Aknemycin za jak dlouho ho používat znovu po delším braní?

Dobrý den paní doktorko, užívám Aknemycin roztok a výborně mi pomohl. Bohužel mi všechny tyto masti pomohou jen krátkodobě, např na půl roku. Mohu se zeptat, za jak dlouho si moje pleť na lék odvykne, aby byl zase 100% účinný a mohla jsem ho používat znovu? Děkuji Alena

Odpověď odborníka:

Dobrý den, milá paní Aleno - Vaši léčbu by měl určitě řídit odborný lékař, ideálně ve spolupráci s praktickým lékařem. Akné je chronické zánětlivé onemocnění, léčba je do jisté míry vždy dlouhodobá - je zapotřebí ji aktualizovat podle Vašeho celkového stavu /roli hrají například gynekologické - hormonální faktory, ale i další../. Aknemycin je prostředek s více účinnými složkami, mimo jiné obsahuje antibiotikum erytromycin - již proto by delší aplikace neměla probíhat bez lékařského dohledu.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: