Alergie na augmentin?

Dobrý den, 3 dny po dobrání Augentinu 1g jsem se celá osypala. Nejvíce červených flíčků mám na končetinách. Je to reakce na Augmentin? Mám brát nějaká antihstaminika a jak dlouho? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, o alergickou reakci na Augmentin se jednat může, často bývají příznaky opravdu až po dobrání léků, nejedná se o časnou, ale o podzní alergickou reakci. Antihistaminika si určitě nasaďte klidně i ve vyšší dávce, např, Xyzal, Zyrtec 2 tbl. denně, pokud by se příznaky zhoršovaly, nebo se přidaly jiné proejvy, tak určitě vyhledejte lékařské ošetření.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: