30tyden- macmiror

Dobrý den, 30.12 jsem Šla na ambUlanci s bolestmi a křeče břicha. (29 tyden). Byl mi zjištěn zánět močových cest a zánět v pochvě. Doktorka mi nasadila 20 tablet MACMIROR (3x denně), cotrymazol a Spasmopan čípky. Kontrolovala i miminko a řekla mi že má 1311g. Za týden jsem šla ke svému doktorovi (7.1) na utz ve 30 tydnu. A povídá mi, že bych měla ubrat na sladkém, že miminko ma pres 1800g a odpovídáme 31+4 a dal mi tam vykřičník. Mám těhu cukrovku od 12 tt a hlídám se. žadné rychlé cukry nejim, chodim pravidelně do dia poradny a cukr v naprostém pořádku. Docela me to zarazilo. Na kontrolu jdu az za měsic a proto by me zajimalo. V příbalovém letáku pišou, že tyto prášky obsahují Sacharozu a neměl by je brát ten komu vadi některé cukry. Je ta možnost, že by malá pribrala za týden 0,5 kg po těch práškách? Už nevím v čem bych se měla omezit v jídle. Dietu dodržuji a proto me pan doktor překvapil! Děkuji moc za odpověd. S pozdravem LENKA

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Váha či váhový přírůstek plodu po užívání Vámi uvedených léků nemůže být ovlivněn. Pokud je hladina Vašeho krevního cukru kompenzována, nemělo by dojít k výraznému růstu hmotnosti plodu. Průměrná hmotnost plodu v 32. týdnu těhotenství je cca. 1 800 g, takže měření u Vás je v pořádku.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x