Akutní kopřivka

Dobrý den paní doktorko, děkuji moc za odpověď, přivedla jste mě na otázku, že to opravdu možná je z infekčního onemocnění. Každou kopřivku asi 4 dny po vysetí následuje nachlazení, dokonce i v krevních testech na alergologii měl známky infektu. Je tedy možné, že to z jídla vůbec není? Pokaždé před vysetím měl agresivní ovoce, jednou rybíz, pak mandarinky, takže jsme usuzovali, že to bude asi vitamin C, ten se prý také nezjistí. Mám možná hloupou otázku, co všechno může být infekce - je možné i jiné skryté onemocnění, které jsme ještě nezjistili anebo se může jednat o hloupé nachlazení? A co se týče histaminu, umělé mléko jako Sunar ho také uvolňuje? Díky moc za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jistě bez podrobného vyšetřování, sledování dalšího vývoje stavu a následných kontrol nemůžeme udělat jednoznačný závěr - od čeho tento stav je vlastně způsoben. Pozorujte, třeba si i zapisujte svoje poznatky ohledně zdravotního stavu svého chlapce a pokuste se zároveň minimalizovat podávání alergenů, u kterých jste si téměř jistí, že se mohou na vývoji kopřivky podílet /píšete že jde hlavně o ovoce /. Vytrvejte, protože imunitní systém dětí je nezralý a postupně teprve s věkem dochází k jeho vyzrávání, také mimo jiné kontaktem s různým prostředím a různými typy potravin, bakterií i virů i alergenů - proto se může stát, že z toho chlapec jednoduše časem jak se lidově říká "vyroste". Pokud by se situace nějak stupnovala, určitě vám na alergologii poskytnou specializovaná vyšetření /nenechte se odbýt, že byla jednou třeba negativní, tělo a jeho reakce se proměnují.../ a event.rady. Já bych se ale také v současnosti a podle vašeho popisu přikláněla spíše k tomu, že kopřivka je vlastně reakcí těla - jakousi předzvěstí - infekce, se kterou chlapec potom bojuje. Ještě mne napadá, pokud byste akceptovali i něco z přírodní medicíny - pokuste se zjistit si informace např. o látce pyknogenol, která by mohla pomoci chlapci snížit ev.přecitlivělost na histamin. Zákl.info zde: http://www.pharmanord.cz/wstore/contentServlet/pid1000596.htm?parent=1002950 Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: