Alergie

Dobrý den mám 5 letého syna který má atopický ekzém a před 2 roky mu byla potvrzena alergie na pyly trav .Bere vakcínu staloral a aerius.Včera se nám však náhle osypal naskočily mu pupeny na krku a měl oteklé oči.Hrozně ho to svědilo a hodně také plakal.Museli jsme na pohotovost kde nám paní doktorka napsala fenistil gel po něm se mu to zklidnilo.Nevím po čem se to tak stalo.Na co se mám zaměřit.Děkuji předem vám za odpověd.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zhoršení atopického ekzému může vyvolat řadu příčin. Zkuste si vybavit zda-li syn neměl nějakou zvláštní stravu /čokoládu, citrusy, nějaké ovoce ve vyšším množství../, zhoršení může vyvolat respirační infekce, nyní také začíná pylová sezona, která také může projevy zhoršit. Pokud se projevy opět objeví zkuste navýšit Aerius, který by měl alergickou reakci utlumit.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x