Achilova šlacha zarudnutí po operaci

Dobrý den, jsem 8 týdnů po operaci utržené AŠ, 2 týdny po sejmutí klasické sádry. Jizva zhojena dobře, po zahájení rhb se objevily v okolí jizvy drobné hnisavé pupínky, nyní po 5 dnech silné zarudnutí v oblasti cca 5cm nad jizvou a bolestivost, při poloze končetiny vzhůru rychle polevuje a otok mizí. Při návratu končetiny do polohy dolů však otok i bolestivost znovu nabíhají. Beru Warfarin, testy se nyní ustálily na 2,4. Výrazně jsem omezil cvičení avšak popisovaný stav přetrvává...moc děkuji za odpověď a přeji příjemný den. Josef

Odpověď odborníka:

Nepoložil jste otázku. Je třeba kontrolní rychlé vyšetření, možná i na chirurgické ambulanci v pohotovosti, ke zjištění stavu zánětlivých změn. Pokud se nebude jednat o absces, tedy hlízu, nahromadění třeba i malé, hnisu, potom jistě zastavení pohybové léčby na rehabilitaci, klid, ortéza, antibiotika dle potřeby. Lokální ošetření stavu. Rozhodující je posouzení stavu, vyšetření.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Magický cholesterol – víte, kolik je ho ve vaší krvi?
Zánět spojivek
Články: Zánět spojivek
Konjunktivitida, zánět...
Obtěžuje vás zákal sklivce? Operace se nebojte
Články: Obtěžuje vás zákal sklivce? Operace se nebojte
Zákal sklivce může být...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: