| Nápověda

Streptokok příznaky

Streptokok

| Dotaz od: Jakub

Chtěl by jsem se zeptat na infekci streptokokem. Má přítelkyně jej dostala od prenášeče, projevoval se u ní na kůži, po léčbě příznaky pominuly, nevim ale zda je celkem vyléčená...

Streptokoky (předpokládám, že zde myslíte tzv. "spálového" streptokoka) jsou běžnými původci infekcí (nejen) dýchacích cest a kůže a zdrojem nákazy je člověk prodělávající...

Streotokok v pochve, kojeni

| Dotaz od: karla

Byl mi zjisten streptokok v pochve, obcas mivam palive vytoky, ale jine priznaky nepozoruji. Mam doma sestimesicni miminko, stale jeste kojime a zajimalo by me, jestli je treba...

Streptokoka v pochvě léčit nemusíte, pokud nemáte příznaky, tedy bolesti, pálení, svědění. Při potížích je léčba namístě, není pak třeba čekat na ukončení kojení. Při dodržování...

 

ASLO

| Dotaz od: Jaromír

Co je důvodem, když po nálezu streptokoka pyogenes (dýchací cesty + močové cesty) není hodnota ASLO naopak zvýšená? Problémy v krku trpím často, bez nějakých typických příznaků...

-omlouvám se,ale na tuto otázku Vám správně odpoví ten lékař,který zná konkrétní stav-vyšetřil Vás a rozhodl se pro laboratorní stanovení ASLO.Vesměs se všichni lidé do mladé...

Streptokok Pyogenes

| Dotaz od: Darina

Před 14 dny mi byl udělán stěr z krku a diagnostikován Streptokok Pyogenes, byly mi nasazeny ant. DUOMOX 750 na 7 dní. Dobrala jsem je v úterý a již v pátek jsem měla stejné...

Darino! Jsou-li kultivovány stěry a potvrzen původce, obvykle je k dispozici i citlivost původce k různým antibiotikům. Duomox a ospamox jsou totožné léky jen v jiné formě a...

Bakterie v hrdle

| Dotaz od: Maria

Chcela by som vediet, ci je mozne zit so zlatym stafylokokom a streptokokom anginosus v hrdle aj bez liecby, kedze sa necitim zle, ani nemam priznaky ochorenia okrem zlych...

Se zlatým stafylokokem i Streptococcus anginosus je možné žít i bez přeléčení antibiotiky, protože u některých lidí jsou součástí běžné bakteriální flóry. Pokud by se vyskytly...

Dcera měla opakovaně ve výtěru z krku masivní výskyt pyogenního streptokoka avšak bez jakýchkoli subjektivních příznaků, klinicky snad prosáklé mandle (jako nelékař nejsem...

Dorý den, tento streptokok způsobuje také infekce srdce, kloubů a ledvin, případně vleklé záněty dýchacích cest. Pokud by došlo k aktivaci infekce (tonsilitida) a nedostatečně...

V-penicili 750

| Dotaz od: David

Jsem v zahranici a mam bolesti v krku.Tyto priznaky jsem jiz v minulosti zazil a uzival jsme na ne V-peniciln.Muj dotaz zni:Mam zde s sebou jedno plato nejsilnejsiho v...

Bohužel, tahle varianta není zrovna vhodná. Bolest v krku nemusí nutně znamenat bakteriální infekci- velmi často je nyní spojena s letními virosami. Pokud by ve Vašem případě...

Trhání mandlí

| Dotaz od: Jaroslav

Po zvětšení uzlin v krku a následném výtěru krku mi zjistili streptokoka, beta hemolyt. sk. F. Léčeno antibiotiky a pendeponem streptokok je stále na mandlích. Doporučeno od...

Nevidím jako nutné hned trhat mandle při nálezu streptokoka na mandlích, když nemáte obtíže ani žádné příznaky nemoci. Doporučuji vyšetřit ASLO z krve a při jeho zvýšení...

Kombinovaný zánět v pochvě

| Dotaz od: Michaela

Z výsledku kultivace (stěr z pochvy) mi vyšly zvýšené hodnoty streptokoků (B a ještě nějáký) a e-coli, dostala jsem ATB Amoksiklav a čípky Polygynax(2 balení), v lékarně mi...

Streptokoků je celá řada, některé jsou v běžné populaci bakterií v pochvě. Comáte v pochvě,od partnera není. E coli je střevní bakterie, streptokoka mají některé ženy...

Angíny u dětí

| Dotaz od: Kateřina

Ráda bych se zeptala na mou 6-iletou dceru. Před 2měsíci měla streptokokovou angínu, puchýře v krku, jinak bez horečky, bez únavy. Po dobrání atb jsme byli celá rodina na...

O vhodné léčbě rozhodne lékař na základě klinického vyšetření,případně pomocných laboratorních metod.

Spálová angína

| Dotaz od: Ryndova

Dcera měla koncem září spálovou angínu - příznaky virážka na ručičkách, jednu noc velmi bolestivý krk, a neobvykle zbarvený jazyk - strany obvyklé, lehce narůžovělé a uprostřed...

Změna zbarvení jazyka může být příznak infekce, ale také účinek léků, pokud jazyk nebolí, nebo nejsou přítomny jiné projevy infekce, pak není nutná léčba. Spíše bych...

SLE, nebo co vlastně ?

| Dotaz od: Mirek

Vážení, mám již 2 roky problém po streptokokvé infekci prodělané před 4 lety (St. agalacie, nyní opakovaně ani 1x neprokázán) Po rozsáhlých a komplexních krevních testech...

Mirku! Popsané příznaky si vyžadují neprodleně podrobné vyšetření vč. detailní imuinologie a hematologie. Ihned vyhledejte internistu ambulantního nebo nemocničního a požádejte...

Zvláštní vyrážka

| Dotaz od: Jana

Děkuji za rychlou odpověď, o tomto onemocnění (impetigo - bakteriální . streptokoková či stafylokoková infekce.) jsme si tedy něco vyhledali a příznaky a vzhled odpovídá, ale...

Výsev nových projevů by mohla zastavit jedině celková antibiotická terapie ( Augmentin duo), k tomu lokálně např. Fucidin H mast. Je možné, že jste vůči této infekci skutečně...

Nákaza streptokokem

| Dotaz od: Šárka

Byla jsem uz od začátku roku hodně nemocná. Příznaky jako chřipka. Naposledy jsem byla doma 2 měsíce se zápalem plic a zánětem průdušek. Teď mám potíže stejné, našli mi...

V zásadě je jedinou účinnou možností láčby správná diagnostika onemocnění a nasazení účinné antibiotické terapie. Hezký den.

Streptokok ?

| Dotaz od: Lenka

Od soboty ležím doma údajně dle doktora s chřipkou. Příznaky - ze začátku bolest v krku, pak zvýšená teplota, rýma, kašel, nález na prudůškách, bolest kloubů a teď se mi udělala...

Streptokokovou infekci nelze z pouhého popisu obtíží vyloučit ani potvrdit. Nicméně předepsaná antibiotika jsou proti streptokokům účinná, takže i kdybyste měla streptokokovou...

Pneumokok v nose

| Dotaz od: lenka

Máme problémy s rýmou a opakovaný nález streptokok pneumonie v nose./Syn 5 let/Dotaz:je nutné nasadit ATB na vyléčení streptokoku- může uvedený streptokok způsobit trvalé...

Mám podobný názor jako Váš lékař, pokud je však výtěr z nosu opakovaně pozitivní a chlapec má klinické příznaky (uvádíte rýmu), pak se obávám, že se přeléčení antibiotiky...

Před rozvojem antibiotik byla angína závažným onemocním především pro své pozdní komplikace. Přestože nebyly tyto příliš časté, jejich závažnost se o význam dokázala spolehlivě...  celý článek
Angína je akutní zánět krčních mandlí, který způsobuje jejich bolestivé zduření. Může být bakteriálního nebo virového původu. Typicky se projevuje horečkou, obtížným polykáním...  celý článek
Růže (latinsky erysipel) je ohraničený zánět kůže s celkovými příznaky u pacienta. Název tohoto onemocnění pochází již od Hippokrata. Původcem onemocnění jsou bakterie...  celý článek

Haemophilus influenzae

| Dotaz od: Danka

Je mi 54 let a v únoru jsem měla ve výtěru z krku haemophilus influenzae. Přeléčeno antibiotiky.Nyní jsem měla opět problém a ve výtěru z krku byl streptokok.Takže další...

Dotaz byl ke mě přesunut. Samotný nález Haemophila a Streptokoka ve výtěru z krku není nemoc, tyto bakterie (méně, ale i více nebezpečné druhy) mohou být přítomny v horních...

Pro svůj vznik v prvních měsících života bývá atopický ekzém také nazýván dětským. Jedná se o chronické zánětlivé kožní onemocnění, které silně svědí a bývá často spojeno s...  celý článek

Krční mandle

| Dotaz od: Roman

Chtěl bych vědět váš názor na krční mandle. Z fotky je zřejmé že mám problém z čepy na mandlích doprovázené zimnicí a typickými příznaky angíny. Nevím jestli je nechat vytrhnout...

Rozhodování o nutnosti odstranění mandlí není jednoduché a je potřeba zvážit řadu aspektů - mimo jiné jaké léčebné postupy byl již vyzkoušeny a jaký byl jejich efekt a zda se...

Obracim se na Vas s nasledujicim dotazem - Vase rada je v soucasne chvili moje jedina nadeje! Je mi 32 let, od malicka jsem trpela castymi anginami, chripkami, nachlazenim...

Časté infekty a opakovaný nález streptokoka může (ale nemusí) ukazovat na poruchu imunity. Jak sama říkáte, odolnost na antibiotika si mikroby získat mohou. Navíc jde ale o to...

Psoriáza je jedním z nejčastějších důvodů návštěvy kožního lékaře. Jedná se o zánětlivé onemocnění s velmi rozmanitými projevy, které je způsobeno poruchou imunitního systému.  celý článek

Spálová angína

| Dotaz od: Kateřina

Můj pětiletý syn má v průběhu 2 měsíců již potřetí spálovou angínu. Poprvé dostal ATB Ospen na 10 dní, nechala jsem ho ještě týden doma ze školky a ještě než do školky nastoupil...

Doplnila bych imunologické, alergologické, ORL vyšetření. Pokud by se v kultivacích streptokok opakoval, léčbu antibiotiky by šlo prodloužit podáním Pendeponu cca po týdnu...

Steptoccocus beta haemolyticus

| Dotaz od: Štěpánka

V únoru jsem měla anginu, březen zánět průdušek. Brala jsem Penicilin a antibiotika Fromilid. Teď mi na ORL našli streptococcus beta haemolyticus nasadili Penclen 60tablet...

Beta hemolytický streptokok je celkem běžný původce angin a zánětů horních i dolních cest dýchacích. S léčbou nebývá problém, spíše asi ve vašem případě bude problémem...

Diagnostika spály

| Dotaz od: Jitka

Tříletá dcera je léčena antibiotiky kvůli podezření na spálu. Paní doktorka jí nasadila ATB bez jakéhokoliv laboratorního vyšetření. Bohužel jsem nevěděla, že se může udělat...

Jitko, spála má klasický klinický obraz zarudlého hrdla, vyrážky a horečky a zkušený lékař ji bez jakéhokoliv laboratorního vyšetření pozná. Neléčená spála má horší následky...

Opakující se angína

| Dotaz od: Jana

Na začátku března jsem dostala angínu (bolest při polykání, únava, zvětšené mandle, afty, povleklý jazyk) paní doktorka mi nasadila OSPEN na 10dní. Po dobrání ATB do týdne znovu...

Další antibiotika bych předepsala pouze v případě prokázané bakteriální infekce, alespoň z CRP (nabírá se z krve, spolu se známkami infekce výška CRP rozliší virové a...

Alergie na pšenici a sóju

| Dotaz od: Irena

Mám 18letou dceru, která již od kojeneckého věku trpěla ekzémy, později se přidala alergie na letní pyly a astmatické záchvaty na základě pylu. Později cca v 12 letech bylo...

Pokud dceři byla diagnostikována alergie pouze na pšeničnou mouku, tak ostatní druhy mouky můžete do stravy zařadit. Tím, že je alergička na pyly, nelze však vyloučit zkříženou...

Streptokok pyogenes opakovaně

| Dotaz od: Lucie

Mám 6-ti letého chlapečka, od 9.měsíců opakované angíny - snížená Iga a Igm (o 0,02 a 0,06). Opakovaně léčba bronchovaxom, leden 2008 imunita již v normě. Od června 2008 do...

Lucie! Je obtížné na dálku Vám poradit. Jednoduché věci už znáte sama (otužování, sauna, pestrá strava, kondice...) a s těmi pokročilejšími se obtížně operuje na dálku...

Po dvou prodělaných a vyléčených zánětech močového měchýře mi na kultivaci moči zjistili streptokoka typu B, s obvodní lékařkou jsme se dohodly, že nasadím léčbu Urinalem...

Pokud nyní nemáte žádné známky infekce močových cest, pouze vyšla pozitivní kultivace, tak opravdu není nutná antibiotická léčba. (Je tady možnost, že Váš vzorek moči byl tzv...

Bolesti v krku

| Dotaz od: lenka

Prosla jsem si predchozi dotazy,nenasla jsem jednotnou odpoved. Omlouvam se za rozsahlost dotazu. Je mi 33 let, casto me poboliva v krku. Neni to dramaticke, zadne horecky...

V první řadě je třeba napsat, že zde nelze posuzovat správnost nebo nesprávnost léčby. Ani nejsme oprávnění to činit a i kdyby, pouhý, i když velmi podrobný popis obtíží a...

Streptokok v krku

| Dotaz od: Jaroslava

Paní doktorko,mám několik dotazů.Snaše po angíně byl z výtěrů z krku diagnostikován streptokok typu A (je těhotná - ve 20.týdnu,paní doktorka zatím stav sleduje a ATB kvůli...

Streptococcus skupiny A (neboli Str. pyogenes) může způsobovat vážná onemocnění, a může navodit i trvalé postižení orgánů (srdce, kloubů, ledvin), pokud se akutní infekce neléčí...

Od čtvrtka minulého týdne se mi pod horním víčkem pravého oka utvořilo něco, co vyvolávalo dojem, jakoby mi do oka něco padlo. Při mrkání mně to trochu tlačilo a řezalo do oka...

Při některých typech zánětů spojivek je tvorba "bouliček" doprovodným příznakem a ty vyvolávají velmi nepříjemné pocity při mrkání. Není třeba se znepokojovat, po doléčení...

Hemofilus-spálová angína

| Dotaz od: Hanka

Můj 5letý syn má všechny příznaky spálové angíny a 40horečky,čekáme na výtěr s krku-lékařka si myslí,že se to spíš pátá nemoc:(.Antibiotika zatím žádná.Byl mu před několika dny...

Spálovou anginu vyvolává streptokok, hemofilus je jiná bakterie. Nicméně hemofilus za určitých okolností může i takové příznaky vyvolávat. Záleží také na tom, jak se dítě cítí...

Streptokok

| Dotaz od: Vilma

Dceři byl zjištěn streptoccocuc beta haemiöliticus C,ale nedostala zatím žádné léky.Nejdříve jí bolelo břicho žaludek pak se přidružila silnější hustá rýma,velká vyboulená afta...

Pokud dcera nemá celkové příznaky - horečky, bolesti kloubů, nízké hodnoty ukazatelů zánětu /CRP, Bílé krvinky/, tak se nemusí kultivační nález streptococa beta hemolytica a...

Pneumokok

| Dotaz od: Dereck

Už dlouhou dobu jsem měl potíže které odpovídají nálezu že jsem prodělal infekci pneumokok. byl jsem i u doktora, ale ten mě poslal opakovaně domů že mám chřipku. A teď po skoro...

- není proč se omlouvat, každý nemusí studovat medicinu!! Antibiotika jsou vynikající léky, jsou-li podána ve správné konstelaci. To ale neznamená, že náš imunitní systém...

Bakterie, viry a plísně se nevyhýbají ani srdci. Napadají jak srdeční svalovinu (myokard), tak vnitřní výstelku srdce (endokard) či osrdečník (perikard). Častým terčem infekce...  celý článek

Spálový bacil

| Dotaz od: Petra

U dcery (2 roky a 8 měsíců) byl v moči zjištěn spálový bacil. Můžete mi, prosím, sdělit, co to znamená? Dcera nemá příznaky nemoci spály. Dětskou lékařku jsme navštívili z...

Nález znamenám že byl v moči dcery nalezen streptokok (druh bakterie), který dokáže způsobit spálu - ovšem ne v moči, tam způsobuje močové infekce. Bolesti a svědění přirození s...

Cervene fleky(puchyrky) v krku

| Dotaz od: Silvie

Mam takovy dotaz v krku se mi pred mesicem asi udelaly takoveto puchyrky nebo cervene pupinky a sla jsem k doktore ta mi na to nic nerekla a jen rekla ze mam astma a dala mi...

Uvedené příznaky a nález v ústech s puchýřky odpovídá herpangíně, která je enterovirového původu. Kauzální léčba neexistuje, pouze symptomatická (léčba horečky paralenem nebo...

Pred piatimi rokmi som mal prvy nahodny nechraneny pohl. styk s dievcatom. Vyzeralo byt v poriadku a urcitu ulohu v tom zohral aj alkohol. Dievca mi spravilo oral, bozkavali sme...

Doporučuji doplnit vyšetření na chlamydie, ale vaše obtíže jsou naprosto nespecifické, tzn. mohou se vyskytovat u celé řady různých chorob, takže nejsou typické pro pohlavní...

Ureaplasmata

| Dotaz od: Roman

Mám už asi 2. měsíc potíže při pohlavním styku, při stopoření a následním stažení penisu mě uvnitř řeže... ostatní problémy jako výtok, časté močení a nic podobného nemám. Dnes...

Pokud byla kultivačně prokázaná infekce, pak je léčba antibiotik nutná, protože jinak se infekce nezbavíte a mohlo by dojít k přechodu do chronicity.

Streptokok

| Dotaz od: Jana

Přeposílám původní dotaz a mou reakci: Dobrý den, chtěla bych se zeptat, čím může být způsobeno mé časté onemocnění angínou ?? Za poslední 3 měsíce jsem měla 3x angínu...

Bylo by vhodné skutečně imunologa navštívit, zvláště po prodělané mononukleose se imunita na dlouhou dobu může narušit. Dále bych doporučovala provést výtěry z krku a nechat...

Zvýšené teploty, únava

| Dotaz od: Michaela

Je mi 20 a už půl roku trpím zvýšenými teplotami a velkou únavou. Lékař mi zjistil zvýšené ASLO - 455. Těsně nato se mi udělal exkzém po celém těle. Brala jsem Medrol, Qumatal a...

Vámi popisované příznaky ukazují pravděpodobně na chronickou streptokokovou infekci v organismu. Z léků, které jste brala, ji může vyléčit Xorimax, což je antibiotikum, ostatní...

I v letních měsících nás může přepadnout horečka, bolesti celého těla, bolesti hlavy, zkrátka něco jako chřipka. Snad pro podobnost příznaků s opravdovou chřipkou, onemocněním...  celý článek

Paní doktorko. Už rok mě trápí problém v ústech. Vše začalo loni v prosinci, kdy mi během dne otekly rty, jazyk a patro. Na krku jsem si nahmatala zvětšené a bolavé uzliny...

Popisované příznaky mohou být projevem nedostatku vitamínů řady B. K jeho doplnění pijte mléko, jezte dostatek zeleniny, obilné klíčky, játra, přidejte kvasnice, event. kupte v...

Horečka, syn 3 roky

| Dotaz od: Veronika

Nevím zda-li jít na pohotovost nebo ´to počká do pondělí´.Syn,3roky,má ode dneška teploty 38,7.Dala jsem mu Nurofen 3ml(13kg-hmotnost) a po třech hodinách mu ještě teplota n...

Paní Veroniko, doporučila bych Vám návštevu pohotovosti.Pravděpodobně by se opět mohlo jednat o anginu.

Opakovaný streptokok v krku

| Dotaz od: Olga

Mám skoro 7-mi letou dceru, která je zdravá, nikdy na nic netrpěla (angíny, záněty průdušek, kašel jsme zvládaly v pohodě domácí medicínou). Asi v 5-ti letech pokuckávala asi 2...

Určitě by bylo na místě navštívit ORL specialistu a poradit se s ním. Na Vašem místě bych zvážila aplikaci Pendeponu - to je penicilin, který se apliku nitrosvalovou injekcí v...

Stroptococus

| Dotaz od: Marie

Mám na Vás dotaz. UŽ 3 roky marně bojuji se strepcocem v krku. V roce 2009 mi začali problémy s kolísavým tlakem, ale většinou se držel ve vyšších hodnotách s dalšími příznaky...

Pokud se vracejí streptokokové infekce, doporučovala bych zkusit autovakcínu vyrobenou z kmene , který se přímo vykultivuje z výtěru nebo nasadit bakteriální lysáty, které mají...

Samovolný potrat?!

| Dotaz od: Alice

Poslední měsíc mě trápí bolesti v levé oblasti podbřišku a srovnala bych je přesně s takovými, které mívám před menstruací. Žiji sportovně a nikdy jsem nepociťovala silné...

Pokud máte bolesti v podbřišku a nastavená terapie vám nezabírá, zajděte opět ke své lékařce. Jen při vyšetření lze zjistit příčinu vašich obtíží.

Strach z pohl.nem.

| Dotaz od: Lukas

Chtěl bych se zeptat jak dál postupovat, v 6/2010 jsem měl nechráněný styk s dívkou, druhý den jsem vypozoroval trochu zarudlý žalud, vyléčil jsem to heřmánkovými obklady...po...

Pohlavní chorobu zcela jistě nemáte. Většina vašich obtíží je psychosomatického původu ( bolesti, únava, záškuby, ekzém..). Psychogenní může být i větší náchylnost k infekcím...

Vedlejší účinky Doxyhexal

| Dotaz od: Bohumil

Před měsícem po nechráněném styku s partnerkou mě začala svědit/pálit močová trubice. Urolog zjistil ureaplasmu a staphylococcus. Nejdříve jsem bral asi týden Nolicin. Projevily...

Candida (může se objevit po antibiotické léčbě, šíří se i pohlavním stykem) se dá poznat ze stěru i moči. Vždy je třeba náležitého přeléčení obou (všech) partnerů, aby...

Bartholiniho žláza

| Dotaz od: Jana

Prosím o informaci. Na pravém malém stydkém pysku se mi objevil "vřídek" s bílou špičkou a celý pysk mám nateklý. Trvá to zhruba už více než 2 měsíce. Není to ale nijak zvlášť...

Spíše se bude jednat o furunkl a zánět malého pysku,protože Bartolinská žláza je uložena v dolní třetině velkého stydkého pysku a ne malého, zkuste lokálně Framykoin a pokud...

Pocit predmětu v krku

| Dotaz od: Věra

Váš dotaz do poradny: Dobry den, jiz asi mesic citim na leve strane v krku nejaky predmet. S prichodem vecera se tento predmet zvetsuje a priznaky se zhorsuji v podobe...

Milá paní Věro. Mrzí mne, že ztrácíte důvěru ve spolupráci se svým ošetřujícím lékařem- moc prosím, snažte se nepodléhat obavám, že zůstanete "napospas" vlastnímu hledání...

Antibiotika-Antikoncepce

| Dotaz od: Makynka

Mám takový problém,že jsem po dobu užívání antikoncepčních prášků a užívala jsem penicilín 500 mg proti streptokokové angíně a zároven jsem pravidelně spala se svým přítelem. v...

Makynko! To, co popisujete, jsou typické ranné příznaky těhotenství. Užívání antibiotik vede ke snížení antikoncepční účinnosti hormonů. Proč s přítelem spíte v době své nemoci...

Potlačení alergie + infekce

| Dotaz od: Michal

Před dvěma měsíci mi začaly dýchací potíže a obv. lékařka mě jako alergika (histamin, trávy, chlad..) poslala na alergologii. Během čekací doby při objednání na alergologii mi 2...

Nyní jsem si ještě přečetla další Váš dotaz, kde jste ještě doplnil , že jste alergik na trávy, chlad. Ještě jednou zdůrazňuji, že by bylo vhodné najít antihistaminikum, které...

OPAKOVANÝ STREPTOKOK

| Dotaz od: DAVID

Měl bych na vás obrovskou prosbu.. přítelkyni se po dobu jednoho roku stále vrací streptokok.. projevuje se v podobě kožních výrůstků.. byla už 4 krát na řezání.. dělali jí i...

Jestliže lékař zmínil i možnou HIV pozitivitu, měl by vaši přítelkyni odeslat k laboratornímu vyšetření. Pakliže jsou ale opakované pyodermie (záněty kůže) jedinou potíží vaší...

ASLO

| Dotaz od: Lucie

Mám neustálý problém s ASLEM. Už jsem sem sice jednou psala jak posílit imunitu, ale chtěla jsem se zeptat jestli se dá ASLO nějak vyléčit. Už jsem byla na spoustě vyšetřeních a...

Zvýšená hodnota ASLO je pouze odraz produkce protilátek proti streptolysinu O na povrchu bakterií streptotoků. Nikdy se neléčí laboratorní nález, ale hlavně klinické příznaky...

Bolesti kloubů, vyrážka.

| Dotaz od: Patrik

Můj problém začal minulý rok, kdy mě v září začalo pobolívat koleno, čemuž jsem nevěnoval nějakou větší pozornost. Asi před 3 měsíci se mi udělal výpotek ve druhém koleni, který...

Upřímně: vzhledem k tomu, že jste již nějakou dobou vyšetřován a lékaři si neví rady, nečekejte od internetové poradny zázraky Nicméně by se dalo uvažovat ještě o návštěvě...

Druhý den mě bolí v krku, včera to začalo v práci, nemohl jsem do večera ani polknout, vzadu v krku mám na obou stranách jakési bílé fleky, v těchto místech je sliznice zarudlá...

Při angíně bakteriálního původu by měl být organizmu ponechán čas 3 dny na zvládnutí infekce vlastní imunitou. V případě, že po této době příznaky (bolest, teplota, únava...

Chronický zánět mandlí

| Dotaz od: Lucie

Již tři roky mě trápí zvíšená teplota :37-37,7: teplota stoupá během dne a k večeru opět klesá do normálu. Prošla jsem veškerá možná vyšetření, kde se na příčinu zvíšených...

Pokud jiná příčina nebyla zjištěna a přetrvávají známky chronického zánětu mandlí, tak by opravdu tonsilektomie mohla vyřešit Vaše obtíže. Zkuste pravidelně užívat probiotika...

Lupénka neboli psoriáza postihuje především kůži, avšak zhruba u 10–20 % pacientů se může objevit kromě kožního také kloubní postižení.  celý článek

Mám takový problém. Už přes dva měsíce mě trápí žlutý a zapáchající výtok. Beru HA. Žádné jiné příznaky jako svědění nebo pálení nemám. Jakmile se výtok poprvé objevil, šla jsem...

Jako pomocný lék můžete zkusit Rosalgin,ale je potřeba zhotovit kultivaci a citlivost,mikrobní obraz poševní,bylo by vhodné i vyšetření partnera na kožním oddělení a další...

Opakující se bolest v krku

| Dotaz od: Jana

Asi před měsícem jsem byla u lékařky s bolestí v krku. Neměla jsem ani teplotu, ani nateklé uzliny, mandle měly normální velikost, akorát jsem měla krk zarudlý. Lékařka mi dala...

"Obyčejná " bolest v krku může být způsobena více příčinami- infekčními, fysikálními, alergickými spouštěči. Příznaky nemoci Vás obtěžují, proto bych novou konsultaci u lékařky...

Syn prodělává infekční mononukleózu (zvýšené hodnoty ALT, AST, GMT i ALP)), jako komplikaci má v průběhu dvou měsíců již čtvrtou angínu (léčené antibiotiky), jedná se o...

Mononukleóza způsobuje (zjednodušeně řečeno) mimo jiné přechodnou poruchu imunity a zvýšená náchylnost k infekčním chorobám je v období rekonvalescence po jejím prodělání běžná...

Impetigo?

| Dotaz od: Jana

V úterý večer jsem si na levém třísle nahmatala nebolestivý puchýřek asi o velikosti 2,5 x 1cm... do rána z něj tekutina pravděpodobně vytekla, ale zůstala po něm odhalená kůže...

Z krku se infekce nepřenese, ale o streptokokovou či stafylokokovou infekci jít může, nejlepší by bylo ošetření krémem Fucidin ( lokální antibiotikum - jen na předpis).

Heamophilus a Streptokok

| Dotaz od: Týna

Jmenuji se Týna a po výtěru z krku mi bylo řečeno, že mám Hemofilus bacil a druhotně nějaký druh Streptokoka, na oba bacily mi lékař na ORL řekl, že antibiotika nejsou potřeba...

Hemofily a streptokoky v krku patří k běžnému osídlení krku a pokud Vám ORL lékař řekl, že nález je normální, buďte v klidu. K nebezpečnosti - spíš bych se bála infekce od...

Už šest mě trápí jeden problém. Asi 3,4x do měsíce se mi na zhruba pět dní objeví na patře v puse červená skvrna, které je při dotyku jazykem drsná a malými "výrůstky". Současně...

Může se jednat o chronickou přítomnost streptokoka, proto doporučuji kontrolní ORL vyšetření.

Streptokok.

| Dotaz od: Kamila

Má osmiletá dcera měla během posledního půlroku pětkrát antibiotika, třikrát měla angínu a dvakrát měla ve výtěru streptokoka, příznaky při streptokoku měla pouze výtoky z...

Pokud dcerka má gynekokologické problémy, tak určitě bych doporučovala gynekologikcé vyšetření. Před zvažovaným odstranění mandlí bych doporučovala doplnit imunologické...

Zánět dutin, sinusitida, je zánět vedlejších dutin nosních. Typicky se projevuje bolestí hlavy, pocitem ucpaného nosu a zvýšenou teplotou. Původcem sinusitidy jsou nejčastěji...  celý článek

Prosím o radu. Už začínám mít trošku strach. Teď jsem ve 33týdnu těhotenství. A tak od 3měsíce mě tvrdne bríško a k tomu mám neustále bílo žlutý výtok,který ne zrovna moc voní...

Nemějte obavy,když se čípek nezkracuje není risiko, a co se týče kultivace Bakterií je řada druhů , gynekology a porodníky však zajímá během těhotenství nejvíce jeden z nich, a...

Dotaz

| Dotaz od: Lukas

Minuly rok jsem mel rizikovy styk s divkou, nasledne dny jsem se zacal psychicky deptat ze jsem chytil pohlavni nemoc, po dvoumesicnich depresi a cteni na internetu jsem si...

Jestliže testy opakovaně prokazují negativní výsledek, tak se opravdu nemusíte obávat. Jestliže by Vám psycholog pomohl, tak bych se jeho návštěvě nebránila, mohl by Vám pomoci.

Dcera 3r., má ...

| Dotaz od: Zuzka

Dcera 3r., má všude zvětšené uzliny,je taková unavená,bolívá jí bříško a nožičky pod kolínky,je bledá,ve spánku se docela potí, mívá zvýšenou teplotu bez příznaků. Byl jí...

Všechny choroby, které se takto projevují, by se měly odrazit na vyšetření krevního obrazu, bez tohoto vyšetření se nedá nic přesnějšího říci. Může se jednat o celkovou infekkci...

Henoch-Schonleinova purpura

| Dotaz od: Renata

Mému pětiletému synovi byla stanovena diagnóza Henoch-Schonleinova purpura. První příznaky se objevily před 14-ti dny. Prozatím má lehce zasaženy klouby, gastrointescinální...

Stafylokokus aureus může být přítomen jako tzv. běžná flóra a obvykle nepůsobí žádné problémy, proto opravdu nemusí být přeléčen. Souvislost s HSP není žádná.

Příběhy lidí, kteří prodělali klíšťovou encefalitidu, začínají často velmi podobně: nástup "chřipkových" příznaků, které se velmi rychle zhoršují a na běžnou léčbu nereagují.  celý článek
První příznaky klíšťové encefalitidy (KE) nemůžeme odhalit dříve než za 7 až 14 dní po přenesení nákazy, tedy po přisátí klíštěte. Jak tyto příznaky poznat? A můžeme i my, laici...  celý článek
Klíšťová encefalitida je zákeřné onemocnění projevující se postupně. Čím delší čas uplyne po přisátí klíštěte, tím více přibývají i příznaky nemoci.  celý článek
Proti lymeské borrelióze zatím neexistuje účinné očkování a léčba antibiotiky přináší dobré výsledky, hlavně když je zahájena včas. Proto je klíčové nepropást varovné příznaky...  celý článek
Nečekejte, až vám lékař sdělí, že máte rakovinu prsu. Mohlo by být totiž pozdě! Sledujte proto svoje tělo, abyste mohla počáteční příznaky odhalit včas. Víte, jaké to jsou?  celý článek
Typické abstinenční symptomy se objeví téměř u všech lidí, kteří se rozhodnou přestat kouřit. U každého se jejich projevy mohou lišit a mít různou intenzitu, která závisí...  celý článek
Zarudlé a opuchlé oči bývají nejčastěji projevem pylové alergie. Přiložení studeného obkladu na oči na chvíli zmírní příznaky, ale pro dlouhodobou úlevu musíte poznat příčinu...  celý článek
Zkoušíte přestat kouřit a přepadají vás nepříjemné pocity a obtíže? Kouřili byste nejraději i propisku a vzpomínka na cigaretu ve vás vyvolává závrať?  celý článek
Ačkoli jsou si tyto dvě nemoci některými projevy velmi podobné, řadou příznaků se také liší. Pro lékaře by tak neměl být problém odlišit lupénku od ekzému. A to i bez složitého...  celý článek
Nečekejte, až vám lékař sdělí, že jste další obětí rakoviny prsu. Mohlo by být totiž pozdě! Sledujte proto průběžně své tělo, abyste mohla počáteční příznaky odhalit včas.  celý článek
S chladnějším počasím, deštěm nebo změnami atmosférického tlaku se u některých lidí s bolestmi kloubů jejich potíže stupňují. Jak se říká, cítí to v kostech. Na otázku, zda tato...  celý článek
Přichází jaro a s ním začínají kvést stromy a vonět květiny kolem nás. Řada z nás pak začne mít ucpaný nos, kašel či bolesti hlavy. V době, kdy se téměř u každého mohou objevit...  celý článek
Chřipka a nachlazení patří mezi onemocnění, kterými si několikrát za život projde každý z nás, zejména na podzim a v předjaří. Přestože chřipková sezóna přichází každý rok v...  celý článek
Období kolem menstruace prožívá řada žen ve znamení střevního dyskomfortu, nadýmání, křečí v podbřišku a potíží s vyprazdňováním. Nemocné s Crohnovou chorobou však podobně...  celý článek
Kouřením se zvyšuje počet tzv. nikotinových receptorů v mozku. Ty reagují na nedostatek nikotinu a způsobují abstinenční příznaky v situaci, kdy se kuřák se svojí neřestí...  celý článek
Jako typické příznaky alergické rýmy se nejčastěji uvádějí ucpaný nos, svědění v nose, kýchání a vodnatá sekrece z nosu. Lidé s pylovou alergií však často trpí také svěděním očí...  celý článek
Ne každou potíž při močení můžeme svádět na prostatu. Ne každá skutečně zvětšená prostata se projeví potížemi při močení. Pakliže ale nějaké obtíže máte, měli byste být schopni...  celý článek
Existuje celá řada způsobů, jak využít bílý prášek z celulózy: přidává se do léků, do krmiv pro psy, ale i do potravinových doplňků určených lidem. Celulóza je hlavní složka...  celý článek

Pane doktore,ch...

| Dotaz od: Petra

Pane doktore,chtěla bych se zeptat jak se pozná že mi dítě chytlo streptokoka,jaké sou nejhorší následky tohoto onemocnění a na kolik vyjde očkování proti němu.Děkuji Palusková

Infekce streptokokem pneumoniae (kterého zřejmě máte na mysli) se s jistotou dá diagnostikovat pouze zachycením bakterie (ve výtěru z krku, ucha, ve vykašlených hlenech, v krvi...

Rakovina tlustého střeva

| Dotaz od: Aleš

Chtěl bych se zeptat, na hlavní příznaky rakoviny tlustého střeva. Mám podezření na tohle onemocnění v mé rodině. A taky jest-li lze zjistit rakovina tlustého střeva pouze...

Aleši! Co se týká příznaků rakoviny tlustého střeva, záleží na tom, kde je nádor uložený. Pokud je blízko svěrače konečníku může se projevit třeba častým nucením na stolici...

Rakovina je onemocnění, při kterém dochází k nekontrolovanému růstu určité skupiny buněk. Obecně lze říci, že u každého typu buněk, který v lidském organismu existuje, může...  celý článek

Omdlení

| Dotaz od: Seidlova

Pane doktore, prosím o radu. Příznaky: náhlá bolest břicha,na omdlení v nočních hodinách,na zvracení,uder do hlavy,smrtelný pot celého těla,ale při vědomí a brnění rukou asi půl...

Po přečtení Vašeho dotazu mě nejprve napadlo "přepadení". Příznaky, které popisujete jsou velmi pestré. Předpokládám, že stav se postupně upravil a vývoj příznaků byl ve sledu...

Plodné dny

| Dotaz od: Martina

Chci se zeptat jaké příznaky jsou když se blíží plodné dny menstruaci jsem měla 1.6 2013 od kdy jsou plodné dny díky m

Plodné dny se pak stanovují podle příznaků, symptomů, které ukazují na probíhající, respektive blížící se ovulaci. Pro pojištění správnosti stanovení těchto plodných dní se...

Passedan GTT a Novo-Passit

| Dotaz od: Anna P

Mám dotaz ohledně léků PASSEDAN GTT a NOVO-PASSIT. Jaké jsou příznaky předávkování těchto léků?Hluboký spánek apod??Popřípadě, kdyby zdravý člověk vypil celou lahvičku...co by...

Anno. Uvedený přípravek je na rostlinné bázi, proto je obtížnější odhadnout dávku, která již odpovídá předávkování. Stejně tak není určeno, jaké příznaky při předávkování hrozí...

Cévy

| Dotaz od: nataša

Posílení imunity

| Dotaz od: Petra

Paní doktorko, dcera (5 let) v loňském roce prodělala 3 streptokokové angíny a zánět dutin. Na imunologii jí byl předepsán lék Singulair 5 Junior pro posílení imunity, ale v...

Jak správně píšete, uvedený lék nepatří k lékům na podporu imunitního systému, ale k lékům doporučeným k léčbě bronchiálního astmatu spojeného i s alergii. Pakliže Vaše dcera...

Střevní chřipka

| Dotaz od: Tony

Moji mamku trápí střevní chřipka a má ty to příznaky : zvracení,vysoké teploty,bolest kloubů,zimnice,bolest hlavy. Jaký by měl být postup léčby ??

Klid na lůžku, vlažné tekutiny po lžičkách (voda, slabý čaj, coca-cola po vyprchání bublinek..), na horečky lze podat paracetamol apod., proti průjmu lze podat živočišné uhlí...

Vyhýbání se kontaktu alergeny je doporučováno jako první opatření při alergii. Vyhnout se pylům nebo sporám plísní je však téměř nemožné, protože jsou všudypřítomné. Ochranu...  celý článek
Známek, které signalizují počínající předčasný porod, je několik a obvykle je nutné konzultovat obtíže s lékařem. Nejen proto, že nemusí jít vždy skutečně o předčasný porod...  celý článek
O tom, jak vzniká alergie a jak probíhá celá řada alergických procesů, je toho zatím známo relativně málo. Na druhou stranu už dlouho se ví, že příznaky alergie, jako je...  celý článek

Mayùv-Thurnerùv syndrom

| Dotaz od: Jana30

Chtěla bych zeptat, jaké jsou příznaky komprese pánevních žil, tzv. Mayùv-Thurnerova syndromu v těhotenství, jak se tento zdravotní problém diagnostikuje a jestli se nějak ...

U May Turnerova syndrom se jedná o ztlačování pánevní žíly tepnou s příznaky více vlevo, protože zde žíla více horitontálněji probíhá. Stav je způsoben překračující tepnou...

Rozdíly

| Dotaz od: Petra

Chtěla bych se zeptat rozdíly mezi chronickou bronchitidou a Astmatem?? Jaké mají příznaky a čím se popř.liší.

Dnes už se pojem chronicka bronchitida užívá ve spojeni s Obstrukcni nemoci plicni - tzv CHOPN, kde se jedná o dlouhodobe trvajici produktovní kašl s vykašláváním hlenu a...

Ledviny mohou být postiženy různými typy nádorového bujení. Nádor se většinou nachází pouze v jedné ledvině, ale může se také stát, že jsou nádorovým bujením postiženy obě dvě...  celý článek

Streptokok

| Dotaz od: Jana

Z výtěru krku mi byl nalezen streptokok. Prodělávám nyní 4. angínu za poslední 3 měsíce. Takhle časté onemocnění u mě nikdy nebývalo. Měla jsem typ, že bacilonosičem je můj...

Bohužel se nacházíte v obtížné situaci, nelze vyloučit další opakované infekce. Řešením by mohla být tonsilektomie - odtrsanění krčních mandlí, názory na tento zákrok jsou ale...

Streptokok stafylokok

| Dotaz od: Jana

Již delší dobu se léčím, mám streptokoka a nemohu se ho zbavit, také mi byl nalezen vřídek na čípku a jsem si jistá, že to je jeden z důvodů, proč se mě strep. stále drží...

Pokud jsem to dobře pochopila, máte ve výtěru z rodidel nález steptokoka a stafylokoka. Jinak by nebylo možné, aby tyto bakterie způsobily vřídek na čípku. Ten může být obecně...

Opakovaný streptokok

| Dotaz od: Kristýna

Chci se zeptat, přítelovi se opakovaně vrací streptokok, už druhým rokem má snad minimálně 3x do roka toto onemocnění. Jeho doktorka ho vždy akorát léčí antibiotiky a nic jiného...

Předpokládám, že máte na mysli opakování streptokokové angíny. Jde o problém velmi častý, v postupu léčby je ale, pokud jde o mikrobiologicky potvrzený případ, opravdu...

Vyčetla jsem, že vysoká hladina inzulinu a glukózy v krvi jsou hlavními příznaky metabolického syndromu. Chtěla bych se zeptat na přesnou hodnotu - od kolikati stupňů lze říci...

Normální hodnota glukosy v krvi (tzv. glykémie) nalačno se pohybuje v rozmezí 3,5-5,5 mmol/l, může se mírně lišit dle konkrétní metody stanovení a laboratoře, která test provádí...

Imunologové i psychiatři už delší dobu vědí, že mezi pylovou alergií a depresivními stavy existuje souvislost. Pyl u alergiků zvyšuje počet sebevražd a zhoršuje náladu i těm...  celý článek

Triklanny nerv

| Dotaz od: dusan

Rad bych se Vas zeptal,jake jsou priznaky preruseni triklanneho nervu,bolest?citlivost postizene casti,nebo spis necitlivost ?atd.Predem Vam moc dekuji,ze jste si udelala cas a...

Běžným onemocněním je (z různých příčin) neuralgie trigeminu (trojklanného nervu), což je výrazná bolest ve tváři v oblasti výstupu některé z jeho tří větví (oftalmická...

Klíšťová encefalitida se bohužel nevyhýbá ani dětem. Co udělat, abychom nepodcenili příznaky právě u těch, na kterých nám záleží nejvíce? S MUDr. Zemánkovou jsme si povídali...  přehrát video

Periorální dermatida

| Dotaz od: Jana

Zřejmě se u mě vyskytla periorální dermatida. Bohužel jsem na první příznaky vyrážky používala kortikoidy, tak na týden vyrážka zmizela, ale o to horší to bylo potom, poté jsem...

No - těžko předpovídat zhoršení (do buducnosti nevidíme já ani vy), ale pokud máte takovou reakci, raději lékařce zatelefonujte a poradte se s ní. Přece jen vás viděla a ode mně...

Streptokokus v pochvě, 37 tt

| Dotaz od: Romana

Jsem v 37. tt a bylo mi zjištěno výtěrem z pochvy, že mám streptokoka a že při porodu mi bude aplikována transfuse s antibiotiky, aby se nemohlo miminko nakazit. Četla jsem o...

Romano. ATB clona při porodu je většinově dostatečná a velmi účinná v prevenci poporodních komplikací u dítěte. Porod císařským řezem má svá rizika a pokud by měl být porod...

Pelveolýza?

| Dotaz od: Aneta A.T.

Chtěla jsem se zeptat, jaké jsou příznaky pelveolýzy a jakým způsobem se dá zjistit. Jsem v 25 tt a trápí mě už 3 týdny v kuse bolest na stydké kosti při chůzi. Tozn. jsem jenom...

S pokračujícím těhotenstvím se jako příprava na průchod dítěte porodními cestami v pánvi rozvolňují vazivová spojení mezi pánevními kostmi. Do jisté míry je to normální. Zda je...

Dotaz

| Dotaz od: tom

Chtěl bych se zeptat, jestli torze varlete může mít za příznaky jen bolest u kořene poenisu a zduření šourku, bez bolesti otočeného varlete. Dále bych se chtěl zeptat jestli...

Bolest varlete samozřejmě může být přítomna, ale záleží na stupni postižení, resp. otočení, někdy jsou příznaky vyjádřeny méně, někdy více. Urolog by tuto diagnosu poznat měl...

Včera mi vymizely těhotenské příznaky, přestalo mne bolet v podbříšku, nemám citlivá prsa, nemám nevolnosti, které jsem v podstatě neměla ani od začátku. Velice mne to...

Nevím, co vám odpovědět: nedělejte si starosti, v tak časném těhotenství se toho může stát velmi mnoho, ale vy taky aktivně mnoho nenaděláte, budte klidná, čekejte, kvalitně...

Léky na štítnou žlázu

| Dotaz od: Veronika

Mému příteli diagnostikovali zvýšenou činnost štítné žlázy (a má i obvyklé příznaky- vysoký tep, silné bušení srdce, je hubený i když pořád jí, unavený,...). Jeho obvodní lékař...

Letrox jsou vlastně hormony štítné žlázy, tudíž se opravdu předepisují na sníženou funkci štítné žlázy. Příznaky zvýšené a snížené funkce štítné žlázy se často překrývají, tudíž...

Anemie

| Dotaz od: tereza

Uz asi týden se mi znovu projevily příznaky anemie, kterou mi zjistili v březnu letošního roku. Uz jsem ji léčila měsíčním podávání železa Ferimun a zabralo to. Jenže minulý...

Uvedené obtíže a příznaky nemusí znamenat pouze návrat anémie, jejíž příčinu je také potřeba mít objasněnou ("proč trpíte anemií?"- chybí železo? proč? tvoří se málo červených...

Sedimentace u dítěte

| Dotaz od: Soňa

Před týdnem měl 3-letý syn teploty 40, jinak žádné příznaky nemoci. Po vysoké sedimentaci mu nasadili antibiotika a za týden byla sedimentace na polovině, ale ne v pořádku. Léky...

Kontrola sedimentace by byla teoreticky potřeba, ale až za delší dobu /cca měsíc/, regenerace těla probíhá dlouho. Pokud bude ale syn v pořádku, v praxi je běžné, že lekař...

Infarkt vs. Panická porucha

| Dotaz od: Tonda

Jak by jste prosím popsali rozdíl medzi příznaky infarktu a tzv. Panické poruchy? Oba stavy mají totiž přiznaky velmi podobné.. Dá se popsat nějaký zásadní rozdíl? Děkuji za...

Zásadní rozdíl je v EKG nálezu, při infarktu jsou tam charakteristické změny ukazující na ischemii myokardu, při panické poruše nikoli.

Krční páteř

| Dotaz od: Veronika

Mám problémy s krční páteří mám už ale čím dál víc horší příznaky.Ze dne na den se mi začala motat hlava nemůžu ani vstát a pocity na zvracení.Hned druhý den jsem byla na masáži...

Veroniko! Záleží na stavu vaší krční páteře. V některých případech pocity na zvracení a závrať opravdu souvisí s krční páteří (většinou se jedná o výraznější degenerativní změny...

Má dcera je ve 38 týdnu těhotenství, dnes gynekolog zjistil kvasinky a streptokoka, který prý bude přeléčen antibiotiky až při průběhu porodu. Může mít streptokok vliv na zdraví...

Aleno. Ano, streptokok může mít vliv na poporodní stav Vašeho budoucího děťátka, proto bych doporučení lékaře zcela respektoval. Bez antibiotického krytí v průběhu porodu může...

Akutní limfadenitida

| Dotaz od: Monika

Už cca 2 měsíce mám příznaky jako první časté močení potom žízně a únava.Po nějaké době špatně od žaludku a pocit na zvracení a nepravidelná menstruace.Teď jsem měla menstruaci...

Moniko! Jak už vám kolegové psali několikrát přede mnou, časté močení a pocit žízně může být příznakem cukrovky. Je třeba, abyste se s těmito obtížemi svěřila vašemu praktickému...

Zánět

| Dotaz od: olga

Nevím jestli jde o zánět močového měchýře, protože příznaky mám jiné. Pálení nemám při čůrání, ale až po tom, čůrání mi vůbec problém nedělá. Po čůrání je takové pálení, ale ani...

Olgo. Nejspíš už trpíte chronickým zánětem močových cest. Měla by jste zajít k praktickému lékaři, kde Vám odeberou moč na vyšetření. V případě negativního nálezu Vás pak Váš...

Ráda bych se optala na infekci močových cest v těhoteství. Nemám žádné příznaky této nemoci, ale v moči, kterou nosím na pravidelné kotroly ve vlastní skleničce se našli stopy...

Infekce močových cest v těhotenství ohrožuje jak matku (může dojít k poškození ledvin - u těhotných snadněji vzhledem ke změně poměrů v břiše vlivem dělohy - infekce snadněji...

Streptokok

| Dotaz od: Michaela

Chtěla jsem se zeptat mám nález v krku - Streptokok. Nemám jiné potíže než s kůží. Loupavá vyrážka se silným svěděním. Antibiotïka mi nepomohli a teda doktor přistoupil na ...

Michaelo! Nevím, na dálku to nedokáži říci. Podle toho jak vypadají mandle bych zákrok zvážil, dnes již není tak oblíbený jako kdysi... Klíčový by pro vás měl být názor...

Streptokok

| Dotaz od: Tereza

Píši Vám znovu. Ve středu jsem dobrala antibiotika na angínu - streptokokovou. A od včerea mam znovu nateklé mandle jako před týdnem... jenže mi ve středu když jsem dobrala ATB...

Pendepon je depotní penicilin.Vaše mandle nemusí být nutně zvětšené pro bakteriální infekci,existuje i virová angína.Penicilin je suverénním lékem pro infekce vyvolané...

Streptokok

| Dotaz od: leona

Synovi (16 let), byl v krku zjištěn streptokok ,aslo má 1250,byl mu nasazen penbene 1500000 na 10 dní,po dobrání má mít pendepon,jak dlouho bude probíhat léčba pendeponem?... za...

Leono! Délka léčby závisí na úvaze lékaře podepřené stavem pacienta, délkou infekce a dalšími faktory. Aslo klesne k normální hodnotě za týdny po odeznění strepotokokového zánětu.

Bolest

| Dotaz od: Kateřina

Již víc jak měsíc mám tyto příznaky . Loupání v pravém rameni ,někdy doprovázeno bolestí buď v rameni nebo do celé paže . Občasná bolest v podpaží přecházející do horní poloviny...

V ramenním kloubu je řada diagnoz, které se musí postupně ujasňovat. Pokud se nejednalo o úraz může se jednat o poruchu nejen kloubu ale i okolních struktur. Casto se pomýšlí...

Chtěla bych se zeptat, na co ukazují mé příznaky..? únava, nechutenství k jídlu a pití (moc toho nesním a nevypiji, protože nemám chuť a potřebu), nízký tlak, moč mám světlou...

Vážená slečno Eli, nespecifické příznaky, které jste uvedla, mohou být projevem různých onemocnění, a údaje o proběhlém zánětu ledvin a dysfunkci pravé srdeční chlopně nestačí...

Bolení žaludku a břicha

| Dotaz od: šárka

Před cca 2,5 měsícem jsem dostala bolest žaludku a horečku příznaky jak na střevní chřipku bez zvracení. Žaludek mě bolel tři týdny, nafukovala jsem se a neměla chut k jídlu...

Podle popisu potíží by se mohlo jednat o podráždění horního zažívacího traktu. Bohužel neuvádíte, jaké konkrétní vyšetření Vám bylo provedeno, mohu se pouze domnívat, že se...

Z výtěru z krku mi byl zjištěn streptokok milleri, dostal jsem antibiotika azitromycin mylan na 6 dní, ale že by byla léčba 100% úspěšná se říci nedá. Je tento druh streptokoka...

S. milleri tvoří součást normální flóry dutiny ústní a horních cest dýchacích a není třeba ho léčit antibiotiky. Vaše obtíže, pokud nějaké máte, pravděpodobně způsobuje nějaký...

Autoimunitní thyroiditis

| Dotaz od: Kateřina

Před čtyřmi lety mi lékaři zjistili tuto poruchu štítné žlázy. Měla jsem běžné příznaky: únava, studené nohy, ruce...Nasadili mi Euthyrox 50 μg, postupně se mi dávka zvyšovala....

Pro budoucí těhotenství je rozhodně důležité mít hladinu hormonů štítné žlázy v normě. Thyroidální hormony jsou velice důležité pro normální duševní i fyzický rozvoj miminka. Vy...

Streptokok

| Dotaz od: Souhradová

Manželovi byl zjištěn lehký bakteriální zánět prostaty - viridující streptokok a ojediněle stafylokok spec. Znamená to, že bych se měla také léčit? Dá se to přenést při...

1) nález alfa hemolytického streptokoka nic neznamená, rozhodně to nesouvisí s vrozenou vadou vašeho dítěte. Výtěry z pochvy v těhotenství a kolem porodu se však musí dělat...

Stafylokok a streptokok

| Dotaz od: Eva

Apní Doktorko, prosím o upřesnění jaký je rozdíl mezi stafylokokem a streptokokem. Je možné že jedna nemoc vyvolá druhou. Míslým u dvou pacientů Partenr přišel s výsledkem...

Stafylokok a streptokok jsou dvě různé bakterie, které způsobují různá onemocnění - streptokok nejčastěji angíny, zápal plic a stafylokok je odpovědný za hnisání (podotýkám, že...

Již rok a půl zápasím střídavě se streptokokem beta hem. sk. C a agalactiae v krku - přeléčena patery antibiotiky, ale streptokok se neustále vrací. Jsem hodně unavená. Chtěla...

Bylo by lepší odložit graviditu do doby když budete zcela v pořádku,protože gravidita značně omezuje léčebné možnosti vašeho onemocnění,řada léků včetně antibiotik je v...

Streptokok

| Dotaz od: Jana

Už měsíc mám problémy s kašlem.. Byla jsem u doktorky na výtěru a našli mi streptokoka (zaslechla jsem něco jako betadický, tudíž předpokládám typ B). Po dvou pokusech však...

Jano! Jedná se o bakteriální zánět. Pokud byl zachycen streptokok (nejspíše jste přeslechla "beta hemolytický"). Stálo by to asi za další výtěr a kultivaci a taky asi za změnu...

Už asi 1 rok mám problém s brněním těla únavou a dýcháním, příznaky se objevovaly tak max 1 do měsíce, ale teď za poslední dva týdny tím trpím každý den, vůbec nemám energii...

Děkuji za Váš dotaz. Z uvedených údajů a bez klinického vyšetření není lehké posoudit, o co přesně se ve Vašem případě jedná. Z mého hlediska /z pohledu pneumologa/ je zásadní...

Streptokok v krku

| Dotaz od: Dagmar

Můj pětiletý syn byl léčen na anginu,následně streptokoka v krku.Teď už je týden bez teplot,antibiotika máme ještě 5 dní.Chtěla jsem se zeptat,zda můžeme na chvilku ven...

Při léčbě antibiotiky Vám obecně pobyt venku nemohu doporučit, ale krátká vycházka se dá případně tolerovat. Z kontaktu s ostatními dětmi byste syna samozřejmě měla vyloučit.

Chlamydie

| Dotaz od: Saša

Chlamydie mohou byt v tele zcela bez priznaku a nebo i s priznaky. Ja se ptam jestli je i moznost, ze mate chlamydie dlouho dobu (napr. pul rok) bez priznaku a pak se objevi i...

Jelikož chlamýdiová infekce může probíhat různě dlouho bez příznaků a tělo si samo většinou s infekcí neporadí, je určení doby nákazy téměř nemožné. Nejpřesněji se dá období...

Kapavka

| Dotaz od: Petr

Mám dotaz zda je možné jestli mám kapavku. Pohlavní styk jsem měl 2. srpna a příznaky kapavky to je pálení při močení začali až 3 září.. Prosím poradtě. Vůbec nevím co mám dělat...

Petře, nepíšete, jestli je také přítomen výtok - ten je příznakem kapavky. Pokud jde jen o pálení při močení, bude to nejspíš zánět močových cest. Určitě zajděte na urologii.

Před pěti měsíci jsem prodělal streptokoka měl jsem čtvery antibiotika za sebo protože se pořád nedařilo ho dostat z těla. Od té doby přetrvávají mé problémy že při sportu se...

Vážený pane Jiří, období rekonvalescence po prodělané streptokokové infekci může být individuálně různě dlouhé, v závislosti na zátěži, které je organizmus vystaven. I po...

Příznaky nemoci

| Dotaz od: Michaela

Chtěla bych se zeptat co by mohly znamenat tyto příznaky :Od rána se mi točí hlava,mám sucho v ústech,pocit na zvracení,bolest břicha,nechutenství.Předem děkuji za odpověd. :)

Krásný den, milá Michaelo- nerada zklamu Vaši důvěru. Vaše příznaky jsou natolik obecné, že mohou být způsobeny příčinami velmi rozdílného stupně závažnosti. Je tedy zcela...

Jaké příznaky má astma?? Můžete mi prosím příznaky astmatu napsat co možno nejpodrobněji?? Je možné, že tyto příznaky patří právě k astmatu? Trpím hlenovitým kašlem po ránu, po...

Astma je chronické zánělivé onemocnění dýchacích cest, chronický zánět je spojen se zvýšenou reaktivitou průdušek vedoucích k opakovaným stavům pískotů při dýchání, kašli...

Obávané těhotenství

| Dotaz od: Lucie

Dobry mám takový problém už 13 dní sem nedostala mensez mám taký divný pocity furt a příznaky toho že můžu bejt těhotná byla sem u sve gynekoložky která mi řekla že prej...

Jestli jsem dobře pochopila Váš dotaz, tak berete antikoncepci a v sedmidenní pauze jste nedostala menstruaci. Tento stav může nastat, sliznice nemusí narůst dostatečně, aby...

Jedná se o astma?

| Dotaz od: Petra

Jaké příznaky má astma?? Můžete mi, prosím, příznaky astmatu napsat co možno nejpodrobněji?? Je možné, že tyto příznaky patří právě k astmatu? Trpím hlenovitým kašlem po ránu...

Petro. Pro bronchiální astma je typická záchvatovitá dušnost. Záchvaty dušnosti provokují alergeny, znečištěné ovzduší, infekce dýchacích cest, ale i stres či emoce. Jedná se...

Beta hemolytický streptokok

| Dotaz od: Jana

Dle výtěru mám v krku beta hemolytického streptokoka, citlivost na ATB bude prý známá až v pondělí. Mladší dcerka má od května už 3. ATB, poslední dostala minulou sobotu na...

Jano! To, zda byl bacil z Vašeho krku důvodem ochoření Vaší dcerky může definitivně potvrdit pouze kultivace (výtěr). Je to sice možné, ale nikoli nutné. Doporučuji...

Nádor na mozku

| Dotaz od: Lenka

Chci se zeptat, jaké příznaky mívá člověk v počátečním stádiu nádoru na mozku? Dá se to vůbec poznat nebo se to projeví až když už je pozdě? Mám bolesti v pravé hemisféře a...

Nádor mozku může způsobovat poruchu hybnosti končetin, brnění končetin, epileptické záchvaty, závratě, bolesti hlavy. Stran pískání v uchu bude vhodné vyhledat ORL lékaře, který...

Streptokok

| Dotaz od: Filip

Chtěl bych se zeptat, jak vyléčit streptokoka. Už jsem měl 3x antibiotika a ty poslední byly předepsány na základě výtěru z krku. Asi po necelém týdnu, co jsem je dobral, mě...

Pokud je to skutečně streptokok a antibiotika si s tím nedokáží poradit, doporučuji zhotovit autovakcínu z vlastního výtěru. Ev. by bylo možné také provést imunologické...

Genitální opar

| Dotaz od: Marie

A ještě bych se chtěla zeptat, přenáší se to výhradně pohlavním stykem? Partner žádné příznaky nemá, ale u mě to začalo asi 4 den po pohlavním styku. A Když opar ustoupí a budu...

Většinou se vyskytuje typ 2 jen v oblasti od pasu dolů a typ 1 od pasu nahoru, ale neplatí to ve sto procentech, Takže většinou se genitální opar přenese pohlavním stykem. Virus...

Chtěla bych se zeptat, na jakou nemoc by mohly ukazovat tyto příznaky: ospalost a neustálé usínání i během dne (především ve chvílích , kdy se člověk dostane do "klidu", např. u...

Inno! Vy po mně žádáte diferenciálně diagnostickou úvahu, což je ovšem bez dalšího vyšetření pacienta, podrobného rozhovoru a special. tesů dosti nepřínosné a také zdlouhavé...

Dotaz na příznaky RS

| Dotaz od: Martin

Měl bych na vás dotaz, neboť jsem na internetu zjišťoval příznaky RS a jsem trochu vyděšený, protože některé se shodují s mými. Asi před čtyřmi lety jsem v levém oku pozoroval...

Každopádně by stálo za to (minimálně pro klid duše) absolvovat neurologické vyšetření s tím, že popíšete všechny Vámi pozorované příznaky. Měl byste poté prodělat magnetickou...

Asi mám panickou poruchu

| Dotaz od: Robert

Asi mám panickou poruchu. Občas se dostanu do nějaké situace a mám ty samé příznaky, jako jsem četl na internetu. Jak se mám této panické poruchy zbavit nebo ji prozatím zmírnit...

Myslím,že byste neměl své trápení řešit jen cestou internetových moudrostí.Praktický lékař Vám může napsat léky,které dokážou pomoci při delším podávání-tedy ne "hned".Nejlepší...

Kašel

| Dotaz od: Lucie

Mám jen drobý dotaz. Měla jsem zánět dýchacích cest léčený ATB. Všechny příznaky-dutiny, teploty, bolest uší-jsou pryč. Jen mi zůstal dráždivý suchý kašel, který se večer...

Vhodné by bylo kašel nejprve zvlhčit, například pomocí přípravku ACC. To by mělo vykašlávání usnadnit. Je ale také možné, že je kašel způsoben nějakou jinou příčinou. Doporučuji...

Může to být i černý kašel?

| Dotaz od: Michaela

Je mi 19 let, přibližně 28.12.12 se u mě objevily příznaky obyčejné chřipky 2.1. jsem byla u doktora a ten mi řekl, že je to chřipka, ale kašel neustupoval a byl horší a horší...

Dráždivý kašel, který uvádíte múže byt vyvolán virosou, po které uvedené potíže přetrvávajú i 3 měsíce, ale múžou být zpúsobeny i atypickymi bakteriemi jako jsou mykoplazmy nebo...

Prevenar?

| Dotaz od: Monika

Syn má 15 měs.,po narození měl zlatého stafylokoka v oku,již vyléčeno,streptokoka v krku, již vyléčeno.Od té doby měl asi 5x běžné nachlazení,rýmu,kašel,1xangínu.Před 14ti dny...

Moniko! Nezbytné není žádné očkování. Očkování zvyšuje odolnost proti mikroorganismům, v případě Prevenaru jde o pneumokoky způsobující zápaly mozkových blan a plic, které u...

Roční syn už má skoro třetí týden teplotu mezi 37-37,3. Žádné jiné příznaky nemoci nejeví-je čilý, problémy s jídlem taky žádné, pouze ta teplota. Lékařka se nad tím...

Kateřino! Nepíšete ani, kde mu teplotu měříte... 37 je i v podpaží běžná teplota, v ústech nebo zadečku je i 37.3 normální. Pokud nemá zvýšené CRP, prakticky to vylučuje zánět...

Klimakterium

| Dotaz od: Olga Martinková

Přečetla jsem hodně článků o klimakteriu protože na sobě pozoruji jeho příznaky. Návaly pocení a nespavost. Je možné, že by již u mne počínalo? Mám 35 let jedno 18-ti měsíční...

To opravdu nemohu vědět - jděte na vyšetření na gynekologii. Předčasné klimakterium je opravdu možné, ale to se dozvíte až po stanovení hladin pohlavních a regulačních hormonů...

Chlamidie

| Dotaz od: Gabriela

Prosím o radu.Můj partner má chlamidie.Já netrpím žádnými příznaky, akdyž jsem byla za svou gynekoložkou,aniž by se na mě podívala,či udělala testy,vypakovala mě z ordinace,že...

Rozhodně znovu navštivte gynekologa a nechte se vyšetřit, zda chlamydie opravdu máte. Také při pohlavním styku s přítelem až do vyléčení používejte bariérovou antikoncepci...

Mononukleóza a sport

| Dotaz od: Eva Tinková

V uplynulých 14 dnech jsem prodělala mononukleózu - angínové příznaky, ale nic vážného, až po těchto 14 dnech jsem byla na vyšetření krve a byla zjištěna přítomnost EB viru. Dle...

Pokud laboratorní výsledky opravdu ukazovaly na to, že příčinou angíny byla EBV infekce (to lze z krve posoudit podle typu přítomných protilátek, ve Vašem věku není akutní...

Opakované výtoky

| Dotaz od: Jarmila

Mám asi 8 měsíců neustále problém s výtokem.Buď mám zánět,kvasinku,streptokoka a teď ke všemu ještě kondylomata.Pořád si zavádím a polykám tablety,partner se přeléčil,ale...

Problém kvasinek je vždy komplexní. Pokud jste vyzkoušela klasické medicinske metody a nejsou příliš úspěšné, zkuste hledat ještě dál a změnit více složek svého života: změnit...

Kašel, rýma, teplota

| Dotaz od: Štěpík

Už asi 2týdny mám tyto příznaky :ze začátku velká rýma(nyní troxhu zlepšeno)kašel(jsem po černým kašli a dlouhodobém užívání antibiotik.(klacid)ztrácení hlasu a chrapot bolest...

Uvedené příznaky provázejí jak virová, tak bakteriální onemocnění. Na Váš dotaz proto nelze přes internet odpovědět, vyhledejte svého lékaře, který na základě Vaší prohlídky...

ASLO - léčit či nikoli

| Dotaz od: Andrea

Chtěla bch vás poprosit o váš názor. V krku mi po provedené kultivaci našli streptokoka, rozbor krve jsem měla v pořádku až na zvýšené ASLO. Než mi byl proveden výtěr, brala...

Streptokok by měl po cílené léčbě z krku vymizet. Skutečně mnoho lidí ho v krku má, ale je to proto, že se nijak neléčí. ASLO může být zvýšené asi do hodnoty 200, pak je nutné...

Streptokok

| Dotaz od: Veronika

Před 14 dny mi byl v krku nalezen ojediněle streptokok. Měla jsem zduřené mandle, čep a problém s polykáním, ale teploty žádné. Na angínu vcelku trpím. Paní doktorka mi...

Pokud se objevily popsané obtíže, může to znamenat, že přítomný streptokok způobil onemocnění, a budou potřeba antibiotika, nebo že jste se nakazila jinou nemocí, zejména...

Streptokok agalactea

| Dotaz od: Martina Zelenková

Moje těhotenství skončilo v 33. týdnu, měla jsem špatně uloženou placentu a streptokoka agalectea. Malý měl přes 2 kg, ale stejně druhý den umřel na celkovou sepsi. Chtěla bych...

Streptokok se dá léčit antibiotiky, ale během těhotenství se můžete znovu infikovat, takže jsou nutné opakované kontroly, výtěry. To co ale ovlivnit nemůžete, je uložení...

Zhruba 5 let mám diagnostikovanou narkolepsii, ovšem od dětství trpím příznaky Chlamydia pneumoniae. Trpím většinou příznaků: bolesti či škrábání v krku, zimnice, únava, tlak na...

Narkolepsie je spánková porucha, projevující se zvýšenou spavostí. Není spojena s infekčním onemocněním vyvolaným Chlamydia Pneumoniae. Péče patří do rukou neurologa. Máte li...

Kvasinková infekce

| Dotaz od: Karolína



E-coli

| Dotaz od: Michaela

Chci se zeptat, jaké jsou příznaky přítomnosti e-coli v pochvě (mimo kultivační vyšetření) a jak moc je tato bakterie v pochvě nebezpečná. Děkuji

Jediná možnost jak bakterii zjistit je kultivace, jinak půjde vždy je o dohady, může způsobil zánět pochvy, Příjemný den

Chlamydie

| Dotaz od: gabriela

! Ráda bych se zeptala, zda je možné mít chlamydiovou infekci při CRP 8. Příznaky - momentálně dlouhodobý vlhký kašel.

-bohužel,CRP je velmi nespecifický ukazatel.Navíc-žádné laboratorní vyšetření samo o sobě není možné použít ke stanovení diagnosy.Tady rozhoduje klinické vyšetření,na jeho...

Vaz. pani doktorka! Chcela by som Vas poprosit o radu, vo stvrtok som pocitila prve priznaky mocovej infekcie...preto som hned zacala brat kapsule Uva Ursi...avsak v piatok...

JAnka. Pokiaľ antibiotiká nezaberú do 3 dní, je nutná zmena antibiotickej liečby. V prípade, že by ste naďalej krvácala, je nutné podrobné vyšetrenie obličiek a vývodných...

Infekce v tele

| Dotaz od: veronika

Mam dotaz jsme po opakovany angine mela jsme podle vyteru streptokoka ktery vyvolava anginu byla jsem na kontrolni vytery,krevni obraz a moc a vyter z krku je v poradku nejako...

Při streptokokové infekci samozřejmě dochází ke zvýšení počtu bílých krvinek, ale po přeléčení antibiotiky by se měl tento nález normalizovat. Přetrvávání vysokých hodnot může...

Jedná se o astma?

| Dotaz od: Petra

Jaké příznaky má astma?? Můžete mi prosím příznaky astmatu napsat co možno nejpodrobněji?? Je možné, že tyto příznaky patří právě k astmatu? Trpím hlenovitým kašlem po ránu, po...

Bohužel na podrobný popis všech projevů a nutná vyšetření zde není prostor, podstatné ale je, že vaše obtíže mohou pro astma , příp. alergii svědčit. To znamená, že je třeba se...

Operace ploténky

| Dotaz od: Petr

Mám jít na operaci ploténky jelikož jsem měl nález na MR u krční páteře. Příznaky bolesti hlavy,pravého ramene a brnění pravé ruky. Chtěl bych se dotázat jakou formou probíhá...

Velmi specifická otázka, neznám váš celkový stav ani přesné důvody, pro které si myslíte, že není možné udělat celkovou anestesii. Konzultace před plánovanou operací se dělá...

Chtěla bych se vás zeptat a požádat o radu. Měla jsem během 4 měsíců 2 streptokoky, pokaždé jiného typu. V poslední době neustále trpím rýmou a bolestí v krku. Měla bych si...

Indikace k imunologickému vyšetření je opakované respirační infekty více jak 4x za rok. Pokud trvale přetrává rýma doporučila bych ORL vyšetření, pokud by zde bylo vše v pořádku...

Během posledních 6měsíců jsem měla 3x streptokoka v krku, chtěla bych se zeptat, zda je možné, že jsem při orálním sexu přenesla, při této nemoci, streptokoka na přítele (do...

Přenos streptokokové infekce se tímto způsobem neuskutečňuje. Pravděpodobnější je, že Váš přítel má streptokoka v krku také a je nosičem infekce. Bylo by vhodné, kdyby...

Prosím pěkně o radu, opakovaně mi byl nalezen ve výtěrech z krku streptokok. Stále se mi dělají bílé čepy na mandlích, které musím denně odstraňovat a způsobují nepříjemný pocit...

Dítě je částečně chráněné protilátkami z mateřského mléka a pokud nemáte akutní zánět mandlí ("angínu"), nelíbáte dítě na ústa nebo na něj nesaháte neumytýma rukama po...

Stres nebo něco vážnějšího

| Dotaz od: Pavlína

Vážená paní doktorko, už asi měsíc se u mě projevují různé nepříjemné příznaky. Všechno začalo zánětem močového měchýře, který se mi od té doby neustále vrací. Bylo to také...

Moc Vám děkuji za důvěru.Zároveň Vás vlastně nerada zklamu-věřte,že nejsem jistě v ničem "lepší"než Vaše registrující praktická lékařka.Jste zjevně nesmírně vnímavá,pracovitá a...

Pred asi pol rokom som mal nechraneny pohlavny styk v azii. Vsetko bolo o.k. ziadne priznaky, az poslednych par mesiacov ma trapi bolest v epigastriu, nesustredenost, bolest...

Vaše obtíže skutečně nejsou pro HIV pozitivitu typické, ale vzhledem k tomu, že vaše obavy vedou k výrazné alteraci vaší psychiky a následně může dojít i k rozvoji...

Ledvinná nedostatečnost?

| Dotaz od: Adela

V říjnu jsem měla zánět močového měchýře, příznaky ustaly, nicméně antibiotika jsem nedobrala. Před třemi týdny mě opět začalo pálit při močení, užívala jsem Rowatinex a kapky z...

Adélo. Ne - nejedná se o ledvinnovou nedostatečnost- tá se projevuje sníženou schopností ledvin vylučovat z těla toxické látky, v pozdějších stádiích pak i sníženou schopností...

Tiky

| Dotaz od: Jirka

Jak se prosím Vás léčí tyto příznaky, jaká je úspěšnost vyléčení a jaká je návratnost těchto obtíží? Jak dlouho léčba trvá? Pomrkávání očí, popotahování nosu a nadzvedávání...

Léčba je buď medikamentozní, nebo někdy pomáha psychoterapie. Léčba je obvykle obtížná, zabírá jen u někoho. Léčbu indikuje odborník psychiatrie.

Štítná žláza

| Dotaz od: aiša

Dle článků o štítné žláze , bych měla mít jak sníženou činost , tak zvýšenou .Mé příznaky -nesnesu moc teplo -jsem často rozpálená ,zpocená , ale občas jsem zimomřivá , na krku...

Objednejte se na kontrolu k endokrinologovi, je možné,že vám dávka nestačí a měla byste mít její změnu. Pokud máte doloženu autoimunitní hyothyreosu, není třeba se bát ani jí...

Příznaky astmatu?.

| Dotaz od: Petra

Jaké příznaky má astma?? Můžete mi prosím příznaky astmatu napsat co možno nejpodrobněji??Je možné, že tyto příznaky patří právě k astmatu? Trpím hlenovitým kašlem po ránu, po...

Projevy bronchiálního astmatu jsou velice variabilní. Poměrně často přetrvává suchý dráždivý kašel, který není doprovázen vykašláváním, kašel se objevuje přes den a nad ránem...

Dozvěděla jsem...

| Dotaz od: Elis

Dozvěděla jsem se že může existovat alergie na ejakulát. už dýl u mě přetrvávají příznaky..existuje nějaké vyšetření které by to potvrdilo či vyvrátilo??děkuji

Skutečně určitá forma nesnášenlivosti složek ejakulátu existuje, ale je to poměrně vzácné. Nepopisujete však Vaše konkrétní obtíže. Pokud se po pohl. styku objevuje svědění...

Vážení, nyní jsem druhý měsíc těhotná a už 3 měsíce trpím na příznaky syndromu karp. tunelu (večerní mravenčení až bolest palce a tří prstů, ranní stuhlost). Lékařka mě...

Eliško! Jednoduché řešení představuje třeba zatlačit na lékařku s tím, že máte bolesti, ať získá dřívější termín. Můžete jít za lékařem, který se věnuje akupuktuře. Ani...

Borelióza, mononukleóza

| Dotaz od: Svobodová

V 06/2010 jsem prodělala streptokokovou angínu, velká bolest v krku, zvětšené uzliny, únava, bolest hlavy, kloubů - bez horečky, léčba Roxythromicin, ten nezabral, potom...

! S prodělanou borreliosou ani infekční mononukleosou vaše potíže nesouvisí. Borreliosu jste skutečně mohla prodělat aniž jste si toho vědomá, setkání s virem způsobujícím...

Streptokok agalactiae

| Dotaz od: Eva

Ja by som sa chcela opytat ci by ste mi vedeli poradit so streptokokom agalactiae, ktoreho mam uz asi 3 roky v posve a aj v mocovom mechuri. Zo zaciatku mi doktorka na nho...

Obecně lze říci,že nález této bakterie je potřeba hodnotit podle dalších kriterií: Je-li nález bez jakýchkoliv vedlejších příznaků jako páchnoucí fluor, žádné bolesti či pálení...

Horečka

| Dotaz od: Filipovicová

Má dcera 12měs. má již čtvrtý den horečky 38-39°C po odečtu v konečníku. Příznaky naclazení, žádné. Vyšetření ORL bez nálezu. Rozbor krve ... zvýšené leukocity, CRP. Léčba ...

Horečka vašeho dítěte je celkem vysoká, ale na druhou stranu je přirozené, pokud má dítě nejakou infekci. Důležité je, že ani po nasazení antibiotik teplota neklesá a vy píšete...

Crohnova choroba

| Dotaz od: Gabriela

Chci se zeptat, nedávno mi zjistily Crohnovou chorobu, ale nemám žádné příznaky. I když jsem byla na koloskopii a potvrdilo se to, může se třeba splést a při kontrolní...

Teoreticky to možné je, nicméně se to prakticky nestává. Doporučoval bych konzultaci s ošetřujícím lékařem a web : www.strevni-zanety.cz. Hezký den.

Vyrazka

| Dotaz od: veronika

Mam dotaz chtela jsem se zeptat za meho kamarada!ptal se me jaky jsou priznaky hiv infekce?!!tvrdi ze uzmesic ma na rukach a na hrudi vyrasku a ze mu zmizi a pak se zase objevi...

Příznaky HIV jsou nejrůznější, žádné super - typické - nejlepším řešením bude test na HIV, dělají se i anonymně, informujte se zde: http://www.aids-hiv.cz/. Pokud nepůjde o HIV...

Co to může být

| Dotaz od: Vena

Chtěla bych se zeptat,na co ukazují tyto příznaky.Častá malátnost jako na omdlení,špatně od žaludku,občasná bolest hlavy,únava,sucho v ústech.Děkuji za odpověď

Neexistuje žádná konkrétní choroba, která by měla přesně tyto příznaky. Ale mohlo by jít o poruchy krevního tlaku,diabetes, chronické metabolické choroby, onemocnění ledvin...

Bolest konečníku

| Dotaz od: standa

.než sem šel spát žádné příznaky sem neměl zbudil sem se kolem 2 hodiny ráno a měl sem bolest na konečníku..rano pri koupely sem nahmatal bulku bolestivou jen pri dotyku jinak...

Pravděpodobnou příčinou Vašeho problému budou hemoroidy, tedy rozšířené žilní pleteně v okolí konečníku. K ovlivnění potíží zkuste sedací koupele z dubové kůry, v lékárně lze...

Sebevražedné sklony

| Dotaz od: Jana

! Kamarádce je 40 let a je těhotná. Protože neměla žádné příznaky, zjistila těhotenství až ve 13 týdnu. Okamžitě žádala o provedení potratu, ale to je prý možné pouze do 12...

Milá Jano, to je skutečně zlá situace. A je zřejmé, že na ni sama nestačíte. Přemýšlel jsem, co bych dělal v takové situaci já, což na druhé straně je MOJE řešení a netroufám...

Streptokok-bolest kloubů

| Dotaz od: Denisa

Měla jsem 4 měsíce neléčeného streptokoka,nepatřící do skupiny A ani B,přeléčen penicilínem,už během léčby se objevili bolesti kloubů-kyčle,kolena, ramena,lokty,klouby na rukách...

Deniso! Podle toho, jak vaše potíže popisujete se mi souvislost s prodělanou streptokokovou infekcí jeví spíše jako nepravděpodobná. Pokud ale delší dobu trpíte bolestmi kloubů...

Dobrý den, již 8 měsíců trpím zvláštními zdravotními stavy, příznaky bych popsal jako motání hlavy, ztuhlost končetin a jejich ochlazení, nevolnost, pocit na zvracení, tlak v...

Je to více než pravděpodobné, že tyto obtíže budou psychického rázu. Může se jednat o tzv. panické ataky, které mohou imitovat nejrůznější somatické obtíže včetně infarktu či...

Streptokok a stafylokok

| Dotaz od: A. Kundrátová

Děti měli streptokokovou angýnu, po vyléčení se u jednoho výtěrem zjistil opět streptokok a zjistil se i u dalších členů rodiny, u mě se zjistil i stafilokok aureus, dostali...

Streptokoky i stafylokoky jsou bakterie, které často nezpůsobují žádné obtíže a jsou přítomny ve výtěrech z nosu či krku i u zdravého jedince. Přenáší se kapénkovou infekcí...

Aslo

| Dotaz od: Jana

Velmi Vám pane doktore děkuji za rychlou informaci. Opravdu nic jiného nemají. Měla jsem streptokoka G xxx a v současné době mám v krku běžnou flóru. Jen to ASLo je 618, trošku...

Jano! Zvýšené ASLO jjednoznačně hovoří pro to, že Vaše tělo se streptokokem někde ještě bojuje. V tomto případě by bylo vhodné streptokoka eliminovat... Spousta lidí má v krku...

Už rok se léčím na streptokoka anginosus.Jsem po dobrání penicilínu,ale stále ho při výtěru z krku mám.Paní dr.říkala,že jsem bacilonosič.Může mi tento streptokok nějak poškodit...

Tato bakterie patří do skupiny streptokoků, stěnový (murální) antigen G. Chováním je podobný str.pyogenes (murální antigen A), způsobujícímu jhnisavé angíny. Poškodit orgány by...

Byla mi zjištěna podle slov lékaře "poměrně silná" alegie na pyl pelyňku. Žádné příznaky rýmy apod. v době květu pelyňku nemám. Zajímalo by mě však, jestli si myslíte, že je...

Pokud zatím nemáte slizniční projevy alergie na pelyněk v jeho pylové sezoně -červenec až září /rýma, dechové obtíže/, tak pravidelnou léčbu není třeba užívat. Nelze vyloučit...

Neuroborelioza

| Dotaz od: david

Rad bych věděl jesli po dobrání ceftriaxonu na 21 dní mohou přetrvávat příznaky asi po čtyrech dnech od poslední kapačky mam takové svědění v různých částech těla po tváři...

Davide, příznaky onemocnění neodezní ihned po skončení antibiotické léčby a pro imunitní systém velká zátěž, proto musíte dát tělu čas, aby se s infekcí vyrovnalo. Pokud by se...

Potni test

| Dotaz od: IVANA

Dori den chtela sem se jen zeptat jsem poslani z dcerou na potni test dočetla jsem se že přiznaky je že je pot hodne slany je to vždycky ? a je dite vic unavene? mam hrozny...

Pravděpodobně má váš lékař podezření na cystickou fibrosu, pot obsahuje u této choroby vždy více solí. Únava také může být přítomna. Toto onemocnění se dá léčit , ale ne úplně...

Luivac a hypothyerosa

| Dotaz od: Petra

Mám hypofunkci štítné žlázy a beru lék euthyrox. Vzhledem k velmi častým streptokokovým angínám jsem dostala lék Luivac. Zatím jsem využívala celé první balení (28 tbl.) a nyní...

Petro! Luivac posiluje imunitu, kterou lze posílit i jinak. Osobně nevidím problém v tom, abyste s hypothyroesou luivac užívala. Proti anginám Vám ale doporučuji spíše úpravu...

Chtěl bych se zeptat na tuhle bakterii(alfa hemolytické Viridující streptokok)může tato bakterie být dlohodobě v krvy aniž by způsobila otravu krve?

Dobrý de, vám zjistili tuto bakterii v krví? Pokud ano, už se jistě léčíte antibiotiky. Otrava krve není jediným projevem přítomnosti bakterií v organismu, většinou postihne...

Několikrát do roka mně trápí infekce močových cest s klasickými příznaky (pálení, pálčivá bolest, nevolnost, nucení na močení). Řeším to brusinkami, velkým množstvím tekutin a...

Krev v moči při zánětu je běžný jev. Pokud se vyskytuje pouze v stopovém množství, které zachytí laboratórní testy, ale pacient ji volným okem nepozoruje, mluvíme o...

Problémy s močí

| Dotaz od: Jana

Moje doktorka si asi nejspíše neví rady..v moči mi našla streptokoka, který byl úspěšně vyléčen,ale při dalším odběru moče mi byla nalezena e. coli..na kterou mi nedala žádná...

Nalezená bakterie zřejmě nebyla v moči v průkazném množství, takže nebylo možno rozhodnout, zda jde o další močovou infekci nebo o kontaminaci (o kontaminaci hovoříme, pokud je...

Deprese

| Dotaz od: Kateřina

Jsem 4 měsíce po porodu a již během těhotenství se u mně projevily příznaky deprese, začíná to být čím dál nesnesitelnější , vyhledala jsem si ,že to může být i můj určitý rys...

Moc prosím,rozhodně neváhejte a co nejdříve vyhledejte lékaře-praktika nebo psychiatra,Váš stav si opravdu zaslouží vhodnou léčbu-zbytečně se trápíte,Vaše pocity viny a...

Chondropatie pately

| Dotaz od: Lenka

Pane doktore, toto jste mi odpověděl na mé příznaky po ASK operaci: Popisované příznaky by svědčily pro artrózu mezi patelou a kondyly stehenní kosti, operatér ale nitro kolena...

Odpověď není snadná. Koleno je velmi citlivý útvar se širokou vstřebávací plochou kloubní výstelky a i nevelká změna se v této citlivosti a bolesti obrazí. Doba 5 měsíců není...

Nádor na mozku

| Dotaz od: Petra

Ráda bych se zeptala jaké příznaky bývají při podezření na nádor v mozku a také pokud se jedná o zánět v mozku. Děkuji za odpověď.

Paní Petro, expanzivní ložiska v mozku mohou mít rozličné projevy. Mezi nejčestější patří bolesti hlavy, dále zvracení,další projevy se různí dle lokalizace postižení- mohou to...

Angiopatie

| Dotaz od: František

Chtěl bych se zeptat, jaké jsou příznaky angiopatie a za jakých okolností vůbec může tato nemoc vzniknout. Jaké jsou její hlavní příčiny. Děkuji za odpověď.

Angiopatie je velmi obecný termín užívaný pro (zpravidla nezánětlivé) onemocnění cév. Většinou jde o postižení aterosklerózou = kornatěním. Rozlišuje se mikro- a makroangiopatie...

Nákaza

| Dotaz od: Markéta

Byla mi zjištěna infekční mononukleoza a streptokok v krkua já bych se chtěla zeptat jak jsem se mohla nakazit. Děkuji

V obou případech jde o infekci horních cest dýchacích,přenos se děje mezilidským kontaktem tzv.kapénkovou cestou-aerosolem z dýchacích cest při vzájemné komunikaci..V...

Alergie?...

| Dotaz od: Nicol

Paní doktorko.Chcise zeptat,zda mé příznaky mohou být alergii?.. Někdy po snězení bílého pečiva,nebo mamina dělá guláš.polévku zahuštěnou moukou,začnu mít okamžitě křeče do...

Nelze zcela vyloučit , že Vaše problémy jsou způsobeny alergií, ev. intolerancí nějaké složky potravy, vyloučit by se měla i celiakie. Doporučila bych vyšetření na alergolgoii...

Streptokok

| Dotaz od: andi

I pani doktorko, Moje dcera je nyni doma s horeckami u dr. Crp 16 vyter streptokok A a hemofil.. dostala ant penicilin...krk ma cisty ma rymu a kasel... Ja jsem v 17tt a byla...

Výsledek výtěru z krku je nutno vždy hodnotit současně s ohledem na klinický stav tj. na přítomnost či absenci potíží. Pokud tedy není pozitivita výtěru doprovázena potížemi...

Rakovina

| Dotaz od: Daniel

Je možný mít rakovinu když jsem příznaky zpozoroval před rokem? Teď se mi udělala vzadu na krku nějaká bolavá boulička a ještě na čele a akné to není. A mám horečky často a...

Bylo by dobré navštívit chirurga nebo kožního lékaře, který Vám odebere vzorek na histologii, tím se jedině prokáže původ. Rakovina krku se neprojevuje bouličkami na kůži, ale...

Streptokok

| Dotaz od: Antonín

Přítelkyni byl diagnostikován streptokok, který ji měl způsobit i infarkt, diagnostikovaný zpětně při vyšetření a, který ji poměrně dost ohrožuje. Požaduje po mně preventivní...

Je mi moc líto,ale uvedené skutečnosti k posouzení situace Vaší a Vaší přítelkyně nedostačují.Streptokoky jsou různých druhů,v různých lokalizacích jsou či nejsou pro organismus...

HIV

| Dotaz od: Petr

Pane doktore chtěl bych se zeptat zza jak dlouho se projeví první příznaky HIV a jestli je možné aby se objevili už během prvních 3-4 dnů po případné nákaze.Děkuji za pomoc a...

Během takto krátké doby se infakce neprojevuje. Většinou po několika týdnech se objevují nespecifické "chřipkové " příznaky a zvětšení lymfatických uzlin.

Plané neštovice

| Dotaz od: Radka

Chtěla jsem se zeptat, jaké jsou úplně první příznaky planých neštovic. Synovi je 6 let a objevily se mu na těle červené mapky cca 5 mm velké. Má je skoro všude. Na zádech...

Radko! Pokud byl ve styku s neštovicemi a sám je neprodělal, jde nejspíš o neštovice. Kožní vyrážky a jiné projevy se však velmi špatně popisují a podle poisu je málokdy lze...

Infekce MRSA

| Dotaz od: Petr

Pracuji v Anglii v pecovatelskem dome. Mame klienty s MRSA.Muzete mi napsat priznaky MRSA a jak se proti tomu chranit?Jsem zatim zdravy 40 lety muz.Pouzivame ochranne pomucky...

Infekce MRSA znamená, že je způsobena specifickým kmenem bakterie, která je rezistentní k meticilinu, což je antibiotikum vyšší generace. tato bakterie se často vyskytuje ve...

Plicní chlamydie

| Dotaz od: Eva

Již více než dva měsíce se cítím velmi špatně. Nejdříve jsem asi týden měla příznaky chřipky - velká bolest hlavy, zvýšené teploty, bolest rukou, nohou, noční pocení třas v...

Pro dostatečné posouzení příčin všech popsaných potíží by bylo nutné znát celou řadu dalších detailů, které se týkají Vašeho zdravotního stavu, životosprávy a dosud proběhlých...

Angina

| Dotaz od: tereza

DOBRÝ DEN, BYLA MI DIAGNOSTIKOVÁNA STREPTOKOKOVÁ ANGINA.BYLO TO POMĚRNĚ OŠKLIVÉ. BRALA JSEM CELZIF 500 PO 12HODINÁCH 10DNÍ. CÍTÍM SE UŽ BEZVA,AKORÁT MĚ ZNEKLIDNUJE,ŽE MI NA...

Diagnosa streptokokového zánětu krčních mandlí vychází z hodnocení celkového klinického stavu pacienta, "jednoznačná" by byla samozřejmě až po kultivačním průkazu streptokoka ve...

Průdušky, hlasivky

| Dotaz od: Marek

Asi 3-4 týdny nazpět jsem prodělal jakési nachlazení, typické příznaky: škrábání v krku, rýma, mírně zvýšená teplota, změna hlasu, asi po 3 dnech se k tomu přidal ještě kašel...

Marku! Je možné, že se jedná jen o doznívající příznaky prodělaného virového onemocnění. Dopřejte vašemu tělu dostatek odpočinku a vitamínů, nejlépe v přírodní formě. Pokud se...

Streptokok pneumonia

| Dotaz od: Julie

Chtěla bych se zeptat, 2-leté dceři byl zjištěn z výtěru krku streptokok pneumonia.Léčena ATB Ospen 400. Po celou dobu léčení jsem nevystavovala nebezpečí nákazy ostatní...

Pokud již bere atb několik dní, je riziko nákazy spíše malé, konečnou informaci však dostanete pouze po konrolním výtěru, někdy jsou totiž bakterie resistentní (prostě odolné a...

Paní doktorka mi udělala vyter z močové trubice a našla zlatyho streptokoka dostal sem na 10 dní antibiotika chci se zeptat jestli mužů chodit do práce a popřípadě cvičit nerad...

Infekce močových cest může být pohlavně přenosná, nebo vznikne vcestováním bakterií z tlustého střeva. Do práce můžete, ale vyhýbejte se nadměrné fyzické zátěži. nechráněný...

Neštovice

| Dotaz od: mira

Už běží čtvrtý týden co jsem doma.Všechny příznaky onemocnění mi odezněly.Vysoké horečky kolem čtyřiceti,pocity na zvracení, nechutenství.Zhubnul jsem během prvního týdne pár...

Průběh neštovic v dospělosti bývá většinou horší než u dětí, tj.příznaky jsou silnější, hrozí více komplikace, léčení trvá dělé..škrábání v krku může být přítomno také...

Prasečí chřipka

| Dotaz od: Monika

Chtěla bych se zeptat, jestli když přijdu k praktickému lékaři s příznaky chřipky na požádání i test na prasečí chřipku?

Ano, v dnešní době by měl praktický lékař provést všechna potřebná vyšetření, ev. vás odeslat na jiné pracoviště ( infekční odd. apod.).

Fromilid 500

| Dotaz od: Jan Zlámal

Chtěl bych se zeptat : Když beru antibiotika Fromilid 500 třetí den a příznaky nemoci už odešli až tedy na kašel, který s mou nemocí souvisel, musím pořád ležet v posteli ?

Samotné užívání Fromilidu není spojeno s nutností klidu na lůžku. Pokud se cítíte již lépe, není asi důvod, abyste ležel v posteli, ale záleží na Vašem onemocnění a celkovém...

Příznaky salmoneozy

| Dotaz od: Niikola

Chtěla bych se prosim zeptat jaký jsou příznaky salmoneozy... boli mě žaludek a motá se mi hlava a začínám sem tam zvracet vubec nevím co to je prosím mohl by jste mi napsat...

Paní Nikolo, příznaky salmonely jsou nazelenalé průjmy, zvracení, nevolnost, může být či nemusí být horečka. Ve vašem případě bych Vám doporučila návštěvu praktického lékaře.

Vysoké aslo

| Dotaz od: klara

Ve 14 letech jsem měla problémy se streptokokem,kdy se mi vícekrát vracel. Ted je mi 24 let díky bolestem kloubů mi bylo zjištěno aslo s hodnotou 990.(bylo to minulý rok...

Doporučila bych Vám, podle popsaných potíží ale i peripetii, navštívit nebo vyhledat lékaře internistu který by celkové laboratorní vyšetření včetně všech nutných parametrů a...

Už necelý týden mám příznaky nachlazení, silně ucpaný nos, zahleněný krk a zpočátku mě v krku škrábalo. Dnes se drží jen rýma, sekret je čirý a sem tam žlutý, ne zelený. Spíše...

Příčin podobných bolestí je vícero, ale vzhledem k současně probíhající rýmě mohou být známkou zánětu nosních dutin (jako komplikace rýmy). Důležitým prvkem léčby jsou nosní...

Výtěr z krku

| Dotaz od: Kateřina

Mému synovi(6let) našli při výtěru z nosu Streptokoka pneumonia. Bohužel má od 9/08 s menšíma přestávkama pořád ucpaný nos, ne klasickou rýmu, ale smrká(špatně)spíše husté...

Kateřino! Ačkoli nejsem příznivcem častého nasazování ATB, v tomto případě se přikláním k přeléčení. Synovi podávejte probiotika z lékárny, už teď a po celou dobu léčby ATB...

Zpomalený PM vývoj

| Dotaz od: jana

ZAPOMĚLA JSEM K MINULÉ OTÁZCE NAPSAT PŘÍZNAKY ÚDAJNÉHO ZPOMALENÉHO VÝVOJE- SYNEK MÁ PŘEVÁŽNĚ VE 10 TÝDNECH RUČIČKY V PĚST, NA BŘÍŠKU NEPASE KONÍČKY, NEZVEDÁ HLAVIČKU. V NÁRUČÍ...

Dejte tomu chvíli čas a začněte s ním cvičit...Jistě jste objednáni na další neurologickou kontrolu, kde bude neurolog hodnotit další vývoj Vašeho synka. Hezký den

Opakované angíny

| Dotaz od: Fialovaá Irena

Moje dcera/22let/ trpí odmala na opakované angíny-v dětství streptokokové, 5-6krát do roka.Nyní po výtěru bez nálezu,asi 3krát do roka, ale označovány jako hnisavé angíny.Nyní...

Odstranění krčních mandlí se provádí jen v případě, že jsou těžce postiženy zánětem - např. ten absces, v ostatních případech se vždy raději postupuje konzervativně. Samotné...

Zaražená rýma

| Dotaz od: Teddy1818

Chtěla bych se Vás zeptat jestli je normální, že už třetí den mám jako vedlejší příznaky zaražené rýmy horečku kolem 37. První den mi bylo špatně od žaludku a těžko se mi...

Zvýšenou teplotu (horečka se "počítá" od 38°C) můžete klidně při rýmě mýt. Rýma je zánět sliznic horních cest dýchacích projevující se hlavně sekrecí z nosu a/nebo ucpaným ...

Streptokok

| Dotaz od: Tereza

Polygynax při kojení

| Dotaz od: Dana

Už několik měsíců se snažím vyléčit streptokoka agalactiae, který se mi po porodu objevil v pochvě a způsobuje mírné svědění. Doktorka mi postupně předepsala Macmiror, Klion-D a...

Polygynax obsahuje tři složky: neomycin, polymyxin B a nystatin. Poslední jmenovaná komponenta přípravku je zcela bez rizika, protože nystatin se prakticky nevstřebává a působí...

Asi 5 let beru Activele. Vyskytují se ale u mne některé příznaky klimakteria (deprese, suchá pokožka, časté močení, časté pocení aj.) Mohu k danému léku brát ještě přírodní...

Lépe navštivte gynekologa aby Vám předepsal antikoncepci vhodnou k období klimakteria.jinak nevidím problém,že by se neměly brát tytyo léky soušasně.

Tlak asi

| Dotaz od: rolandgarros

Potřeboval bych poradit mám už asi dva roky podivné příznaky. Poslední dobou se mi hůř dýchá a jakoby točí hlava a to po celý den, a navíc mi hučí v uších. Bývá mi z toho taky...

Navštivte lékaře - nejlépe obvodního, změří vám tlak a celkově vás vyšetří, samozřejmě to může být od tlaku, ale také příznaky i jiných potíží, které bez přímého vyšetření...

Rectoskopie

| Dotaz od: Jitka

Chtěla bych se zeptat. měla jsem příznaky na hemeriody,prodělala jsem vyšetření proktologické prstem a ve zprávě mám, že mám malou řasu na př. kommisuře, tonus přiměřěný, zevně...

Vážená paní Jitko, bez endoskopického vyšetření (rektoskopie, případně koloskopie) nelze nikdy s jistotou vyloučit přítomnost jakéhokoli onemocnění tlustého střeva. Pokud...

Teplota, chlapec 8 let

| Dotaz od: Jitka

Osmiletý syn má delší dobu teploty kolem 37,5. Žádné další příznaky nemoci nemá, krevní testy má v pořádku. Naše lékařka si myslí, že může mít teplotu od zubních kazů ( má 3 na...

Jitko! Možné to je, ale přimlouval bych se za to, aby byl syn ještě důkladněji vyšetřen. Kazy v mléčném chrupu by bylo vhodné sanovat, pokud jako důvod připadají v úvahu - ať...

Střevní potíže

| Dotaz od: Jana

Před týdnem jsem prodělala střevní potíže s příznaky: návaly na zvracení, zimnice, bolest břicha a únava. V noci jsem většinou kvůli tomu nespala, braly mě hlavně ty navály...

I Vám krásný den.Infekční onemocnění jsou vyvolávana různými mikroorganismy,podmínkou předání dalšímu člověku je naplnění určitých předpokladů,aby se infekční agens mohlo...

Bolest v krku

| Dotaz od: Vlasta

3 mesice me boli v krku pri polykani, ster zjistil streptokoka, prelecen atb a kontrolni ster v poradku, i nadale bolesti v krku pokracovaly, zkousela jsem pastilky, byla jsem i...

Milá paní Vlasto, chápu, že bolesti v krku Vám značně znepříjemňují život, bohužel patří k poměrně častým steskům. Určitě by bylo dobré konsultovat imunologa, který dokáže...

Roztoušená skleroza

| Dotaz od: Jiří

Chtěl bych vědět , jaké jsou příznaky roztroušené sklerozi a z čeho tato nemoc vubec je ? Někde sem slyšel , že to může být z počítače. Je to možné ? Někdy mám problem s...

Milý Jirko- roztroušená sklerosa je onemocnění řazené mezi tzv autoimunitní poruchy, není známá jediná vyvolávající příčina. Myslím, že se zbytečně trápíte úvahami, které...

Kvasinkova infekce a vytoky

| Dotaz od: anna

Chtela jsem vas poprosit jestli by ste mi napsal presne priznaky a projevy kvasinkove infekce. A pak mam jeste jeden dotaz vzdy tyden pred menstruaci mam pruhledne vytoky z...

Kvasinková infekce se projevuje hrudkovitým výtokem připomínajícím tvaroh ,průhledný výtok před menses je zcela normální. Příjemný den

Kliste / borelioza,encefalitida

| Dotaz od: magdalena

2lety syn mel kliste,chci se zeptat,jaky je postup, pokud se neprojevi do 2mesicu priznaky,urcite po 6tydnech zajit na krevni odber, je mozne z krve zjistit boreliozu a i...

Abyste měli naprostou jistotu, tak po těch 6 týdnech na vyšetření hladin protilátek můžete zajít, ale pokud nebudou žádné příznaky v místě vpichu ani celkové "chřipkové", pak to...

Streptokok po orálním sexu?

| Dotaz od: Marie

Poslední dobou často trpím na streptokoka v krku, po penicilinu a širokospektrých antibiotikách mě přešel. Ale zdá se mi, že se mi objeví pokaždé, když s přítelem provozujeme...

Přenos streptokoka orálním stykem je možný. Stačí přeléčení 5 dnů penicilinem. Výtěry není zcela nutné provádět, pokud máte vysledováno, že obtíže vznikají po orálním styku...

Tehotenstvi

| Dotaz od: Veronika

Steptoccocus beta haemolyticus

| Dotaz od: Štěpánka

Byl mi zjištěn tento streptokok v krku. Paní doktorka mi nasadila Penclen 60tablet. Budu je brát do konce května. Myslíte,že vv létě už budu moct k moři na dovolenou ? Jak...

Nekomplikovaná léčba (Váš případ) obvykle trvá cca 14 dní až tři týdny. V létě k moři budete moci (= slunit se obecně), pokud v té době nebudete užívat léky, které by tomu...

Sex a HIV

| Dotaz od: Bar

Chtěla bych se zeptat.Před rokem jsem měla nechránění sex.Příznaky že bych byla HIV pozitní žádné.Byla jsem před týdnem na krevním obraze a sediamtaci a vše v pořádku.Chtěla...

V krevním obraze by se asi projevila pokročilejší stadia onemocnění HIV, rozhodně jediný přesný důkaz je vyšetření protilátek. Riziko přenosu ze ženy na muže je o něco menší než...

Krev v moči

| Dotaz od: Ludmila

Už několikrát jsem měla zánět močových cest, takže znám i příznaky jako je například řezavá bolest při močení, neustálé nutkání k močení a občas i krev v moči. Tentokrát se mi...

Gynekologické vyšetření určitě vhodné je. O prasklou cystu by mohlo jít, ale doporučuji ještě nefrologické vyšetření - bylo by vhodné vyšetřit krvinky pod mikroskopem, zda nejde...

Streptokok

| Dotaz od: Eva

Prosim o odpověd na můj dotaz.Byl mi z vytěru nalezen streptokok Beta typu C (2 křížky).Na výtěr jsem šla ze zvědavost, protože mám cca 4 roky hleny v krku. Posledních x let...

Pokud jste byla přeléčena penicilinem, a i ta přřetrvávalo zahlenění, tak bych léčbu antibiotiky neopakovala, zvlášť pokud nemáte teploty , v krku nebolí. Spíše bych...

Opakovaný streptokok

| Dotaz od: Petra

Od října-tedy během 2 měsíců, jsem prodělala 4 streptokokové angíny. Dostala jsem pokaždé antibiotika a max do 5 dnů byla angína i streptokok zpátky. Při třetí angíně jsem byla...

Myslím si, že postup je správný, důležitá je pendeponizace, která by Vás proti streptokokovi měla ochránit. Doporučovala bych ještě imunologické vyšetření, aby se vyloučila...

Těhotenství?

| Dotaz od: Barbora

Chtěla jsem se ještě zeptat jaké příznaky před menstruaci mohou byt? a jak poznám uhnízdění ? Děkuji Barbora

Nidaci oplodněného vajíčka nepoznáte, příznaky většinou nejsou žádné, prostě se nedostaví menses a to vede většinu pacientek k provedení gravitestu. Příjemný den

Streptokok

| Dotaz od: Petra

Před několika dny mi byl nalezen Streptokok v krku, chtěla bych se zeptat jaký může být důvod nákazy, jestli je přenosný a pokud ano tak jak. A také co by se při této nemoci...

Streptocucus v krku /záleží na typu/ může být přítomen v krku i u zdravých lidí jako součást přirozené bakteriální flory. Léčí se v případě , že pacient má nějaké problémy...

Léčba dny

| Dotaz od: Petra

Manžel již několik let trpí dnou. Má klasické příznaky, bere Milurit a při akutním záchvatu léky proti bolesti. Poslední půlrok má dnu s malými přestávkami neustále, i když drží...

Petro! Vysoká koncentrace kyseliny močové v krvi a s ní související dna může být v některých případech dána geneticky. Její léčba může být svízelná. Nepíšete, jak přesně se u...

Borelioza?

| Dotaz od: radka

Ráda bych se zeptala, zda tyto příznaky mohou vést předběžně k diagnoze boreliozy. Rok trvající bolesti ramen, zad, ztuhlost po ránu, přidala se 3 x onemocnění moč. měchýře, gyn...

Příznaky u boreliozy jsou různorodé a nelze tuto diagnosu vyloučit. I když močové a gnekologické obítže byh na infekci borielií nesváděla. Samozřejmě by se měla vyloučit i jiná...

Mononukleóza

| Dotaz od: Pit

U mého syna bylo vysloveno podezření na infekční mononukleózu. Má angínové příznaky a lékařka nám sdělila, že nízká sedimentace ukazuje na přítomnost viru. V tuto chvíli čekáme...

! Bakteriální původce angíny je při nízké hodnotě sedimentace opravdu spíše nepravděpodobný. Mezi virové původce angín patří kromě viru infekční mononukleózy např. enteroviry...

Chtěla bych se zeptat, jaké jsou příznaky těhotenství během užívání hormonální antikoncepce a dá se to poznat třeba podle krvácení ze spádu? Děkuji za odpověď.

Obvyklý příznak je vynechání menstruace nebo menstruační krvácení v nezvykle slabé intenzitě. Také se objevují další těhotenské příznaky, jako nevolnosti, citlivost prsů atd.

Příznaky slepých píštělí

| Dotaz od: František

Chtěl bych se zeptat, jaké jsou příznaky píštělí při Crohnově chorobě, které nejdou až na povrch. Také by mě zajímalo, jestli každá taková píštěl musí zasahovat do postiženého...

Slepé píštěle, končící ve svalové nebo tukové tkáni dutiny břišní, se nemusejí projevovat nijak, záleží na přesné lokalizaci a jeich rozsahu. Někdy se píštěl rozvětví v tukové...

Streptokokus pyogenes

| Dotaz od: Marie

Již po páté tento rok mám v krku (v hrtanu) streptokoka - projevuje se bolestmí v krku, zvýšenou teplotou. 3x jsem ho měla začátkem roku a teď v listopadu a zrovna nyní. Minulý...

Pokud jste vyzkoušel již dvoje antibiotika, pokuste se zjistit, zda by nebyla dostupná autovakcína (ptejte se cíleně vašeho lékaře, který vám opakovaně předepisuje antibiotika...

Léčím se na hypertyreózu s klasickými příznaky. Jen nemám zvětšenou štítnou žlázu a nemám problémy s očima. TSH=0.0 FT4=60 Beru denně 10 tablet Propycilu, ale zatím po 3...

Negativita všech protilátek je nejčastěji přítomná, když je za zvýšenou funkci žlázy zodpovědný nějaký uzel ve štítnici, který tvoří hormony nekontrolovaně. Pokud ale opravdu...

Chtěla bych se zeptat, jaké jsou případné příznaky těhotenství během užívání antikoncepce. Děkuji za odpověď.

Stejné jako u žen bez antikoncepce, každá žena má příznaky jiné. Pokud máte pochybnosti, udělejte si těhotenský test.

Genitální herpes

| Dotaz od: Kristýna

Zy jak dlouho po styku se u partnera dostaví příznaky genitálního hrpesu?

Inkubační doba herpetické infekce je v řádu několika dnů až týdne.

Bolest varlat

| Dotaz od: Ruda23

Mám dotaz uz mam asi 3 dny nejakou virozu-priznaky jsou teplota, bolet v krku a obcasny kasel.O den pozdeji po prvnich priznacich (horecka) me zacaly bolet varlata.Je mozne ze...

Rudo! Některé viry mají opravdu tendenci napadat i tkáň varlat a způsobit zánět, který může mít do budoucna těžké následky v podobě neplodnosti. Pokud vás tedy bolí nebo vám...

Kašel

| Dotaz od: Commod

Chtěl jsem se zeptat na své příznaky. mám asi 1,5 měsíce trvající kašel. první týden spojený se silnou rýmou. Rýma odešla, ale kaše zůstal. Dostal jsem Duomax. Pak přišla...

Jděté e na kontrolu na plicní, lékař vás poslechne (fonendoskopem plíce a srdce) a měl by udělat, podle mého názoru, i rtg plic, zda není problém tam. Na kontrolu jděte co...

Jaké jsou příznaky astmatu?

| Dotaz od: Petra

Jaké příznaky má astma?? Můžete mi prosím příznaky astmatu napsat co možno nejpodrobněji?? Je možné, že tyto příznaky patří právě k astmatu? Trpím hlenovitým kašlem po ránu, po...

Již v předchozím dotazu jsem vám odpověděla (obdobně jako moje kolegyně), že v případě vámi popisovaných potíží je vhodné vyšetřením astma vyloučit (příp. potvrdit). Omlouvám se...

Streptokok alfa hemolitický

| Dotaz od: jiří

Při vyšetření na urologii mě byl zjištěn výše uvedený streptokok v močové trubici.je nutné léčit to antibiotiky ? můźe tento streptokok zpúsobovat záněty dýchacích cest ? když ...

Orální nebo také viridující streptokoky tvoří podstatnou část normální flóry dutiny ústní a horních cest dýchacích. Do pohlavních cest se mohou zanést při orálním stykem. Tento...

Již několik let mám problémy se streptokokem a zvýšením ASLEM. Nic moc nepomohlo (z ORL) a nyní se mi do rukou dostalo rakouské homeopatikum STREPTOCOCCINUM Nosode C30 - 10ml...

Obecně se homeopatika užívají bezprostředně před jídlem nebo těsně po jídle. Lék se vloží do úst a nechá se volně rozpustit. Mohou se kombinovat s jinými léky. Sama své...

Mensi trhlina v menisku

| Dotaz od: Petr

Chtěl bych se zeptat jaké jsou přesné příznaky tohoto zranění? Dále bych se chtěl zeptat jak je to s nějakou rehabilitaci jestli je a za jak dlouho bych po operaci mohl začít na...

Bolest kolena, otok kolena, omezení hybnosti kolena i ěxistence blokády kolena. Rehabilitace se liší podle toho, zda je provedeno sešití menisku nebo odstranění jeho části...

Bolest zad a zvýšená teplota

| Dotaz od: andrea

Obracím se s mojím problémem, asi co 2-3 měsíce se mi nějak vrací tyhle příznaky:v jeden den začne mírná bolest zad na pravé straně u páteře u žeber a vede ještě i vyše, večer...

Zvýšené napětí svalstva při tzv.syndromu svalové nerovnováhy je skutečně nejčastější příčinou opakujících se bolestí "zad".Se subfebriliemi,tj-teplotami do 38 stupňů- je také...

Změna antikoncepce

| Dotaz od: Jana

Už 7 let používám Mercilon, poslední rok pociťuji příznaky, které jsem dřív neměla, bolení hlavy a zažívací problémy před menstruací, deprese. Chci se zeptat, zda by pomohl...

Kroužek nuvaring a mirena nezatežují játra a jaou k tělu šetrnější.osobně bych vyzkoušela po dohodě s gynekologem jiné prášky a pokud by byly stejné potíže, pak jiný systém (tj...

Již před víke...

| Dotaz od: Iva

Již před víkendem jsem začala pociťovat svědění atd. typické příznaky mykózy.O víkendu jsem byla v lékarně a doporučili mi Jenamazol. Včera večer jsem si jej poprvé zavedla,ale...

V první řadě co nejdříve navštivte svého gynekologa. Může být přítomna jak mykóza, která může způsobit drobné krvácení ze sliznic, tak i jiné onemocnění. Proto je potřeba...

Od listopadu se dlouhodobě léčím na urologii antibiotiky na streptokoka v moči i pochvě. V moči mi byl zjištěn streptococcus viridans a v pochvě streptococcus agalactiae. Vždy...

Katko! Pokud z partnera nebyly tyto breberky vykultivovány, neměl by Vás nakazit. Samozřejmě, žádným odběrem nelze zaručit, že breberky "nebydlí" schovány o kousek dále...

Bolest na týlu

| Dotaz od: Lukáš

Rád bych se zeptal zda se jedná o příznaky nádoru nebo ne.Před pár měsíci jsem si nahmatal bouli na týly a před pár dny mě okolo té boule začla bolet hlava a bylo mi chvílema na...

Na Vaši otázku nelze odpovědět touto formou, kontaktujte Vašeho lékaře a dohodněte se s ním na vyšetření. Boule na hlavě nebývá příznakem nádoru mozku, ale může být způsobena...

Uzliny

| Dotaz od: Martin

Prosim o radu pred 4 tydny mi byla zjistena borelioza ,priznaky :zarudnuti prave koncetiny,paleni pokozky,unava,zanet v oku.Byl jsem prelecen antibiotiky DOXYBEN100 ale neustale...

Na dálku nemohu posoudit - o co se jedná, navštivte svého lékaře, prohlédne bouličky a vás celého (ostatní části těla, uzliny a podobně) a provede potřebné testy. Lékař také ev...

HPV u muže

| Dotaz od: Šárka

Mám lehký výskyt HPV, nemám žádné příznaky. N otázku "jestlimohu nakazit partnera a jak se tou něj projeví" mi můj gynekolog řekl, že jej nakazit můžu ale obvykle se tou mužů...

Červené pupínky mohou být nejrůznější příčiny, partner by měl navštívit urologa na podrobnější vyšetření. Vy sama se u gynekologa informujte na očkování proti HPV infekci...

Jsem již šestý...

| Dotaz od: Dana

Jsem již šestý týden nemocná. Mé problémy začaly točením hlavy s příznaky virózy. Postupně jsem užívala Bioparox a poté Klabax. Bolesti v krku a rýma ustaly, kašel se zmírňuje...

Neuroinfekce je jakákoli infekce postihující nervový systém ( např. virus klíšť. encefalitidy, ale vyvolavatelů je celá řada - viry i bakterie). Tyto infekce se prokazují...

Chtěla bych se...

| Dotaz od: Vlaďka

Chtěla bych se zeptat, jaké jsou příznaky alergie. Již několik let na jaře začínám mít rýmu, ucpaný nos, hlavně, když je sluníčko. Teď to je nějaké horší, jsem 14 dní po...

Příznaky alergie v oblasti dýchacích cest a očí jsou vodnatá rýma, svědění v nose, salvy kýchání, otok obličeje, pálení a svědění očí, zarudlé oč, ztížené dýchání, příadně suchý...

Chronický zánět mandlí

| Dotaz od: Miroslava

V létě jsem prodělala streptokokovou angínu. Při kontrolních odběrech jsem měla zvýšené ASLO 405. Po využívání dalších antibiotik zůstalo ASLO na stejné hodnotě a mám ho stále...

Dá se očekávat, že se angína bude opakovat, proto Vám lékařka odstranění krčních mandlí doporučila. Zvýšené ASLO protilátky navíc znamenají, že se protilátky dostávají do krve...

Jód - potravinový doplněk

| Dotaz od: Pavlína

U přítele (22 let) pozorujeme jisté příznaky (únava, porucha koncentrace apod.), které nasvědčují, že by mohl mít nedostatek jódu. Zakoupila jsem v lékárně přípravek Kelp. Ale...

Jód je nezbytnou součástí potravy, proto jeho užívání není ani ve formě Kelpu není na závadu a není nutné se bát nežádoucích účinků po jeho vysazení. (Podobně jako u vitamínů...

 
 
 
 
Nejčtenější dotazy
Nejnověji hodnocení lékaři
 
Naposledy čtené: