3.tehotenstvi po 2 sekcich

Dobry den, mam po 2 sekcich v obou pripadech pro akutni hypoxii plodu. Sekce byly vedeny standartne [ Geppert ], hojeni bez obtizi, rozmezi obou porodu 23,5 mesice, obe deti pres 4 kg. Od druhe sekce jiz ubehlo 16 mesicu. Na dalsi dite nijak nespecham, presto bych si ho vemi prala. Pri vaginalnim UZ provadenem pri zcela prazdnem mocovem mechyri byla zjistena nehomogenita jizvy s cetmi ,, cernymi poli,,abych doslovne citovala vysetrujiciho lekare. Pripadne dalsi tehotenstvi nebylo doporuceno. Moc bych prosila o zodpovezeni otazky, da se takto spolehlive urcit kvalita delozni jizvy/delozni steny a zalozit na tom doporuceni nemit dalsi deti? Je nejaka nadeje, ze jizva bude s odstupem casu pevnejsi a riziko ruptury delozni steny mensi? Dekuji mnohokrat.

Odpověď odborníka:

Po 16 měsících je jizva již definitní pokud není pevná může být další těhotenství rizikové,nechte si stav posoudit na pracovišti kde jste rodila. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x