Alergie na sperma

Dobrý den, už skoro rok se léčím na mykózy. Měla jsem antibiotika, ale vůbec nepomohly. Můj gynekolog mě nasměroval na imunologii, kde mi udělali autovakcínu. Jnže problém přetrvává. Chtěla bych se zeptat, zda je možné, že mám alergii na sperma, protože tyto problém (pálení a svědění) mi přetrvávají pouze po styku. Když dlouhou dobu nejsem sexuálně aktivní, tak symptomy zmizí. Spojila jsem si to s alergií na sperma kvůli tomu, že i když, se mi dostane do styku s kůží, tak se osypu. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, určitě tato možnost existuje, dá se provést např. test aktivace bazofilů se spermatem, který prokazuje časnou přecitllivělost /alergii/. Pokud používáte prezervativ doplnila bych ještě vyšetření spec. protilátek IgE na latex. Můžete zkusit cca hodinu před pohlavním stykem si vzít anihistaminika /Zyrtec, Claritin.../, které by měly vzniku alergické reakce zabránit.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: