Alergie

Dobry den,mam par dotazu k alergiim vseobecne.Jsem alergik od 3let,dnes mi je 38let,v mladi dychaci problémy,leky si nepamatuji,ale byl jsem cca 3krat prelecen alergenovou imunoterapii se zamerenim na domaci prach.Pred 2roky se mi opet vratil problém s nastriknutym nosohltanem,pokaslavani se sekreci,chrapot.Po všech moznych vysetrenich,alergo-orl-spiro,mne byla doporucena opetovne alergenová terapie na roztoce inj.formou.Terapie trva teprve 2mesice.Prvni dotaz-za jak dlouho mohu cekat výsledek lecby?A jak je tato léčba na roztoce ucinna?Druhy dotaz-je v naší republice moznost lecby imunoterapii i na plisne?Muj alergolog odpověděl zamitave.. Treti dotaz-muj kasel pretrvava i presto,ze snímek plic je negativni(az na to astma,tez od dítěte veku) a uzivam udrzovaci vdech Symbicort 200 1xdenne,jsem objednany na plicni,z vlastní vule ..Ctvrty dotaz-je k necemu test na potravinou alergii,kdyz me vyslo a mam to celej život az 6 tipu alergii?Muj alergolog odpověděl opet zamitave,neni třeba test na potraviny.Moc vam dekuji,chci se jen ujistit.

Odpověď odborníka:

Vážený pane Michale, rychlost nástupu účinku imunoterapie je individuální. Imunoterapie může být indikována u řady alergických onemocnění, záleží na zkušenostech daného pracoviště. Přičina kašle nemusí být zřejmá z RTG snímku hrudníku; kašel může mít několik různých příčin. V případě podezření na alergii na potraviny je vhodné upřesnit příslušnými vyšetřeními potraviny, které alergickou reakci vyvolávají. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: