2.těhotenství - matka rh negativní, otec rh pozitivní

Dobrý den pane doktore, prosím vás o radu. Já mám Rh faktor negativní, otec mého syna má Rh pozitivní (stejně jako syn). Porod ve 35+6 spontání. Protilátky mi byli kontrolovány pravidelně během těhotenství a bylo vše v pořádku. Je možné aby syn se narodil dříve takto právě proto kvůli třeba zvýšeným protilátkám? Den po porodu jsem dostala injekci Rhega neboli antiD-globulinu. Teď jsem podruhé těhotná v 11. týdnu. Ptala jsem se svého gynekologa a protilátky mi bude kontrolovat až teprve kolem 14.týdnu těhotenství. Není to moc pozdě? Jaké je pak možné riziko pro druhé dítě či hrozící potrat,když syn má Rh faktor po otci pozitivní? Také jsem si vyčetla, že je lepší kontrolovat protilátky půl roku po porodu, to mi ale nikdo neřekl, že mám udělat. Předem vám moc děkuji.

Odpověď odborníka:

Nemějte zbytečné obavy,anti D globulin vám byl aplikován, a protilátky se v graviditě sledují v přesně určených termínech kontrola protilátek po půl roce po porodu by nic neřekla co by mohlo další postup změnit. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: