Abces bartholiniho žlázy

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda je normální po chemické extirpaci t.j. 10.2.2015 byl do cysty ráno nasále v celkové anestezii zaveden lápis ( cituji p. doktora) a v noci došlo k masivnímu krvácení z místa aplikace, které mi bylo doslova za živa znovu zašito dvěma stehy, potom krvácení ustalo. Za 48 h t.j. 12.2. opět na sál a v celk. anest. mi měla být i s lápisem bart. žláza vyjmuta. Ale dnes t.j. 13.2. k mému zděšení při sprchování jsem si úplně zřetelně vyhmátla opět tu samou tvrdou bouli velikosti menšího ořechu, jen o trochu výš než byla původně. Jaký nato máte p. doktore názor? O otok v místě se nejedná je to jasná ohraničená boule. je možné, že došlo k pochybení? Ale lékař přeci musel jasně vidět zda žlázu vyoperoval nebo nevyoperoval. Jsem z toho zoufalá. Děkuji za odpověď. Jana

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, chemická destrukce abscesu Bartoliniho žlázy se skutečně provádí ve dvou dobách, s odstupem cca 48 hodin. Krvácení z místa ošetření patří k běžným pooperačním komplikacím. Zduření či otok v místě, kde byla operace provedena může mít různý původ, od pouhé reakce okolní tkáně, hematom v místě operačního pole, i celou řadu dalších. Pokud se stav v rámci pooperačního hojení sám neupraví, určitě navštivte svého lékaře.

MUDr. Renata Kavanová
MUDr. Renata Kavanová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: soukromá praxe My.Gyn, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: