Adhd syndrom

Dobrý den, mému 5,5letému synu byl zjištěn syndrom ADHD s dominantou afektivní labilita, dislálie, a porucha pozornosti. Zajímalo by mě jak mohu svému dítěti pomoci. Zatím je bez medikace. Ve zprávě se píše behaveorální terapie-nerozumím tomuto výrazu.Děkuji za odpověď a zdravím. Katka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, velmi se divím, že tam, kde tuto poruchu synkovi diagnostikovali, vám nedali podrobnější instrukce ohledně toho, jak s chlapcem pracovat a podrobnější pokyny. Protože o něm nic nevím, nemohu vám více poradit než : navštivte pracoviště, kde diagnosu stanovili a ptejte se - jak dále postupovat, kam chodit např. na procvičování řeči /dyslalie/ a behaviorální terapie a podobně. Prostě se aktivně ptejte, jak můžete synkovi pomoci vy a jak poruchu zlepšit. Ve vašem regionu se musí tomuto tematu někdo věnovat, jistě budou mít tyto kontakty, žádejte je a nenechte se odbýt! Pokud byste neuspěla, obratte se na dětského psychologa, tito mívají zkušenosti s těmito dětmi (není to žádná vyjímečná porucha) a určitě vám pomohou - jednak radou a jednak možností konzultací a behaviorální terapií (jde o nácvik změny chování jedince). Info o ADHD si najdete na netu určitě sama, hodně je na tomto odkaze: http://cs.wikipedia.org/wiki/ADHD . Hezký den.

Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: