý cyklus měla Clostilbegit na podporu...

Pokud Vám paní doktorka nasadila Clostilbegyt, jistě Vám nechá čas na to, aby se zjistilo, zda tato léčba napomůže otěhotnění. Diagnostická laparoskopie a vyšetření spermiogramu...

Je mi 30 let, snažíme se s manželem (34 let) o druhé dítě 8 měsíců, již před prvním těhotenstvím mu vyšel velmi špatný spermiogram (varikokéla, málo spermií, celková šance na...

Paní Aneto, s nadváhou určitě doporučuji bojovat i před těhotenstvím, pokud jste otěhotněla spontánně (2x), pak vzhledem k věku snaha o graviditu doma 1 rok a následně...

Kvalita spermiogramu

| Dotaz od: Pavla

Jelikož již více jak rok se snažíme o miminko, navštívili jsme specializovanou kliniku na léčbu neplodnosti. Přítel byl na spermiogramu a má tyto výsledky:celkový počet spermií...

Otěhotnění možné je, ale pravděpodobnost je menší, než u jiného plodného muže

Špatný spermiogram

| Dotaz od: kamil

Ani nevimkde začít.33 let uběhlo a s přitelkyní se snažime o miminko.nejde ma špatny spermiogram,progrese pouhych 5 proccent,množsti spermii v poradku. Nějak jsem si to nikdy...

Pokud narážíte na nedostatečný vývoj vlivem hormonální poruchy, tak je to teoreticky možné, ale málo pravděpodobné. Na Urologické klinice v Plzni jsou schopni Vám poradit...

Špatný spermiogram

| Dotaz od: A

Příteli (35) vyšel špatně spermiogram - 0% progresivních, 40% "lenivých" a z těch je cca 50% špatných. Má v tomto případě smysl objednávat se k urologickému vyšetření, jestli by...

Určitě by měl mít urologické vyšetření. Avšak pravděpodobnost ke zlepšení k dosažení přirozené plodnosti je minimální. O zlepšení se můžete pokusit maximálně zdravým životním...

Spermiogram - bílé krvinky

| Dotaz od: Veronika

S přítelem se již pár měsíců snažíme o miminko. Podstoupil spermiogram a z výsledků vyšlo, že ve spermatu jsou bílé krvinky. Je objednaný na urologii, ale bohužel až za měsíc...

Přítomnost bílých krvinek může znamenat zánět - množství krvinek ale musí dosahovat určitého množství. Vyšetření nebude nijak invazivní a zřejmě dostane jen nějaká antibiotika

Chtěla bych se zeptat, jaký je to výsledek spermiogramu? popřípadě co mám příteli koupit pro zlepšení výsledků? moc děkuji koncentrace spermií: 51mil/ml celkový počet...

Výsledek je, že více jak 50% spermií je nepohyblivých, ale počet je dostatečný. Nenosit těsné oblečení. Pokud nelze otěhotnět, konzultovat s centrem IVF.

Spermiogram - výsledky

| Dotaz od: Eva

Chtěla bych se zeptat, do kdy je možné hodnotit vzorek na spermiogram - na formuláři výsledků máme vyplněno čas odběru - "neuveden", přitom proběhl v 6:30 a v kolonce přijato...

Vážená paní Evo, rychlost zpracování vzorku spermatu ovlivní posouzení pohyblivosti spermií, nikoliv jejich počet. Azoospermie znamená nepřítomnost zralých spermií ve spermatu...

Spermiogram a jeho hodnocení

| Dotaz od: Kamila

Prosím o zhodnocení spermiogramu manžela. objem 5,2ml,koncentrace 150mil/ml,celkový počet 780mil/ml, progresivní celkově 70%(rychle progresviní 40%,pomalu 30%),neprogresivní...

Máte pravdu, že jde o hodnotu nižší než norma. Ale myslím si totéž, co kolegové. Neměl by to být důvod neplodnosti páru

Spermiogram

| Dotaz od: Iveta

Chci se zeptat, může jít i manželka či přítelkyně s manželem do spermiokabinky? nebo tam nesmí? dříve si myslim že to nešlo ale jak je to dnes tak to nevím, děkuji za odpověď

Na toto vám bohužel nedokážu odpovědět, protože to bude záležet na každém zdravotnickém zařízení individuálně. Obecně v tom nevidím problém. Pokuste se zeptat přímo v některém z...

Výsledek spermiogramu

| Dotaz od: Leo

Chci se zeptat, na základě níže uvedeného výsledku mého spermiogramu, zda je možné přirozenou cestou početí.V případě, že ne zda je možná dosáhnout zlepšení spermiogramu. A co...

Většina parametrů je v normě, nicméně máte více než polovinu spermií nepohyblivých. Možnost otěhotnění přirozenou cestu tu tedy sice je, ale je rozhodně snížená. Hezký den.

Spermiogram

| Dotaz od: Štěpánka

Ráda bych se zeptala, jaká je šance na přirozené otěhotnění, když já jsem v pořádku, ale manželův spermiogram má následující hodnoty:Objem-6ml, pH-8,1, doba zkapalnění-30min...

Otěhotnění v zásadě možné je, nevylučuji ani přirozené, ale spíše za pomoci lékařů - minimálně inseminace. Ale váš partner by ještě mohl zkusit alternativní postup - ajurvédské...

Ureaplazma a spermiogram

| Dotaz od: Martina

Chtela jsem se zeptat na ureaplazmu - byla nalezena u me i partnera a následne preléčena antibiotiky summamed 500 ( já i pritel jsme vybrali 3 balení )Po mém kontrolním steru u...

Spermiogram může být infekcí ovlivněn a obvykle trvá nějakou dobu, než se zlepší. Pokud je chlamýdie negativní, tak další léčba není potřeba

Dnes nám přišly výsledky z imunologie a potřebovala bych poradit. Přítel má spermiogram - normozoospermie. Hodnoty: Fyz. vlastnost: Vysoká vazkost Objem: 2,3 mil pH: 7,9...

Vážená paní Výsledky vašeho vyšetření štítné žlázy skutečně nevyžadují léčbu vyšetření moče by bylo vhodné a spermiogram opakovat podle doporučení sexuologa Příjemný den

Chtel bych se zeptat, kde je nejvhodnejsi misto v Praze na vysetreni spermatu a leceni naslednych poruch spojenych s dysfunkci popr. neplodnosti. Jde mi spise o nesoukrome...

Vláďo, po Praze je více klinik, které se specializují na léčbu neplodnosti, můžete zkusit například kliniku u sv. Klimenta (Gennet), nebo pak jakékoli jiné pracoviště, které se...

Mela bych prosbu S pritelem se snazime o miminko rok a pul a stále se nam nedari, pritel podstoupil vysetreni spermatu a to nam ukazalo ze je mala šance na oplodnění z jeho...

Vážená paní,) záleží na tom jak vypadá spermiogram partnera protože zavést do dělohy nefunkční spermie by bylo bezcenné, bylo by vhodné obrátit se na Centrum asistované...

Spermiogram

| Dotaz od: Michal

Před časem jsem podstoupil dva spermiogramy a jejich výsledky byly dle mého soudu dost odlišné. Toto je výsledek prvního. Objem: 1,5 ml. Celkový počet: 31,5...

Samozřejmě mohlo dojít k nějaké odchylce měření, ale závisí také na dodržení pravidel odběru a dalších okolnostech odběru a hlavně zda bylo vyhodnocení provedeno na stejném či...

Spermiogram

| Dotaz od: Petra

Příteli byl stanoveny normospermie, v % pohyb celkem 63, progresivní 12, pomalé 51. Morfologie normalni 9 a patolog.hl. 4. Můžete mi vysvětlit blíže tyto hodnoty a zda jsou...

Spermiogram je normální.Na výsledky spermiogramu má vliv mimo jiné:psychika, špatná životospráva, jako je například kouření nebo obezita, nadměrné posilování, přílišná konzumace...

Spermiogram a šance na početí

| Dotaz od: Juliette

Jaká je šance na přirozené oplodnění s tímto spermiogramem: volum 2ml, koncentrace 2,50 mil/ml, mobilita kvality 28%, abnormální morfologie 80%. Zajímá mě jestli jsou tu alespoň...

Výsledky jsou ovlivněny mnoha faktory Není možno podceňovat ani psychické vlivy,stres,obavy z výsledku, pochopitelně životospráva například kouření , obezita. Také nadměrné...

Minulý týden jsem byl na spermiogramu, který dopadl špatně (oligozoospermie+teratozoospermie), proto jsem byl objednán na kontrolní spermiogram za měsíc. Příští týden ale...

Tím co popisujete by spermiogram neměl být ovlivněn. Příjemný den

Spermiogram

| Dotaz od: Juliette

Přítel má špatný spermiogram. Myslíte, že to mohly zapříčinit léky Asentra, které bere na psychické úzkosti? Snažíme se o miminko, tak jestli by je měl vysadit. Děkuji.

Asentra (sertralin) nemá dle mně dostupných informací (SPC, tj.úplné informace o přípravku) na kvalitu sopermatu žádný vliv. Může někdy negativně ovlivnit erekci a ejakulaci...

Spermiogram - výsledky

| Dotaz od: Petr

Byl jsem na operaci s varikokélou, takže se předtím dělal kontrolní spermiogram. Teď jsem se dostal ke kopii s výsledky, vše ok, jenom mě zaujaly hodnoty: leukocyty 0,3...

Takovou infekci mají pouze imunitně oslabení lidé. Spíše došlo ke kontaminaci vzorku ejakulátu před vyšetřením

Výsledky spermiogramu

| Dotaz od: Lenka

Chtěla bych se zeptat na partnerovy výsledky spermiogramu, zda je možnost přirozeného otěhotnění. Koncentrace: 17 mil/ml Celková pohyblivost: 41% Progresivní pohyblivost (A+B...

Vážená Lenko, nález je téměř normální, takže by neměl být hlavním důvodem selhání otěhotnění

Vyšetření-spermiogram

| Dotaz od: E.

Chci se zeptat na svého přítele. Před týdnem byl na vyšetření spermiogramu,poslala ho tam paní doktorka z urologie prý jen tak pro jistotu. Dnes jsme volali na výsledky a tam...

Řekl bych, že je to v normě, ale spíše na nižších hodnotách, které mohou vést k podezření na další zhoršení - proto ta kontrola. Nemusí to ale nyní vůbec nic znamenat. Plodnost...

Výsledky spermiogram

| Dotaz od: Lenka

Chtěla bych se zeptat na partnerovy výsledky spermiogramu, zda je možnost přirozeného otěhotnění. Koncentrace: 17 mil/ml Celková pohyblivost: 41% Progresivní pohyblivost (A+B...

Vážená Lenko, otěhotnění přirozenou cestou je pravděpodobné

Spermiogram

| Dotaz od: Stanislav

Chtěl bych se zeptal na dotaz ohledně výsledků spermiogramu.Minulý týden jsem na něm byl na renomované klinice a základní výsledky (poměr,objem,množství) mě řekli do druhého dne...

Pane Stanislave, pokud chcete mít objektivní výsledky, pak musíte provádět spermiogram v souladu s aktuální WHO normou a držet se všech doporučených postupů. Má-li někdo...

Hormonální profil

| Dotaz od: Bebinko

Prosím o vysvětlení výsledku zda je vše v pořádku abych mohla otěhotnět, zda nejsou jakékoliv hodnoty mírně zvýšené nebo naopak a zda se dá vyčíst zda dochází k ovulaci, jelikož...

Uvedené hodnoty jsou v normě, ale k diagnostice neplodnosti patří ještě mnoho dalších vyšetření (spermiogram, tzv. funkční testy spermií, u ženy reprodukční imunologie, štítnice...

Speriogram

| Dotaz od: Lucie

Chtěla bych se zeptat jaká je tu možnost otěhotnění přirozenou cestou když manžel měl výsledky spermiogramu Objem: 3,0 ml pH 8, 1 Viskozita: normální Koncentrace spermií. 9 mil...

Parametry spermiogramu jsou zhoršené jak v počtu spermií, tak v jejich pohyblivosti. Jedná se sice o nejčastější poruchu, ale samozřejmě s tím souvisí nižší šance na spontánní...

Plodnost

| Dotaz od: Adéla

Chtěla bych se zeptat někde jsme četla že na plodnost pomáhá Růžový grep, ale chci se zeptat co je na tom pravda. S Přítelem se snažíme o miminko už 2 roky a jsme z toho cela už...

Doporučuji navštívit centrum pro léčbu neplodnosti a provedení základních vyšetření. Mezi tato vyšetření by měl patřit hormonální profil, reprodukční imunologie, vyloučení...

Parotická orchytida

| Dotaz od: jiří

Prodělal jsem přiúšnice s oboustranným zánětem varlat. Zánět trval asi 7 dní. Zajímalo by mě, jestli se mě tím mohly poškodit Leidigovi buňky.

Jiří. Orchitída - tedy zánět varlat- je u přiúšnic vzácnou komplikací a obvykle bývá jednostranný. Zda zánět poškodil Leydigovy buňky, lze zjistit jedině vyšetřením...

Vitamíny

| Dotaz od: Ilona

Chtěla jsem se zeptat, užívám od listopadu spirulinu, nyní jsem začala užívat brusinky v tabletách a piju zelený čaj. Taktéž chci začít užívat laktobacily. Trpím na mykózy (1x...

Můžete všechno bez problémů užívat, nebojte se, nic se nekříží. U poruch štítné žlázy bych byla opatrná se spirulinou, ty vy ale neuvádíte, takže by mělo být všechno v pořádku...

Ovulace

| Dotaz od: Veronika

S přítelem se snažím půl roku o miminko, již 4.měsíc provádím ovulační testy (začínám10.dnem po MS-17.), ale bohužel za celou dobu ani jednou pozitivní, vše dělám podle návodu...

Veroniko, doporučuji Vám navštívit centrum pro léčbu neplodnosti a provést alespoň základní vyšetření - hormonální profil, reprodukční imunologii a u partnera spermiogram...

Otěhotnění

| Dotaz od: Hana

V roce 2014 říjen jsem po 3 letech vysadila antikoncepci a pokoušeli jsme se už tedy skoro rok o otěhotnění,menstruační cyklus mám nepravidelný,3x vyvolávaný injekcí agolutin...

Paní Hano, neznám přesně výsledky spermiogramu Vašeho manžela, ale pokud se jedná o patologický spermiogram, doporučil bych další vyšetření - viz zde http://www...

Pro pana mudr.petrzelu

| Dotaz od: Lenka

Pane dotkore,dekuji za odpoved ohledne meho otehotneni.Psal jste,ze mohou nastat po 40tce komplikace.Jake mate na mysli ?a k spermogramu pritele - je vubec sance,abych...

Obecně po 40 roce věku je riziko komplikací větší - jak ze strany dítěte např. vyšší výskyt Downova syndromu (jde o postižení intelektu a i těla dítka, najděte si ve vyhledávačí...

Snaha otěhotnět

| Dotaz od: Iveta

Mám dotaz už necelý dva roky se snažíme s manželem o miminko, muj gynekolog mi tedka napsal clostylbegit a utrogestan pomuze to? A take ještě dotaz manžel užívá Lagosu prasky na...

Iveto, rozhodně bych nenasazoval léčbu, aniž bych pacientku důkladně vyšetřil. Gynekologové, bohužel, s léčbou neplodnosti nemají příliš zkušenosti, proto doporučuji navštívit...

Mam endometriozu a endocysty na levem vajecniku. 3 roky marna snaha o dite. Mame 7 letou dceru pocatou prirozene. Doporuceno ivf. Kvuli cystam nasazen decapeptyl depot na 3...

Vzhledem k tomu, že neznám Váš věk ani výsledky vašich vyšetření včetně hormonálního profilu, mohu odpovědět pouze obecně. Počáteční dávka pro stimulaci je volena podle věku a...

Prosim o radu ohledne tehotenstvi. Jiz pres pul roku mam problemy s cyklem, ktery se oddaloval a chodil cca po 40dnech. Gynekolozka mi nasadila utrogestan, ale mezitim jsem...

Kristýno, zašlete mi, prosím, hodnoty vyšetření testosteronu i prolaktinu. Pokud je prolaktin zvýšený, ale nedosahuje hodnoty 1200 IU, není třeba léčby. Zvýšená hladina...

Otěhotnění

| Dotaz od: Jana | z mobilní aplikace

Chtěla bych se zeptat,od dubna jsem neměla menstruaci V červnu jsem otěhotněla poté v srpnu jsem musela na potrat miminku nebylo srdíčko , uz jsem po 6 neděli , doktorka mi...

Paní Jano, doporučuji Vám objednat se do centra pro léčbu neplodnosti. Doplnit vyšetření dělohy, genetické vyšetření, spermiogram a teprve poté plánovat, jak pokračovat a jak...

Kouření a plodnost.

| Dotaz od: macek

Chtěla jsem se zeptat jak alkohol a kouření tak 40 cigaret denně může ovlivnit stav spermii mladého muže ve věku od 20 do 25 let. děkuji za odpověd

Macku! Stav spermií mladého muže alkohol i cigarety ovlivňují a to velmi negativně. Zvláště kouření 40 cig/den je jednoznačně kategorie vášnivých , těžce závislých kuřáků a...

Vysazení ha

| Dotaz od: Veru

12 let jsem užívala HA. V září jsem vysadila, od té doby menstruace po 33 dnech, po 25 dnech, po 35 dnech, pak až po 50 ... byla jsem u lékaře - prý hormonální porucha - ale...

Paní Veroniko, doporučuji Vám obrátit se na centrum pro léčbu neplodnosti. Podstoupit vyšetření, včetně spermiogramu partnera, a na základě řádných výsledků pokračovat s léčbou...

Chlamidie

| Dotaz od: Martin

Přítelkyně byla pozitivně testována na chlamidia HSP 60 IgG. Prý se jedná o chlamidie způsobené nevyléčenou infekcí, nikoliv přenesené pohlavním stykem. Můžu se těmito...

Anti-chlamydiové HSP-60 protilátky jsou ukazatelem přetrvávající infekce. Ovšem neuvádíte o který druh Chlamydie se jedná, pokud by se jednalo o Chlamydii trachomatis, je přenos...

Těhotenství

| Dotaz od: virdžínie

Chci otěhotnět ale nejde to nějak ..předtím sem mela problém se zánětem moči to sem mela asi dva týdny a pak se to vrátilo asi po měsíci a mobil a sem krev a bolesti ledvin 1...

Doporučuji navštívit centrum asistované reprodukce a provedení základních vyšetření Vás a Všeho partnera. Vyšetření hradí zdravotní pojišťovna.Podle výsledků vyšetření pak lze...

Otěhotnění-oplodnění

| Dotaz od: Martina

Paní Zuzano Vejběrová chtěla bych se zeptat.S přítelem se snažíme uš 2roky o dítě kdyš spolu mame pohlavní styk a u přitele dojde k vyvrcholení tak se ve mě sperma neudrží...

Paní Martino, to je úplně normální. Pokud se snažíte dva roky otěhotnět, doporučuji vyhledat odborníka (Centrum asistované reprodukce) a provést vyšetření Vás a Vašeho partnera...

Samovolný potrat-vyšetření

| Dotaz od: Martina

Pane doktore, chtěla bych se zeptat v lednu jsem samovolně cca v 8mén týdnu potratila nemusela jsem na revizi, ale od té doby se nám nedaří otěhotnět, počítáme plodné dny...

Paní Martino, doporučuji neřešit s gynekologem, ale navštívit centrum asistované reprodukce a provedení základních vyšetření. Ta by měla obsahovat Váš hormonální profil (3.-5...

Ivf s cukrovkou

| Dotaz od: Jana

Nedařilo se nám s partnerem loho otehotnet. asi po dvou letech snažení jsme začali navštěvovat UPMD , podstoupili jsme všemožná vyšetření, ale zjistili jen špatné hodnoty...

Paní Jano, cukrovka u Vašeho partnera jistě není důvodem neúspěchu. Na výsledek má nejvíce vliv kvalita embryí, kterou mimo jiné ovlivní stimulace, kultivace embryí, správné...

Spermie

| Dotaz od: lucie

Chtěla jsem se zeptat s přitelem jsem už skoro 2 roky a s toho rok ho nechávám , aby se do mě udělal .. jak je možne že jsem ješte neotěhotnila ? kam by měl přitel zajit , aby...

Lucie, problém může být jak na Vaší straně, tak na straně partnera, případně u obou. Doporučuji navštívit centrum pro léčbu neplodnosti a provést základní vyšetření. Podle...

Těhotenství

| Dotaz od: Tatiana | z mobilní aplikace

Chtěla bych se zeptat, ibalgin do pochvy muze způsobit neplodnost??? Pred 16lety jsem byla sexuálne zneužita a proti bolestí mi do pochvy řekli dávat ibalgin...s manzelem se uz...

Tatiano, Aplikace Ibalginu jistě není důvodem neplodnosti. Doporučuji komplexní vyšetření obou partnerů v některém centru pro léčbu neplodnosti. Tato vyšetření by měla...

Spermograf

| Dotaz od: Lenka

Toužíte po miminku a ráda byste věděla, zda je váš nastávající dostatečně plodný. Lze si ale partnerovu plodnost otestovat ještě před vstupem do manželství?

 celý článek

Ráda bych se zeptala na Váš názor na můj hormonální profil, jelikož jsem si jej platila jako samoplátce a moje gynekoložka o něm neví (podle ní to nemusím řešit, ale mě se...

Paní Mariano, hodnoty ukazují na tzv. hyperandrogenní syndrom (HAS), dříve se používal název PCO - polycystické vaječníky. Doporučuji vám obrátit se na centrum pro léčbu...

Konizace děložniho cipku

| Dotaz od: Martina

Jsem po zakroku konizace a čeka mě dalši zakrok,protože hodnoty byli vysoké.Nastal ovšem problem,jsem těhotna 4až5tyden anavic to vypada na dvojcata a ja nevim jak se rozhodnout...

Máte 2 možnosti, buďto dáte přednost těhotenství a nebudete se nyní léčit, necháte to až na dobu po porodu. Nebo obětujete těhotenství a vyléčíte se ihned. Samozřejmě ta první...

Ginekologie

| Dotaz od: lucie

Rada bych se vas chtela zeptat z manzelem se snazime o miminko uz docela dlouhou dobu ....byli sme na vysetreni kde nam nas lekar rekl ze nenasly duvod proc bychom nemely mit...

Lze doporučit běžné vitamíny, koupíte v lékárně, na podporu imunity a pro vitalitu. Je mnoho preparátů, lékárník Vám jistě poradí.

Nemohu 8 let otěhotnět

| Dotaz od: Veronika

Chtěla bych se Vás zeptat,nemůžu už 8let otěhotnět,a moje gynekoložka s tím nic nedělá,nasadila mi nějaké hormony a řekla mi že mám šanci na otěhotnění 50:50,proto bych...

Paní Veroniko, 8 let neúspěšné snahy o otěhotnění jsou velmi dlouhá doba, vyhledat odborníka (ne gynekologa) jste měli už po roce. Doporučuji navštívit centrum asistované...

Menses

| Dotaz od: Jarka

S manželem se snažíme o třetí dítě. Mám problém s menses. mám ji pravidelnou, ale po prvním porodu ji mám hrozně dlouhou. trvá třeba 10-12 dní ( 5 dni spinení, dalsi 4dny silné...

Paní Jarko, myslím si, že jako první opatření je vhodné užívání gestagenů ve druhé polovině cyklu. Např. Duphaston 2x1 tbl. od 14. do 24. dne cyklu. Za tři měsíce zhodnotit...

Snížená funkce varlat

| Dotaz od: Martin

V ranném děctví jsem měl tříselnou kýlu a prvním následkem bylo nevyvinutí jednoho varlete. Jedno malé, jedno velké. Delší dobu přemýšlím na svým dlouhodobým tělesným stavem (v...

Problematika hmotnosti je hodně komplexní. Ano, nedostatek testosteronu by se mohl podílet na větším objemu prsou, či nadváze. Na druhou stranu, za problémy s hmotností je často...

Proces oplodnění vajíček  probíhá v embryologické laboratoři. Získaná vajíčka jsou umístěna do zkumavek se speciálním médiem a následně oplozována přidáním spermií partnera...

 celý článek

Chtela bych se zeptat ja a muj partner se uz tri roky snazime o miminko,jednoho potomka uz mame.probirala jsem to i se svym gynekologem,ale ten mi stale tvrdi,zeto chce cas,ale...

Paní Lenko, 3 roky neúspěšné snahy o otěhotnění jsou velmi dlouhá doba, vyhledat odborníka (ne gynekologa) jste měli už po roce. Doporučuji navštívit centrum asistované...

Je možné v tomto případě tohoto spermiogramu přirozené otěhotnění? Viskozita normální, objem 3,5 ml, koncentrace 40 mil./ml, pohyblivost - zaškrtnuté možnosti 2.b lehce...

Možné to je, příroda je mocná:) spermiogram za tři měsíce může být jiný.

Epilepsie a těhotenství

| Dotaz od: R.

Bude mi 27 před 2 lety jsem podstoupila umele přerušení v 11 tydnu těhotenství chybělo 2 dny do 12 tydne.Ale abych byla podstatnější preruseno těhotenství bylo skrz epilepsie...

Doporučuji provést vyšetření a podle výsledku doporučit vhodný postup. U ženy provádíme vyšetření hormonálního profilu (3.-5. den cyklu) včetně hormonů štítné žlázy, AMH, dále...

Erekce, těhotenství

| Dotaz od: Libuška

Mám přítele Miroslava, kterému je 32 let( mě je 31 let ), jsme spolu rok...chtěli bychom miminko, ale nějak se nedaří...přítel má problém s erekcí takže máme sex přerušovaný...

Milá Libuško- musí Vám přesně přítel říci, jakou poruchu má a měl by si dát vyšetřit spermiogram. Dnes až ve 40% neplodných partnerství je způsobeno nějakou poruchou u muže...

Nemuzu otehotnet

| Dotaz od: andrea

Jiz pres rok s pritelem usilujeme o miminko. bohuzel se nam nedari. menstruaci mam nepravidelnou,coz je asi zasadni problem. jsem z toho nestastna, poradi nekdo co delat? predem...

Paní Andreo, doporučuji navštívit centrum pro léčbu neplodnosti a provést komplexní vyšetření Vás i Vašeho partnera. Vyšetření u gynekologa nebývají dostatečná. Podle výsledků...

Problém otěhotnět

| Dotaz od: Pet

Je mi 25, přes rok se snažím otěhotnět, přítel je v pořádku, já nikdy žádný problém neměla, ani operaci, roční preventivní prohlídky taky OK. Je možné, že když jsem v mládí dost...

Domnívám se, že nošení těžkých břemen není jednoznačný důvod k neplodnosti. Ale mohlo to vést k chybnomu postavení páteře a pánve a to by už s otěhotněním souviset mohlo. Pokud...

Spermie

| Dotaz od: Zdenka

Nevím jestli směřuji svůj dotaz správně, ale třeba mi poradíte. Manželovi (25 let) před 4 lety zjistili cukrovku I.typu. Před 2,5 lety jsme podstoupili úspěšné IVF ale...

Můžete zkusit zinek a kyselinu listovou,a na kontrolním spermiogramu uvidíte,zda se stav zlepší. Příjemný den

Chtěla bych seš zeptat...od svých 16 ůet jsem brala antikoncepci Minerva, ve 22 letech. v prosinci jsem antikoncepci vysadila, první mesntruace přišla až v květnu. tedy po 5...

Paní Jitko, doporučuji se obrátit na centrum pro léčbu neplodnosti a podstoupit s partnerem komplexní vyšetření, které by mělo zahrnovat hormonální profil, vyšetření...

9. Měsíc se mi nedaří otěhotnět. Ovulacni testy vzdy kolem 12 Dc proužek, ale nikdy ne požadovaná intenzita, ostatní dny uplne bily. Ovulacni mikroskop nefunguje. Je mi 29.Ms...

Paní Zuzano, po tak dlouhé době neúspěšné koncepce Vám doporučuji obrátit se na centrum pro léčbu neplodnosti. Měl by se provést kontrolní spermiogram, u Vás hormonální profil...

Leukocyty v ejakulátu

| Dotaz od: Veronika

Již více jak rok se s přítelem snažíme o miminko. Přítel byl na spermiogramu. Výsledky jsme konzultovali s lékařkou v centru asistované reprodukce kde byly vzorky odebrané. Vše...

Veroniko, je možné vybrat antibiotika a v tomto případě udělat následně kultivaci jako kontrolu léčby. Lepší je udělat kultivaci nyní a antibiotika podávat více cíleně. Tato...

Neplodnost

| Dotaz od: lucie

Pane doktore mela bych na vas dotaz z manzelem se snazime o miminko uz delsi dobu,a tak sme to konecne zacaly resit tak sme byly u pani doktorky a ona nam rikala protoze ma...

Když je špatný výsledek spermiogramu,tak normálně léčbu navrhuje a provádí sexuologické oddělení,které spermiogram provádělo a také kontroluje účinnost léčby. Příjemný den

Minulý rok v březnu jsem vysadila antikoncepci a od srpna minulého roku se s přítelem snažíme o těhu.. Jenže máme problémy.. Po vysazení antikoncepce jsem přestala menstruovat a...

Pokud by bylo pravdou, že máte poruchu hypofyzálních hormonů, pak je léčba estrogeny, gestageny i Clostylbegytem neúčinná a zbytečná. Hodnota FSH 3.-5. den by musela být menší...

Umělé oplodnění.

| Dotaz od: Marie

Mám tři děti a všechny jsou císařským řezem,po té mě byla provedena sterilizace.Již sem se dotazovala zda bych ještě mohla mít jedno dítě jellikož jsem změnila partnera a on by...

Paní Marie, doporučuji vám konzultaci v IVF centru a provedení kontrolního UTZ na dělohu. O IVF se dá uvažovat a o úhradě musí rozhodnout revizní lékař ale je možné, že i v...

U třetiny párů, které se neúspěšně pokouší o miminko, je příčina na straně muže. Poruchy mužské plodnosti spočívají v nízkém počtu spermií, nedostatečné pohyblivosti spermií...

 celý článek

Salazopyrin

| Dotaz od: Pavlína

Rádi bychom s partnerem založili rodinu, on se však léčí s revmatickou artritidou - užívá lék Salazopyrin 2x denně. Léčba je dlouhodobá. Ráda bych se tedy zeptala, jestli...

Pavlíno, zahraniční studie na zvířatech i lidech uvádějí sníženou plodnost u jedinců užívajících sulfasalazin (účinná látka v tabletě Salazopyrinu). Tento stav je však...

Otehotneni

| Dotaz od: lucie

Chtela bych se vas zeptat, s manzelem se snazime o miminko uz asi tak 3 roky, a porad nic tak bych mela doztaz zda by ste mi neporadily neco co bych mohla uzivat .Vim ze jedna...

Doporučuji navštívit co nejdříve centrum pro léčbu neplodnosti a provedení základních vyšetření. Mezi tato vyšetření by měl patřit hormonální profil, reprodukční imunologie...

Těhotenství

| Dotaz od: Bětka | z mobilní aplikace

Skoro dva roky spíme s přítelem bez ochrany. Stále nemohu otěhotnět. Menstruaci mám vcelku nepravidelnou a někdy i bolestivou, křečovitou. V roce 2008 jsem prodělala mimoděložní...

Bětko, doporučuji navštívit centrum asistované reprodukce a provedení základních vyšetření. Ta by měla obsahovat Váš hormonální profil (3.-5. den cyklu) včetně hormonů štítné...

Šance na otěhotnění

| Dotaz od: Helena

- chci se zeptat jsem tři mesice po lalaroskopii a Hysteroskopi a měla jsem ucpaný vaječníky , po 3 měsících - jsem brala Clomifen na zvětšení foliku , teď tenhle měsíc i...

Paní Heleno, doporučuji navštívit centrum pro léčbu neplodnosti a provést tato vyšetření - u Vás hormonální profil včetně vyšetření štítné žlázy, vyšetření reprodukční...

Můj cyklus trvá 30 dní a ms 5 dní. Poslední rok mě trápí špinění (tmavě hnědý výtok často s hrudkama) a tlaky v podříšku. Začnu špinit vždy cca +- 22 den cyklu až do MS...

Paní Anno, doporučuji navštívit centrum asistované reprodukce a provést komplexní vyšetření Vás i partnera. S pozdravem prim MUDr Pavel Texl


 celý článek

Ženy se rozhodují pro mateřství v čím dál vyšším věku, muži mnohem častěji žijí nevhodným životním stylem, který jim v kombinaci s prodělanými nemocemi nebo genetickými...

 celý článek

V současné době vzrůstá počet párů, které se bezúspěšně snaží o miminko. Ve své snaze jsou stále častěji nuceny využít metod asistované reprodukce, což rozhodně není levná...

 celý článek

Po deseti letech usilovné práce spatřil světlo světa nový vynález. Nápadně připomíná těhotenský test, není však určen ženám. Jmenuje se SpermCheck Fertility Test a jedná se o...

 celý článek

Jednou z možných příčin neplodnosti v páru může být také špatná kvalita spermatu muže. Ve kterých případech je na místě využít spermií dárce a jaké další informace byste o tomto...

 celý článek

Pokud se chystáte na umělé oplodnění, jistě máte spoustu otázek. Jednou z nich určitě je, jak dlouhá bude příprava. Každý pár přichází do centra asistované reprodukce s přáním...

 celý článek

Pokud se obáváte, že byste z nějakého důvodu mohli přijít o plodnost, existuje řešení. V poslední době je stále populárnější metoda zmrazení vzorku spermatu.

 celý článek

Dostinex

| Dotaz od: Veronika

Dobrý podvečer paní Doktorko, mám zvýšený prolaktin 780 IU/L.Dostala jsem recept na Dostinex, jsem po 4.inseminaci ( veškeré vyšetření z krve v pořádku,vejcovody průchodné...

Lék můžete začít užívat již po vyzvednutí z lékárny. Lépe je užívat tablety na noc.

Jak se léčí pyospermie

| Dotaz od: Pavel

Měl byh dotaz ohledně spermiogramu ve ketrém bylo zjištěni že bych měl navštívit urologa s tím že má přeléčit Pyospermii pokud jsem to dobře napsal můj dotaz zní jak se to léčí...

Pyospermie zamená, že máte zánět (bud ve varleti nabo nadvarleti), který se musí co nejdříve přeléčit antibiotiky...proto neotálejte, pokud chcete rodinu, musí se příčina zánětu...

Nizky testosteron

| Dotaz od: emil

Je mi 31. v detstve a v puberte si ma vsetci mylili s dievcatom. v puberte som nemutoval, nemal som pubertalne spravanie ako ostatni rovesnici. vzdy som bol vysokej, stihlej...

Hladina testosteronu je skutečně při dolní hranici, chybí mi ale vyšetření volného testosteronu...tedy toho účinného ve tkáních. Podle nízké hladiny LH a FSH však nevypadá, že...

Průchodné vejcovody

| Dotaz od: Veronika

Paní doktorko, jsem po 3.inseminacích, před 4. jsem dostala clostilbegyt, na který jsem měla přehnanou reakci -( při uz mi byly nalezeny 4 folikly), z toho důvodu inseminace...

Příčin může být stále ještě mnoho, můžu zmínit např. poruchy štítné žlázy či další interní onemocnění, imunitní faktory, psychické problémy, stres, přílišná touha po dítěti...

Oplodnění po chemoterapii

| Dotaz od: Petra

Paní doktorko, mám přítele, kterému byl ve 14 letech operován nádor v levé noze a poté mu byla provedena artrodeza kolenního kloubu, je také po chemoterapii jak ozařováním tak...

U mužů a ještě v takovém časovém odstupu nebývá obvykle žádný poblém,pokud muž žije zdravým způsobem života, spermiogeneze /tvorba spermií/ je nesmírně rychlá...narozdíl od ženy...

Gynekologie

| Dotaz od: michaela

Chtěla bych se zeptat zda může mit za nasledek neplodnost když přítel jako maly měl zánět mozkovych blan a ted v dospělosti kouří a obcas pije. Může to na plodnost mit vliv?ted...

Bez vyšetření spermiogramu partera těžko řící zda je plodný .....Nosifol pro oba je dobrá rada , ale nechat si zkontrolovat spermiogram je také na místě

Chtěla bych se zeptat. Přítel byl na kontrolní spermiogram, kde mu bylo zjištěno příliš mnoho leukocytů ve spermatu..Proto ho má lékařka raději poslala k urologovi, který mu v...

Neobávejte se,Nolicin na spermie vliv nebude mít. Příjemný den

S pritelem se uz 2 roky snazime o miminko ale stale nic . oba dva jsme kuraci (cca 5-10cig. Deně) nijak nemocní nejsme jen ja trpum na polesti a zablokováni C pateře . snazi me...

Paní Terezo, doporučuji neřídit se radami gynekologa a navštívit centrum asistované reprodukce a provést vyšetření Vás i Vašeho partnera. Pro Vaši představu, u nás provádíme u...

Snaha o otěhotnění

| Dotaz od: Zuzana

Je mi 30 let.Od 18 do 28 let jsem užívala antikoncepci, nikdy jsem neměla žádné gynekologické problémy. Mám hypotyreózu, celiakii a astma, ale na vše jsem léčena a dodržuji...

Upřímně s vaší lékařkou souhlasím, ikdyž jiný lékař by třeba nesouhlasil. Raději bych podstoupila osobně IVF než laparoskopickou operaci na průchodnost vejcovodů. určitě...

Stimulace vaječníků

| Dotaz od: Jana

Zajímalo by mě, kdy se doporučuje stimulace vajčníků. Je to nezbytné, i když prokazatelně ovuluji? Po odběru krve 7. den před menstruací mi gynekolog oznámil, že je funkce...

Jano! Stimulace vaječníků nemusí mít za úkol ovulaci vyvolat, ale třeba také načasovat. Podle popisu, tedy pokud prokazatelně ovulujete, nemám pocit, že by stimulace vaječníků...

Snaha o miminko

| Dotaz od: Nikola

V prosinci roku 2014 jsem vysadili HA s touhou po miminku. Po vysazení antikoncepce, jsem měla pár zánětů močového měchýře. Ale jinak jsem zdravá. Chtěla jsem se zeptat, proč se...

Nikolo, doporučuji vám navštívit spolu s partnerem centrum pro léčbu neplodnosti a provedení základních vyšetření - u Vás hormonální profil, reprodukční imunologii, u partnera...

Chlamydide

| Dotaz od: jan

Pred 6lety jsem byl lecen na chlamidie a vylecen. Nyni se pokousime s manzelkou o mimco a nedari se. Zena byla na laparoskopii a odsrranili ji srusty vejcovodu. Spermiogram...

Pokud jste byl v minulosti pro chlamydiový zánět přeléčen antibiotiky, není důvod (pokud se infekce chlamydiemi nezjistí u vaší ženy) se domnívat, že u vás tato infekce...

Neplodnost

| Dotaz od: Štěpánka

Měla bych pár dotazů ohledně problému s otěhotněním. Pokusím se shrnout můj problém. Je mi 24 let, 9 let jsem brala antikoncepci hlavně kvůli pravidelnosti menstruace...

O otěhotnění se cíleně snažíte, proto pochopitelně můžete být těhotná.Těhotenský test zopakujte s týdenním odstupem. Diagnostická laparoskopie je standardní součástí...

Ráda bych se zeptala jaké mohou být příčiny krvácení a bolesti v prsou mimo cyklus.Je mi 36let a s manželem se již 2 roky pokoušíme o miminko,byli jsme odeslání na...

Pokud se nedostaví další obtíže, jako např. křečovité bolesti břicha, nebo pokud krvácení nezesílí, postačí kontrola u lékaře až po dovolené, v takovém případě se nebude jednat...

S manželem s...

| Dotaz od: Milena Holubová

S manželem se snažíme o potomka. Máme krátce před první stimulací na IVF (z důvodu mé anovulace). Praktický lékař našel manželovi v krvi EB virus (tato diagnóza trvá od října...

EB virosa se někdy zjistí náhodně, člověk je nositelem a ani o tom nemusí vědět a nemusí se jednat o nic vážného. Borelisa by se měla určitě přeléčit antibiotiky. Doporučovala...

Jak otěhotnět

| Dotaz od: Veronika

Dorý den, Mám problém s otěhotněním. Od 19let neberu žádnou antikoncepci (bude mi 23let) a stále nic (žádná ochrana nebyla). S přítelem chceme miminko už skoro 2roky,...Moje...

Jako první krok by bylo vhodné udělat spermiogram partnera na sexuologii ,a s výsledkem navštivit poradnu pro sterilitu,měřte si zatím bazální teploty-ráno jestě než vstanete v...

Otěhotnění

| Dotaz od: Veronika

Je mi 37 let, máme 10 letého syna. již druhý měsíc se s přítelem snažíme o miminko a stále nic, ikdyž počítám plodné a neplodné dny. dělal jsem si ovulační test a 3xmi vyšel...

2 cykly snahy o graviditu je krátká doba bylo by vhodné měřit si bazální teploty provádět ovulační testy případné vyšetření partnera na spermiogram a pokud do 6 měsíců nedojde...

Chlamydie

| Dotaz od: Jan

Cca před 2 měsíci mi byly potvrzeny chlamýdie, proti kterým jsem bojoval antibiotiky. Nakazil jsem se cca před 5 měsíci. I když mi doktorka řekla, že jsem vyléčen, teď se mi...

Jene. Pokud jste byl řádně léčen účinnými antibiotiky, tak se aktivita chlamydiové nemoci pozná podle hladiny protilátek ve Vašem těle. Pokud vymizí protilátky akutní fáze...

Dostala jsem výsledky hormonálního profilu a nejsem z toho moc moudrá. Uvedené hodnoty byly: FSH 8,58 LH 3,22 HCG 0,38 estradiol (e2) 0,14 TSH 1,17 AMH 0,98 Mohla bych...

S interpretací nepomohu, nepíšete , který den cyklu byl odběr dělán. pro otěhotnění je důležité vědět zda máte ovulaci. šanci na otěhotnění máte uplně stejnou jako jakakoliv...

Gynekologie

| Dotaz od: Aneta

Už dva roky se snažíme o miminko. Poslední čtyři roky mám menstruaci dlouhou max dva dny, ale většinou jen tak jeden den odpoledne. Doktor tvrdil, že je to antikoncepcí (kterou...

Paní Aneto, pokud se Vám nepodařilo otěhotnět za dva roky, rozhodně je na místě navštívit centrum asistované reprodukce a vyšetření Vás i Vašeho partnera. Doporučuji provedení...

Vit. doplnky

| Dotaz od: Jana

Měla bych takový dotaz, jsem po třech potratech a nyní mi dr. na imunologii mě a přítelovi měl horší spermiogram doporučila vitamín E 200, selen, zinek a hořčík...zajímalo by...

Doporučuji poradit se v lékárně o vhodnosti preparátu.na trhu je obrovské množství různých doplňků stravy a lékárníci mají obvykle lepší přehled:)v každém případě femibion a...

S manželem se pokoušíme přes 2 roky o dítě. Nyní jsme podstoupili i 1.ICSI - bez úspěchu. Manžel má velmi špatný spermiogram (asi 2spermie v 10 mikrolitrech a jen některé...

Http://www.zenska-neplodnost.cz/novinky/proc-se-spermiim-nedari-361 http://www.zenska-neplodnost.cz/novinky/muzskou-plodnost-ohrozuje-znecistene-zivotni-prostredi-252 http...

Varikokela

| Dotaz od: Tomas

Mel bych dotaz ohledne vlivu varikokely na plodnost. Mam jednostrannou varikokelu (leva strana) a zajimalo by me, jestli muze zpusobit uplnou neplodnost. Predpokladam, ze nikoli...

Varikokéla může způsobit neplodnost ve smyslu zhoršení plodnosti. Druhostranné varle bez varikokély by mělo být funkční. Patologický spermiogram je indikací k léčbě varikokély

Hormonalni profil vysvetleni

| Dotaz od: Gabriela

Rada bych se zeptala na vysledky hormonalniho profilu,ktery jsem si nechal udelat 5. den cyklu. Je mi 37 let a hodnoty jsou takove: Estradiol 464 pmol/L ,17-OH Progesterone 2...

Ve výsledcích nevidím nic zvláštního. Jedině nevím, jaké normy u vás používají na prolaktin. Hezký den

Ph ejakulátu

| Dotaz od: Martina

Měl bych dotaz ohledně PH ejakulátu. Moje PH ejakulátu je podle SPG zpravidla v rozmezí 8,2 až 8,5 - tedy příliš zásadité. Výsledky těchto SPG jsou špatné, až 98% špatná...

V zásadě jste si na první dotaz již odpověděl sám, koneckonců i Vaše výsledky spermiogramu to doakzují. Tedy ano- pH má vliv na kvalitu spremií a hlavně jejich pohyblivost...

Tehotenstvi

| Dotaz od: Inna | z mobilní aplikace

Jiz 4rok ky se s pritelem snazime o dite a nic. Chtela bych se zeptat kde se ministimulace provadi a zda se mohu zaregistrovat k vysetreni? Jsem z prahy. Dekuji inna

4 roky jsou dlouhá doba, musí se provést důkladná anamnéza ,hormonální vyšetření, spermiogram, vyšetření ovulace, a pak se stanoví další postup. To jsou vyšetření , kterou by...

Kvalita spermatu

| Dotaz od: pedesa

Dobrý dne, můj partner má na pohled normální sperma. Všimla jsem si však, že netvoří skrvny či hrudkovitý povrh(neslepí se) na prostěradle, kapesníčku atd. Dalo by se z toho...

Podle tohoto se určitě posuzovat kvalita nedá. Jedinou možností je vyšetření spermiogramu.

Žilky na šourku

| Dotaz od: Ondřej

Na šourku mám již delší dobu (3-4roky) žilky, nejsou vůbec výrazné a na první pohled neviditelné. Často zmizí. Jsou dost malé a např. obrázky varikokély jsou dost často proti...

Spermiogram lze dnes odečíst ve většině nemocnic. Určitě Vám poradí na místní urologii. Viditelné žíly, které pochází z nitra šourku jsou varikokélou vyššího stupně.

Řadu let se hovoří o stále klesající plodnosti mužů. Zajímavé jsou především posuny kritérií mužské neplodnosti. Jaké jsou hlavní příčiny tohoto trendu a souvislosti s...

 celý článek

Clostilbegyt

| Dotaz od: Markéta

S přítelem se již 13 měsícu snažíme o miminko.Přítel ma spermiogram v pořádku.ja byla zatím jen na vyšetření prolaktinu a ten mám v pořádku..Bohužel od vysazení HA sem neměla...

Na štítnou žlázu by Clostilbegyt vliv mít neměl, přesto bych doporučovala kontrolu na endokrinologii- snížená funkce štítné žlázy je jednou z mnoha příčin neplodnosti,

Zdravim pane doktore, rad bych tento dotaz smeroval pro praktickeho lekare nebo lekare, ktery zna jeho kompentce. muj zdravotni problem je pro endokrinologa avsak kvuli tomu...

Bohužel si myslím, že praktický lékař Vám zde mnoho nepomůže. Uvedené léky sice teoreticky předepsat může, ale neuhradí je pojišťovna, protože jsou vázány na odbornost...

Chtěl bych se zeptat, zda moje přítelkyně může otěhotnět potom co jsem šáhl na ubrousek se spermatem a pak až po několika minutách šel uspokojit svou přítelkyni ruce jsem si...

OTĚHOTNĚT MŮŽE!!! Jistě je menší, pravděpodobně výrazně menší, risiko, než kdybyste ejakuloval do pochvy své přítelkyně, ale rozhodně není vyloučené. Jednak jsou spermie...

Neplodnost

| Dotaz od: Linda

Mám pár otázek ohledně (asi) neplodnosti.. Je mi 24 let. V 18 jsem byla závislá na drogách 1rok, od té doby jsem čistá, nekouřim ani nepiju, sportuji, jím zdravě.. Ale máme s...

První krok je návštěva Vašeho gynekologa který provede základní vyšetření u vás,partnera odešle na spermiogram případně zahájí léčbu,bude li situace složitější pošle vás do...

Lecba neplodnosti

| Dotaz od: Adéla

Letos mi bude 30, priteli 33, o dite se snazime rok a ctvrt. Minuly tyden mi byla naplanovana IVI, ale nedoslo k ni, kvuli velmi spatnemu spremiogramu partnera( i v predchozich...

Paní Adélo, nevím, jaká všechna vyšetření máte provedena, ale my doporučujeme před zahájením jakékoliv léčby vyšetření hormonálního profilu, reprodukční imunologie, vyloučení...

Erekce

| Dotaz od: Jiří

Je mi 22 let . Uz minimalne dva roky, mam problem ze neudrzim erekci vice jak dvakrat po vyvrchleni. Drive jsem mohl treba 5krat. Posiluju a byla mi zjistena variokela. Muze mit...

I u normálního zdravého muže dochází vždy po ejakulaci k latentní fázi, kdy po určitou dobu není možná další erekce i přes silné dráždění. Po této době vše funguje zase správně...

Vysazení hak a neplodnost

| Dotaz od: Klára

Můžu se zeptat na jednu věc prosím.. 7 let jsem brala antikoncepci našla jsem si nového přítele ten mi řekl ať to vysadim a že se pokusíme o miminko.. už je to 10 měsíců co...

Kláro, antikoncepcí to jistě není, doporučuji provedení vyšetření Vás i Vašeho partnera, zejména Váš hormonální profil, PCT test, spermiogram, ...pak se uvidí podle výsledků...

Otěhotnění

| Dotaz od: Lucie

Už 6 měsíc se snažíme o miminko? Jenže se nám nedaří je možné požádat o hormonální testy, nejsem si jistá zda ovovuji.. Podle ovulační testů asi ne. Beru vitamíny Femibion..tak...

Paní Lucie, vyhledat odborníka a provést alespoň základní vyšetření se doporučuje po 1 roce (u žen mladších 35 let) nebo po půl roce (u žen starších). Vyšetření je ale...

Spermie

| Dotaz od: pelikan

Rád bych se zeptal, jak dlouho vydrží spermie "živé" (schopny oplodnění) v lubrikovaném kondomu. Mohou přežít v kondomu např. desítky minut..či hodin? Snižuje se kvalita spermií...

Procentuelně to nejde vyjádřit, spermie ve vhodném prostředí může přežívat i několik dní, v kondomu nějakou dobu v ejakulátu budou přežívat příjemný den

Policystické vaječníky

| Dotaz od: amilie

Nevím jestlý tuhle otazku položím spravně ale chtěla bych se zeptat jde nějak poznat nebo zjístít stav mých vajíček ve vaječnících míslím ti jestlý jsou života schopna nebo zda...

Obratte se na specializovanou ambulanci, gynekologické endokrinologie - kam váš problém spadá, kde by vám mohli poradit a pomoci. Syndrom polycystických vaječníků potřebuje...

Snaha o početí

| Dotaz od: Renata

Rok a půl se snažíme o početí. Přítel spatný spermiogram ( špatná morfologie spermií) a u mě zjištěna genetická vada vaječníků. Mám za sebou tři neúspěšná IUI a jedno IVF...

Renato, čtyři stimulace opakovaně za sebou nedoporučuji. Při slabé odpovědi je možné jednou stimulaci zopakovat, ale pak doporučuji 3 měsíce. Zajímalo by mne, kolik máte let...

Rád bych se zeptal na váš názor ohledně mého dlouho-trvajícího problému. Chodím od mých 19 let k urologovi jednou za 4 měsíce pravidelně s vracejícím se zánětem nadvarlete...

Zvýšené riziko opakovaných zánětů existuje při poruše funkce dolních močových cest. Funkce dolních močových cest by se měla důsledně vyšetřit. Mohlo už dojít k poškození varlete...

Léčba neplodnosti

| Dotaz od: Petra

Již třičtvrtě roku se snažím otěhotnět. Hodnota TSH je 1,01. Je to optimální, nebo bych měla změnit léčbu? Děkuji

Paní Petro, TSH 1,01 je normální, doporučuji došetřit volný fT4, a pokud budou výsledky abnormální, pak vyšetření endokrinologem. Dále doporučuji důkladné vyšetření obou...

Nemohu otěhotnět

| Dotaz od: Petra

Vážená paní doktorko, ráda bych se s Vámi poradila a slyšela váš názor. S manželem se snažíme již 3,5 roku o miminko, on podstoupil spermiogram a já laparoskopii.Oba dva jsme v...

Případy jako je ten Váš, jsou opravdu běh na dlouhou trať. Upřímně nezabývám se přímo programy IVF, ale pokusím se Vám odpovědět: 1.spermiogram se zásadně nemění, pokud není...

Laparoskopie + otěhotnění

| Dotaz od: Milada

Od 12 let mám potíže s velmi silnou a bolestivou, tehdy i nepravidelnou menstruací. Ve 14 letech jsem skončila kvuli tomu i v nemocnici. Na tento problém mi nasadili...

Milado, doporučuji navštívit centrum asistované reprodukce a provedení základních vyšetření - hormonální profil, reprodukční imunologie, spermiogram u partnera, apod...

Iui a utrogestan.

| Dotaz od: Matina

Prosím o radu. Moje situace: 1. těhotenství vpořádku, poté po půl roce snažení těhotenství a spontání potrat v 7tt. Nyní po roce snažení jsme podstoupili IUI. Manžel lehce...

Utrogestan vám může více prospět než uškodit, podpoří vaječník v tvorbě hormonů (bude vyšší hladina progesteronu, předp.že lékař nedělal hladiny hormonů, proto nevíte, jestli je...

Potraty přítelkyně

| Dotaz od: Martin

S přítelkyní se pokoušíme o dítě, ale již davkrát potratila v 7. týdnu. Porvé otěhotněla hned po vysazení antikoncepce, podruhé po třech mesících. Doktor nám žadný důvod neřekl...

Pane Martine, doporučuji provedení spermiogramu a tak testu integrity DNA spermií (více si můžete přečíst zde http://www.sanatoriumhelios.cz/funkcni-testy-spermii). U...

Operace kyly

| Dotaz od: Hedviga

Pane doktore mam na vas dotaz, s manželem se snažime o miminko 4 roky neuspešne u me je vše v pořadku u manžela zjistili varikokelu když se chtel objednat na urologii na operace...

Hedvigo, přítomnost obou poruch (kýla i varikokéla) je možná. Po operaci kterékoli z poruch by se spermiogenese neměla ani zhoršit, ale ani se výrazně nezlepší. S těhotněním...

Otěhotnění po laparoskopii

| Dotaz od: Tereza

V půli července jsem prodělala laparoskopii kvůli cystě na vaječníku, byla mi ale při ni i odstraněna endometrioza III. stupně. a také část vaječníku mi byla odebrána. S...

Paní Terezo, doporučuji provedení kontrolních vyšetření, zejména spermiogramu u partnera, případně PCT testu, dále pak hormonální profil a reprodukční imunologii u Vás...

Profertil

| Dotaz od: Zdenka

Manžel trpí cukrovkou I. typu. Kvůli velmi špatnému spermiogramu mu lékař doporučil PROfertil. Je ale velmi drahý. Není nějaká adekvátní náhrada? Na pohyblivost mu pomohla Maca...

Milá paní Zdenko, vážím si Vaší důvěry. Nevím, s kým manžel řeší své trápení, určitě by bylo dobré provázat diabetologa s andrologem. Doporučení léků musí být vždy "na míru...

Chtěl bych Vás požádat o odborný názor na svůj problém. Potýkám se již několik měsíců s bolestí v oblasti skrota a podbřišku. Jelikož mám již několik let diagnostikovanou...

Spermiogram se mohl klidně zhoršit skokově i při stejné varikokéle. Varikokéla diagnostikovaná na jedné straně by neměla dělat potíže na straně druhé. Varikokéla se projevuje...

Snaha o otěhotnění

| Dotaz od: marky

Je mi 30 let a jako 18ti leta jsem byla uz ve 4 mesici kdyz mi zjistili ze nosim mrtvy plod pote jsem mela infekci kterou mi lečili v moste. Pak o 3 roky pozdeji jsem byla...

Nevím, která všechna vyšetření máte provedena, ale za základ pro rozhodnutí o dalším postupu považuji tato vyšetření: U ženy hormonální profil 3.-5. den cyklu, vyšetření...

Teratozoospermie

| Dotaz od: Hana

S přítelem se už rok snažíme o miminko, stále bezúspěšně. Proto si nechal udělat spermiogram a zjistili mu, že má Teratozoospermie. Chtěla jsem se zeptat, co to znamená pro...

Váš přítel má 70% spermíí poškozených, mají odlišný tvar od normálu.toto poškození bývá multifaktoriální (nezdravý životní styl, stres, nevhodná strava apod.), často bývá...

Clostilbegyt

| Dotaz od: Zuzana

Snažíme se s manželem o naše druhé dítko. Můj gynekolog mi dělal UZ a zjistil, že mi asi nedozrává vajíčko a nasadil clostilbegyt. Nevyšetřil ani manžela a ani víc mě, krom...

Nelze posoudit,zda clostilbegyt ano či ne, neznám Vás dostatečně. Manžel by měl mít spermiogram, ale pokud je UZ prokázáno, že neovulujete (opakované UZ v jednom cyklu), pak je...

Neplodnost

| Dotaz od: Gabriela | z mobilní aplikace

S pritelem se o miminko snazime teprve 5 mesicu. V zari mi bude 39,proto jsme si nechali hned udelat zakladni vysetreni. Partneruv spermiogram zcela v poradku. Muj hormonalni...

Na první otěhotnění je věk 39 let vysoký. S jakou pravděpodobností otěhotníte spontánně vám nikdo neřekne. Váš lékař má pravdu, že byste mohli čekat a propást věk úhrady...

Test plodnosti

| Dotaz od: Dominika

Ráda bych se zeptala, mohla bych nechat otestovat svou plodnost přestože se o dítě ještě nesnažíme? Moc mi na tom záleží, protože jediné, co si do budoucnosti přeji je mít dítě...

Otěhotnění je možné již v následujícím cyklu po vysazení antikoncepce. Test plodnosti jako takový neexistuje, u muže je možno provést spermiogram který dá jasnou odpověď o...

Nedaří se otěhotnět

| Dotaz od: Eliška

S manželem se půl roku snažíme o druhé dítě. První jsme počali po roce a půl snažení, kdy mi byla zjištěna zvýšená hladina prolaktinu. Po užívání léků na snížení jsem do měsíce...

Paní Eliško, hormonální profil není dostatečným vyšetřením. Doporučuji také vyšetření reprodukční imunologie a u partnera spermiogram včetně tzv. funkčních testů (více najdete...

Laparoskopie před ivf

| Dotaz od: Helena

Chystám se na IVF, důvodem je zřejmě výrazně patologický spermiogram partnera, u mě bylo provedeno pouze UZ vyšetření a hormonální profil, vše v pořádku. Můj gynekolog mi ovšem...

Nevím,jak moc Vám mohu poradit, vůbec neznám Váš zdravotní stav a nemám k ruce Vaše výsledky.záleží hodně na ultrazvuku, možná bych místo laparoskopie volila hysteroskopii...

Nárok na lázně

| Dotaz od: Katka

Chtěla jsem se zeptat, jestli mám nárok na lázně při léčbě neplodnosti. Mám za sebou 1 IUI a 1 IVF neúspěšně, hysteroskopii. přítel má spermiogram hraniční. Mám pojišťovnu 205...

Neplodnost se řadí mezi choroby indikované k lázeňské terapii. To, jestli splňujete všechny podmínky, posoudí Váš ošetřující lékař. V případě, že podá návrh na lázeňský pobyt...

Loukospermie

| Dotaz od: Lucie

Již rok se snažíme s přítelem o mimi. Přítel měl spermiogram téměř v pořádku-byla mu diagnostikována leukospermie, jinak je vše v pořádku. Je možné že kvuli leukospermii se nám...

Ano,může to být překážka v otěhotnění, znamená to přítomnost zánětu v pohlavních orgánech-prostata,varle,nadvarle případně v močových cestách,je potřeba vyšetřit,lokalizovat...

Ráda bych se na Vás obrátila s dotazem. Je mi 29 let a byl mi v současné době v CAR diagnostikován Syndrom polycystických vaječníků (PCOS), genetika by měla být v pořádku...

Veroniko, před rozhodnutím, jak postupovat dále doporučuji provedení PCT (postkoitální test) a doplnit veškerá možná vyšetření (chlamydiová infekce, celiakie, imunologické...

Revmatoidní faktor

| Dotaz od: Drahuše

Chtěla jsem se zeptat má pozitivní revmatoidní faktor vliv na otěhotnění.Už 3 roky se snažíme otěhotnět a stále nic.Já jsem po operaci cysty,naděla mi pěknou paseku,měla jsem...

Vliv mít může.až se upraví, neměl by být problém,pokud není jinde.spíše aby se neopakovaly cysty,mohou mít vliv na cyklus.

Intrauterinní inseminace

| Dotaz od: Pavlina

Chtěla jsem se zeptat na Váš názor ohledně IUI. U mě nebyl zatím zjištěn žádný problém, včetně hormonálního profilu, ale můj cyklus je cca 45 dní. Přítel byl na spermiogramu...

1) dle mého názoru ve Vašem případě IUI rozhodně smysl má, myslím si že je dokonce velice vhodnou variantou 2) předcházející nemoc na spermiogram částečný vliv může mít- záleží...

Těhotenství

| Dotaz od: Drahuše

Chtěla jsem se zeptat má pozitivní revmatoidní faktor vliv na otěhotnění.Už 3 roky se snažíme otěhotnět a stále nic.Já jsem po operaci cysty,naděla mi pěknou paseku,měla jsem...

Sám o sobě revmatoidní faktor nemá na otěhotnění vliv,spíše bych videl problém v té operaci cysty i když je to od ní krátký odstup,než aby se efekt dal zhodnotit .Prednizon...

Již půl roku se s manželem snažíme o miminko, ale stále se nedaří. Trpím záněty (svědění, pálení, bílý hrudkovitý výtok) záněty se opakují buď to každý měsíc, nebo každý druhý...

Opakující se zánět je třeba cíleně a dostatečně dlouho přeléčit. Podle vašeho popisu projevy onemocnění nejspíše svědčí pro kvasinkovou infekci. Vhodné by však bylo provedení...

Nizka hladina progresteronu

| Dotaz od: Sienna

Pokousime se 2 roky o miminko a nevede se nam. Byla me zjistena nizka hladina progresteronu - 21 den odber a to 15.2 nmo/L. = 4.8 ng/mL. Ostatni je v poradku az na dve cysty...

Dle Vašeho popisu máte problém s ovulací. Progesteron se tvoří ve žlutém tělísku po ovulaci, jestliže k ovulaci nedojde nebo po ovulaci dojde ke krvácení do žlutého tělíska...

Sperma

| Dotaz od: Michael

Již jednou sem vám sem psal ohledně hrudek ve spermatu tak se chci ještě jednou zeptat jestli to může mít vliv na plodnost a čím by to mohlo být způsobeno jestli nákým zanětem...

Infekce je málo pravděpodobná jako příčina. Pokud chcete odpověď na Vaše otázky, tak si nechte vyšetřit spermiogram

Odstranění zánětlivých vejcovodů

| Dotaz od: Zuzana, 30 let

S manželem se už delší dobu snažíme otěhotnět. Spermiogram nám odhalil, že manželovy spermie jsou "líné", proto začal užívat doporučené vitamíny. Můj hormonální profil je v...

Vše, co jste napsala, je pravda. Pokud jsou vejcovody pozánětlivě neprůchodně, je opravdu lepší je odstranit. Přesto bych ale doporučoval konzultaci s ošetřujícím gynekologem...

Enterokok

| Dotaz od: Michaela

S partnerem se snažíme marně již rok a půl o miminko, tak že jsme se rozhodli pro umělé oplodnění. Po vyšetření spermiogramu partnera, se partner dozvěděl, že při vyšetření...

Věřím, že stejně jako partner, i vy budete důkladně vyšetřena před podstoupením cyklu umělého oplodnění.

Ivf

| Dotaz od: L.

Je mi 31 let, mam poruchovou ovulaci a endometriosu, pritel ma velmi spatny spermiogram.. Bylo nam rovnou doporuceno IVF?Myslite ze jsou i jine moznosti nebo je lepsi neztracet...

Doporučuji doplnit další vyšetření. U každého páru před zahájením jakékoliv léčby provádíme následující vyšetření - u ženy hormonální profil včetně hormonů štítné žlázy, AMH...

Penester

| Dotaz od: Jiří

Na léčbu androgenní alopecie mi byl doporučen Penester a to z důvodu látky finasterid, která účinně snižuje hladinu dihydrotestosteronu v krvi i v prostatě. Je mi 23 let...

Pokud byste se podíval do příbalového letáku takového "obyčejného" léku, jako je např.aspirin, žasl byste. Nežádoucí účinky nejsou ale vypsány proto, aby se jich lidé obávali a...

Neplodnost

| Dotaz od: Sabina

2 roky se s manželem snažíme o 2.dítě. Nyní je mi 35 let, máme již 7 letou dceru, počata téměř hned a bez problémů.Absolvovala jsem laparoskopii, hysteroskopii. Vše v pořádku...

Paní Sabino, vzhledem ke dvěma neúspěšným rokům vám doporučuji obrátit se na centrum asistované reprodukce a podstoupit i s manželem důkladné vyšetření. Pokud máte zájem...

Enterobacter cloacae

| Dotaz od: Martin

Při kontrolním vyšetření na spermiogramu mi byl objeven Enterobacter cloacae a Enterococcus faecalis. Chtěl bych se zeptat, co je to za bakterie a jaké potíže způsobují? Ptám se...

Ve spermatu je bakteriální nález téměř vždy. záleží na způsobu odběru. Nijak bych se tím nezabýval.

Je mi 27 let a asi rok a čtvrt se s manželem snažíme o první dítě. Od vysazení antikoncepce (brala jsem ji nepřetržitě deset let) mám problémy s menstruací-buď se nedostaví...

Ne,operace tříselné kýly na průchodnost vejcovodů by vliv mít neměla. Příjemný den

U gynekologa mi byl udělán krevní odběr a zjistilo se toto: Prolaktin 8,3ng/ml CA125 4.8 U/ml TSH 2,13mlU/l T4-volný 11,0 pmol/l AB/thyreoperoxidáza 117,8 lU/ml Ten...

Samotná pozitivita této protilátky proti štítné žláze by poruchu plodnosti způsobovat neměla. Na endokrinologii Vás poslali proto, že tento výsledek napovídá, že časem by mohlo...

Bojím se že nemohu mít děti

| Dotaz od: Jiří

Mám takový problém,sportuji a už jsem hodněkrát dostal florbalovým míčkem do penisu,varlat.Asi tak 2 měsíce zpátky mě semeno normálně vystříklo,ale teď když mám pocit že...

Není to nutně příčina neplodnosti. Pro jistotu si můžete nechat vyšetřit spermiogram. Schopnost oplození však závisí na obou partnerech

Pritel podstoupil spermiogram, ale bohuzel nebyli nalezeny zadne spermie, je to mozne tim, ze sperma bylo starsi vic jak tyden? Dekuji

Po ejakulaci (pokud zůstane sperma na vzduchu) zůstává ještě za 10-15 minut více než 50% spermií živých, po uplynutí dvaceti - třiceti minut už rychle hynou. Dá se říci, že...

Fosfolipidový syndrom

| Dotaz od: HJ



Neplodnost

| Dotaz od: Lucie Źebroková

Chtěla bych se zaptat na váš názor a posudek. S manželem jsme celkem 9 let z toho 3 a pul roku jsme manželé.Tedy od svatby se snaříme o dítě už 3 a pul roku a pořád nic. Manžel...

Srůsty mohou být příčinou neplostnosti. Ve Vaší situaci bych doporučoval znovu spermiogram u manžela a u Vás znovu vyšetření na gynekologii. V případě, že by se vyskytly nějaké...

Plodnost

| Dotaz od: Vilma

S přítelem se snášíme o dítě skoro rok a stále nic, byl na spermiogramu a zjistili mu že z 1 800 000 má plodných 40% tak jaká je šance že budeme mít miminko ? Děkuji za odpověď

Pokud se snažíte již rok otěhotnět nejlepší cesta je navštívit poradnu pro sterilitu která je při větších lůžkových zařízeních,samotný počet spermii nedá jasnou odpověď...

Neplodnost je dnes problémem nejen žen, ale také mužů. Vyšetření ejakulátu a stanovení hodnot spermiogramu je proto základním ukazatelem, který pomáhá řešit problémy s...

 celý článek

Kritéria neplodnosti

| Dotaz od: radka oličová

Ráda bych se zeptala, jaká jsou kritéria neplodnosti, po jaké době bezúspěšného snažení otěhotnět, bych měla jít k lékaři a jaká vyšetření budem muset s manželem podstoupit...

Obecně: do 35 let věku ženy, pokud neotěhotníte po intenzivním 1-ročním snažení, už je načase jít se poradit ke gynekologovi nebo rovnou do reprodukčního centra, i bez...

Otěhotnět po antikoncepci

| Dotaz od: marcela

Obracím se na vás s dotazem jaká je nejdelší doba čekání než se tělo vyčistí od antikoncepce? Brala jsem léta HARMONET, po té mi předepsal doktor PRAMINO, prášky jsem vysadila...

Otěhotnět můžete hned po vysazení antikoncepce. Tělo již máte zbavené hormonů. Navíc ne každý cyklus můžete obvykle otěhotnět, často se stává, že až tak každý 6.až 7. měsíc...

Kartagenerův syndrom

| Dotaz od: katka

Muj pritel ma kartageneruv syndrom.dle doktoru a literatury vim ze ma nepohyblive spermie.bohuzel ve spermiogramu se mu nachazeji spermie sporadicky.pritom by jich melo byt...

Vážená slečno Katko, léčba mužské neplodnosti způsobené ciliární dyskinezí spočívá ve využití metod asistované reprodukce, a to konkrétně metody intracytoplas­matické injekce...

Meningitidu

| Dotaz od: Jaroslav

Prodělal jsem meningitidu už mám 4 roky klid ale lékař měl říct matce že po této nemoci mohu být neplodný, tak bych se rád chtěl informovat zda je to tak či ne... Pořád mi to...

Samotná meningitida není příčinou neplodnosti. Záleží na komplikacích průběhu a na původci onemocnění. Nechte si udělat spermiogram...

S přítelem jsme se rozhodli pro miminko. V létě mi bude 26, HA beru od necelých 18let, začínala jsem s Jeainne, nyní mám asi tři roky z důvodu migrén Belaru. Ráda bych se...

O otěhotnění se můžete pokoušet ihned v prvním cyklu po vysazení hormonální antikoncepce. Jste oba zdraví, tak lze předpokládat, že máte opravdu velké šance na to počít dítě do...

Těhotenství

| Dotaz od: Zuzana Hynková

Již skoro rok se s přítelem snažíme o miminko. Já mám převrácenou dělohu (vím, že to není nic zásadního) a příteli teď zjistili cukrovku 1.typu a musí si píchat inzulín. Ráda...

Cukrovka plodnost negativně ovlivňovat může. Jak je tomu u vašeho přítele se dá zjistit poměrně jednoduchým způsobem - provedením spermiogramu. Pokud se o miminko snažíte už...

Léčba varikokély

| Dotaz od: Luděk

Je mi 17 let a asi 2 roky mám oboustranou varikokélu 2. stupně (na obou varletech). Za 2 týdny jdu na perventivní vyšetření takže to paní doktorce jistě řeknu, ale upřímně...

Vaší situaci je samozřejmě nutné zvažovat individuálně a podstatné je Vaše přání, pokud ale máte jasnou varikokélu a přece jen určité potíže (pocit "přehřátí", který popisujete...

Otěhotnění mimo plodné dny

| Dotaz od: Magda

Pane doktore,něco přes rok se snažíme o miminko cyklus mám pravidelný 28dní,jak přesně se vypočítávají plodné dny?u každé ženy je to přece jinak u mě se objevilo vajíčko 15den...

Jestliže se snažíte již déle než rok, je nutné, abyste navštívili centrum asistované reprodukce a byli oba řádně vyšetřeni a ev. léčeni. Pár, který se rok neúspěšně snaží o...

Infertilita

| Dotaz od: Koukolíková

V roce 2011 a 2013 mi byl odstraněn děložní polyp. Nyní se snažíme o miminko a nedaří se, začali jsme docházet do kliniky IVF, kde mi byla zjištěna cysta na vaječníku. Z tohoto...

Paní Martino, bylo by vhodné lépe vyšetřit Vás i Vašeho partnera. U nás u každého páru před zahájením jakékoliv léčby provádíme následující vyšetření - u ženy hormonální profil...

Hrudky v ejakulátu

| Dotaz od: Martin

Posílám fotku s takovými hrudkami, které jsem vybral z ejakulátu, ale bylo jich mnohem víc, zajímalo by mě jestli je to normální a nebo jestli to není nějaký zánět a co bych s...

Ejakulát na vzduchu hrudkovatí. Není to nenormální. Pokud byste chtěl znát kvalitu ejakulátu, tak musíte podstoupit spermiogram

Masturbace bez sperma

| Dotaz od: Oldrich

Je mi 15 let (zanedlouho 16 let)... kdyz masturbuji tak mi nestrika sperma ale jen trochu vytece ten bilej, lepkavej vytok (sperma).. ale takhle to maj prece deti cca ve 12-ti...

Ad žlutá bulka: nepropichovat. Navštivte urologa nebo kožního lékaře, nejspíš se jedná o retenční cystu mazové žlázy, ale to opravdu bez obrázku nevím (retenční cysta znamená...

Ivf nebo ket

| Dotaz od: Jolana

Čeká nás IVF - mě se netvoří folikuly a přítel má špatný spermiogram. V repro centru mi bylo navrženo IVF + ICSI, poté genetika embria PGD a zmražení. Poté rozmražení a KET...

Genetika chvíli trvá, není to hned a nestihlo by se implantovat vajíčko. Proto kryokonzervace. Možná je konzultace jiného IVF centra. Osobně si netroufám tvrdit, co je více...

Nedaří se otěhotnět

| Dotaz od: Lucie

Přeji dobrý den, ráda bych Vás požádala o Váš odborný názor a případné další doporučení, co dál. Na konci ledna 2010 jsem po 8 letech vysadila hormonální antikoncepci...

Ve vašem případě bych rozhodně doporučila řídit se radami lékaře, užívat všechny léky, které dostanete a k tomu přidat rehabilitační cvičení dle Mojžíšové, které již pomohlo...

Neschopnost otěhotnět je v dnešní době poměrně častou záležitostí. Pokud již pár vyzkoušel všechny "zaručené" rady, možná je čas začít uvažovat o návštěvě centra asistované...

 celý článek

Neplodnost

| Dotaz od: Světlana

S manželem se přes rok a půl pokoušíme o dite, neúspěšně. Spermiogram vyšel na 1% šance (71000 kvalitních spermii a 2% s normální morfologii). Já AMH 1,86 a Folikulost.hormon 6...

Paní Světlano, vzhledem k délce snahy o graviditu doporučuji navštívit kvalitní centrum asistované reprodukce a provést komplexní vyšetření příčiny neplodnosti. Výsledky...

S manželem se již rok a půl snažíme o miminko. Po roce nás má doktorka poslala na spermiogram, který nevyšel úplně dobře, a proto nám bylo doporučeno umělé oplodnění. Genetické...

Dle výsledků , které jste naspsal se opravdu jedná o subklinickou hyperthyreosu, která mohla vznikout na autoimunitním podkladě. Další postup závisí i na tom, jestili sama...

Ivf

| Dotaz od: Ivana

Jsem krátce po 2. neúspěšném IVF. Přemýšlím o všech verzích neúspěchu, mám Enodometriozu 4. stupně. 1. IVF -krátký protokol proběhl kompletně špatně (zavádělo se velmi slabé...

Paní Ivano, krevní skupina při snaze o otěhotnění nehraje roli. Ani krevní skupina Vašeho partnera. Nepíšete, jaká máte provedena vyšetření. U nás u každého páru provádíme...

Chtela bych se zeptat.Uz 3 roky se snazime s pritelem o dite.Minuly rok jsem otehotnela ale bohuzel mimodelozne.Zijeme v Anglii.Po mimodeloznim tehotenstvi jsem nebyla na zadne...

Paní Anno, doporučuji navštívit centrum asistované reprodukce, doplnit vyšetření Vás i Vašeho partnera a dle výsledků postupovat dál. U nás provádíme u všech párů před...

Clostilbegyt u muže

| Dotaz od: Pavla

Partner má velice špatný spermiogram (počet spermií 1 mil,100% špatná morfologie, 25% pohyblivost). Po hormonální i genetické stránce je v pořádku. Pan doktor mu naordinoval...

Jde o v tomto případě často používaný preparát, který by se měl vyzkoušet. Efekt mívá, ale obvykle prakticky nedojde k vyléčení neplodnosti a nějaká metoda asistované reprodukce...

Strach - nk buňky

| Dotaz od: Ilona

S manželem se snažíme o miminko 4 měsíc.Je mi 29 let a manžel má 30 let.zatím se bohužel nepodařilo.Trpím gynekolog.mykózami.V lednu jsem byla na imunologii,kvůli astmatu - mám...

Není možné izolovaně bez dalších vyšetření a imunologických souvislostí usuzovat, že zvýšená hladina NK buněk způsobuje vaši "údajnou" neplodnost. Neplodnost se označuje až rok...

Malá varlata

| Dotaz od: Anna K.

Paní doktorko, Snad přece jen..když už Vás otravuji..odpusťte... Abnormalita se Vám tedy nejspíše vzhledem k jiným správným funkcím nezdá.. Vypadá to tedy, že by mohlo...

Říká se, že v medicíně je všechno možné - nelze 100% vyloučit, že je přítel v pořádku, ani že je přítomen nějaký problém. Jak jsem psala minule, jediný, kdo Vám to může říct je...

Můj problém je,že se 7měsíců snažíme s přítelem o otěhotnění,ale nedaří se nám.Je mi 32let,mám již dvě děti,přítel zatim děti neměl.Byl na spermiogramu u něj je vše v pořádku...

Problém může být ve vaší nepravidelné menstruaci, ale možná ani o žádný problém nepůjde a vy spontánně otěhotníte během dalších měsíců. Za neplodný se považuje pár až po roce...

Sekundární neplodnost

| Dotaz od: Zuzana

Vážený pane doktore, je mi 33 let, mám 4-letého syna (počat bez problémů, přirozeně). Snažíme se s manželem (42 let) již skoro 2 roky o druhé dítě, zatím bohužel bez úspěchu...

Na Vašem místě vych asi již uvažoval o IVF,čas utíká příjemný den

Těhotenství

| Dotaz od: Iveta

Už přes rok se s manželem snažíme o miminko,ale zatím bez úspěchu.Manžel má spermiogram v pořádku a mě doktorka dala dostinex na snížení prolaktinu(jen na měsíc),clostilbegyt a...

Vyčkejte plánovanou kontrolu u vaší gynekoložky.Neužívejte léky typu Ibuprofenu-snižují možnost otěhotnění.

Cystická fibrosa

| Dotaz od: Maruška

Mám 16 rokov,moj priateľ 17, od 10-tich rokov má diagnostikovanú cystickú fibrózu. Má alergiu na peľ, musí užívať inhalátor. Čítala som o cystickej fibróze na nete, muži sú vraj...

Spermiogram mu určitě nedělali, je pravda, že muži s touto diagnozou mají s plodností problém, ale nemusí být ve 100% neplodní. Chlapci z touto diagnozou děti nemívají, není jim...

Marná snaha o dítě

| Dotaz od: Andrea

Chtěla bych se Vás zeptat, docela mě i mého přítele už to delší dobu trápí, protože oba bychom miminko moc chtěli. V listopadu loňského roku jsem potratila (v 1. trim.), znovu...

Paní Andreo, doporučuji navštívit centrum asistované reprodukce a provést vyšetření Vás i Vašeho partnera. U nás u každého páru před zahájením jakékoliv léčby provádíme...

Krvácení

| Dotaz od: Lucie

Mám takový problém. Koncem zářá jsem měla samovolný potrat v 5. týdnu, vajíčko odešlo s krví a doktorka neshledala důvod k revizi delohy. Pro upravu cyklu mi naordinovala...

Postup lékařky je správný, může být neprav.špinění.pokud se "snažíte " rok, bylo by možná na místě kontaktovat,po dohodě s gynekoložkou, centrum asitované reprodukce event.další...

Bude mi 17 a má malý penis( normálně 6 cm s erekcí 11 cm) je to normální? vyroste ještě? Dále mám problém s erekcí, nikdy nemám plnou erekci - penis není plně tvrdý a je i...

Penis v erekci v délce 11cm je sice menší, ale v 17 letech to není definitivní velikost. Kvalita erekce se dá dobře poznat při pohlavním styku. Nutně mít erekci každé ráno...

Endometrioza a iui nebo ivf

| Dotaz od: Ivana

Mám endometrozu 3. stupně. Každým rokem chodím na laparoskopické odstranění ložisek. S přítelem jsme se rozhodli pro miminko už před rokem a stále se nám to přirozenou cestou...

Na vašem místě by bylo nejlepší mít operační protokoly z laparoskopiíí a navštivit centrum asistované reprodukce, kde vám po prohlédnutí nálezů a vyšetření nejlépe poradí...

Mám syna, kterému je dnes 12 let. V 18 měsících života mu byl zjištěn oboustranný kryptorchismus. Vzhledem k tomu, že v té době trpěl febrilními záchvaty, které se později...

Martine. Nesestouplá varlátka se diagnostikují ještě v porodnici. Do třech měsíců života pediatr vyčkává, protože se tento stav může spontááně upravit. Pokud k tomu nedojde...

Opakované potraty

| Dotaz od: Nikola

Jsem po 1 zamlklém potratu ve 14týdnu a 1 spontáním v 10týdnu potratu. Geneticky oba v pořádku. Reprodukční imunologie BI 81/50/98 nasazen prednison 5mg (beru už půl roku...

Prednison je kortikoid, vysazovala by jsem ho postupně, alespoň obden po dobu jednoho týdne. Ovulační testy nemusí být zcela přesné, záleží na výrobci jak jsou citlivé, zkoušela...

Proč nemužu otěhotnět

| Dotaz od: Monika

Je mi 30 let a s otehotnenim sem nikdy zadny problem nemela ,mam dve zdrave deti a s manzelem by sme chteli jeste jedno ale od posledniho porodu ubehlo 9 let a od te doby nemohu...

Milá Moniko, pokud se snažíte s manželem otěhotnět více než 1 rok, tak jsou vhodná vyšetření, která mohou odhalit příčinu neplodnosti. Můžete navštívit centrum pro umělé...

Dotaz

| Dotaz od: martin

Zdravim pred 20lety jsem se lecil na prijici nini my zdelila pritelkyne ze je tehotna neverim ji je to mozne i kdyz lekar mi rekl ze nikdy nebudu mit deti dekuji za odpoved

Nevím, jakou rozsáhlou léčbu jste prodělal a jestli jste měl nějaké komplikace. Také v jaké fázi onemocnění léčba probíhala. Doporučuji Vám nechat si udělat tzv. spermiogram...

Problém s erekcí

| Dotaz od: Marek

Chtěl bych se zeptat poslední půl rok mám problém s erekcí ,není tak silná jako byla a dlouho nevydrží. Ranní erekce ,které jsem měl dosti často a silné ,vymizeli i ejakulace se...

Mladý muži, s ohledem na to, co popisujete Vám doporučuji zajít si na urologické nebo sexuologické vyšetření, je třeba udělat kultivací moči, případně ejakulátu, případně...

Pane doktore, Níže zasílám kopii mého předešlého dotazu. Moc děkuji za Vaši odpověď. Ovulační testy provádím už od počátku cca 1 rok. Přítele mám v Anglii a v době ovulace ho...

Problém s otěhotněním může bát způsoben mnohými příčinami a často také jejich kombinací. Ovulační testy jsou velmi pomocné pro odhad termínu ovulace v domácím prostředí, ale tak...

Bolest varlat

| Dotaz od: gery

DOBRÝ DEN,MÁM PROBLÉM S PŘÍTELKYNÍ SE POKOUŠÍME O DÍTĚ,ALE NEJDE NÁM TO ..DOCHÁZELI JSME I DO PORADEN.PROBLÉM JE NA MÉ STRANE UŽ PŮL ROKU MĚ BOLÍ PRAVÉ VARLE,ZE SPERMIOGRAMU...

Nerozumím vašemu vyjádření, že máte jednu spermii, to prostě není možné....(spermií se tvoří miliony a pokud byste měl v ejakulátu jen jednu, byl byste rarita...) - pokud ovšem...

Máme problémy s manželem v sexuálním životě. Manžel (33) já (29) jsme spolu už deset let. A je to tak dva tři měsíce co začal mít manžel problém s erekcí. Nejde mu to a i...

Zvláště pokud se snažíte o miminko, a záleží Vám na tom, aby bylo opravdu Vaše a Vašeho manžela, bych formu přizvat do sexu jiný pár či někoho jiného neviděl jako úplně vhodnou...

Pane doktore, v prvni rade bych Vam rad popral hodne zdravi a stesti do noveho roku, at se Vam dari v tom co delate a mate hodne uspechu. Nyni k otazce: Je mi 24 let a uz asi...

Varikokéla nemá vliv na erekci v žádném případě. Není ani moc pravděpodobné, že Vaše potíže souvisejí s poklesem testosteronu. Ale zjistit jeho hladinu lze i u praktického...

Menstruacni migrena

| Dotaz od: Fanka

Vazena pani Doktorko, jak se Vam dari? Chtela jsem se Vas zeptat jestli casta menstruacni migrena 2-5 den menstruace ma nejaky vliv na poceti? Je mi 36 let a s manzelem jsme...

Paní Fanko, děkuji za optání, daří se dobře. Migréna není příčinou neplodnosti. Pokud máte všechna vyšetření v pořádku a pravidelně ovulujete, neobávejte se menopausy. I když...

Sterilita po příušnicích?

| Dotaz od: Michal

Vážená paní doktorko, prodělal jsem parotitidu s oboustrannou orchitidou. Mám proto starost o svoji fertilitu. Určitě si nechám udělat analýzu spermiogramu. Jen bych rád věděl...

Michale. Spermatogeneze (nebo-li laicky řečeno tvorba spermií) trvá 75dnů. Tak Vám doporučuji vyšetřit spermiogram až po uplynutí této doby od zánětu. Pokuď by jste podstoupil...

Už rok se s manželem (30) já (27) snažíme o miminko. Podstoupili jsme základní vyšetření, já test plodnosti-stanovení ovariální rezervy s výsledkem AMH: 3,0 ng/ml, UZ vag.: D v...

Paní Heleno, IUI by mělo smysl v případě, kdy byste měla pozitivní PCT test. Jinak není šance vyšší než když se "snažíte" doma, ale samozřejmě můžete IUI zkusit. Pokud byste...

Neplodnost

| Dotaz od: Ulekare | z mobilní aplikace

S pritelem bych moc chteli miminko. Bohuzel ja jsem asi druhym rokem bez MS a mm uzivat proveru. Uz ani ta mi ale nezabira. Cetla jsem ale, ze MS neni dulezita, jen ovulace. Ted...

Doporučuji navštívit centrum pro léčbu neplodnosti a vyšetřit Vás i Vašeho partnera. U Vás určitě hormonální profil včetně hormonů štítné žlázy, PCT test, u partnera spermiogram...

Operace, neoperace?

| Dotaz od: Tereza

Přála bych si, prosím, odpověd od MUDr. Milana Navrátila. Vážený pane doktore, před dvěma lety jsem Vám psala ohledně přítelovy drobné varikokély, Vaší odpovědí jste nás...

Nemějte velké obavy. Pokud se varikokela zhoršuje a to urolog zjistí i vizuálním vyšetřením je operace na místě. Varikokela zhoršuje odvod krve z varlete a fyziologický...

Už 2 roky se s manželem snažíme o mininko. Loni v červnu byl manžel na vyšetření spermiogramem a od listopadu je po léčbě a měl by být v pořádku. Od prosince použivám ovulační...

Jestli skutečně nedochází k ovulaci, nemůžete otěhotnět. Řešit se to dá, ale musíte zajít k lékaři.

Varikokéla po operaci

| Dotaz od: Honza

Vážená paní doktorko, před rokem a půl jsem byl na operaci jednostranné varikokély u levého varlete. Zákrok byl proveden mikrochirurgicky. Na operaci jsem šel kvůli bolestivosti...

Hojení by ve Vašem případě již mělo být hotové. V oblasti operační rány prochází nervy, které inervují kůži oblasti třísla. Pokud se varikokéla zase nevytvořila, tak reoperace...

Varikokéla

| Dotaz od: Tomáš

Asi před rokem jsem byl na operaci s varikokélou. Všechno dopadlo dobře, ale po nějakém čase se mi to začalo vracet. Když jsem to dneska tak zkoumal tak je to asi z 3/4 tak...

Pokud Vás varikokéla limituje bolestmi nebo máte sníženou plodnost podle spermiogramu, tak je operace vhodná

Rentgen a ct

| Dotaz od: Lenka

Můj manžel za poslední 3 měsíce absolvoval 3x rentgen břicha a CT celého těla, chtěla bych se tedy zeptat zda to může mít vliv na jeho pohlavní orgány. Snažíme se o otěhotnění a...

Spermie nejsou tak citlivé na rtg ozáření a hlavně jejich "výroba" je velmi rychlá a rychle se obměnují. Pokud se snažíte o dítě, nechala bych rozhodně manželovi vyšetřit...

Potřebovala bych poradit. Před měsíce mě trápilo lehké špinění 2 dny, občasné pocity na zvracení, potom se k tomu i přidalo jako by lechtání nebo svědění spojené s tlakem do...

Skutečně by s mohlo jednat o drobný zánět zopakovalo bych kultivaci včetně citlivosti mikrobní obraz poševní a dále postupovat podle výsledku o schopnosti oplodnit u vašeho...

S přítelem jsme spolu 4 roky a 3 roky se snažíme o miminko ale bohužel nic. Mě je 26 a příteli 44 ale ten dve děti má 17 a 8 let. U dr jsem byla, 5x mi brali krev ale nic...

Paní Lucie, určitě je na místě začít řešit situaci s odborníkem, tím není obvodní gynekolog. Doporučuji navštívit dobré centrum asistované reprodukce a provést komplexní...

Snaha o miminko

| Dotaz od: Denisa

Pane doktore,uz nejakou dobu se snazime s manzelem o miminko,ale stale nic,na vysetrenich jsme byli a vse je v poradku. Chci se zeptat,zda je v normalni,ze po samotnem aktu ze...

Deniso, nejde posoudit, tenhle popis bych nepovažovala za problém, je možné, že je spermatu větší množství, či řidší, či jde jen o subjektivní vjem, ale to by vám měl blíže říct...

Umělé oplodnění

| Dotaz od: E.

Chtela bych se vas zeptat jiz mam doma 4 deti s predesleho manzelstvi a vzdy bylo vse bez problemu od poceti po porod nyni se s novym manzelem snazime o dite loni v kvetnu jsem...

Paní Lenko, vzhledem k tomu, že nemáte oba vejcovody je pro vás umělé oplodnění, konkrétně IVF, jedinou možností jak otěhotnět. Před zahájením léčby doporučujeme vyšetřit...

Hodnoty amh

| Dotaz od: Veronika

Pane doktore, byly mi naměřeny následující hodnoty testu AMH: Hodnota: 23,17 µg/l | | |* | Ref.mez: 0,17 - 7,37 Již 8 měsíců dostávám injekce od p. gynekologa na...

Paní Veroniko, hodnota AMH značí dobrou ovariální rezervu, což se ve Vašem věku dá předpokládat. Spíš doporučuji řešit potíže s nepravidelným cyklem nejen injekcemi...

Ureaplasma urealytikum

| Dotaz od: Pavlína

Mám docela závažný problém. Již od října 2013 mě trápí opakované vag.mykozy,které jsem měla neustále přeléčené vag.čípky a mastičkami(neúspěšně),ale nakonec mě i přítelovi před...

Pavlíno, vaginální infekce obvykle nemá zásadní vliv na schopnost otěhotnění. Polycystické vaječníky by mohly znamenat potíže při otěhotnění, ale obvykle se tento problém daří...

Vyšetření fertlity je soubor lékařských vyšetření, které slouží k vyšetření reprodukčních funkcí neplodných párů. K častým příčinám ženiny neplodnosti patří hormonální...

 celý článek

Těhotenství

| Dotaz od: michaela

Chtěla bych se zeptat zda může Nosifol pomoci k otěhotnění? bereme ho oba s partnerem. K tomu jím xyzal na alergii jinak žádné práškyneužívám,ale nějak nám nejde otěhotnět...

Nosifol může pomoci jen v některých případech (PCO neboli HAS - hyperandrogenní syndrom), užívání u partnera považuji za zbytečné. Doporučuji kontrolu v centru pro léčbu...

Bydlim v Holandsku a absolvovala jsem tu jiz 6 IUI,1x IVF + 2 KET a zatím bez úspěchu. Diagnóza která mi byla řečena je neodúvodněná neplodnost.Manžel ma horší spermiogram, ale...

Problémem je , že plodnost po 35.roce velmi klesá. Průchodnost vejcovodů lze zjistit laparoskopicky. Odběr AMH by byl vhodný, jakou máte rezervu na vaječníky. Více testů lze...

Prostata a plodnost

| Dotaz od: Petr

Pane doktore.Jsem necelé 2 mesice od prodelaneho bakterialniho zanetu prostaty.Mel bych dotaz,do jake míry ma toto prodělané onemocnění vliv na plodnost,protoze se s partnerkou...

Zánět prostaty velmi pravděpodobně plodnost ovlivní, ale pokud je dobře léčen, tak by se mělo vše dostat do normálu. Pouze spermiogram Vám dokáže odpovědět

Pokud se pacientky z nějakého důvodu rozhodnou změnit centrum asistované reprodukce, je možné v průběhu léčby přejít z jednoho pracoviště na jiné.

 celý článek

Před 4 roky jsem měl zánět varlat, se kterým jsem byl u lékaře a úspěšně ho vyléčil. Mám stálou přítelkyni a zhruba před měsícem jsem zjistil, že v případě vzrušení bez následné...

8YLO BY VELMI VHODNE NAVSTIVIT UROLOGA, KTERY VAS VYSETRENIM UBEZPECI,ZE NEMATE ONEMOCNENI VARLAT A NADVARLAT, STEJNE TAK MUSE PROVEST VYSETRENI PLODNOSTI, TZV. SPERMIOGRAM...

Nemůžete otěhotnět? Světová zdravotnická organizace definuje neplodnou dvojici (muž a žena), pokud nedosáhli otěhotnění po 1 roce nechráněných pohlavních styků. V současné době...

 celý článek

Těhotenství a léky

| Dotaz od: Vaclava

Je mi 43 let, mám 3 zdravé děti (20,19,14). Před 3 týdny (v 7.+4 týdnu. těhotenství) jsem použila potratové tablety (myfegyne a pilulku pro vyvolání menstruace)(důvodem bylo...

Kouření a alkohol zcela jistě mají vliv na kvalitu spermií, spermiogram zhotovi sexuolog ale rozhodně bych nedoporučoval další graviditu dříve než za 3 měsíce Příjemný den

Odumření

| Dotaz od: Pavel

O kolik mm, popřípadě cm se zmenší varle po torzi, za dobu 1 roku??? Samozřejmě myslím, že nedošlo k operativnímu odstranění.

To se říci nedá, není nic v těle naprogramováno, je to individuální. Počet spermií je ale tak veliký i z jednoho varlete, že by neměla menší velikost jednoho ovlivnit vaši...

Neplodnost

| Dotaz od: Denisa

Chtěla bych se Vás zeptat,mam svého gynekologa ale nejsem sním poslední dobou spokojená. Je mi 25 let, trpím kvasinkovou infekci (plíseň v pochve) aspon to mi doktor řekl, mam...

Paní Deniso, 4 roky jsou velmi dlouhá doba, doporučuji navštívit centrum asistované reprodukce a provést vyšetření Vás i Vašeho partnera. U nás u každého páru před zahájením...

Fimoza

| Dotaz od: Darina

S priatelom sa nám nedarí splodit miminko 7rokov ,može byt pricinou fimoza??priatel ma zuženu predkožku,ked niesom dostatocne vlhka ma bolesti pri sexe,nasledne popraska mu koža...

Fimóza je problém, který by se měl řešit, ale neovlivňuje plodnost. Doporučuji provedení spermiogramu, jako první krok při zjištění plodnosti

Testy

| Dotaz od: Petra

Prodělala jsem operaci konizace čípku, pak jsem otěhotněla ale ve 20. týdnu o dvojčátka přišla-rodila jsem přirozenou cestou, pak mě čekala revize dělohy a spousta antibiotik...

Rutinně se neprovádí,ale budete je mít provedeny hned na počátku gravidity,takže se zbavíte obav příjemný den

Neplodnost

| Dotaz od: Daniela | z mobilní aplikace

Pane dokrore,s přítelem se už skoro pol roka snažíme o miminko. Začátkem prosince byl přítel na vyšetření spermigramu,kt.dopadnul nasledovně.Chci se zeptat co můžem dělat aby se...

Paní Danielo, vzhledem k Vašemu věku bych doporučil moc dlouho nečekat a důkladně vyšetřit Vás i partnera. V našem centru u každého páru před zahájením jakékoliv léčby...

Neúspěšné ivf cykly

| Dotaz od: L.

Prosím o radu. Je mi 40 let, partnerovi 42 let, podstoupila jsem 4 IVF cykly, z toho 2 IVF cykly s darovanými vajíčky, embrya vždy kvalitní, ale k uhnízdění nedošlo, tedy jednou...

Faktorů, které mohou ovlivnit výsledek IVF je mnoho. Prvními jsou provedená vyšetření. U každého páru před zahájením jakékoliv léčby provádíme následující vyšetření - u ženy...

Streptokok

| Dotaz od: Milan | z mobilní aplikace

Mám dotaz ohledně svého zdravotního problému. S přítelkyni se uz delší čas snažíme o potomka a stále se nedaří. Proto jsme se oba rozhodli zjistit jestli nemáme nějaký problém...

Tyto Streptokoky nejsou většinou příčinou potíží a nejsou ani nebezpeční a často jsou kultivací zjištěny kvůli kontaminaci vzorku. Nemyslím si, že by streptokok byl příčinou...

Atypický ejakulát

| Dotaz od: Martin

Pane doktore, trápí mě ejakulát poslední dobou, je žlutý, velmi tekutý a řídký, a co mě nejvíce trápí, opravdu velmi zapáchá jako plísňový sýr (hygienu dodržuji). Má strava ani...

Mohlo by jít o důsledek i nepatrné změny ve Vašem životním stylu. S varikokélou to zřejmě spojitost mít nebude. Může jít o následek zánětu, což by se ale si projevilo dalšími...

Nemohu otěhotnět

| Dotaz od: Monika

Chtěla bych se zeptat čím by to mohlo bý že nemůžu otěhotnět snažíme se s přítelem o miminko už skoro dva roky antikoncepci sem brala necelý rok gynekolog mi řekl že jsem zdravá...

Věštit opravdu nedovedu, protože příčin může být celá řada. Přítel by na vyšetření měl jít - doporučuje se nejdříve vyšetření spermiogramu muže, než se začně se vyšetřováním...

Otěhotnění

| Dotaz od: Michaela

Pani doktorko, mám dotaz, Už dlouho s přítelem se snažíme o miminko ale nejde nám to, mám už po jednom dítěti ale ne s tímhle partnerem, beru Utrogestan na zpravení menstruace...

Jistě bych vše řešila s gynekologem, lze v lékárně koupit domácí test na spermiogram, tím bych začala:) lze zakoupit na podporu koncepce pro muže Foladrol a pro ženu Inofolic...

Erektilní dysfunkce je definována jako neschopnost dosažení a udržení dostatečně dlouhé erekce k uskutečnění sexuálního styku. Vzhledem k tomu, že pouze každý desátý postižený...

 celý článek

Ivf

| Dotaz od: katerina

Chci se zeptat muzu podstoupit umele oplodneni kdyz mi je 23 s pritelem se snazime roka nejde mi to chtela bych podstoupit umele oplodneni

Takhle jednoduchý to nebude, v první řadě navštivte Vašeho gynekologa, který udělá všechny potřebná vyšetření, ultrazvuk, stěry, MOP, dle nálezu eventuálně doporučí laparoskopii...

Je mi 30 let a s manželem se snažíme o miminko cca 5 let. Problém je v tom, že od 15 let mám nepravidelnou menstruaci a to tak, že pokud neberu DUPHASTON tak nedostanu měsíčky...

Paní Petro, nepíšete o vyšetřeních, která byla provedena, o tom, jak probíhala stimulace, apod. Můžete mi, prosím, napsat, jak byla provedena stimulace, jak byla dlouhá, čím...

Otěhotnění

| Dotaz od: J.

11 měsíců se snažíme o miminko, nedaří se i přesto, že stejnou dobu užívám Utrogestan(od 17.dne MC 10 dní, menstruace byla nepravidelná). V dubnu mi byl odstraněn benigní...

Pokud se přirozeným způsobem ("bez pomoci lékaře") nedaří otěhotnět déle než rok, provede se obvykle alespoň základní vyšetření ženy (vyšetření v zrcadlech, vyšetření krve, sono...

Sexualni potreba a plodnost

| Dotaz od: Miroslav

Som po brachyterapii prostaty, mam velku sexulnu potrebu no stroskotal mi vztah, erekcia je v poriadku len vyron je len riedka tekutina celkom len na zvlhcenie , som uz neplodny...

Ejakulace nemusí fungovat správně. Musel by se však provést spermiogram, zda výron obsahuje spermie.

Hormonální profil

| Dotaz od: Martina

Již rok se snažíme o druhé dítě. Tento měsíc jsem byla u gynekologa na odběrech krve na hormonální profil. Řekl mi, ať přijdu 18-22 den cyklu a ať zavolám za 10 dní na výsledky...

Ve druhé fázi vyšetřujeme hladinu progesteronu. Je to důležitý test, hodnotící luteální fázi cyklu. Nízké hladiny hormonu prokazují nedostatečnou funkci žlutého tělíska...

Varikokéla - 3/4 roku

| Dotaz od: Petr

Za 2 měsíce mi bude 17 a před asi 3/4 rokem jsem si bahna tak malou varikokela, teď už je docela velká. Chtěl bych se zeptat, zda-li je tedy nutné poradit se s urologem a jaké...

Předpokládá se, že varikokéla vede ke snížení plodnosti. Z tohoto pohledu je rizikem i samotná operace. Obecně se indikuje velká, bolestivá varikokéla nebo varikokéla při...

Nemožnost početí

| Dotaz od: Petr

Obracím se na Vás se žádostí o obecné sdělení Vašeho osobního názoru na náš případ neplodnosti. S přítelkyní máme problémy s početím. U mě se našly snížené hodnoty...

Pane Petře, vzhledem k výsledku spermiogramu bych na zázraky nečekal a šel cestou IVF. Nelze předpokládat, že by se parametry spermiogramu mnohonásobně zlepšily. I inseminace...

Zhruba tri mesice mam vecer zvysenou teplotu (max 37,5), v noci se potim a rano mi teplota klesa k 36. Toto vzdy trva par dni, pote je par dni klid a zase se teplota vrati. V...

U virových onemocněních nemusí být změny v krevním obrazu a zvýšené CRP. Doporučuji požádat praktického lékaře o serologické vyšetření z krve (zoonózy, chlamydie, EBV....), a o...

Neplodnost a imunologie

| Dotaz od: Nikola

Mám za sebou jeden zamlký potrat ve14týdnu a jeden spontání potrat v 10týdnu. Geneticky jsem já i manžel v pořádku, reprodukční imunlogie mi nasadila prednison 5mg (BI: 81/50...

Nikolo, máte nízké dávky prednisonu, můžete vysadit rovnou. Vzhledem k tomu, že jste již těhotná byla, musela být i ovulace, zdaleka ne každý cyklus musí být provázen ovulací...

Jak zlepšit kvalitu?

| Dotaz od: Gabriela

Paní doktorko,snažíme se s partnerem o mimčo,ale nejde to.Byla jsem na vyšetření v ART centru..moje výsledky jsou v normě,ale partenerův spermiogram vyšel špatně...má větší...

Kvalitu spermií lze ovlivnit stravou, stresem, prostředím, ve kterém se muž pohybuje atd. Přesto ale pokud vyšel spermiogram špatně, je malá pravděpodobnost normálního početí...

Amh a pohlavní hormony

| Dotaz od: Alena

S manželem se snažíme o miminko, ztím rok bez úspěchu. Byli jsme na všech možných testech - u manžela vše v naprostém pořádku, u mě prý také, ale lehce pokulhávají hodnoty horm...

Paní Aleno, výsledky vyšetřená by měly být vždy prezentovány srozumitelnou formou, ideálně srovnáním s normálními hodnotami a vysvětlení těch, které jsou mimo rozsah. Sdělení...

Varikokéla

| Dotaz od: Marie

Pane doktore, píši Vám ohledně přítele. Již před několika lety navštívil urologa pro hmatatelnou velice tvrdou malou kuličku (cca 5mm) ve spodní části levého varlete, lékař mu...

Má mírnou varikokélu - rozšíření žil semenného provazce, což je běžná záležitost. Pravděpodobně nebude varikokéla příčinou potíží. Doppler je vyšetřením vhodným k diagnostice...

Už rok se snažíme o dítě a stále se nedaří.Vloni v květnu jsem o jedno přišla ve 14.týdnu.Dnes jsem byla u doktora a cgce ještě čekat.Přítele odwslal na spermiogram.Mám občasné...

Při bolestech, zejména pokud provázejí období menstruace (kdy duří sliznice endometria, takže při endometrioze, kdy je tato sliznice přítomná i jinde než v děloze, kam správně...

Ve spermatu se mi začli objevovat bílé brudky, někdy méně, někdy ovšem více. Již jsem se dočetl že to není nic nebvyklého, ale s manželkou by jsme chtěli dítě. Tak by mne...

Samotné hrudky ve spermatu jsou individuální záležitost, závisí na složení látek ve spermatické tekutině. Neobávejte se, na otěhotnění by to nemělo mít žádný vliv. Pokud byste...

Bude mi 22 let, manželovi 40 let a snažíme se o miminko. V krvi mám slabě zvýšené IGG protilátky na chlamydie trachomatis ale i na pneu, stěr negativní. Tedy musela jsem je...

Přítomnost IgG protilátek proti chlamýdiím trachomatis i pneumonie je známkou překonání infekce v minulosti, pokud jsou IgM protilátky negativní. U Cl. trachomatis je přenos...

Neplodnost a ivf

| Dotaz od: Natálie

Pane doktore chtěla jsem se zeptat na následující: Je mi 39 let a rok se s manželem snažíme o miminko. V průběhu roku jsem absolvovala neúspěšné IUI, krátký IVF cyklus se...

Paní Natálie, vzhledem k věku, velmi nízké hladině AMH a předchozím stimulacím, bude zřejmě zisk Vašich vajíček méně pravděpodobný, ale nemusí být nemožný. Napište mi prosím...

Uz drive jsem citil takove provazky kolem varlat v "pytliku" a dnes se mi zda ze jich mam nejak hodne na jedne strane. Nejsem si jist jestli je normalni je tam mit, jedna se o...

S největší pravděpodobností se jedná o varikokélu - rozšířené a přeplněné žilní řečiště v okolí varlete. Obvykle se žíly více naplní přidelším stání, mohou se pak objevit...

Plodnost

| Dotaz od: Daniel

Chtel jsem se zeptat zda mohu byt neplodny ve 13 letech jsem onemocnel all a tet j uz nam 8 let po ledzbe a mam strach si najit partnerku nebot se bojim ze jsem neplodny a jeste...

Máte dobře rozmyšleno, spermiogram Vaše strachy vyřeší. Přesné kontakty na centra, kde se dělá spermiogram nemám, ale obecně se vyšetřuje v centrech asistované reprodukce, která...

Záněty stále dokola

| Dotaz od: Katka

Od ledna 2011 neberu antikoncepci a od vysazení mě stále dokola provází záněty,cysty a bolest vaječníků(většinou levého), bílý hůstý výtok mám takřka nepřetržitě.Brala jsem...

Určitě se obraťte na centrum pro léčbu neplodnosti. Předtím však bude vhodné zbavit se zánětu. Opakující se zánět je potřeba dostatečně dlouho a cíleně přeléčit, a to i celkově...

Manželství anebo partnerství, které zůstává proti vůli partnerů bezdětné, se označuje jako sterilní.

 celý článek

Inseminace

| Dotaz od: Verča

Po 1 roce neúspěšného snažení o početí mám za sebou 1. návštěvu v CAR, kde byl udělán spermiogram partnera (horší průměr) a mě čekají odběry krve 3.DC, 12. DC UZ a následně...

Určitě lékaři svoje podezření oznamte, abyste neztráceli čas.

Utrogestan a otěhotnění

| Dotaz od: Petra

Třičtvrtě roku se snažíme o miminko, beru utrogestan 17-26 den 1-0-1, teď mám silnější menstruaci s kusy krve, jinak mám menstruaci (normální) každý měsíc 5-6 dní. Chtěla jsem...

Paní Petro, v našem centru u každého páru před zahájením jakékoliv léčby provádíme následující vyšetření - u ženy hormonální profil včetně hormonů štítné žlázy, AMH, vyšetření...

Snažíte se o miminko, ale mateřství ne a ne přijít? Není třeba hned panikařit a myslet na nejhorší. Existuje totiž systém cviků, které vám mohou pomoci.

 celý článek

Azoospermie

| Dotaz od: Kristýna

S manželem toužíme po miminku, ale u lékaře i při 2. odběru byla manželovi zjištěna azoospermie. Nebyla ale zjištěna žádná příčina. V hormonálním profilu byla zjištěna vysoká...

Pokud se podaří farmakologicky zvládnout tu hyperprolaktinémii, mohlo by dojít ke zlepšení spermiogramu, aby bylo možné provést alespoň inseminaci.

Nízká pohyblivost spermií

| Dotaz od: Petra P.

Zhruba před rokem jsem přišla s přítelem do jiného stavu, těhoteství bylo bohužel mimoděložní vzhledem ke 4. stupni endometriózy, kterou mi objevili při odstraňování tohoto...

Netuším na co se mě přesně ptáte, ale i s nižší pohyblivostí spermií může dojít k oplození vajíčka. Je dobré zkusit podpořit jejich tvorbu a jejich pohyb nošením spíše trenek...

Varikokela

| Dotaz od: Marek

Dobrý den. Měl bych na vás dotaz : Zašel jsem si na urologii ohledně křečové žíle na šourku, nijak mě to nebolelo, žadné problémy jsem neměl, diagnostikovali mi :vlevo malá...

Spermatokéla je prakticky cystický útvar na nadvarleti. Co popisujete je spíše varikokéla. Nicméně samozřejmě nemám výsledky vyšetření k dispozici, takže nejlepší bude...

Ovulace x antikoncepce

| Dotaz od: Petra

Chtela bych se zeptat jestli kdyz zacnu opet brat antikoncepci a pote ji po nejakem case vysadim jestli je mozne ze se "nastartuje" ovulace. Mam doma 5 tiletou dceru. Za sebou...

Můžete to zkusit, používá se někdy nasazení antikoncepce na 3 měsíce s tím, že po vysazení je větší pravděpodobnost, že dojde k ovulaci, nesmysl to není, za pokus to stojí...

Neplodnost po chemoterapii

| Dotaz od: Tomáš

Abych Vás uvedl do dění: byl mi nalezen tumor varlete, již jsem podstoupil chirurgický zákrok a nyní mě čeká 1x dávka zajišťovací chemoterapie - přišel jsem v čas a nádor...

Samotné odstranění varlete mohlo snížit Vaši plodnost. Pokud se přidá účinek chemoterapie, můžete být neplodný trvale. Účinek se nedá předpovědět. Proto se preservace doporučuje...

Je mi 39 a mám malý penis 14 cm podle mne je malý. Chci se zeptat : Když souložim každý den s přítelkyni asi mám málo spermii na oplodnění vid a snažíme se o další dítě je už...

Ve velikosti penisu problém nebude. Jedno dítě už máte. Byli jste s přítelkyní vyšetření? Kolik let je Vaší přítelkyni? (s věkem se možnost početí samozřejmě zhoršuje, tj. trvá...

Reprodukční centra se zabývají nejen léčbou neplodnosti, ale také komplexním vyšetřením ženy i muže a odborným poradenstvím. Základem terapie jsou nejprve prohlídky, které určí...

 celý článek

Úbytek spermií

| Dotaz od: Tomáš

Se ženou se pokoušíme o dítě, ale zatím s negativním výsledkem. Podstoupil jsem dva spermiogramy s měsíčním odstupem. První [2.11.] ukázal Objem: 3.5ml, Celkový počet: 9mio/ml...

Vzhledem ke specifičnosti Vašeho dotazu bude tento zodpovězen specialistou, který se zabývá léčbou neplodnosti a to v naší konzultační ambulanci, s pozdravem, Dr. Horáková

Gravidita, krvácení

| Dotaz od: Matra

Chtěla bych se poradit ohledně mého možného těhotenství.S manželem se snažíme asi rok o otěhotnění,manžel spermiogram v normě, já brala hormony teď 5 měsíců. Menstruaci jsem...

Paní Matro. Velice mě mrzí, že jste byla ponechána s ne zcela jasnou informací po konsultaci gynekologa. Nicméně pokud byste byla těhotná, je to velmi časné těhotenství a na...

Husté sperma

| Dotaz od: jan

Ivf

| Dotaz od: Lenka

Chtěla jsem se zeptat, co má smysl si připlatit jako nadstandard a co je už spíš zbytečné tahání peněz s lidí. Vím že pokud neznáte mé výsledky atd., můžete mi odpovědět spíš...

Paní Lenko, inseminaci má smysl provádět při pozitivním PCT testu, jinak nemáte větší šanci než když se snažíte doma... Vyšetření, která by měla být provedena před zahájením...

Potrat

| Dotaz od: Nikol

Pokoušíme se s manželem o miminko, v minulém roce jsem 2 krát potratila v 5 a 6 tt. Nechali jsme se oba vyšetřit. Já jsem v pořádku, manželovi našli špatnou morfologii spermií...

Pokud se vám podařilo již 2x přirozeně otěhotnět, je pravděpodobnost, že otěhotníte i potřetí, IVF je možné, záleží na vás, jste mladá, otěhotněla jste, tak myslím, že klidně...

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: