Aknemycin

Dobrý den, kožní mi předepsala aknemycin na léčbu akné.Avšak po třech dnech užívání se mi objevily po celé tváři takové mini tečky, že když si přejedu rukou po obličeji cítím hrubost pokožky. Jedná se asi o spálení tváře alkoholem obsaženým v tomto přípravku. Přestala jsem tedy užívat dočasně tento přípravek a nyní by mě zajímalo , zda si mám obličej spíše promazávat, nebo jej nechat být. Je to již další čtyři dny, co jsem přestala užívat tento roztok a obličej se mi jen trochu zlepšil. Děkuji

Odpověď odborníka:

Léčiva tohoto typu mohou způsobovat podráždění či přesušení pokožky, pleť hlavně hydratujte a vyčkejte do úplného odeznění obtíží, pak můžete znovu Aknemycin nasadit, pokud by se stav měl tendenci opakovat, vysaďte a kontaktujte svého lékaře.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: