Alergie na pšenici, žito a sóju

Dobrý den, už delší dobu (cca 8 let) trpím různými střevními problémy a od malička mám velké ekzémy. Nedávno mi byla zjištěna alergie na pšenici, žito a sóju. Doktorka mi řekla, abych začala řádně dodržovat dietu, ale nedokázala mi zodpovědět nějaké další důležitosti. Mám problém s tím co můžu a nemůžu jíst. Paní v bezlepkovém obchodě mi řekla, že musím vynechat i deproteinovaný pšeničný škrob(protože je jen zbaven lepku). Pak jsem se dočetla, že glukózo-fruktózový sirup (nebo glukozovy sirup, fruktozovy sirup) se vyrábí většinou z pšenice, ale zřejmě se může vyrábět i jinými způsoby. Není mi tedy jasné, zda mám vyřadit i tyto sirupy z mého jídelníčku. Bylo by to i velmi náročné, glukozo-fuktozovy sirup je totiž obsažen ve velkem množství potravin, a právě i těch bezlepkovych potravin. Prosím tedy o radu co mám a co nemám jíst. Předem mockrát děkuji, Lucie

Odpověď odborníka:

Dobrý den Lucie nevim jestli Vam vyšetření dělal obvodní lékař nebo specialista? Bylo by určitě dobré to prokunzoltovat s odnorníkem tak, aby jste byla v kontaktu a měla možnost prodiskutovat vše potřebné. Není to nikdy o jednom sezení nebo kontaktu. Ja se těžko můžu vyjádřit, nakolik neznám pořádně výsledky a také Vaše potíže. Nevím co nazýváte alergii ( jestli opravdu máte alergické potíže - svědivá vyrážka, ryma nebo kašel nebo svědění očí..) po konzumaci jidla, nebo pouze prokázáno v testech bez přítomnosti potíží... proto prosím bude prospěšné pro Vás osobní konzultace a vyšetření u specialistu - alergolog. s pozdravem

MUDr. Gertruda Čápová
MUDr. Gertruda Čápová

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: Privátní plicní ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: