Akne,bolaky,nemizejici cervene fleky,jizvy

Dobry den Pane doktore,Je mi 34 let,a jiz od nejakych 14 let tedy 20 let trpim Akne.Jsou to jak bolestive bolaky zatvrdle ktere nejdou vymacknot ty se mi delaji i ve vlasove pokozce kde mam pak po nich velke strupy,tak bolaky mokvajici z kterych jde jen takova vodicka,tak i bolaky s bilou cepici ze kterych jde pak hnis,nemizejici cervene fleky po akne a hluboke jizvy.Delali se mi i za usima velike bolaky a na zadech,tech jsem se zbavil zhruba pred 10 lety a zustaly velke jizvy,ale do ted se nemuzu zbavit bolaku nebo papuly nebo jak se tomu nazyva,na celem obliceji,cele,brade,ve vlasech na hlave i na ocnich vickach se mi delaji ty zatvrdle,ktere zmizi kdyz se udela treba az za 3 mesice.Asi s tim budu muset zit cely zivot.Na kozni jsem chodil uz od 20let,vselijake masti,prasky typu roacutaine,doxybene uzivany dlouhodobe,s nepatrnym zlepsenim,sam osobne jsem zkosel vselijake byliny svedske kapky atp.,bez tez s nepatrnym zlepsenim.Dale trpim temito nemocemi u niz mi bylo receno ze to muze prave zpusobovat akne nebo ze to ma s tim souvislost.Trpim castymi opakovanymi zanety rohovky i vicek,kde naposledy zjisten stafilokok na vickach,rozmazane videni,ktere se mi zhorsilo po poslednich dvou zanetech.Dale trpim asi 8 let caste moceni asi 15xdenne, slaby prod moci,ze nekdy musim tlacit nebo cekat nez clovek zacne mocit,nepopsatelne otravne,domnivam se ze se jedna o hyperaktivni mocovy mechyr v noci me to ale nebudi alespon tak,kde mi to i bylo naposledy naznaceno v gastro,ze by se mohlo jednat o hyperaktivni mechyr,ale zase nevim ze by byl pri hyperaktivnim mechyri slaby proud moci no muze to byt vice veci najednou a castejsi prujem zacpa zase ne tak caste.Byli mi zjisteny jak jsem se zminil stafilokok,tak i zlaty stafillokok z krve,infekce mocovych cest,ale to pak vse vyleceno i kdyz mi rekli ze ho muzu mit behem chvile znovu,mozna ho mam porad ani o tom nevim,uz jsem to vzdal chodit vecne k doktorum.Tohle jsem vam popsal jelikoz se domnivam ze to ma spojitosti a vliv na sebe,ze zanety vicek mohu mit od akne,akne zase od mocovych cest,zacpy prujmu,stafilokok mi muze tohle vsechno zpusobovat tak nevim.Tedy k tomu akne neboli bopakum:Chtel bych zkusit jelikoz mi nic nepomohlo,ani laisery nepomahaji nebo jenom na chvily co jsem se docetl,tak bych chtel zkusit vitaminy na akne,proto vas zadam jestli mohu brat tyto vitaminy nekde jsem vycetl ze toto je lecebna kura pro akne,tak jestli tuto davku mohu nasadit ihned,nebo pozvolna nez se dostanu k teto davce,a jak dlouhodobe mohu tuto lecebnou davku nepretrzite brat,aniz by mi ublizila,zaroven tyto vitaminy dobre na zrak.Lecebna kura pro tezke formy akne:Vitamin A 12000ui,Vitamin E 400mg,Vitamin B6(Pyridoxin) 50mg,Vitamin C 1000mg,B-komplex Forte,kde v komplexu 10 mg B6 takze byc k tomu koupil zvlast 40mg B6,aby to udelalo tech 50mg B6,Zinek 30mg,Selen 200mcg.Mozna toho vitaminu A je moc,ale cetl jsem ze pri podani 400mg vit.E by se melo brat trojnasobek vitaminu A.Nebo jsem cetl ze treba nasazeni 400mg vit E,je take moc ale kazdej pise neco ji neho Zase jsem cetl ze jsou lecebne kury davek mnohokrat vyssi nez jsem zde uvedl.Tak mi prosim odpovezte zda tyto davky mohu brat a po jakou dobu,budu rad i za disratecnou odpoved,zda se tyto nemoci ktere jsem popsal mohou ovlivnovat na vzajem a co s tim delat.Kdybych se zbavil tech bolaku a casteho moceni,byl bych stesti bez sebe,po takovej letech najednou by prisla takova uleva.Mnohokrat diky za odpoved,S pozdravem Pan Marek

Odpověď odborníka:

Ve vašem případě bych asi doporučovala jako první krok komplexní pročištění organismu - to nepůjde asi moc rychle, určitě alespoň 3 měsíce ( nejlépe pod dohledem nějakého odborníka - detoxikační čaje apod.). Pokud byl opakovaně zjištěn stafylokok, doporučuji místo opakovaných antibiotik léčbu autovakcínou ( zhotoví na imunologii a možná i celkové imunologické vyšetření by nebylo od věci). Na těžkou formu akné vám mohu doporučit jedině na podzim retinoidy ( Roaccutane apod.) znovu, domnívám se, že vitamíny efekt mít nebudou.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x