Alergie

Dobrý den, před týdnem jsem šla k paní doktorce s čepy na madlích, řekla mi, že je to angína a předepsala mi penbene, to nezbralo a následující ANT jsem dostala fromilid 500, po 3 dnech užívání mě začalo svědit horní patro v ústech a objevily se mi malé puchýřky,bolest v krku, zhoršené polykání. Myslíte, že je možná alergie na antibiotika?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, dle Vašich projevů se alergická reakce vyloučit nedá. Většinou projevy nebývají lokalizované pouze v ústech, ale projeví se např. na kůži a jiných orgánech. Doplnila bych ještě ORL vyšetření /aby lékař projevy na sliznici viděl/ a přidala bych do léčby antihistaminikum /Zyrtec, Xyzal..../. Pokud by bylo podezření na alergickou reakci, tak byste dále tyto antibiotika užívat neměla.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: