Alergie

Dobrý den. Zajímalo by mě, zda mohu mít alergii. Mám rýmu a zřejmě současně i zánět spojivek. Zkoušela jsem obyčejné kapky a nic moc. Pak jsem zkusila Sanorin-Analergin a po kápnutí štípání , slzení ale po chvilce jakoby úleva a pocit vysušení. Tak nevím pro jakou léčbu se rozhodnout. Také bych chtěla vědět zda to může nějak souviset s mým autoimunitním onemocněním. Léčím se už 4 roky na autoimunitní hepatopatii a užívám krom jiných léků i prednison 10 mg denně. Vím, že alergie se může projevit kdykoli. Děkuji Vám za odpověď a přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, sama se rozhodně neléčete, uvažovala bych o návštěvě alergologa i s tím ohledem, že může jít jak o alergii tak o přídatné onemocnění autoimunitního původu, součást např. počínajícího tzv.Sjogrenova syndromu. Autoimunitní nemoci se někdy navzájem sdružují, a proto byste si zasloužila vyšetření na alergologii spolu s imunologickými testy. Pokud tedy alergolog není zároven odborníkem na imunologii, navštivte ještě tuto specializaci, aby vyvrátil přítomnost jiné autoimunity. Dělá se to vyšetřením speciálních protilátek a doplnkovými testy. Teprve po podrobném prozkoumání můžete být adekvátně zaléčena. Samoléčbu v tomto případě spíše nedoporučuji. Mnoho informací o vašem onemocnění lze nalézt např.zde: http://www.virova-hepatitida.cz/aktualne/autoimunitni-hepatitida-tak-trochu-jina-zloutenka-320 Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: