Gravidita, krvácení

Chtěla bych se poradit ohledně mého možného těhotenství.S manželem se snažíme asi rok o otěhotnění,manžel spermiogram v normě, já brala hormony teď 5 měsíců. Menstruaci jsem měla vždy pravidelně 30-tý nebo 31.den.Teď jsem jí vůbec neměla, dnes je to 4 dny přes,měla jsem na papíře pár dní akorát miniaturní množství hnědého výtoku, teď už vůbec nic.Cítim se divně a občas mě pobolívá břicho.Na těhotenském testu jsem včera měla uplně slabou stínovou druhou čárku, tak jsem šla za svým gynekologem,na ultrazvuku prý nic nevidí,doporučil ať přijdu za týden, krev mi nevzal a řekl že buď jde o ranné těhotenství nebo o ,,mikropotrat" což mě vyděsilo. Prosím o názor na situaci touto cestou. Děkuji moc

Odpověď odborníka:

Paní Matro. Velice mě mrzí, že jste byla ponechána s ne zcela jasnou informací po konsultaci gynekologa. Nicméně pokud byste byla těhotná, je to velmi časné těhotenství a na ultrazvuku opravdu nemusí být nic poznat, užitečnější pro další postup bude stav při kontrole - při které Vám předpokládám budou provedeny podle situace i krevní testy. Pojem "mikropotrat" Vás, jak chápu, vyděsil, ale je třeba říci, že to se prostě stává - pokud nedojde k úspěšnému "zahnizdění" oplozeného vajíčka, může dojít ke špinění či krvácení, které se může zaměnit i za běžné menses. Stejně tak je ale možné drobné krvácení v době menses i v případě, že těhotenství pak dále běží. Buďte tedy optimistická, uvidíte příští týden. Event. si můžete do doby kontroly gynekologem zopakovat test.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Jezte třešně, jsou dobré na klouby
Články: Jezte třešně, jsou dobré na klouby
Britští vědci z bostonské...
Tříselná kýla: neriskujte zdraví svých varlat!
Hypofunkce štítné žlázy
Články: Hypofunkce štítné žlázy
Hypofunkce štítné žlázy...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Hyperfunkce štítné žlázy
Články: Hyperfunkce štítné žlázy
Hypertyreóza vzniká při...
Hypotenze
Články: Hypotenze
Hypotenze je označení pro...
Střevní záněty: jak se poprat s plynatostí a nadýmáním
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: